|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() ![]() a wiec z tego co ja wiem to nie masz pacc wiec pierwsze co ci polecam to kup go sobie jak najszybciej, bo dopiero wtedy mozna myslec o robieniu run (chyba ze jestes maniakiem ktory lubi 8h pod depo klepac bp sd <brrr>). jesli nie stac cie na pacc, polecam dwarfy & roty klepac i jednoczesnie robic hmmy i jesli jestes w dwarf mines to po zrobieniu bp hmm mozesz zejsc na soldy i dalej expic...co do noobow, ktore biora twoj sprzet to w koncu masz sd, na czyms trzeba go uzyc ![]() @ LORD jakmutam ![]() Na jego lvlu nie oplaca sie wejsc i wyjsc, chyba ze ma w ~censored~ sd i uh i mf to wtedy moze dac uhy 60 ek+ i na dla isc na mana shieldzie ale to tez nie zabardzo sie oplaci chyba ze dsm wypadnie ![]() @ciechan nie polecam gs z sd na tym lvlu bo sie nie za bardzo zwroci :| @ M@RI@N po***alo cie? 25 lv i 40 mlv? ty chyba nalezysz do wyzej wymienionej grupy maniakow siedzacych po 7h pod depo :S @Hekmet Zeby nabic million expa w 10h to ty chyba nie wiesz ile to sd jest :> i uh :> wiec malo osob moze sobie pozwolic na taki wydatek =] @cors ent - sam bym lepiej tego nie ujal xD @khazad eee bez urazy, ale ten twoj survival kit jest o dupe rozbic ![]() p.s. sorx za te wszystkie odpowiedzi ale nie moglem sie powstrzymac xDD |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
|
![]() ja juz prawie dobilem 50mlvl (26lvl druid)... i nie powiedzialbym zeby mi to szybko zeszlo
![]() jak juz mowili SD najlepiej jest sprzedawac niz nim expic... chyba ze to juz jakis dobry hunt...
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Aby SD bylo skuteczne:
(wymagania minimalne) 40mlvl 30lvl wtedy walisz po ~200 w ludzi a w potwory ~500
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
A co do tematu: Z siłą czarów poniżej 250% z sd nie exp bo to strasznie nieopłacalne. Potem już na Demonach czy Behe jest szansa że sie zwróci/zarobisz coś. Wcześniej Sd tylko przy PvP i sytuacjach awaryjnych w stylu Gs na drodze. Zrób 25 lvl na jakichś rotach i 45 mlvl używając mana fluidów, nakupuj Hmm z 20+ Bp i exp na undeadach (ghoule, Dsy, vampy i takie śmieci). Ostatnio edytowany przez ripper - 25-02-2005 o 08:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Mielec
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]() Uwazasz ze lepiej zrobic 3 bp hmm zamiast 1 sd?
Wydajesz 600 wiecej na blanki. Bp sd sprzedajesz za 4k i kupujesz 4 bp hmm. Co do dragow z ds'em. Jak masz 2 ds'y to schodzi 1 uh co 20 dragow. |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() 1 uh na 20 dragow z 2 ds??
LOL jak ja expilem sorciem na dragach (double resp) na edron to na 2 dragi 1 uh zchodzil... bez hmm z hmm jest lepiej bo 2x mniej uh zchodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2005
|
![]() Dziekuje wam bardzo za podpowiedzi , szczegolnie spodobal mi sie ten pomysl POGROMCY SMOKOW zeby po zrobieniu placaka hmm isc na soldy , bo mam narazie niski level , jeszcze ostatnio zginolem na desert quescie (straszna sprawa niechce mi sie pisac) ogolnie bardzo fajne podpowiedzi postanowilem zostac na dwarfach i rotach do poziomu 30 . Co do tych nOObow kradnacych rzeczy to boje sie uzywac SD bo mnie strasza jakimis "tytanami" 50 + ale jakos idzie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Antica Pacera
Profesja: Elite Knight
Gildia: "PoLsKa MaFiA" RIP ;-(
Świat: Od A do P ...
Poziom: 87
Skille: .......
Poziom mag.: ..
![]() |
![]() Cytuj:
SD sa dosyc drogie wiec na malych lev jak i mlev nie oplacalne sa expienia dzieki tym runa ... Ale jak juz sie odbijesz od dna lev mlev i oczywiscie finansowego to demonki nie lubia SD ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2004
|
![]() żaden problem wiekszosc moich znajomych sorcow ma 40mlv`l na 15 lvl`u[/quote]
Bzdura na 15 lvl to normalnie grając masz około 15 mlvl. Na 40 mlvl trzeba spalić 177k many jak to podzielimy przez 600 (tyle many reg.się na godzinę) to znaczy że grają od 8 lvl 295h ![]() Na 15 lvl ma się ok 40k expa. Czyli 40k/295h wychodzi że expią z zawrotną prędkością 0.13k /h (3 roty na godzine!!!) LOL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 02 2005
|
![]() mam pytanko sam jestem sorckiem i chce sie dowiedziec czy 24 lv i 33mlvl morzna juz gdzis sie porzanie zabawic ?z runkami oczywiscie pozdrawiam ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Imię: Haos Woman
Profesja: Elder Druid
Gildia: Homicidium
Świat: Eternia
Poziom: 42
Poziom mag.: 54
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
wez ze soba 2 dski, full bp hmmkow, ze 2 bp uhow, bp mfow, bp sd, troche gfb i idz na dragi. najlepiej na pojedyncza sztuke...
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: tee.. chyba w tym.. no.. śmietniku
Imię: Sir Slime
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ruthless Order
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 71/63
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Ja chodze na potwory typu Hunter, ponieważ trzeba go szybko zabic i najlepiej moim zdaniem sie nadaje DS bo szczeze mowiac on mnie zabije 5-6 strzalami. loot słaby ale dla mnie jest wazniejszy exp.
Nick: Zaromenek Level: 15 ![]() mlevel: 39 ![]() Profesja: Sorcerer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @kokos- ja bez większego stania pod depo już na 15 lvlu robiłem SD (mlvl 25 )
@zezowaty costam - taaak na tych potwoprach dorbze poexpisz. Nie lepiej isc np. na guardy? tma nie marnujesz SD tylko HMM a ilosc zuzywanych UH maleje wielokrotnie. POza tym hunter potrafi ci w dwie sekundy zdjąć coś koło 500 hp (kumpel 27 lvl knight zginął od huntera zanim się kapnął - w coś koło 2 sekundy stracił całe HP - 470) @Kajzer: Ale to UH maker ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() obaczaj mój opis zobaczysz że do 40 mlvl dużo mi nie brakuje a co do Mlvl najlepiej siedziec i robic bp hmm,explo,gfb i albo je sprzedawać albo expic i są 2 rozgałęźiajońce się plusy
1.jak idziesz expic to masz troche ci dobiło do mlvl i masz jeszcze troche do lvl + loot z tego co zabiłeś 2. Mlvl plus kasa za bp hmm,explo,gfb jak sie sprzedaje wiec zawsze jak robisz bp hmm,explo,gfb jesteś na plus czy będziesz nim expił czy sprzedawał |
![]() |
![]() |