Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-02-2005, 11:20   #21
Pan Własnego Losu
Użytkownik Forum

Pan Własnego Losu's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: przed komputerem

Pan Własnego Losu ma numer GG 6577165
Domyślny

taka jest tibia znajć se kolegów ni niech ci pomogo

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-02-2005, 11:42   #22
Kebes
Użytkownik Forum

Kebes's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Czudec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Kebes ma numer GG 3527154
Domyślny

Jak się przeprowadzić na inny świat? Np. na Pandorię Trzeba założyć nową postać??
Kebes jest offline  
stary 06-02-2005, 11:57   #23
Qrczaq
Użytkownik Forum

Qrczaq's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2004

Imię: Kafos
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

up: tak samo jak zalozyles na Arcanii - nowa postac
Qrczaq jest offline  
stary 06-02-2005, 12:14   #24
Acoma
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 12 2004

Domyślny Carlin???? w życiu!

Po grzyba tam polazles? ja nigdy do carlin nie zachodze jesli nie kupuje od kogoś coś albo vice versa, ewentualnie na ghost land. Tylko Thais albo Venore i od razu do Kazordoon. Jest najspokojniej (relatywnie). Carlin to naj, naj najbardziej pogrzane miasto. Same d..pki, PK, nooby.
Ps. Raz koleś kupił ode mnie jednego HMM żeby koś tam dobić za 500 gp. LOL
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kebes
Witam. Kilka godzin temu opuściłem Rook i udałem się do Carlin, ale to co mnie tam spotkało nieco zniechęciło mnie do dalszej gry. Mianowicie najważniejszym powodem jest tępienie takich jak ja (8... a raczej już 7lvl). Przykład: Gram i dzwoni tel. Ustawiłem się na poboczu drogi między drzewami żeby nikomu nie przeszkadzać i poszedłem odebrać. Wracam... połowa żyć, koło mnie stoi koleżka i we mnie wali. Z nicku Polak więc pytam:
Ja: Za co? On: Ops... Polska?? Ja: Tak On: Sorry, chodź uleczę cię. Podchodzę, a koleś mnie wtedy dobija. Pamiętam nick, ale nie chcę pisać. Inny przykład. Wchodzę do podziemi. Wybijam bugi, spidery itp. Otoczyło mnie 4 poison spidery. Wytłukłem je, ale zostało ok. 40/180HP. Myślę sobie: "Idę do świątyni, uleczy mnie ta babka"... Jak się pewnie domyślacie nie zdążyłem do świątyni. Utłukł mnie jakiś "pako" na 11lvl. Po tych dwóch śmierciach nie mam ani pieniędzy, ani broni, ani nawet głupiego plecaka (z wyposażeniem oczywiście). Niech ktoś mnie przekona, że warto mimo wszystko kontynuować zabawę postacią na 8lvl. Mi się już odechciewa... Dzięki, jeśli ktoś doczyta do tego momentu i skomentuje
Acoma jest offline  
stary 06-02-2005, 12:37   #25
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

A ja tylko dorzucę, że moim zdaniem gra na stosunkowo nowym serwerze (np. Pandoria) pierwszą (bądź jedną z pierwszych) postaci również nie jest łatwa. Ekwipunek jest drogi, expowiska zapchane, itp. Sam kiedy zaczynałem moją przygodę z Tibią stworzyłem postać na nowym serwerze .

A w sprawie miasta - Thais, bądź Venore (moim zdaniem Venore ciekawsze ).

Mogę tylko powiedzieć, że widzę, iż jesteś początkujący, ale będą jeszcze z Ciebie ludzie . Z chęcią pomógłbym Ci, a nawet zaoferował protekcję na moim serwerze - Hiberna.

Rothes

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 06-02-2005 o 12:44.
Rothes jest offline  
stary 06-02-2005, 12:51   #26
Kebes
Użytkownik Forum

Kebes's Avatar

Domyślny

Dobra. Założyłem "Sir Kebes' a" na Pandorii Zaraz zacznę ubijać raty Tylko muszę szybko zaopatrzeć się w Mace, bo Clubem ciężko je ubić Dzięki wszystkim za odp. i rady
Kebes jest offline  
stary 06-02-2005, 18:27   #27
Agata
Guest

Domyślny

tez szybko sie zniechecilam ale powrocilam do tego zalozylam nowa postac na forterze i mam obecnie 6 lvl (koniec 5) graj dalej poczatki sa zawsze trudne

stary 06-02-2005, 18:51   #28
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Domyślny

Jesli chcesz zeby cie takie sytuacja omijaly to zapraszam do Ab!
Najlepiej jak afkujesz to w depo lub wsrod ludzi (przed depo najlepiej) prawdopodobienstwo zostania sPKowanym zmniejsza sie do minimum.

jesli nie znasz ab to zapraszam do poradnika by Evul Tibian

~Get low, bitch!~
Evul Tibian jest offline  
stary 06-02-2005, 19:24   #29
Xeltix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice

Xeltix ma numer GG 20143712
Domyślny

Ja ci radze wkoncu zaczac grac i sie pilnowac nie bluzgaj na nikogo nie prowokuj uciekaj do Ab i chodz na trole a skonczysz dobrze
stary 07-02-2005, 17:00   #30
Lechu~
Użytkownik forum

Lechu~'s Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Venore

Strzałka Najlepsza rada

Najlepiej to se zagraj na npvp xDDDDDD
Lechu~ jest offline  
stary 07-02-2005, 19:53   #31
karstag
Użytkownik Forum

karstag's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Torun

Domyślny

Lechu jak nie masz co pisac to nie pisz.
Hmmm grasz na Pandorii bedzie narazie strasznie ciezko na rooku bo bardzo duzo ludzi, narazie na main nie ma wcale kolejek, takze przebolej rookgard i wtedy bedzie tylko lepiej.
Jak bedziesz mial jakies problemy pytania do zwroc sie do mnie. (jak nie wiesz jak napisz tutaj to wytlumacze )
Denaros von'Cookie
stary 08-02-2005, 14:30   #32
Kebes
Użytkownik Forum

Kebes's Avatar

Domyślny

Dzięki wszystkim No, na razie tak jak mówisz. Na Rooku często jest straszna sytuacja - wszystkie expowiska zajęte - ale w kilka godzin w niedzielę dobiłem już do 6lvl więc da się przeżyć OK lecę bo jestem 2 w kolejce Cya all
Kebes jest offline  
stary 09-02-2005, 13:14   #33
Lechu~
Użytkownik forum

Lechu~'s Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Venore

Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez karstag
Lechu jak nie masz co pisac to nie pisz.
Hmmm grasz na Pandorii bedzie narazie strasznie ciezko na rooku bo bardzo duzo ludzi, narazie na main nie ma wcale kolejek, takze przebolej rookgard i wtedy bedzie tylko lepiej.
Jak bedziesz mial jakies problemy pytania do zwroc sie do mnie. (jak nie wiesz jak napisz tutaj to wytlumacze )
Denaros von'Cookie
Widocznie mialem co pisac ;] to chyba Ty nie masz co pisac
Lechu~ jest offline  
stary 09-02-2005, 14:37   #34
Volerasi
Zbanowany

Volerasi's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Grudziądz

Stan: Na Emeryturze
Volerasi ma numer GG 5350061
Domyślny

Nie zniechęcaj się ja zginolem 2 razy od głupich kicków w odstępie 1 godziny spadłem z lvlu 28 na 26 ....
Volerasi jest offline  
stary 09-02-2005, 14:51   #35
Gesundheit
Użytkownik Forum

Gesundheit's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005

Domyślny

Nie wiem co wy macie do Carlijn :/ wiadomo że w każdym mieście znadą sie Pk i H-lvl nooby thiefy itp.Ja np. na Chimci (Chimera) (Server gdzie się zabijają) jest zajefanie .podam przykład:
Robie sobie strzałki (poszedłem oglądać Najsłabsze ogniwo) przychodze patrze a tu jakiś 15 lvl Sorc nawala mi miałem już go za***ać ale p[opatrzyłem jak kilka H-lvl (50-89-100) zaczeła go ubijac i mi pomogli w Rookowaniu jednego goscia który mnie straszył Hackiem.

P.Srzeprowadź się na Chimere wybierz miasto Carlin a potem ab zejdz na dół kup klucz za 50 gp i expij na trolach

P.S1:Aby zamieszkać w ab musisz przejść labirynt a w nim jest na środku tELEPORT (Potrzebujesz:Machete i na wszelki wypadek 1 uh jak byś kupił..)
stary 09-02-2005, 19:16   #36
Kebes
Użytkownik Forum

Kebes's Avatar

Domyślny

OK. Wielkim wysiłkiem i samozaparciem dobiłem w końcu magiczne 4200exp. Teraz po raz kolejny proszę Was o pomoc. Pomóżcie mi wybrać najlepsze miasto z tych (chyba) 3 początkowych, które proponuje wyrocznia. Chodzi mi o miasto, w którym co drugi nie jest PK, ceny są w miarę przystępne i gra spora liczba rodaków Gram obecnie na Pandorii.
Druga sprawa to ekwipunek. Wypiszę moje skarby i czekam na rady, co wymienić (ew. na co) w jakiej cenie i gdzie mógłbym to coś kupić i czy obecny ekwipunek sprzedawać jeszcze na Rooku. A więc: Legion Helmet, Chain Armor, Plate Shield, Leather Legs, Leather Boots, Mace. Jeśli chodzi o ew. porady dotyczące zmiany broni to prosiłbym raczej o Club' y gdyż od początku gry gram Mace i mam już wyćwiczony Club Fighting. Z góry dzięki
Kebes jest offline  
stary 09-02-2005, 19:34   #37
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

@Kebes
hehe ja tez gram na pandorii. jak wejdzies na maina to idz do carlin, a potem od razu do ab'dendriel, ceny sa we wszystkich miastach takie same(duze) bo to nowy serwer. jesli chodzi o bron z clubow to na poczatek kup sobie morning stara. a z takim ekwipunkiem mozesz narazie chodzic az nazbierasz wiecej kasy(ja tak robilem bo caly czas trenilem jak wyszlem na maina)

@down
przeczytaj uwaznie mojego posta mi chodzi o to zeby poszedl do carlin bo z tamtad jest najblizsza droga do, a w ab dobrze sie treni zaraz po rooku...

Ostatnio edytowany przez morwi - 09-02-2005 o 20:56.
morwi jest offline  
stary 09-02-2005, 20:45   #38
karstag
Użytkownik Forum

karstag's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Torun

Domyślny

Nie bosh nie sluchaj go nie do carlin, jak wziales rycka to thais w sumie gorzej niz dla palka, ale na poczatek moze byc.
Pamietaj, jak cos do msg do mnie
Ja w thais mieszkam moze sie spotkamy, tylko nie radzilbym Ci "odkyrwac sobie mapy" bo to czesto sie zle konczy .
Denaros von'Cookie
stary 09-02-2005, 20:58   #39
Kebes
Użytkownik Forum

Kebes's Avatar

Domyślny

Planuję właśnie wziąść Knighta. Do Carlin raczej nie pójdę gdyż mam stamtąd przykre wspomnienia Dużo jednak słyszałem (dobrego) o Ab' Dendriel. Mój kumpel ze szkoły tam gra. Planowałem się tam osiedlić Czy z Thais jest jakaś w miarę bezpieczna droga do tego miasta??
Ekwipunek: Myślałem nad Morning Star, ale wydaje mi się, że jest trochę za droga jak na swoje możliwości. Wg mnie lepszy byłby np. Battle Hammer. Obecnie mam ok. 340GP. Czekam na propozycje

EDIT: Myślałem jeszcze nad zbroją Scale Armor. Co myślicie o takiej inwestycji?

Ostatnio edytowany przez Kebes - 09-02-2005 o 21:06.
Kebes jest offline  
stary 09-02-2005, 21:02   #40
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

napisze to jeszcze raz....

nie chodzi mi o to zebys zostal w carlin
tylko chodzi o to zeby isc tam bo z tamtad jest najlepsza droga do ab i najlepiej sie tam treni zaraz po rooku, z thais jest droga do ale: 1jest dluga, 2jest niebezpieczna na niskim levelu. ja osobiscie robie tak ze wybieram carlin, potem od razu ide do ab tam trenie cos kolo 40/40 potem troche expie w kopalniach( poziomy -1,-2) i jak nabije 14-15 lev ide do thais. wedlug mnie tak jest najlepiej...
morwi jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania