|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy obchodzi cię los zwierząt ? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
90 | 85.71% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 14.29% |
Głosujących: 105. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Kraków
![]() ![]() |
![]() Zrobilem maly OT ale mysle ze 'na czasie i temacie'. W koncu zabitym zwierzetom malo mozna pomoc, a niestety nikt nie zniweluje bestialstwa i znecania sie na zwierzetami.
Mialem gdzies zdjecie krowy po kilkudniowym 'transporcie smierci' ktora jeszcze o zgrozo zyla. A wyglada tak jak wygladala, niestety, biedaczka. Zdjecie gdzies przepadlo. Zapraszam do zapisania sie do Klubu ochrony zwierzat "Gaja" ktore juz od dluzszego czasu prowadzi kampanie "Zwierze nie jest rzecza" Mozna pomoc wplacajac pieniadze na ich konto ktore posluza do wykupu koni z transportow do rzezni. Transporty jak wygladaja, chyba kazdy wie...duzo mozna przeczytac na ten temat na podannej stronie. Ponadto mozna sie zglosic na wolontariusza do schronisk dla zwierzat, lub bezposdrenio do takich oddac stare koce, materace, bude, zywnosc i pieniadze. Oczywiscie [oprocz pieniedzy] przedmioty nadajace sie do uzywalnosci i w miare czyste, w koncu pomagamy a nie pozbywamy sie smieci. http://www.klubgaja.pl/ - strona bogata w informacje na temat potrzebnej pomocy, istniejacych zwierzecych tragedii, glownie transporty smierci. " Nie badzmy obojetni"
-::: Zaiste wielkiego trzeba zaślepienia i wielkego zadufania aby posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością :::- Vysogota z Corvo Andrzej Sapkowski Ostatnio edytowany przez Gumski - 31-01-2005 o 20:25. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
A co do szczura który się boi że cos sie mu dzieje to owszem niepokoi sie ale na jego miejsce wstąpi 12 nowych młodych szczorkwów, a potem potomstwo zatrutego szczura uodparnia się na ta trutke. Sam miałem dwie szczurzyce (uwierzcie takich szczórów nikt nie miał). Musiałem uśpic ponieważ starość dopadła ich i uwieżcie tak było dla nich lepiej(wylewy). @topic W Polsce (Ach ci polacy ![]() ŁACZMY SIE W SIŁE BRACIA I SIOSTRY ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez -Res- - 01-02-2005 o 14:22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
![]() Taki offtop:
Ja mam zwięrząt 20... 4 psy 2 suki 5 kotów 9 szczurów. @Topic: Ja widziałem goscia który bij kota grubą gałęzią (byłem w tedy z 2 kumplami i z mama.)No to my chyc do nich mama zaczyna jednego (było ich 3) napier.dalać z piąchy (prawdziwy SUPERMAN) ![]() -ZWIERZĘTA SA PO TO ABY JE BIĆ... tak mnei to w****iło że nie wiem co ![]() CHWDPPPPP!!!! ![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() errrrrrrrrr.........
Jako jedyny zaznaczyłem że NIE, ale nie zrozumcie mnie źle. Nie jestem zwollenikiem przemocy, ale jak usłysze że zdechł gdzieś jakiś piesek to nie płacze, nie robie mu pogrzebu, nie robie nic za wyjątkiem zastanawiania się jak to tego doszło. Nigdy nie mówiłem komuś, kto bił zwierze, by zostawił tego zwierzaczka w spokoju. Am I evil??
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() 1 głos na nie..... no cóż zawsze znajdzie się jakiś zwyrodnialiec.....normalne
ofkors ja nie jestem tym zwyrodnialcem. Oczywiście, że obchodzi mine los zwierząt. Sma miałem już pare... no a teraz mam rybke (w piątek mojego szczura trzeba było uspić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() czemu?? ah czemu? szczerze mówiąc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was sprawił "ludzki" (chyba złe określenie ;/) pogrzeb jakiejś kotce która zgineła przy drode, lub czy pozwalacie się kąsać komarom itp. ME ARE FACKING ZWYRODNIALEC ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
|
![]() Ohhh ależ to masz linie obrony. Nikt nie kaze ci robić pogrzebu kotowi, czy dawać się kąsać komarom -_-. Chodzi o to by w miare potrzeby pomóc zwierzęciu, lub gdy ktos się znęca to podejśc do gości i zrobić tak by tego zwierzęcia nie katował (czoywiście samobójstwem by było podejście do grupy dresów z bejsami, ale nie o takie przypadki mi chodzi).
Oczywiscie jesteś za tępy by zrozumieć, nim ktoś ci wytłumaczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A ty myślisz żę co ja robie??
Sam mam psa i nie urzynam mu nogi po otrzymaniu jedynki. To jest ładny dalmatyńczyk Piesek jest zadowolny i najedzony i nie okaleczony. Codziennie z nim wychodze Czemu znowu się do mnie przyczepiają ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() To ja się wypowiem na ten temat. Kary powinne być takie jak za zbrodnie wyrządzane na ludziach. Dlaczego? Dlatego, że człowiek NICZYM nie różni się od zwierząt. To że rzekomo "Bóg stworzył go na swój obraz i podobieństwo" uważam za bzdurę wynyśloną przez człowieka aby wywyższyć się nad innymi zwierzętami. Mało tego, pokażcie mi zwierze niszczące środowisko dookoła bez opamiętania? Pokażcie zwierzęta posiadające tak wyrafinowane metody zadawania śmierci i bólu.... Nieraz gdy mam zły humor, wracam ze szkoły, chce mi sie komuś przy.... walić, ale na pewno nie znęcam sie nad jakimiś zwierzętami! Są one tym samym czym ja, z tą przewagą, że ja miałem te szczęście urodzić się w gatunku aktualnie rządzącym światem (tak jak dawniej dinozaury ogólnie pojęte)... I proszę mnie nie wyzywać od heretyków, dla mnie wszyscy jesteśmy zwierzętami i NICZYM nie różnimy się od kotów, psów, szczurów i papug.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() jeny...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S wiecie czemu taka duża kara? ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Berburio - 02-02-2005 o 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() |
![]() Ja nie jestem za tym aby zabijać ale czasem trzeba zabić (uspać) po co maja sie zwierzęta męczyć i tak juz jest duzo bezpańskich psów i powinno sie styrylizować suki (kundle) tak samo koty a nie umnie w domu na strychu raz znalazlem male koty pożucone przez matke...Ale pamiętajcie o tym ze zwierzęta też zabijaja ludzi,teraz pewnie bedziecie mi mowic ze w soiej obronie ale ludzie tez musza sie bronic czasem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 02-02-2005 o 13:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
|
![]() obchodzi mnie los zwierząt i nie toleruje znęcania sie nad nimi,raz z kumplami szliśmy nad zalew w starym kamieniołomie i widzieliśmy jak trzech 12-13 latków topiło kota :S
(oczywiście sie nimi zajeliśmy) kasy za maltretowanie zwierząt żeczywiście są za niskie, w 99% to grzywny ($)
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() dochodzi do tego, ze zwierzeta zaczynaja byc lepiej traktowane niz ludzie....
widziales kiedys jak kopali twojego kumpla?? zareagowales?? pewnie jak kopna twojego psa to zeby im powybijacie... odpowiedizałem na nie...
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Zabijanie zwierzat dla jedzenia- tak, ale tylko na ile jest potrzebne.
Dla zabwy, futer- ZDECYDOWANIE NIE! Jeden z moich psow został bez zadnego powodu zastrzelony przez jakiegos sukinsyna. Po prostu biegał sobie po łace, facet wyjał strzelbe i strzelil ![]() Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie.. właściwie nie ludzie tylko jakies pieprzone mutany.
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Zwróć uwagę na to, że ludzie w niczym nie są lepsi od zwierząt. Jakby ktoś kopał mojego kumpla to też bym mu pieprznął. Co z tego że bym oberwał, ten ktoś też na długo by sobie zapamiętał stratę zębów... Zwierzęta czasami zabijają dla przyjemności, ludzie też. Co nie zmienia faktu, że uważając się za najinteligentniejszy gatunek nie powinniśmy tego robić, a temu zapobiegać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() Chińczyków etc za te psy to bym...no nie ważne ;pJak widze kogoś kto męczy zwierzęta o tak sobie to też bym go pomęczył.I wogole za umyślne zabicia zwierzęcia-śmierć.Nekromanta już wspomniał o gwałcie ...Dla takiego kara-zgwałcić go jakimiś 50cm kijami i wsadzić na dożywocie albo niech pracuje w kamieniołomach
Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 02-02-2005 o 15:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Ja mam tylko pytanie... kto w tej sądzie dał odpowiedź nie? Mam nadzieje że go dednie szczur
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Tiro - 02-02-2005 o 15:23. |
![]() |
![]() |