|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Two handed jest dobry gdy mamy skille nie dajace nam duzej szybkosci expienia na rotach a dajace nam pewnosc ze roty nas nei zabija (nie tracimy rpawie w ogole hp z tarcza). Wtedy chwytamy za thsa i idziemy poexpic znacznie szybciej niz z jednoreczna bronia, a w sumei roty za duzo nam i tka nei ebda robily. Serpent jest lepszy na lvlu 15+ gdzi enie mamy kasy na fsa a mamy jzu calkiem niezle skille i radzimy sobie ladnie z expieniem.
oftop: Broad sword wcale nie jest takim strasznym gownem jak mowicie... etz kiedys tak mysallem ale myslac logicznie na nowym swiecie jest bardoz dobrym erozwiazaniem dla 8-10 lvli. A no do trenowania na trolalch broni dobrej nam nei potrzeba wytrenujemy sobie kilka skilli w shieldzie i swordzir e\i mozemy lataac z broadem na trolle bo szybko je zabijemy. A no padnie pytanie czmeu z broadem jak mozna sobie kupic two handeda... Zycze kupna ths na nowym swiecie + arm + tarcza + helm + legi... A broad sworda mozna miec szybko, albo go kupic za nieduza cene albo wykonac prostego questa...
![]() |
#23 |
Guest
|
![]() hmm.. no ja ez stanolem pszed tym wyborem...
to zalezy ile masz kasy jak cie stac to se kup serpent sworda a jak nie to to drugie |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord Smencik
Profesja: Elite Knight
Świat: Rubera
Poziom: 102
Skille: 88/82
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() nie no oczywiście że serpent jest lepszy... 2h to ja uzywam knightem na 10lvl... do pkowania
![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Serpent
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2005
|
![]() Jest sprawa...
Jeśli grasz zeby sie pobawić i nie chcesz nigdy do czegoś dojsć to mozes długo chodzić z 2handed ponieważ shielding ci itak nie będzie potrzebny. A jeśli chcesz być kimś i blokować silniejsze potwory to Serpent wygrywa. Shielding jest bardzo potrzebny każdemu dobremu knightowi i nic tego nie zmieni bo poco komu rycerz 100 lvl z 10 shielding :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2004
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Cytuj:
topic: jezli masz niskie skille to wybierz 2h a jezeli juz troche treniles to wybierz serpenta ja osobiscie bym oba kupil ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja używam 2h bo magom nie potrzebny jest shielding wszyscy mi muwiom że lepiej bym wzioł spika którego mam w depo i tracze i expił ja stoje murem za 2h
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Wez spike sworda....
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Exiva "NCrash" :P
Imię: Freezhen
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 68
Skille: 87/79
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() kup sobie serpenta aby ci shielding rosl a pozniej zmien z np. dwarf shield na draggy shield i ju bo two handem walisz mocno ale wolno sie nawet sword fight nabija i tracisz wiecej zycia
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 01 2005
|
![]() Przede wszystkim two-handed sword jest tańszy od serpenta a więc gorszy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Rybnik
![]() ![]() |
![]() Moim zdaniem serpent, bo nie mozesz nosic tarczy
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Dąbrowa Górnicza; Ab'Dendriel
![]() |
![]() jedni tak, drudzy tak.
ja swoje: 2 handed jest jedną z najmocniejszych mieczy dla osób poniżej 20lvla. ja praktycznie od początku chwaliłem ten miecz i expiłem tylko nim. na 15 lvl expilem na orkach warriorach i nie zabierały mi prawie nic hp. ma nieobliczalny atak a slima zabiłem 2 hitami. pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() ze swordami jest ten problem, ze nie ma w tej klasie zadnej broni typu battle hammer albo orcish axe a wiec taniej, szybko dostepnej z atakiem rzedu 24. Spike jakdla mnie to parodia miecza, kosztuje praktycznie na kazdym swiecie ( moze oprocz antici ) kilka razy tyle co identyczny barb axe, dla low levelowejpostaci jest zupelnie poza zasiegiem. Wiekszosc graczy startujaca ze swordami niezaleznie od tego, czy swiat ma tydzien czy kilka miesiecy zmuszona jest wybrac ths jesli nie ma kumpli/ innego chara ktory zafunduje jej eq. W kwestii zakupow:
lev 8-15: bierzesz po wyjsciu z rooka scimitar, tarcze zostawiasz taka jaka masz, jesli jestes bogaty kupujesz dwarven shielda igonisz na trolle. Zanim dobijesz do 13 bedziesz na bank miec kase na ths, jesli masz farta to kupisz p-arma ( zalezy od cen i ilosci kasyz trolli ).Z ths lecisz na roty. Jesli masz jakiekolwiek pojecie o grze bedziesz na tym etapie miec skille kolo 45/45 wystarczajace do swobodnego expienia na rotach. Dalej spokojnie zarobisz na serpenta. @ bron dwureczna jest bardzo uzyteczna w momencie gdy knight zaczyna expic na guardach ze srednimi skillami. U mnie na 72/70 wygladalo to tak, ze z jednorecznej lalem guarda srednio minute ze stratami powyzej 150 hp ( tarcza demon shield, bron - bs), z gs srednio na 4 hity, tracilem 50-70 hp. Oprocz bloku liczy sie tez czas walki, bo to on decyduje o stratach uh @ rycerz na 100 lev z 10 shieldinga ? malo smieszne nawet jak na zart. Shielding 50 to kilka godzin treningu, nie wierze ze nikomu sie nie bedzie chcialo dotrenic choc do takiego poziomu Ostatnio edytowany przez Vil - 08-04-2005 o 10:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]() Zależy kim grasz :
Knight - NIE Sorc/Drut - Na nowych server'ach Pall - ?!? |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Według mnie zdecydowanie lepszy jest serpent sword ze względu:
-Na twoim lvlu nie ma się zastanawiać nad takimi głupotami, tylko bierz serpenta i tarcze (dwarven albo beho) żeby ci skille rosły. W późniejszym czasie kup sobie Fire Sworda a jak nazbierasz kase to dodatkowo Giant Sworda (Miej oba jeżeli jesteś knightem) i będziesz ich używał w zależności na jakie potwory będziesz chodził. Na potworki strzelające magią bierz Giant Sworda a na potworki atakujące normalnie lub strzałami/boltami bierz FS'a. Sam tak robiłem z Skull Staffem (wcześniej dragon hammerem) i war hammerem. -Jeśli jesteś magiem tym bardziej nie opłaca się 2-handed sworda dlatego, że potwory zabierają ci i tak dużo, nawet z bronią jednoręczną, a ty rozwalasz je z magii, więc nie potrzeby ci duży atak.
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Ehh. 1/4 ludzi nie wie co to jest jeden miecz a drugi. Niektorzy mysla ze serpent kosztuje fortunę, a on kosztuje tyle samo co p-legi albo co p-armor. Dwuręczna bron się nadaje tylko na jako takich skillach czyli ponad 70/70. Wtedy mozesz wziasc gsa/d-lance, bo na niskich skillach two handed swordem nie bedziesz robil shieldinga. Zreszta wychodzisz z maina kupujesz prosty eq bierzesz knife i jazda na trening do 50/50 ..
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
Imię: Robi of Pythera
Profesja: Druid
Świat: Pythera
Poziom: 20
Skille: 20/22
Poziom mag.: 27
|
![]() to wszystko zależy jaki masz lvl i skille. ja sie nie musze martwić, bo mam magic sword( staram się o magic longsword
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]() serpent sword mo mozes uzywac tarczy
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 04 2005
|
![]() Zdecydowanie lepszy jest Serpent Sword bo można używać tarcze.
|
![]() |
![]() |