|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Nie uznaje czegos takiego jak prawa autorskie. Jesli kupuje np. film na dvd to ta plyta staje sie moja wlasnoscia i moge z nia zrobic co zechce. Jednorazowe obejrzenie filmu kupuje idac do kina, a nabywajac plyte mam pelne moralne prawo do jej kopiowania i udostepniania poniewaz plyta i jej zawartosc w momencie zakupu staja sie moja wlasnoscia.
Jedynym rozsadnym wyjsciem bedzie obnizenie cen.
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Ja PC używam jedynie do grania w Warcrafta 3. (Tak, mam oryginała)
Czasami tylko pooglądam jakieś koncerty na YT. Tak więc mnie się to chyba nie tyczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Czy to "moja" wina, że wszytko jest w internecie? Zdecydowanie łatwiej jest ściągnąć coś z internetu nas interesującego niż lecieć do sklepu i to kupić. Za łamanie prawa np. przekraczając prędkość dostajesz kare(mandat+punkty karne), ale gdzie ja złamałem prawo ściągając coś z internetu? Przecież ściągam to tylko i wyłącznie dla siebie. Co innego z tymi którzy to do internetu wrzucają, tych powinno karać się jak przestępców.
![]() |
![]() |
#26 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Wystarczy ze sie ktos pochwali, ze cos ma, i juz istnieje 100 sposobow na podzielenie sie zbiorami, bez fizycznego umieszczania tego "w internecie". W ten sposob wilk jest syty - bo mozna sciagac - i owca cala, bo nikt nie ponosi odpowiedzialnosci za 'rozpowszechnianie' ( bo wszystko robi sie pokątnie ). Piractwo jest i bedzie, mozna jedynie zmienic do niego podejscie.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 15-05-2009 o 14:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @down xD
![]() Ostatnio edytowany przez Juzefek - 15-05-2009 o 15:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2009
Lokacja: Naprawde daleko Procent Fajności: 98,9 %
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() A ja żem myślał że rząd Francji w końcu zajął się walka z morskimi piratami..
Terrorcore ![]() IN MY HEADwww.terrorcore.pl Muzic Or Noize ? Cytaty Miesiąca : "Donald Tusk o swoich obietnicach wyborczych : błogosławieni ci którzy nie widzieli a zagłosowali." Wiadomo. faJny na 98,9 %
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak nie patrzec piractwo to duzy problem, dla was takie "cenzurowanie" internetu jest złe ale gdybyscie tracili dzesiatki a nawet setki tysiecy złotych rocznie bo wasza praca na ktora ciezko pracowaliscie jest za darmo do sciagniecia w internecie to juz byscie nie byli tacy przeciwni.
Ja bym to rozwiazal w ten sposob ze kazdy kto cos sciaga z internetu doklada sie np. 10zł miesiecznie wliczajac to w koszty dostepu do internetu i w ten sposob zebrala by sie niezla sumka ktora moznaby obdzielic autorow klipow, piosenek, gier itd. ktore sa nielegalnie do sciagania w internecie, a gdyby kazdy kraj cos takiego wprowadzil to z pewnoscia dochody bylby ogromne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
eX Moderator
![]() |
![]() po raz kolejny powtorze: piractwo nie przeklada sie na straty, tylko na brak zyskow, ktorych potencjalnie i tak by nie bylo.
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie jak najbardziej przeklada sie na straty gdyz z braku mozliwosci sciagania swoich ulubionych piosenek, filmow czy gier ludzie byliby zmuszeni do kupowania ich w sklepach, mozliwe ze nie wszyscy by to zrobili lecz napewno czesc osob ktore na to stac by to zrobila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() http://stopcenzurze.wikidot.com/
Ostatnio głosowano nad podzieleniem internetu na pakiety w całej Europie! To jest chore. Dobrze, że na razie nie przeszło. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ale pewna czesc tak - i to jest wlasnie ta strata tworcow.
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
eX Moderator
![]() |
![]() potencjalna strata, dodatkowo na poziomie znacznie nizszym niz publikowane dane.
![]() |
#37 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Swoja droga, ciezko mowic o walce z piractwem w przypadku plikow mp3 - tylko nieznaczna czesc uzytkownikow interesuje sie strona praktyczna plyt - mowie mianowicie o pudelku, okladce i takie tam. Ale prawda jest taka, ze najlepszym sposobem walki z piractwem jest...obnizenie cen. Oczywiscie trzeba byc swiadomym, ze nie pomoze to w walce z "zatwardzialymi" piratami (ktorzy sciagna wszystko, nawet jesli w kiosku kosztowaloby to 1zl), ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze takie cos skutkuje - ot, swego czasu Battlefield 2 kosztowal 100zl (drugie tyle dodatek), wiec gralem na piracie, co bylo dosyc uciazliwe (brak patchy, dodatkow itd) i traktowalem to jako swoista wersje demonstracyjna. Obecnie jestem posiadaczem oryginalnej wersji deluxe - podstawka + dodatek do BF2 kosztowaly mnie cale 49zl ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
|
![]() Cytuj:
Jeśli chodzi o topic to jak najbardziej jestem za. Ściąganie plików (głównie chodzi mi tu o muzyke) to kradzież, czysta kradzież i okradasz nikogo innego jak artyste/ów, którzy bardzo często nie mają z czego żyć (już nie mam tu na myśli wielkich mtv'owskich gwiazd), a których Ty najczęściej uwielbiasz. Wprowadzenie czegos takiego pomogło by artystom. Ludzie, którzy boją się, że źle wybiorą płyta polecam myspace (i inne), oraz strony artystów (najczęsciej sa tam poumieszczane dema badz cale piosenki) gdzie można sie zdecydowac czy kupic płyte czy nie. Nie badzmy smieszni, jest taka mozliwosc. Ostatnio edytowany przez Macqren - 18-05-2009 o 20:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@topic ciekawe w sumie jak tak wszystko wykryją... zmienią nie wiem np. klienty torrentow albo na jakims btjunkie zrobią cos takiego, że jak sciągniesz tylko plik torrent to ci nagle wyskakuje OHOHO ty piracie odlaczamy cie od neta? : D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Gildia: Tranquilibrium