|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Czudec
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
![]() |
![]() Jak się przeprowadzić na inny świat? Np. na Pandorię
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2004
|
![]() Po grzyba tam polazles? ja nigdy do carlin nie zachodze jesli nie kupuje od kogoś coś albo vice versa, ewentualnie na ghost land. Tylko Thais albo Venore i od razu do Kazordoon. Jest najspokojniej (relatywnie). Carlin to naj, naj najbardziej pogrzane miasto. Same d..pki, PK, nooby.
Ps. Raz koleś kupił ode mnie jednego HMM żeby koś tam dobić za 500 gp. LOL Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#25 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() A ja tylko dorzucę, że moim zdaniem gra na stosunkowo nowym serwerze (np. Pandoria) pierwszą (bądź jedną z pierwszych) postaci również nie jest łatwa. Ekwipunek jest drogi, expowiska zapchane, itp. Sam kiedy zaczynałem moją przygodę z Tibią stworzyłem postać na nowym serwerze
![]() A w sprawie miasta - Thais, bądź Venore (moim zdaniem Venore ciekawsze ![]() Mogę tylko powiedzieć, że widzę, iż jesteś początkujący, ale będą jeszcze z Ciebie ludzie ![]() Rothes
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 06-02-2005 o 12:44. |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobra. Założyłem "Sir Kebes' a" na Pandorii
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]() tez szybko sie zniechecilam ale powrocilam do tego zalozylam nowa postac na forterze i mam obecnie 6 lvl (koniec 5)
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
|
![]() Jesli chcesz zeby cie takie sytuacja omijaly to zapraszam do Ab!
Najlepiej jak afkujesz to w depo lub wsrod ludzi (przed depo najlepiej) prawdopodobienstwo zostania sPKowanym zmniejsza sie do minimum. jesli nie znasz ab to zapraszam do poradnika by Evul Tibian ![]()
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Ja ci radze wkoncu zaczac grac i sie pilnowac nie bluzgaj na nikogo nie prowokuj uciekaj do Ab i chodz na trole a skonczysz dobrze
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Venore
|
![]() Najlepiej to se zagraj na npvp xDDDDDD
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Torun
|
![]() Lechu jak nie masz co pisac to nie pisz.
Hmmm grasz na Pandorii bedzie narazie strasznie ciezko na rooku bo bardzo duzo ludzi, narazie na main nie ma wcale kolejek, takze przebolej rookgard i wtedy bedzie tylko lepiej. Jak bedziesz mial jakies problemy pytania do zwroc sie do mnie. (jak nie wiesz jak napisz tutaj to wytlumacze ![]() Denaros von'Cookie
#32 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Venore
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Grudziądz
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nie zniechęcaj się ja zginolem 2 razy od głupich kicków w odstępie 1 godziny spadłem z lvlu 28 na 26 ....
|
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
|
![]() Nie wiem co wy macie do Carlijn :/ wiadomo że w każdym mieście znadą sie Pk i H-lvl nooby thiefy itp.Ja np. na Chimci (Chimera) (Server gdzie się zabijają) jest zajefanie
![]() Robie sobie strzałki (poszedłem oglądać Najsłabsze ogniwo) przychodze patrze a tu jakiś 15 lvl Sorc nawala mi miałem już go za***ać ale p[opatrzyłem jak kilka H-lvl (50-89-100) zaczeła go ubijac i mi pomogli w Rookowaniu jednego goscia który mnie straszył Hackiem. P.S ![]() ![]() P.S1:Aby zamieszkać w ab musisz przejść labirynt a w nim jest na środku tELEPORT (Potrzebujesz:Machete i na wszelki wypadek 1 uh jak byś kupił..)
#36 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() OK. Wielkim wysiłkiem i samozaparciem dobiłem w końcu magiczne 4200exp.
![]() ![]() Druga sprawa to ekwipunek. Wypiszę moje skarby i czekam na rady, co wymienić (ew. na co) w jakiej cenie i gdzie mógłbym to coś kupić i czy obecny ekwipunek sprzedawać jeszcze na Rooku. A więc: Legion Helmet, Chain Armor, Plate Shield, Leather Legs, Leather Boots, Mace. Jeśli chodzi o ew. porady dotyczące zmiany broni to prosiłbym raczej o Club' y gdyż od początku gry gram Mace i mam już wyćwiczony Club Fighting. Z góry dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() @Kebes
hehe ja tez gram na pandorii. jak wejdzies na maina to idz do carlin, a potem od razu do ab'dendriel, ceny sa we wszystkich miastach takie same(duze) bo to nowy serwer. jesli chodzi o bron z clubow to na poczatek kup sobie morning stara. a z takim ekwipunkiem mozesz narazie chodzic az nazbierasz wiecej kasy(ja tak robilem bo caly czas trenilem jak wyszlem na maina) @down przeczytaj uwaznie mojego posta mi chodzi o to zeby poszedl do carlin bo z tamtad jest najblizsza droga do, a w ab dobrze sie treni zaraz po rooku... Ostatnio edytowany przez morwi - 09-02-2005 o 20:56. |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Torun
|
![]() Nie bosh nie sluchaj go nie do carlin, jak wziales rycka to thais w sumie gorzej niz dla palka, ale na poczatek moze byc.
Pamietaj, jak cos do msg do mnie ![]() Ja w thais mieszkam moze sie spotkamy, tylko nie radzilbym Ci "odkyrwac sobie mapy" bo to czesto sie zle konczy ![]() Denaros von'Cookie
#39 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Planuję właśnie wziąść Knighta. Do Carlin raczej nie pójdę gdyż mam stamtąd przykre wspomnienia
![]() ![]() Ekwipunek: Myślałem nad Morning Star, ale wydaje mi się, że jest trochę za droga jak na swoje możliwości. Wg mnie lepszy byłby np. Battle Hammer. Obecnie mam ok. 340GP. Czekam na propozycje ![]() EDIT: Myślałem jeszcze nad zbroją Scale Armor. Co myślicie o takiej inwestycji? Ostatnio edytowany przez Kebes - 09-02-2005 o 21:06. |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() napisze to jeszcze raz....
nie chodzi mi o to zebys zostal w carlin tylko chodzi o to zeby isc tam bo z tamtad jest najlepsza droga do ab i najlepiej sie tam treni zaraz po rooku, z thais jest droga do ale: 1jest dluga, 2jest niebezpieczna na niskim levelu. ja osobiscie robie tak ze wybieram carlin, potem od razu ide do ab tam trenie cos kolo 40/40 potem troche expie w kopalniach( poziomy -1,-2) i jak nabije 14-15 lev ide do thais. wedlug mnie tak jest najlepiej... |
![]() |