Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy obchodzi cię los zwierząt ?
tak 90 85.71%
nie 15 14.29%
Głosujących: 105. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2005, 20:22   #21
Gumski
Użytkownik Forum

Gumski's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków

Gumski ma numer GG 3352613 Gumski ma login Tlenu gumka12@tlen.pl
Domyślny

Zrobilem maly OT ale mysle ze 'na czasie i temacie'. W koncu zabitym zwierzetom malo mozna pomoc, a niestety nikt nie zniweluje bestialstwa i znecania sie na zwierzetami.

Mialem gdzies zdjecie krowy po kilkudniowym 'transporcie smierci' ktora jeszcze o zgrozo zyla. A wyglada tak jak wygladala, niestety, biedaczka. Zdjecie gdzies przepadlo.

Zapraszam do zapisania sie do Klubu ochrony zwierzat "Gaja" ktore juz od dluzszego czasu prowadzi kampanie "Zwierze nie jest rzecza" Mozna pomoc wplacajac pieniadze na ich konto ktore posluza do wykupu koni z transportow do rzezni. Transporty jak wygladaja, chyba kazdy wie...duzo mozna przeczytac na ten temat na podannej stronie. Ponadto mozna sie zglosic na wolontariusza do schronisk dla zwierzat, lub bezposdrenio do takich oddac stare koce, materace, bude, zywnosc i pieniadze. Oczywiscie [oprocz pieniedzy] przedmioty nadajace sie do uzywalnosci i w miare czyste, w koncu pomagamy a nie pozbywamy sie smieci.

http://www.klubgaja.pl/ - strona bogata w informacje na temat potrzebnej pomocy, istniejacych zwierzecych tragedii, glownie transporty smierci.

" Nie badzmy obojetni"

Vysogota z Corvo
Andrzej Sapkowski

Ostatnio edytowany przez Gumski - 31-01-2005 o 20:25.
Gumski jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2005, 20:38   #22
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -Res-
Heh dzieki ludzie za odpisywanie ale wg mnie nawet trucie szczoror w piwnicach jest dosc bez sensowne bo po co ?Biegaja se i gdyby ludzie mieli SZCZELNE drzwi to nie bylo by problemow >.<
Wyobrazcie se szczura ktory jest truty i nie wie co sie z nim dzieje,co on czuje -strach
Wiem ze ja jakas manie mam ale poprostu nie moge na to patrzec ;/
Oj o szcurach wiem dużo i powiem ci tak. Szczury jak wiesz są zwierzętami stadnymi. W stadzie (jak to w stadzie) jest przywódca(a to mądre bestie nie?). Jak szczury widzą trutke. Biąrą najsłabszego szczura który jest na zejscie i dają mu to do spóbowania. Jak mu się coś dzieje to nie jedzą a jak nie dzieje to zajadają sie. Szczurynajfajniejsze zwierzaki na świecie.
A co do szczura który się boi że cos sie mu dzieje to owszem niepokoi sie ale na jego miejsce wstąpi 12 nowych młodych szczorkwów, a potem potomstwo zatrutego szczura uodparnia się na ta trutke. Sam miałem dwie szczurzyce (uwierzcie takich szczórów nikt nie miał). Musiałem uśpic ponieważ starość dopadła ich i uwieżcie tak było dla nich lepiej(wylewy).

@topic
W Polsce (Ach ci polacy) powinno być takie pogotowia jak np w Los Angeles albo Detroit (Ogólnie mówiąć w Ameryce). Jest tam policja dla zwierząt. LEci to nieraz na Animal Planet

ŁACZMY SIE W SIŁE BRACIA I SIOSTRY
stary 01-02-2005, 14:20   #23
-Res-
Użytkownik Forum

-Res-'s Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gumski
Zrobilem maly OT ale mysle ze 'na czasie i temacie'. W koncu zabitym zwierzetom malo mozna pomoc, a niestety nikt nie zniweluje bestialstwa i znecania sie na zwierzetami.

Mialem gdzies zdjecie krowy po kilkudniowym 'transporcie smierci' ktora jeszcze o zgrozo zyla. A wyglada tak jak wygladala, niestety, biedaczka. Zdjecie gdzies przepadlo.

Zapraszam do zapisania sie do Klubu ochrony zwierzat "Gaja" ktore juz od dluzszego czasu prowadzi kampanie "Zwierze nie jest rzecza" Mozna pomoc wplacajac pieniadze na ich konto ktore posluza do wykupu koni z transportow do rzezni. Transporty jak wygladaja, chyba kazdy wie...duzo mozna przeczytac na ten temat na podannej stronie. Ponadto mozna sie zglosic na wolontariusza do schronisk dla zwierzat, lub bezposdrenio do takich oddac stare koce, materace, bude, zywnosc i pieniadze. Oczywiscie [oprocz pieniedzy] przedmioty nadajace sie do uzywalnosci i w miare czyste, w koncu pomagamy a nie pozbywamy sie smieci.

http://www.klubgaja.pl/ - strona bogata w informacje na temat potrzebnej pomocy, istniejacych zwierzecych tragedii, glownie transporty smierci.

" Nie badzmy obojetni"
Postaram sie szybko wejsc na ta strone i ja sprawdzic i dzieki za to ze podales taka strone

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kredi
Oj o szcurach wiem dużo i powiem ci tak. Szczury jak wiesz są zwierzętami stadnymi. W stadzie (jak to w stadzie) jest przywódca(a to mądre bestie nie?). Jak szczury widzą trutke. Biąrą najsłabszego szczura który jest na zejscie i dają mu to do spóbowania. Jak mu się coś dzieje to nie jedzą a jak nie dzieje to zajadają sie. Szczurynajfajniejsze zwierzaki na świecie.
A co do szczura który się boi że cos sie mu dzieje to owszem niepokoi sie ale na jego miejsce wstąpi 12 nowych młodych szczorkwów, a potem potomstwo zatrutego szczura uodparnia się na ta trutke. Sam miałem dwie szczurzyce (uwierzcie takich szczórów nikt nie miał). Musiałem uśpic ponieważ starość dopadła ich i uwieżcie tak było dla nich lepiej(wylewy).

@topic
W Polsce (Ach ci polacy) powinno być takie pogotowia jak np w Los Angeles albo Detroit (Ogólnie mówiąć w Ameryce). Jest tam policja dla zwierząt. LEci to nieraz na Animal Planet

ŁACZMY SIE W SIŁE BRACIA I SIOSTRY
Nie chodzi o to ze jest to jakis wymietajacy gatunek ale o to co czur czuje kiedy sie tarza bez nadmiernego wkladu w to (bo sa to odruchy niekatrolowane) ;/

Ostatnio edytowany przez -Res- - 01-02-2005 o 14:22.
-Res- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 22:07   #24
Gesundheit
Użytkownik Forum

Gesundheit's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005

Domyślny

Taki offtop:

Ja mam zwięrząt 20...
4 psy
2 suki
5 kotów
9 szczurów.

@Topic:
Ja widziałem goscia który bij kota grubą gałęzią (byłem w tedy z 2 kumplami i z mama.)No to my chyc do nich mama zaczyna jednego (było ich 3) napier.dalać z piąchy (prawdziwy SUPERMAN) ja z kumplami wziołem grube gałezie od drzew i napierda.alamy się policja przyjechała.I mamie wlepili mandat za bójki 500 zł :/ a do tego jak ja chciałem powiedzieć że się znęcali nad kotem to powiedział jakiś debil (policjant)

-ZWIERZĘTA SA PO TO ABY JE BIĆ...

tak mnei to w****iło że nie wiem co

CHWDPPPPP!!!!
stary 01-02-2005, 22:21   #25
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

errrrrrrrrr.........
Jako jedyny zaznaczyłem że NIE, ale nie zrozumcie mnie źle. Nie jestem zwollenikiem przemocy, ale jak usłysze że zdechł gdzieś jakiś piesek to nie płacze, nie robie mu pogrzebu, nie robie nic za wyjątkiem zastanawiania się jak to tego doszło. Nigdy nie mówiłem komuś, kto bił zwierze, by zostawił tego zwierzaczka w spokoju. Am I evil??
stary 01-02-2005, 22:21   #26
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

1 głos na nie..... no cóż zawsze znajdzie się jakiś zwyrodnialiec.....normalne
ofkors ja nie jestem tym zwyrodnialcem. Oczywiście, że obchodzi mine los zwierząt. Sma miałem już pare... no a teraz mam rybke (w piątek mojego szczura trzeba było uspić ...rak)
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 22:27   #27
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
1 głos na nie..... no cóż zawsze znajdzie się jakiś zwyrodnialiec.....normalne
-.- Yes, I'm evil
czemu?? ah czemu? szczerze mówiąc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was sprawił "ludzki" (chyba złe określenie ;/) pogrzeb jakiejś kotce która zgineła przy drode, lub czy pozwalacie się kąsać komarom itp.

ME ARE FACKING ZWYRODNIALEC
stary 01-02-2005, 22:34   #28
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

Ohhh ależ to masz linie obrony. Nikt nie kaze ci robić pogrzebu kotowi, czy dawać się kąsać komarom -_-. Chodzi o to by w miare potrzeby pomóc zwierzęciu, lub gdy ktos się znęca to podejśc do gości i zrobić tak by tego zwierzęcia nie katował (czoywiście samobójstwem by było podejście do grupy dresów z bejsami, ale nie o takie przypadki mi chodzi).

Oczywiscie jesteś za tępy by zrozumieć, nim ktoś ci wytłumaczy.
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 22:41   #29
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Domyślny

A ty myślisz żę co ja robie??
Sam mam psa i nie urzynam mu nogi po otrzymaniu jedynki.
To jest ładny dalmatyńczyk
Piesek jest zadowolny i najedzony i nie okaleczony.
Codziennie z nim wychodze
Czemu znowu się do mnie przyczepiają ja poprostu uważam że niektórzy przesadzają tutaj -.- (tak zwane malowanie sobie d*py na zielono )
stary 01-02-2005, 23:04   #30
S.P.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004

S.P.M ma numer GG pisz to ci dam
Domyślny no dobra....

To ja się wypowiem na ten temat. Kary powinne być takie jak za zbrodnie wyrządzane na ludziach. Dlaczego? Dlatego, że człowiek NICZYM nie różni się od zwierząt. To że rzekomo "Bóg stworzył go na swój obraz i podobieństwo" uważam za bzdurę wynyśloną przez człowieka aby wywyższyć się nad innymi zwierzętami. Mało tego, pokażcie mi zwierze niszczące środowisko dookoła bez opamiętania? Pokażcie zwierzęta posiadające tak wyrafinowane metody zadawania śmierci i bólu.... Nieraz gdy mam zły humor, wracam ze szkoły, chce mi sie komuś przy.... walić, ale na pewno nie znęcam sie nad jakimiś zwierzętami! Są one tym samym czym ja, z tą przewagą, że ja miałem te szczęście urodzić się w gatunku aktualnie rządzącym światem (tak jak dawniej dinozaury ogólnie pojęte)... I proszę mnie nie wyzywać od heretyków, dla mnie wszyscy jesteśmy zwierzętami i NICZYM nie różnimy się od kotów, psów, szczurów i papug.
S.P.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 08:02   #31
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Bez przesady...Ale kary powinny być o wiele wyższe, za umyślne zabicie zwierzęcia np.5lat.
Lol. Ludzie, nie popadajmy w paranoje! Tyle nieraz sie za gwalt nie dostaje -.-
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 10:36   #32
Berburio
Użytkownik Forum

Berburio's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

jeny... ja kocham zwierzątka sam mam w domu rybki,dwie papugi,kota,psa i królika;P niedługo dojdzie chomik ... niedawno słyszałem że ktoś dostał pieska i potem jak mu się znudził (szczeniaczek) to odesłali go w ... parcelu i w foli!! nic więcej nie miał kiedy go dostali był cały w odchodach i moczu i ledwo zipał natychmiast pojechali do weterynarza i piesek zmarł po 4 godzinach ... ci ludzie dostali kare więzienia ale tylko na 5 lat powinni dostać kata ku*** pi*** głupie!

