Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-02-2005, 13:43   #21
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Moim skromnym zdaniem strona jest jedną z lepszych i powinniście popracowac nad wersją anglojęzyczną.... Wtedy bylibyście ogólnodostępni dla społeczności tibijskiej co zwiększyłoby grono waszych fanów na świecie....
Co do kwestii Brazylijczyków: Wszyscy są zgrani i zagłosowali na tibiabr, a znam przynajmniej kilkudziesięciu Polaków, którzy głosowali na tibianews, itp. Więc wniosek z tego, że Brazylijczycy są bardziej zgrani i zjednoczeni od Polaków...
Ale wszyscy i tak od dawna o tym wiedzieli...

Gratuluje za taki sukces ;]
Shinjix
Heh, nie zrozumiales idei - to nie ma byc strona NAJPOPULARNIEJSZA wsrod jakiejs grupy spolecznej, tylko NAJLEPSZA w ogole. Trudno, zeby gosciu, ktory uwaza, ze tibianews jest o kilka klas lepsza od tibia.pl, glosowal wlasnie na tibia.pl, bo jest polska...
Ogolnie - wg mnie znalezliscie sie tam dlatego, ze skasowaliscie OT serv, inaczej nas by tam nie bylo Ale wazne, ze jestesmy Brawo za 4 miejsce
Ashlon jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-02-2005, 14:10   #22
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

miejsce 1 - tibianews - 27,4%
miejsce 2 - tibiabr.com - 23,1%
miejsce 3 - WoT - 20,0%
miejsce 4 - tibia.pl - 14,8%

Tibianews: Do przewidzenia, oni mają w swoich szeregach nawet Gma

Tibiabr.com:Brazylia 172 mln 860,3 tys ludzi

Polska:40 mln ludzi....widać różnice

World of Tibia...myślałem, że będą dalej.

Tibia.pl: Zaraz za podium. Mówi się, ze czwarte miejsce to najgorsze miejsce. W tym wypadku tak nie jest. Sam fakt, ze Tibia.pl wzięła udział w głosowaniu, oraz, że zajęła tak wysokie miejsce coś znaczy(w tym dobrym aspekcie)

Ostatnio edytowany przez Dwimenor - 04-02-2005 o 14:11.
Dwimenor jest offline  
stary 04-02-2005, 14:21   #23
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Król Gratuluje

Gratulacje. Czwarte miejce to dobry wynik. Jestescie najlepsza strona w polsce a na dodatek jestescie w czołówce najlepszych stron o Tibi na całym swiecie. Duzo sie staracie aby strona tibia.pl byla jeszce lepsza. GRATLUJE

Chessterr jest offline  
stary 04-02-2005, 14:30   #24
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Ogolnie - wg mnie znalezliscie sie tam dlatego, ze skasowaliscie OT serv, inaczej nas by tam nie bylo Ale wazne, ze jestesmy Brawo za 4 miejsce
Ameryki nie odkryles - masz Amulet Oczywistosci +3? Nie bylo tajemnica, ze support od CS byl warunkowany usunieciem OTS.
Polinik jest offline  
stary 04-02-2005, 14:40   #25
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Juz od dawna Matkus zawracal glowe CipSoftowi roznymi sprawami, mysle ze pamietali o tibia.pl wczesniej tez. Wiele maili poszlo do nich od matkusa, odpowiedzi mniej przyszlo ale coz :/

Troche dziwne to glosowanie bylo, bo imho tibianews.net tam troche nie pasuje, bo ona nie skupia sie na stronie z informacjami o tibii tylko robi gazetke tibijska.
Duzo ludzi mowilo mi ze nie zaglosuja na tibia.pl bo mamy noobow na forum. Co mamy na to poradzic? Staramy sie ich jak najlepiej edukowac, a idiotow wywalac. Tutaj tibianews ma lepiej, oni poprostu nie maja forum, zaloze sie ze jakby mieli to tez pelno n00bz0rstwa sie u nich zaleglo tak jak u nas czy na tibia.de(tam tez masa idiotow jest). Moznaby powiedziec ze forum sie nie liczy wtedy, ale forum to integralna czesc strony...

Ciezko jest porownywac 2 strony zajmujace sie roznymi rzeczami, pozatym ze obie strony sa o Tibii prawie nic wiecej ich nie laczy. My skupiamy sie na forum i informacjach zawartych na stronie, tibianews.net zajmuje sie gazetka, a informacje na ich stronie to tylko male uzupelnienie.
Pozatym ich serwis prowadzi GM Excessus dzieki czemu maja lepsze uklady, przyklad:
news na tibia.com o zwolnieniu GMa i natychmiastowy wywiad z Knightmare na ich stronie, my sie naprawde dlugo staralismy i ciezko walczylismy o wywiad z CipSoftem, oni dostali go od reki.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 13-02-2005 o 23:07.
Dr. Omader jest offline  
stary 04-02-2005, 15:51   #26
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

No i dziękujemy :>

Ja ze swojej strony chciałem tylko zwrócić uwagę na duży rozdźwięk między nami (14,8%) a tibianlibrary (5.8%) co świadczy, że jednak w czołówce jesteśmy.
Tibianews oczywiście zdeklasowała wszystkich, raczej nie dziwne, jeżeli weźmiemy pod uwagę community jakie mają, i ilość osób które sie tam udziela. Na tym miejscu obstawiałem tiba.de.
Drugie miejsce to dla mnie totalne zdziwienie, nie wiezylem wlasnym oczom. Teoria była taka, że Brazylijczycy mieli dwie strony, więc ich głosy powinny się rozłożyć mniej-więcej po połowie, ale co co się tu stało, to jest nie do pomyślenia. (mój typ na miejsce drugie: tibianews)
Trzecie miejsce Tibia.de jest o tyle dziwne, o ile brazylijczycy wyforsowali się na sam przód. Wspaniałe forum tego serwisu, wraz z wiadomościami i tysiącami graczy powino być wyżej, no ale cóż, zdarza sie.. (mój typ: tibianlibrary)
Czwarte miejsce- my. mogło być lepiej, ale jest tak jest, nawet niezgorzej, 14,8% to nie tak mało, jak mogłoby się wydawać... (tu akurat dobrze typowałem )

Ogólnie: Drom powinien wziąść się do pracy, to przez niego tak stoimy...

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 04-02-2005, 16:12   #27
Bobcio
Użytkownik Forum

Bobcio's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Cool Gratz ;)

Cóż moge powiedzieć... w moim imieniu gratuluje wszystkim operatorom i administratorom za czas poświęcony stonie tibia.pl, za wszystkie grafiki, działy... no i oczywiście życze lepszych sukcesów A co więcej mogłyby pojawić się nowe ciekawe działy na forum jak na przyklad "Światy" i tam kazdy swiat oddzielnie a w nim tematy graczy tych światów
Bobcio jest offline  
stary 04-02-2005, 16:21   #28
Tibiańczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: ﻑﻐﻍﻗﻞ ﻛﺴﺕﺎﺘ

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Poziom mag.: 65
Send a message via Skype™ to Tibiańczyk
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Ogólnie: Drom powinien wziąść się do pracy, to przez niego tak stoimy...
Ładnie to tak obrażać Dromadera ? :>

Tibiańczyk jest offline  
stary 04-02-2005, 17:18   #29
Maksiu
Guest

Domyślny

Gratz dla Tibi.pl ale chcialby, zauwazyc ze kiedy wszedlem na strone brazylijczykow to pojawil mi sie popup ze ten kto zaglosuje na ich strone wezmie udzial w losowaniu premium account
mozna bylo wygrac jedno z ilus tam ( zalezalo od zajetego przez nich miejsca ) wiec moze to przekonalo wiekszosc brazylijczykow do glosowania

stary 04-02-2005, 17:35   #30
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

HUH? Wtf? tylko 4 miejsce :S szkoda liczylem najmiej 3 bo tibianews i WoT sa z deka popularniejsze.... ale i tak jest dobrze

P.S brazule byli lepsi ;/

P.S 2 Br?

stary 04-02-2005, 17:58   #31
Elder Archer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2005

Król RzĄdzimy!!!

Tibia.pl to najlepsza na świecie strona o tibi!!!!!!!!!! -to czeka inne strony[color=DarkGreen]
Elder Archer jest offline  
stary 04-02-2005, 18:59   #32
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
Ładnie to tak obrażać Dromadera ? :>
Ja nie obrażam tylko stwierdzam fakty :>

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 04-02-2005, 19:18   #33
Iris on Eternia
Użytkownik Forum

Iris on Eternia's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TibiaNews
BR power (updated by TibiaNews)
Excited with the latest official poll that CipSoft has organized, entittled Favourite Fansite, the admins of tibiabr.com has announced they will be given 6 free Premium Accounts in an incoming contest. You can send Guido a "Learn Portuguese" DVD for next christmas because you can place your bets that tibiabr.com will the the absolute Number One in the voting results!

Update:The portaltibia.com.br has just announced they will be giving 10 Premium Accounts if they win the voting of the Fan Sites in fist place. If they win in the second, they wil be given 6 premium accounts, and if third, 3 premium accounts! Somehow we can feel "winning" this poll is important for most fansites. Extraordinaire, isn't it?
I wszystko jasne

---------------

Bardzo się ciesze ze miałem okazję mieć wkład w te 14,8% bo naprawde strona na to zasługuje
Iris on Eternia jest offline  
stary 04-02-2005, 19:51   #34
ReJw
Użytkownik Forum

ReJw's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005
Lokacja: Za murami,kratami,koło kompa

Stan: Niegrający
Imię: eee?? ;|
ReJw ma numer GG 3803643
Żarówka Pytanie

fanie ze macie 4 miejsce a nie 1

Mam pytanie poza tematem macie wszystkie potwory nowe , bronie ale zapomnieliscie o jednym Clubie ,,Enchanted Staff''
ReJw jest offline  
stary 04-02-2005, 19:52   #35
Maly =]
Użytkownik Forum

Maly =]'s Avatar

Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja

Maly =] ma numer GG 4154227
Domyślny

dla mnie tibia.pl jest najlepsza. 4 miejsce to swietna pozycja, moglaby byc lepsz ale dla mnie jest bardzo dobra.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez "Bolek z lasu"
Gdzie jest NPC ktury zamienia w barda?
Maly =] jest offline  
stary 04-02-2005, 19:57   #36
Maly =]
Użytkownik Forum

Maly =]'s Avatar

Lokacja: Somewhere, where I smoking ganja

Maly =] ma numer GG 4154227
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ReJw
fanie ze macie 4 miejsce a nie 1

Mam pytanie poza tematem macie wszystkie potwory nowe , bronie ale zapomnieliscie o jednym Clubie ,,Enchanted Staff''
a skad niby masz/zdobyc tego cluba?

lepsze 4 miejsce niz 1???

a tak wogle to skad macie ten miecz? on jest qestu czy z potworka... ???

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez "Bolek z lasu"
Gdzie jest NPC ktury zamienia w barda?

Ostatnio edytowany przez Maly =] - 04-02-2005 o 19:59.
Maly =] jest offline  
stary 04-02-2005, 20:21   #37
Specter
Użytkownik Forum

Specter's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2004
Lokacja: Wśród Twoich koszmarów

Stan: Tutor
Imię:
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
Wyślij wiadomość przez ICQ do Specter Specter ma numer GG 8296275 Send a message via Skype™ to Specter
Domyślny

super! czekalem na wynik z utensknieniem i sie doczekalem! nastepnym razem bedzie lepiej
ale tak jak juz ktos na tym forum powiedzial moze czas pomyslec o dwoch jezykach?

"Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę."

Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz

Specter jest offline  
stary 04-02-2005, 20:43   #38
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polin
Ameryki nie odkryles - masz Amulet Oczywistosci +3? Nie bylo tajemnica, ze support od CS byl warunkowany usunieciem OTS.
Nie chodzilo mi o to. Gdybysmy od poczatku nie mieli dzialu OTS, oni nie musieliby zwracac na nas uwagi = nie byloby nas w tym spisie. Ale OTS mielismy, a jakby nie patrzec, jestesmy najpopularniejsza & najbardziej wplywowa polska stronka o tibii, wiec mamy duzo do gadania (niedlugo OTS rozwinie sie do normalnego servera tibii, a srednio 300 osob ogladajacych fora na minute to malo nie jest) zaproponowali nam wymiane. A jako, ze skorzystalismy z niej, chcac nie chcac, musieli nas wwalic na to glosowanie.
Ashlon jest offline  
stary 04-02-2005, 21:27   #39
Tibiańczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: ﻑﻐﻍﻗﻞ ﻛﺴﺕﺎﺘ

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Poziom mag.: 65
Send a message via Skype™ to Tibiańczyk
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maly =]
a skad niby masz/zdobyc tego cluba?

lepsze 4 miejsce niz 1???

a tak wogle to skad macie ten miecz? on jest qestu czy z potworka... ???
Jest to czar dla master sorca.
@$corcerer
Zobaczymy co Drom powie ^^.
@Nekromanta
Thx za bh questa .

Tibiańczyk jest offline  
stary 04-02-2005, 21:39   #40
Rafciu Mistrz
Użytkownik Forum

Rafciu Mistrz's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Warszawa

Cool

nie ma za co xD. osobiscie nie mam pacca ale wszystkich ziomkow z paccem namawialemn zeby glosowali xD. niezle, 4 miejsce.... jak na caly swiat... xD nstepnym razem bedzie
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania