Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-03-2005, 07:53   #21
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie

Domyślny

Przepraszam cię ponisło mnie w czoraj . Nie byłem w czoraj w nastroju bo wena mi uciekła naprawde przepraszam :Adolphus Elbragol , Ma$ter MatiK .
Lord Sauron jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-03-2005, 12:55   #22
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Boze. Sauron. Jak wszedles na forum, to zaczales kariere od CFa, co bylo w sumie niezlym startem i myslalem, ze to przejaw inicjatywy. ALe chyba za bardzo zachlysnales sie tym, ze miales popracie duzej czesci Tworczosciowych forumowiczow. Z dnia na dzien zachowujesz sie gorzej! O ile na poczatku myslalem, ze to tylko twoja dys... to teraz zaczales zachowywac sie jak typowy tibijski NOOB.
Po 1sze-argument 'jak ci sie nie podoba to napisz lepsze' jest najgorszym z mozliwych, i caly czas sie glowie, czemu mimo to kazdy noobek go uzywa.
Po 2gie-opko NAPRAWDE jest KIJOWE. W cholere bledow, ale to bylo mowione. Orty, literowki, spacje jakies ruskie, entery, wszystko tak nagromadzone, ze szkoda gadac. Tego sie nie da czytac, niedlugo wyrownasz rekord bledow w jednym opku(jak na razie nalezacy do slonika vel gopare del'wawenti)!!!
Moje zarzuty co do opka: Najpierw piszesz jakby z perspektywy tego calego Janezza ale z trzeciej osoby, potem(w drugiej czesci) nagle narrator zaczyna mowic w pierwszej, a potem znowu w trzeciej... Kim jest narrator????
Errion to jakies wymyslone miasto. Wiec swiat tez musi byc wymyslony. Wiec skad tu nagle Platon i Koloseum??????? Ten Platon tak wogole mnie rozdupil dokumentnie Najbardziej porywajacy okrzyk wojenny jaki mozna wymyslic:ZA PLATONA! Zes ukulol haselko, stary... No i 'nadzieja ktora umiera ostatnia'. Jak ktos cie pochwali za niezla refleksje to pewnie bedziesz mowil ze owszem, sam na nia wpadles, a do jawnego plagiatu sie nie przyznasz, eh?...
Dialogi rzeczywiscie po prostu GENIALNE. Nie wiadomo co kto mowi, a jak juz mowi, to tak sztampowo i kijowo(ale rym) ze lzy leca.
Rycerze maja stawic sie z lsniacymi mieczami przed garnizonem. Aha. A jesli rycerz budzacy postrach, najlepszy zolnierz tego swiata stawi sie z niewyczyszczonym mieczem? Pojedzie do domu? No tak, na wojnie bardziej sie liczy to, ze miecz ma byc czysty, niz to, ze w pojedynke mozesz rozwalic batalion wrogow. W koncu, jak i tak po pieciu sekundach bitwy miecz bedziesz mial zabryzgany dokumentnie, to na poczatku MUSI byc czysty i lsniacy. Prawda?
"Tu tu tu tu rozlegly sie dzwieki trOMbek na pobudke" BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
'Hau hau rozszczekal sie pies, miau odpowiedzial mu kot. Przed drzwiami gospody slyszal cwir cwir ptakow. Nagle uslyszal PRRRRRRRRUUUUT, ktos przeciagle pierdnal'
Pokaz mi jedna ksiazke gdzie beda tak pieknie i wiernie pokazane odglosy natury.
"Janezz wstal szybko ile sil mu starczylo' Spojrz na to zdanie i sie nie zasmiej. To co, on, RYCERZ, nie ma nawet sil zeby wstac, czy co? A moze zobaczyl na zbroi napis '95% sil left'???
No i odnioslem wrazenie, ze ty piszesz tyle bledow ort... Specjalnie. Sluchaj, na tym forum przeszlo polowa ludzi piszacych poprawnie ortograficznie to sie wysmiewa z ludzi nie potrafiacych tego robic 'piszonc zdania f takjm stajlu a ti iestesi nupem'. A twoje opko WLASNIE TAK WYGLADA! I to nie jest ironia, wyolbrzymienie czy cokolwiek innego-ty po prostu w kazdym miejscu, gdzie moglby byc blad ortograficzny, to TEN BLAD MASZ!!!!! Ja nie wiem czy to talent, czy co. ALe tu jest duzo dyslektykow i takich, co probuja uchodzic za dyslektykow by tlumaczyc jakos swoje niedbalstwo i nawet oni nie robia tyle bledow... Ty sobie po prostu robisz najzwyczajniejsze w swiecie JAJA.
Co powiedziec na koniec? Pisz dalej. Nie chce, zebys zaspamowal cale forum postami 'AAA nikt mnje nje lópi ia stont idem sobiem', a wiem ze cie na to stac. Pisz dalej i sie staraj poprawic. Myslalem na poczatku, ze ty sie STARASZ poprawic. I z dnia na dzien te nadzieje trace. Postaraj sie, Sauronq. Pisz prawdziwe fantasy, a nie fantazje z kibla wyciagniete. OK?
stary 09-03-2005, 13:36   #23
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Storm Silverhand's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005

Domyślny

Drugie opko juz lepsze ale dalej jest baaaaardzo dużo błędów.
Interesuje mnie tylko ile ty książek fantasy przeczytałeś, że bierzesz sie za pisanie opowiadań. Oczywiście bez przeczytania ich też można pisać ale ty chyba nie widziałeś nigdy dobrego przykładu.
Co do tych bambusów wcześniej to juz wszystkie połamałem. A ty Sauron lepiej bierz książeczki do ręki i machaj kartkami. I nie interesuje mnie to, że przeczytałeś Władce Pierścieni. Bo zdaje mi się, że go przeczytałeś :/
Ale to nie wystarczy, nie tylko Tolkien pisze książki fantasy. Polecam cosik z Forgotten Realms.
stary 09-03-2005, 16:42   #24
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

W tym opowiadaniu jest wiele błędów. O wiele milej by się czytało bez tych wszystkich ortów.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Sauron
Jest popołudnie na dworze słychać ptaki i śpiewy nie wiast . Janezz przechadzał się po forcie i wszedł do koszar i po chwili dowiedział się że (Lepiej by było tak: Janezz przechadzał się po forcie. Kiedy wszedł do koszar dowiedział się że: (...) )-wszyscy rycerze z miasta mają wstawić się rano z przygotowanymi zbrojami i lśniącymi mieczami przed garnizonem .
-Żadnych pytań wszyscy mają być . powiedział dowudca(ort) i odszedł(.)
Rycerz prz(e)raził się zmianą która go czeka . Niedawno wykonywał drobne zadania teraz jedzie na bitwe do której nie jest przygotowany(Skąd mial wiedzieć, że jedzie na bitwe? Nic o tym nie mówiono. A na przygotowanie chyba miał czas) . Rycerz udał się do swojej chaty i zaczą(ł) przygotowywać zbroje , miecz , tarcze i samego siebie . Na sekundę rycerz odwrucil(ort) wzrok w stronę dżwi(ort) swej chaty i ujrzał w nich kapitana .Który mówił do niego tak Eeee, to powinno być 1 zdanie a nie 2. To tak jak: Spotkałem dziś klauna. Który był bardzo śmieszny. A powinno być tak: Spotkałem dziś klauna, który był bardzo śmieszny.(to jest przykład ))
-Słuchaj bądź gotów na pobutkę(ort pobudka bo obudzić) jutro zostaw swe pole rolnikom(a co może sam na nim pracuje? Rycerz pracujący na polu...) .
-Tak jest .
-Dobry z ciebie chłopak lecz twe waleczne serce słabe popracuj nad nim(W każdej chwili może być zawał... Oł moje biedne serducho..) .
Kapitan odszedł a rycerz zaczą płakać niewiadomo dlaczego ale ...
Poprostu brak było mu słów(Lepiej by było "(...), ale poprostu brak było mu słów)
A on sam cierpiał ponieważ przy jego boku zmarł
ojciec który zawsze go cenił . Jego ojca zabił ciemny rycerz . Ale nie zabił chłopca tylko zamkną go w forcie wojowników gdzie na zawsze miał zostać jako wojownik i rycerz (Jeżeli jego ojciec był rycerzem to i on pewnie miał nim zostać w przyszłości...) . Zdruzgotany Janezz połorzył się spać .
- Tu tu tu tu tu ... Rozległy się dźwięki trombek na pobutkę(Tak jak wyżej,ort) W chaty rycerz wbiegali posłańcy .
Janezz wstał szybko ile sił mu starczyło . Ubrał się w zbroje założył na plecy zbroje(Masło maślane) schował miecz do skurzanej(ort) pochwy i ruszył na zbiurkę(ort) .
Rycerze powoli ustawiali się w rzedach dowudcy(ort) sprawdzali ich gotowość do boju i powoli(powtórzenie) kazali im wsiadać do statków . Nikt nie wiedział do kąd(razem) płyną po hwili(ort) wstał dowudca(ort) i rzekł :
-Jestem Odys i zaprowadze was do twierdzy Erris gdz(i)e stoczymy buj(ort, bój bo boje) -Jeśli nie zwycięrzymy wroga cały świat padnie przed tą twierdzą . (Eeee, niech ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi.) -Czy to jest jasne !!
- Tak jest
Statek zamilkł nagle wśrud rycerzy zapanował chaos . Bo nie karzdy wiedział czy wruci.(Tak jak wyżej, czy ktoś mi może powiedzieć o co w tym chodzi?) C.D.N
Jak widzisz błędów jest wiele i są powalające. Jak na twój wiek to jest źle o ile nie masz dysgrafii. 3/4 opka to błędy.
PS. Nie obrażaj się i nie mów żebym lepsze bo to mnie wqrza.
Offtop. Nie wiem dlaczego niektórzy mi nie wierzą, że mam 12 lat...

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up

Ostatnio edytowany przez Radek 666 - 09-03-2005 o 16:46.
Radek 666 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania