|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2009
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 55+
Skille: 85/80+
Poziom mag.: 15
|
![]() zeby były boty ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() Up
a może dlatego, żeby dzieci nie płakały, że w tibii wszystko jest płatne, bo nawet na TA by nie stać ich było wydać te 10 zł? Chociaż imo, każdy bot, który naprawdę pomaga powinien być płatny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
|
![]() teroetycznie tak
![]() jak ona jest darmowa ? ![]() ale np: w grze silkroad tez masz bota i jest darmowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska
|
![]() Z reklam na swojej stronie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2009
Lokacja: Lubin
Imię: Zulu Sierra
Gildia: Zakon Marii
Świat: Unitera
Poziom: 46
Skille: 77/61
Poziom mag.: 12
|
![]() Dziękuje
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 06 2009
Lokacja: Vichan /b/
Świat: Berylia
|
![]() Ja lubię boterów, bo można se ich zabić a złodzieji też lubie bo jestem jednym z nich..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() no dobrze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() @up
Mała poprawka, ty próbujesz zamieszczać* |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska
|
![]() W sumie jak każdy widzi temat jest niewypałem. Autor to zapewne ktoś w wieku 12-14 lat któremu jakiś inteligentniejszy osobnik okradł konto i teraz za wszelką cene próbuje zniszczyć zło na świecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
|
![]() Ja sam gram na Uniterze i w sumie zarabiałem na botach. Nie botowałem, ale trapowałem te noobki =) Razem z kumplem mamy system trapowania którym mogę się podzielić. Chodzimy na Fibule i wyszukujemy pierwszego lepszego gracza i obserwujemy jego zachowanie (po prostu dajemy follow). Szczerze, rzadko się zdarza, że spotkam normalnego gracza 80% osób tam to boty, bo tylko dla nich jest to opłacalne expowisko (nikt o zdrowych zmysłach nie będzie błądził tam 5 minut wśród botów by zabić jednego rotworma). Następnie wyszukujemy waypointy bota najbliższe wyjścia i zaznaczamy je czymś (np. kością, zabawne jest to, że czasem zdarza się iż w jednym miejscu 2 boty mają waypoint). Następnie kumpel staje na tym punkcie i czeka aż znowu podejdzie bot tym razem nie mogąc na nim stanąć blokuje się. W tym momencie druga osoba zaznacza na bota follow i pcha go w kierunku drzwi (najważniejsze jest robić to nie przerwanie ponieważ drobna przerwa spowoduje, że bot wróci się na najbliższy wp (waypoint). Trzeba też postarać się aby po drodze nie napotkać żadnego moba ponieważ bot rzuci się na niego a później również wróci na wp. Jeśli "zapchamy" delikwenta za drzwi i zdążymy je zamknąć wołamy kumpla który luruje odpowiednią ilość ds'ów i zostawiamy je sam na sam z botem. Ta metoda jest najłatwiejsza, ale niektóre boty omijają zablokowany wp. Tu trzeba nieco więcej zabawy. Można spróbować z skrzynkami lub parcelami (niekiedy bot omija bloknięty wp, ale juz nie przechodzi po przeszkodach). Możemy również wykorzystać potwory jako przynętę: lurujemy na siebie odpowiednią ilość a kiedy bot znajduję się niedaleko nas zaczynamy uciekać z nimi w kierunku drzwi. Bot zacznie biec za goniącymi nas stworkami i sam wybiegnie za drzwi po których zamknięciu zablokuje się. Jeżeli nic jednak nie pomaga istnieje jeszcze jedna metoda,bardzo pracochłonna i nie opłacalna, ale praktycznie żaden bot nie uratuje się przed nią: do zablokowania bota i zapchania go kierunku drzwi używamy.. graczy jak parceli.
Istnieje jeszcze kilka sposobów na zabijanie botów na światach non-pvp, ale ich nie będę przytaczał ze względu na... nie ważne ^__^. Należy jednak pamiętać, że trapowanie jest uważane za łamanie regulaminu tak samo jak botowanie. Jeśli chodzi o wymienione przeze mnie sposoby trapowania działają również w innych miejscach np. na Outlaw Campie z tym, że bota "zapychamy" w kierunku GS'a, którego później mozna pozbyc się dzięki anti-luring system. Myślę, że przybliżyłem wam sposoby walki, a raczej wzbogacania się na botach. Nie napisałbym tego posta gdyby nie to, że temat dotyczy serwera na którym gram i na którym trapowałem boty (przestałem to robić po patchu, ze względu na kupno pacca i zmniejszenie ilości gp które pozostawiają rotwormy). Jeśli chodzi o mnie chciałem pozdrowić Tariniela który bocił na outlaw camp (i boci dalej?..) i nie raz zostawił mi już bp pełne gp i sniper gloves, Phantom Fardog za Golden Armor, Crus Helmet i 11k, Icevera (avalanche naprawdę się przydały) oraz Movada Avathaar (stały dostawca run Sudden Death) oraz inne ofiary trapowania które naprawdę trudno spamiętać. Szkoda, że zabawa w trapowanie przestała mnie już satysfakcjonować i stała się nie opłacalna. |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dzięki macqus za te informację
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() te sposoby co podaleś jak sobie expiłem na fibuli
![]() to tak robiłem lurowalem koło wejscia ds"a a że bot miał tam ustawionego WP ( tak koło tego ogniska ![]() i nie spodziewał się ds"a nie miał go ustawionego w ignorowanych potworach wiec zaczoł sam atakować ds:a i padl ![]() dobry sposób na zarbianie kasy xD boty często zostawiało po 2k+ gold ![]() czasem jakiś upominek z eq xd co do rasizmu to jestem przeciw ale jak te BR to sa noby to porażka ;/ przychodzi ci 30lvl ja sobie skiluje pisze no kill no kill a on na*******a -.- i tak z każdym to idzie zjeba dostac ;/ Ostatnio edytowany przez PUSZEKXD - 29-07-2009 o 15:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() dzisiaj wykorzystałem pomysł i już padła jedna osoba
![]() ![]() ![]() ![]() Aha i taka mała nutka na rozluźnienie ![]() Utwór stworzony przez niemiecki zespół upamiętniający powstanie warszawskie. Za 2 dni 65 rocznica. Ostatnio edytowany przez Sierra - 29-07-2009 o 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]() Można wypróbować moje metody na kopalniach w kazzo do ustawienia bota na rope place czy bloknięciu go przy wejściu na guardy, chociaż sam tam nigdy nie trapowałem z powodu dużej odległości tego miejsca od Thais. Warto samemu ruszyć głową i poszukać innych miejscówek z botami np. Shadowthorn (można zapchać w kąt i następnie zabloczyć "korytkami" zostawiając go na pastwę Elf Scoutów).
Mój nick to Macq Stormclaw, ale nie trapuje na razie botów ponieważ szkoda mi pacca i staminy na nie, chociaż kiedy skończy się premium to kto wie =S. |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bota na kazo nigdy nie widziałem ;/ Muszę pójść zapolować może coś znajdę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widziałem dzisaj bota ale nie wiem kompletnie jak zrobić na niego trapa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() a gdzie go widzialeś ?;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
|
![]() latał blisko bramki lvl od 35 poziomu na quest z gs
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() wsumie to nie wiem po co tan temat xD
przecierz jest zajebisty anto bot system co bauje xxxxxxxxxxxx botow -,^ przecierz cipysoft o wszystko zadbaja |
![]() |
![]() |
![]() |
2423309240869 |
Ta wiadomość została usunięta przez Slythia.
|