|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() No ta sobei opowiem:
Zaczynałem zabawe na Danubi.Rooka przeszedłem w 1 tydzień.Na rooku czekaliśmy i podlewaliśmy ziemie żeby wyrosła z niego pszenica.Gdy miałem sporo kasy kupiłem:Studded arm,legion helmet,leather legs,sword,brass shield,boots.Poszedłem w jedno miejsce gdzie było z 5 rotów oczywiście padłem,pół nocy nie spałem bo myślałem "strace mój extra sprzęt".Oczywiście na rooku prubowałem zabijać ludzi i rzucałem się na solo na orki,waspy,mino,roty oczywiście ginełem...Gdy byłem na mainie kupiłem od typka spell booka za 50gp(frajer i n00b pomyślał ![]() ![]() Pierwszy mój death to było przez slima na którego rzuciłem się jak lew ale się rozmnożył...Potem zabił mnie pall ze spirów(miałem red hp),i potem normalny pal z łuku.Spotkałem kilku polaków którym zazdrościłem lv że taki power itp.Jeden pokazał mi kazz oraz jaskinie trol nad mols.Następnie poznałem palka który się dziwił że na mnie trucizna nie działa(miałem silver amulet)a ja myślałem że mam takie good skile że nei może mnei trafić ![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ja rookowałem dluo... Chyba z miesiąc, ale wtedy miałem modem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Żebyście wiedzieli jaki ze mnie był noob do 2 levela...
Nie wiedziałem że jest coś takiego jak worek i turlalem wszystkie rzeczy przed sobą ![]() Ale to jeszcze nic. Wyobraźcie sobie że mój koleś zamiast bp miał rata i ten rat robił za worek brechtałem go za to pół godziny ![]() A raz jak miałem 12 level ( knight 43/39 ). Naskoczył mi jakiś palek na 9 levelu i prosił mnie ebym mu nałowił ryb. Złowiłem mu jedną rybę, a on mnie straszy,że jak mu nie złowie następnych trzech to mi nakopie. ucił na mnie exure i to było chyba za 2 hpmany mnie zaczął hitować swoją piękną (chyba) kuszą. Wnerwiłem się i dostał kicka za 30 (na def). Uciekł... Wiecie gdzie? Do jaskini z mino archerami i Orkami Wariorami ![]() Brechtam ---------------- Ethernia Slajt Ab'dendriel
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2004
![]() |
![]() Ja jak zaczynałem grać to nie wiedzialem jak sie raty otwiera
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Hehe ja mialem takie rozkminy na rooku : niewiedzialem w ktorym miejscu na drabine trzeba kliknac , probowalem lina lol , nastepnie mostek na zachod przynosilem sobie skrzynki i itd. bo myslalem ze to jakies magiczne pola i nie mozna na nich stanac
![]() ![]() ![]() I z tego co pamietam to poczatki na mainie depo czyli ze jak zostawie w lockerze to ktos podejdzie i mi wezmie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() A ja stalem przy wysepce ze spikeswordem, czytam only the humble may touch...blablabla. HUMBLE to podobno znaczy skromny(ktos tak na forum napisal) to zaczalem YELLowac : I AM HUMBLE!!! I AM NOT TOO GOOD!
Ech ta SKROMNOSC ![]()
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() Ja widziałem kobiecinke która ogłaszała sie " I buy wooden legs "
![]() a teraz moja historia (Każdy z nas to przeżył) Hunter pk help help :-) hehe każda 1 postać miała zajście z hunterem .. pamietam jak mnie zabil (zwiedzalem mapke) i stracilem mace (blagalem ludzi w depo zeby mi pomogli odzwyskac ;-) " hi hey plz dont kill me plz .. you are dead ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Ostatnio spotkałem polaka na rootach patrze na lvl- 13 palladyn ale bil sie z rootem wrecz. Pytam sie jego jaka ma bron
-Morning Star A jakie masz skile -34 w dystans To czemu nie bijesz z broni dystansowej? -Zostawiłem w depo A tylko na rootach expujesz? -Czasami jeszcze na Orkach Czemu nie idzesz na PoH? -A silne sa? PoH to jest taki teren co to sa tam rozne potworki i takie rozne rzeczy palladyni tam chodza z lukiem albo kusza i zabijaja sobie potworki i im exp leci szybciej -Ej a zaprowadzisz mnie na te PoHy? I wtedy zaczęłem z kolesia targac łacha. Był nieskonczona lamą i na dodatek mial Firewalla w muzgu na wiedze ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() A teraz ja. Rzecz sie dziala na Calmerze (non-pvp). Moje komentarze pisane na pochylo:
21:27 You advanced in fishing. To tylko, zeby sie pochwalic ![]() 21:27 Gostek: hey 21:27 Gostek: leave noe 21:27 Ja: hi 21:27 Gostek: or i peekay you 21:27 Ja: lol 21:27 Gostek: no, no lol I zaczyna mnie przesuwac w nieznanym kierunku ![]() 21:28 Gostek: noob Ja mu oczywiscie uciekam 21:28 Ja: lol 21:28 Gostek: you die in main A to juz mi napisal na privie, mimo iz bylem na mainie
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 02 2004
|
![]() No to ja z kolei widzialem takiego ziomka:
[Ktos tam] HELP ME TELEPORT [Maally] I dony have |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2004
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Ja całego rooka z kumplem chodziłam i razem wyszliśmy na maina. Mieliśmy najlepszą taktykę na świecie (na rooku wypracowaną). Ja sorc, on knight ale nie ważne. Jak widzieliśmy jakiegoś potwora to robiliśmy tak: jeden uciekał a drugi biegał za tą poczwarą i bił od tylca. No i tak: spotkaliśmy lwa no i on zasuwa z tym lwem wkoło drzewa a ja bije, lew traci: 1hp, 2hp, 1hp itd. Po dobrych 10 minutach lew padł. Byliśmy z siebie dumni. TYLE EXP'a. No i na lwy cały dzień chodziliśmy... pewnie z 20 zabiliśmy. Potem odkryliśmy rotwormy i to samo. Aż ludzie nas zaczęli rozpoznawać. Kiedyś jeden polak powiedział: patrzcie to te latawice. Musieli mieć z nas niezłą zwałę. Ale my swojej taktyki broniliśmy. Aż pewnego dnia spotkaliśmy słynnego Huntera (pk zresztą
![]() Potem gość mnie nauczył jak się pomnaża przedmioty. Mówi płóż to co masz najcenniejszego na dp (koniecznie musiało być najcenniejsze bo inaczej się nie pomnoży), no to ja bach swojego p-armora na dp, myślę sobie się pomnoży i dla kumpla (tego knighta) będzie, no i gość mówi, a teraz wciśnij ctrl+q. No i p-armora nie miałam ani ja ani kumpel knight. Amazonka powiedziała: "Gimmi your money" no i dałam, ale i tak mnie utłukła. Wędkę, no rooku zdobytą (wspólnymi siłami), TYLE KASY KOSZTOWAŁA, zamiast use to ja ją bach do wody. Myślałam, że mnie kumpel zabije. Na numer, wypij to to cię uleczy też się oczywiście nabrałam. Ale na 1 lvl'u byłam i nic nie straciłam. Długo też nie mgłam zrozumieć jak zrobić ten trade, jak coś kupowałam od kogoś to wyrzucałam kasę przed siebie, a on mi zabierał i tyle trade było. Jak wyszłam z rook'a i poszłam na trole to chyba wszystkie możliwe liny pozbierałam i myślałam sobie, że fortunę na tym zrobię. Długo też nie mogłam zrozumieć co to rope. Nie wiem czemu nie sprawdziłam w słowniku, chyba byłam po prostu pewna że to ropa. Na rooku strasznie się wszystkich bałam. Poczytałam se wcześniej o pk, więc byłam chyba najgrzeczniejszą osobą na świecie. A że przeczytałam, że najgorzej to jest pierwszemu kogoś uderzyć, bo jakieś gildie się mszczą i wogóle, więc nawet nie sprawdziłam czy się da uderzyć czy nie. |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() A mój najgłupszy death na rooku to jak obok pokoju treningowego pierw wszedłem w pole ognia i zobaczyłem, że jestem oparzony to wszedłem w płatek śniegu (pole energii) bo myślałem, że jak wejde oparzony w śnieg to mi sie to zneutralizuje
![]() Eh stare dobre czasy na rooku...
#33 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 02 2004
|
![]() hehe to ja kiedys siedze na nocce a tu nagle kolega do mnie pisze : ej pomuz jakies 2 typy z toporami mnie goniom, ja tam biegne i patrze on dead a kolo niego 2 zerki
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Hehe to ja nie miałem takich motywów.
Nie będę skromny i powiem: - od razu wiedziałem do czego służy opcja safe trade, ale musiałem się połapać jak się jej używa, - lina - wiedziałem, wystarczyło czytać tipsy, - gdy gość napoił mnie zielonym płynkiem pobiegłem od razu do świątyni i się uleczyłem, - wiedziałem też jak użyć wędkę Moje wpadki? - męczyłem się trochę z drabiną... w końcu wykombinowałem, że trzeba wciskać drugi szczebelek od dołu ![]() - nie otwierałem szczurów ![]() - byłem miły dla wszystkich... a jak wiadomo rooka najszybciej przechodzi złodziej i menda największa (a ścigaczów obawiać się nie należy... nikt nie ściga za przewinięcia na rooku), - zabił mnie spermen (ale to chyba każdemu się zdarzyło), - za póżno skapnąłem się, że najlepiej expi się na szczurach (na rooku), - na mainie, gdy grałem knightem, zacząłem rzucać spearami w zablokowanego orc warriora... potem zrobiłem sobie paladyna bo uznałem że knight jest do kitu 8) ... a no i oczywiście za późno odkryłem potęgę mocy opcji "Tibia Classic Controls" i żeby coś zaatakować/otworzyć/użyć musiałem przytrzymać CTRL
![]() |
#35 |
The Witcher
|
![]() Po wyjściu z maina kolega pokazał mi kopalnie koło Thais i powiedział, że tam są rooty i moge expić. Pokazał mi również w tej kopalni droge do smoka .. i powiedział abym tam nie szedł .. dowiedziałem się jednak, że smok jest niżej i da się go zobaczyć nie wchodząc do niego .. Tak więc knight lvl 8 poleciał do smoka. Po dotarciu na miejsce zobaczyłem potwora .. ale mało mi było, roota ledwo co ale blokuje, smok pewnie niedużo silniejszy to co mi tam zejde na dół szybko zobacze i uciekne .. i tak zlazłem ale już wrócić się nie udało
![]()
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2004
|
![]() Cytuj:
Wild Warrior mowi "gimme your money" ale to szczegol =) a ja na mainie niechcacy wrzucilem plate legs do wody, bo chcialem zlowic rybke a myszka mi zeszla =) |
|
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
|
![]() Moja pierwsza postać to był pallek (Libera) do 14 lvl
mialem brass set ,mace (bo ni wiedzialem że pall z dystansu bije) a helmu ni mialem ![]() Kamilz powraca tylko z bardziej (cenzura) nickiem ![]() SORY MODY ZA TEN GŁUPI WYGŁUP KAMILZ'em ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Cytuj:
I to jest prawda. Kiedys bylem kolo mostu Dwarfow, zwiedzalem okolice, patrze tabliczka, cos tam cos tam, danger - dragon. Mysle, nieeee tam, na pewno musza cos kantowac z tym smokiem, tam pewnie nic nie ma. I wlazlem, patrze dragon. Oczy na wierzch, zaczynam zwiewac, jakos smok byl laskawy i nic nie walnal i od tamtego momentu zaczalem ufac takim tabliczkom. PS I tym oto postem jestem w elitarnej grupie podwojnych asow forum ![]()
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja jak grałem swoim pierwszym charem czesti expilem na rotach. Brałem swordy i mace i sprzedawalem w sklepie po 30 gp, aż kiedyś znalazłem na rotach w trupie fire sworda, wziełem go i lece sprzedac do sklepu, ale cos sie nie da mecze sie chyba juz z nim 10 min, az tu przychodzi jakis polak i mowi ze chetnie kupi tego fs'a ode mnie i da dwa razy wiecej niz w sklepie za sworda, ja oczywiscie zgodziłem sie i byłem z siebie szalanie dumny jaki to wspaniały interes zrobiłem, aż do momenty gdy dowiedzialem sie po ile fs stoi :/
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wrocław- West Coast
Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: wstydze się podać
Świat: Selena
Poziom: 102
![]() |
![]() Oxygane, mi takie cos snilo by sie caly czas... Moglo byc tak pieknie...