P.S wiecie czemu taka duża kara? dowiedziało się o tym jakieś tam stowrzystwo zwierząt.. zrobili rozprawe w sądzie jak h** i podobno specjalnie łapówke dali.. tą drugą część słyszałem od kumpla... a przynajmniej to z łapówką;/

Ostatnio edytowany przez Berburio - 02-02-2005 o 10:39.
Berburio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 10:56   #33
Radello
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2003

Radello ma numer GG 2417790
Domyślny

Ja nie jestem za tym aby zabijać ale czasem trzeba zabić (uspać) po co maja sie zwierzęta męczyć i tak juz jest duzo bezpańskich psów i powinno sie styrylizować suki (kundle) tak samo koty a nie umnie w domu na strychu raz znalazlem male koty pożucone przez matke...Ale pamiętajcie o tym ze zwierzęta też zabijaja ludzi,teraz pewnie bedziecie mi mowic ze w soiej obronie ale ludzie tez musza sie bronic czasem.
Radello jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 13:15   #34
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Lol. Ludzie, nie popadajmy w paranoje! Tyle nieraz sie za gwalt nie dostaje -.-
W tym rzecz, że kary w Polsce są za niskie, bo wg mnie za gwałt powinno być minimum 20lat, a czasami jest rzeczywiście tak jak piszesz :| .

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-02-2005 o 13:16.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 13:28   #35
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Domyślny

obchodzi mnie los zwierząt i nie toleruje znęcania sie nad nimi,raz z kumplami szliśmy nad zalew w starym kamieniołomie i widzieliśmy jak trzech 12-13 latków topiło kota :S
(oczywiście sie nimi zajeliśmy)

kasy za maltretowanie zwierząt żeczywiście są za niskie, w 99% to grzywny ($)
22 czerwiec 2009 - podporucznik
Maniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 13:40   #36
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

dochodzi do tego, ze zwierzeta zaczynaja byc lepiej traktowane niz ludzie....

widziales kiedys jak kopali twojego kumpla?? zareagowales?? pewnie jak kopna twojego psa to zeby im powybijacie...

odpowiedizałem na nie...

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 13:51   #37
Aval'yah
Użytkownik Forum

Aval'yah's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn

Aval'yah ma numer GG 8876263 Aval'yah ma login Tlenu aval-yah@tlen.pl
Domyślny

Zabijanie zwierzat dla jedzenia- tak, ale tylko na ile jest potrzebne.
Dla zabwy, futer- ZDECYDOWANIE NIE!

Jeden z moich psow został bez zadnego powodu zastrzelony przez jakiegos sukinsyna. Po prostu biegał sobie po łace, facet wyjał strzelbe i strzelil
Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie.. właściwie nie ludzie tylko jakies pieprzone mutany.
gestating with all the other rats
nurse said that my skin will need a graft.
i am of pockmarked shapes
The vermin you need to loathe.
Aval'yah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 14:24   #38
S.P.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004

S.P.M ma numer GG pisz to ci dam
Domyślny @Matek Uciekajdo

Zwróć uwagę na to, że ludzie w niczym nie są lepsi od zwierząt. Jakby ktoś kopał mojego kumpla to też bym mu pieprznął. Co z tego że bym oberwał, ten ktoś też na długo by sobie zapamiętał stratę zębów... Zwierzęta czasami zabijają dla przyjemności, ludzie też. Co nie zmienia faktu, że uważając się za najinteligentniejszy gatunek nie powinniśmy tego robić, a temu zapobiegać.
S.P.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 15:12   #39
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Chińczyków etc za te psy to bym...no nie ważne ;pJak widze kogoś kto męczy zwierzęta o tak sobie to też bym go pomęczył.I wogole za umyślne zabicia zwierzęcia-śmierć.Nekromanta już wspomniał o gwałcie ...Dla takiego kara-zgwałcić go jakimiś 50cm kijami i wsadzić na dożywocie albo niech pracuje w kamieniołomach

Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 02-02-2005 o 15:22.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 15:18   #40
Tiro
Użytkownik forum

Tiro's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Toruń

Tiro ma numer GG 3803805
Pytanie

Ja mam tylko pytanie... kto w tej sądzie dał odpowiedź nie? Mam nadzieje że go dednie szczur [ ehh sory nie zauwazylem wypowiedzi 4 posty wyzej

Ostatnio edytowany przez Tiro - 02-02-2005 o 15:23.
Tiro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania