|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Up
Niestety, Tompior ma jednak racje ;> Czemu? Zobaczysz na studiach... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ide się pociąć ok? ![]() @OT: Tompior dobrze mówi, liceum to już zupełnie inna bajka w której wszystko zależy w bardzo dużej mierze od własnej postawy ![]()
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Nie zaprzeczam temu, że będąc w dobrym LO a jednocześnie nic nie robiąc to do niczego się nie dojdzie. Ale zdecydowanie lepsze wyniki na maturze będzie miała osoba w dobrym LO przy tym samym nakładzie pracy co w gorszym. Ostatnio edytowany przez Gonzo - 23-04-2009 o 20:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Inquisition Hero
Data dołączenia: 11 12 2005
|
![]() W sumie nie pamiętam ile miałem pkt, ale gdzieś 76~/100
Rok temu ofc. Też jestem zdania, że ten test nie ma specjalnego znaczenia. Czemu? Wymagany próg na mój profil 110pkt (lingwistyczny [język-wos-informatyka]). Sam miałem ~120. A jest ze mną 3 kolesi co mieli po 60pkt w sumie z ocenami. W mniejszych miejscowościach gdzie jest jedna szkoła, i mało ludzi to każdego przyjmą jak tylko złoży podanie.
"I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter" Ostatnio edytowany przez Milten Magician - 23-04-2009 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Ci co nie mieli pomysłu na rozprawkę to wystarczyłoby żeby pomysleli trochę bo 2 argumenty mieli w arkuszu:
1 o wyprawach Kamińskiego, 2 historyczny to emigracje polaków i 3 z literatury byle jaki. Chyba każdy zna jakąś książkę. Ja wybrałem Wiedźmina wyruszającego na tułaczke po świecie w poszukiwaniu cirilly : > No i wystarczy dać dobre podsumowanie
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2009
|
![]() Śmiać mi się chce jak czytam wasze posty. Co drugi ma po 45+ punktów, a gdyby przyjrzeć się jego innym postom, popełnia błędy :<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() rozprawka była bardzo łatwa. pierwsze lepsze przykłady - "Latarnik", Krzysztof Kolumb, Vasco da Gama, Magellan
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() Taa, emigracja, Zbyszko z Bogdańca i Cejrowski.
![]() |
![]() |
#31 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Co do rozprawki to można było piękne argumenty wybrać: Frodo Baggins (LotR) Bilbo Baggins (Hobbit~, Geralt (~Wiedźmin), Odys (Odyseja), JP II
Cytuj:
Cytuj:
![]() No jasne. Jak myślisz kogo szybciej przyjmą na studia: kogoś ze świetnym świadectwem maturalnym czy kogoś z gorszym świadectwem a lepszą szkołą?
![]() Ostatnio edytowany przez Juzefek - 23-04-2009 o 22:10. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Gonzo, sporo racji mają moi przedmówcy. Moja szkoła jest elitarna, ma świetne wyniki z matury, a przygotowanie do niej przez nauczycieli jest fikcją. Z przedmiotów humanistyczno-społecznych i tak każdy uczy się samemu, a z pozostałych praktycznie wszyscy, którzy mają dobre wyniki, biorą korepetycje - bo indywidualna praca z nauczycielem da znacznie, znacznie więcej niż lekcje w najlepszej szkole. Tylko w ten sposób dowiesz się, jak odpowiadać pod klucz, a to na większości matur jest najważniejsze. Może właśnie w tym tkwi sukces tych elitarnych szkół - idą tam zwykle dzieci z bogatych rodzin i ambitne (albo mające ambitnych rodziców).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
i jeszcze kawałek rozmowy z kolega na gg xd Kategan 21:25:48 W ogole łacha mialem wczoraj jak ogladalem w tvn24 jak gadali o speedy share jako o "trudno dostepnym zagranicznym serwerze" Kategan 21:27:40 XD 21:28:08 "Test pojawił się późną nocą, dzień przed egzaminem na amerykańskim, trudno dostępnym serwerze. Był osiągalny tylko dla osób, które znały 9-cyfrowy kod dostępu do tego pliku - mówił Konarzewski - Każdy umieszczony plik na tej stronie nie jest ogólno dostępny, trzeba znać 9-cyfrowy kod."
![]() Ostatnio edytowany przez Rav - 24-04-2009 o 08:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() Powodzenia za 3/4/x lat na maturze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2006
Lokacja: Koszalin
|
![]() Na ang nieźle było, wyszliśmy po 30 minutach. Test łatwiutki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() nam płyta 30 min gadała, potem 10 min na reszte i aut, fakt, łatwy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pheon Ravershia
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 76
Skille: 14/24
Poziom mag.: 53
|
![]() Dokładnie, przynajmniej się podniosłem moralnie na tym niemieckim po wczorajszej matmie
![]() A my to i tak mieliśmy dobrze bo byliśmy królikami doś. w następnych latach będą trudniejsze myślę ;p
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2008
Lokacja: Łódź
Imię: Aerina
Profesja: Paladin
Świat: Titania
Poziom: 95+
![]() |
![]() xD
Ten angielski to był dowcip jakiś. Nawet kasy im zabrakło na szkolenia, żeby pytania otwarte zrobić. Polski łatwy, podanie trochę mnie zaskoczyło. Matma, głupie błędy zrobiłem. Ehh, przecinek w złym miejscu ![]()
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Tompior ma tym razem rację. Maturę wszędzie piszą tą samą, a nikogo nie obchodzi do jakiego liceum chodziłeś, oprócz idiotów z uprzedzeniami, którzy są w "elytarnych szkołach".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
korzystając z okazji chcialem, po raz kolejny, wysmiac nauczanie jezykow obcych w polskich szkolach, podobnie jak jakiekolwiek z nich egzaminy.
![]() |