|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2004
|
![]() Też mam problem z Knightem.Mało grałem tą profesja i zachcialo mi sie grac.
Axe: +Dl jest lekki i ma dużo ataku +F axe ma duzo ataku +Obydwie bronie sa tanie(wg cen paccery f axe:15k a dl:25k). +tanie axe ringi(za bp 4k) +wysoki atak -Mały def Dlki (rozpatruje wagy jakie ja widze) Swordy: +Duzy def GSa +duzy def tych broni +dosc lekkie +niezly atak -Maly atak(porownujac do axe) -Drogie(BS 30k GS 45k a fs 15k) -Drogie sword ringi(okolo 400gp) -Ciezki GS(ale dla knighta takiej roznicy nie ma) Jak myslicie co bedzie lepsze dla mnie?Mimo ze gram w tibie 2 lata to knightem gralem 2 razy(raz sam zrobilem i mial hacka i troche kumpla). Ostatnio edytowany przez Ryltar - 01-01-2005 o 22:21. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Praszka
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
![]() |
![]() Cytuj:
ladnie powiedzianie ![]() wybiore se axe fajny i tyle ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() A więc widzę że nie jestes na czasie (choć nie wiem na jakim grasz serwerze- może drogim), ale na moim czyli calmerze fs można kupić 6-7k spoko, gs 15-18k bez problemu a bs za 25k na luziku!
Ostatnio edytowany przez Krwawy Damian - 06-01-2005 o 17:44. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Vexizivo
Profesja: Knight
Gildia: Last Assestment
Świat: Hiberna
Poziom: 51
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
|
![]() Jest jeden także as w rękawie knightów, którzy trenią sword, ponieważ axiarze nie mają broni z atakiem 100, a swordziarz ma Ice rapier 100/1; broń 1 ręczna, daje niezłego kopniaka potworom (najlepsza broń na annihilatora) i w dodatku możesz wziąść shielda do ręki. Tylko 1 wielki MINUS po użyciu znika
![]() A wszyscy patrzą na GS i DL i porównują. Najgorszy błąd popełnia knight jak zmienia club/sword/axe na inny.
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
|
![]() E tam ja siekier nie lubie,nigdy sobie nie mogę wyobraźić rycka z wielka siekierką w ręku+tarcza -.- dlatego wybrałem swordy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() zalezy na jakim swiecie...jezeli na starych (SZCZEGOLNIE Antica) oraz Nova,to polecam Giant Sworda(sam go używam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() A ja i tak będę walił axe'ami i nie przekonacie mnie że swordy są lepsze
![]() Jestem uparty jak osioł. No, chyba że dacie mi magic longsworda, może wtedy EWENTUALNIE... ![]() ![]()
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2005
Lokacja: L.W.
|
![]() axy IMHO są zdecydowanie lepsze od swordów, maja wiecej ataku (def i tak sie nie przydaje jak sie ma tarcze, a na wiekszym lvlu pochodzisz troche z d-lance ktura nie dosc ze jest 3 razy lżejszy od gsa to ma więcej ataku a od 100 lvla chodzisz ze stonecutterem który jest o niebo lepszy od magic sworda)
a więc axy nie dość że są tańsze to są na dodatek lepsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
|
![]() ...a jeśli ktoś nie może się zdecydować, niech używa zarówno axe'ów, jak i swordów. Tak też można, choć nie twierdzę że się opłaca...
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. ...to czy jeśli stanę na szynach i złapię druty z napięciem rękami, to czy pojadę jak tramwaj? www.battleon.com <- na czas logowania do Tibii... http://www.losux.prv.pl <- Najlepszy Darmowy Komiks Sieciowy. HARD |,,|(>_<)|,,| CORE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() Heh, znowu odzywaja sie w ogromnej wiekszasci ci, ktorzy popatrza na cyferki i juz mowia co lepsze, co gorsze, przy czym mniej/wiecej uhow schodzi.
NIGDY nie przekroczylem knightem 9 lvla ![]() ![]() Ale powtorze po raz kolejny, co powtarzam w kazdym temacie tego typu: BIJ TYM, CZYM CHCESZ. Nie przejmuj sie statami. Siekiera i Mlot OWN! ![]()
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() niezagdzam sie z końcowymi wyrazami:
z hatchetem (siekierą) niepujdziesz i nierozwalisz draga m.in. albo clubem trzeba cos mocniejszego jak D hammer lub Skul staff |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() NAJLEPIEJ BEDZIE JAK BEDZIE WALCZYL AXE-M ALE PIERW UPEWNIJ SIE ILE NA TWOIM SWIECIE STOI fire axe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...
|
![]() Axe rlz
Mocne i tanie |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 01 2005
|
![]() czesc wszytkim
Ja bym ci radzil walic axem nie dosc ze tansze to d lance ma o wiele wiecej ataku a jak zalozysz ringa to wymiatasz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() juz dawno o tym wiem
juz se wszystko kupilem razem ze swoim ulubionym mastermid shield mamm juz: d lance f axe som boh |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
Lokacja: Wrocław ;)
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vesh
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Do Dupy :(
Świat: Iridia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2004
|
![]() Noo racja knight na 100 lv ma ledwie 2770 capa te 50 cap to tyle ze lepiej wziasc blue robe.Def sie przy tarczy i tak nie licz a taka bardziej sie przyda wiec stonecutter jest lepszy ale to i tak kwestia gustu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Cytuj:
Coś ci się pomyliło bo gs i dragon lance kosztują tyle samo ,czasami gs troszke droższy jest ,ja proponuje dragon lance ,ponieważ ma więcej ataku jest lżejsza i wogóle axe roX!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]() Ja jestem knightem na Titani i walcze swordem od samego rooka.
Teraz walcze serpent (Atk:26 Def:15). Mam niski lvl. ![]() Profesja: Knight Level: 11 ![]() Magic Level: 3 Sword Fighting: 31 Shielding: 28 Axe Fighting: 11 Club Fighting: 11 Fist Fighting: 11 Distance Fighting; 15 |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sir Pitagora
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
![]() |
![]() heh ...
Ja w tej chwili zaluje ze jak zaczynalem gre moim knightem, wybralem swordy, a nie axy. Na zmiane juz niestety troche za pozno - nie chce mi sie czasu tracic na trening ... (non pvp ownz... xD) |
![]() |
![]() |