|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 02 2004
|
![]() 15.02.2004 11:55:04 CET Killed at Level 26 by fire
15.02.2004 11:49:24 CET Killed at Level 27 by a rat hacked craked jak kto woli ... ale to bardzo boli ![]() nie bede uzywal wiecej tibilogin ![]() ![]() Co do key logerow w czitach to macie racje jest jednak na to sposob ![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Zbanowany
|
![]() No tak na kafejkach internetowych bardzo często "hackują" po prostu lookają się w password i gotowe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
|
![]() A u mnie w miesie yeszcze się nie spotkałem żeby w Cafe była Tibia...dawno nie byłem w cafe ,ale bez jaj....jak można grać w cafe?Ja wstaje przed 8 by sie zalogować i sobie pograć gdzieś do 12 bo potem mnie wypieprza,ale dziś był wyjątek!Grałem od 8-17...cały dzień a w między czasie zrobiłem 3 zadania z polaka
![]() ![]() PS.hmmm może u nas w pracowni netowej zainstaluje Tibie?Bede sobie mlvl podnosil i rybki łowił(podobno teraz dziewczyny leceą na magów z dłuuugą wędka ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Dziewczyny lecą na kase albo przedłużeeeenie tego co mamy (wiecie o co chodzi)
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Noooo...dobrze ,ze mam wędke bo z kasą u mnie krucho...co to jest 749 gpków ,ale jak jej walne HMM albo jakiegoś umarlaka stworze lub zmienie sie w jakeś miłe stworzonko to kto wie
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hustler Squad
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Mam pytanko: Czy jeżeli używa się MultiClienta to można dzięki temu programowi zhackowac/zkrakowac (zagmatwało mi się już) postać? |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Cytuj:
Koniec wykladu ![]()
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
|
![]() TIBIA MC zawiera pewnie keylogery.
|
![]() |
![]() |
#29 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Jeżeli już chcecie używać cheetów to musicie wiedzieć że nie tylko można kogoś okraść przez jakieś MC/TibiaGG itd. Podrzucenie trojana/kayloga to nie jest problem jak nie masz firewalla albo chociaż antyvira z auto-ochroną. On może byc wszędzie to może być nawet Tomes of Knowlege, UOSSU albo jakiś inny programik. To można wszedzie podrzucić i nawet nie skapniesz się jak nie jesteś doświadczony w kompach.
Dlatego ludzie nie pytajcie się czy TibiaGG czy tam MC ma keyloga/trojana lub coś tam innego, bo do każdego progsa można dodać jakieś śmieci. Najlepiej nie używajcie jakiś progsów i będziecie mieli spokój. Chociaż i to pewność że was nie okradną nie da. Musielibyście schować kompa do szafy i odpiąć z sieci ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Całe szczęście ,że crakują postacie!! Bo Ja jusz widze co by się działo w naszej pięknej Tibi.... Koleś na 8 lvl miałby skille na jak na 90...oczywiście żartuje z tymi skilami bo info o naszej postaci jest na serverku TIBI.
RE.UP Co?W Tomes of Knowlege?Żeby Keylogger zadziałał to musisz użyć...KLAWIATURY (by wpisać swój numer i hasło) ,a w którym momencie w Tomes of Knowlege używasz Klawiatury?No chyba ,że w Tomes of Knowlege jest keyloger a potem się nie wyłancza...a ja musze coś sprawdzić w moim kompie bo coś się wleeeeeeeecze... ?( |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#32 | |
Administrator
|
![]() Cytuj:
Keylogger działa w ten sposób że wystarczy że raz sobie odpalisz taki prosty pliczek z nim, podałem przykład że plik uruchamiający ToK może mieć w sobie keyloga, bo jak już wspomniałem to on może być wszędzie. Keylogger po 1 uruchomieniu już działa, siedzi sobie zamaskowany w procesach i łapie wszystko co ma łapać., uruchamia się przy uruchamianiu kompa. Można go tak skonfigurować że będzie wychwytywał konkretne akcje. Potem co jakiś ustawiony czas wysyła plik z tym wszystkim na odpowiedniego maila. Prosze czytaj ze zrozumieniem jak napisałem że ToK może mieć keyloga to właśnie chodziło mi o to żeby podać przykład że każdy plik może być zainfekowany.Większość keylogów charakteryzuje się tym że siedzą w procesach a nie włączają sie z tibią bo pod plik tibi***** to jest ciężej komuś keyloga podrzucić. No chyba że już potrafisz sam keyloga napisać co nie jest trudne i zrobić go tak żeby sie do tibia***** dodał. I prosze nie pouczaj mnie w tych kwestjach, bo wiem troche na ten temat. |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2004
|
![]() ja wam radze tylko jedno: przeczytajcie sobie co pisza o tym na tibia.com to bedziecie wiedzieli ze nigdy i nikomu sie nie podaje swojrego kodu ani nie gran na tibi gg bo taka tibia gg ktora pobrales moze miec keyloggera i dupa juz nie masz posatci albo masz z red skullem i puste depo to po co ci to przeciez mozesz sobie rozswietlic jaskinie torchem a ilosc expa potrzebna na lvl jwest podana na stronce tibia.pl chociazby wiec po co wam ta zjeb......ana tibia gg .Jak nie chcesz byc haknietym pamietaj o tym co zem tu napisal
paops |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
hmmm....dobra ,ale wiesz ja widze co się dzieje w moim kompie (patrze na procesy itp) więc myśle ,ze wy tak samo robicie bo to dla mnie jest normalka...więc jak widze coś w stylu Tomes of Knowlege mi działa a ja to jusz wyłączyłem to coś tu nie gra...od razu włanczam programiki wyszukujące szpiegów wraz i wychwyceniem kto i co...i wtedy jak znajdzie to pyk szybciutko zmnieniam hasło u brata na kompie usuwam keylogera i po problemie. Ja tesz się tym interesuje i wiem co nieco o tym,a pozatym trudno yest wychwicić takie coś (numer itp) bo to przesyła w hu* i troche wiadomości...a może nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 01 2004
![]() |
![]() Przez was się zacząłem bać, że mnie zhackują!
|
![]() |
![]() |
#36 | |||
Administrator
|
![]() Cytuj:
Drobne sprostowania: Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() Ale jeśli nikomu nie podajecie swojego hasła, nie uzywacie programów typu tibia gg to jest abrdzo małe prawdopodobieństwo ze zostaniecie zhakowani...
POzdRaWiAM |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Ktos tu kiedys napisal o Polish Hacking Group-przeciez oni nie laza po Tibii i nie wyludzaja acc numberow no nie? Po prostu jak to fachowo napisali na tibia.pl oni 'hackuja metoda 'brute'' czy jakas inna...Na przyklad wybieraja na chybil trafil konfiguracje 6 cyfr(jedna z miliona
![]() A jeszcze calkiem duza liczba osob chce miec wiecej logow na minute(2 many players online...) to ma takie samo haslo jak acc-czyli wystarczy znalezc Twoj acc number i od razu maja Twoje haslo...Zaloze sie ze twoj acc nr to pierwszy pass jaki wyprobuja ![]()
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Najpierw odp do Dr.
ja napisałem (patrze na procesy itp ) więc wiadomo kilka rzeczy...niektóre procesy (niektóre....prawie 50%) są ukryte,więc dobrze mieć jakis program co ujawnia takie procesy i je sprawdza gdzie , jak i do czego sie odnosza...i jeszcze dobry FW<np.Zone Alarm),antyvir(tu nie mam zdania ja mam Nortona) ,i coś anty trojanki (np.Cleaner),anty dialer itp(np Ad-Adware),no i tak jak mówiłem trzeba wiedziec co i jak w naszym kompie,a co do tej nazwy to prote ,zę nie bedzie pisać koło np JESTEM PROCKIEM Z WINDY WIĘC MNIE NIE USUWAJ ....SYSTEM.... no właśnie,chyba ze da sie zrobic zeby pisąło ze to procek z systemu ale powiem tak,JA SIE NIENTERESUJE KEYLOGERAMI,mam jednego na swoim kompie bo chce wiedzieć czy mój kochany braciszek coś nie robi z moim kompem,ale to inny typ keyloga bo ten nigdzie tegonie wysyła tylko zapisuje w pliku txt. Cytuj:
To prawda takiej grupy CRACKERSKIEJ nie bedzie obchodzic tibia bo wola jusz zajeba** karty kredytowe a nie numery do tibi,chyba ze jakis kolo gra w tibie i ma mozliwości.A ta metoda nazywa się BRUTE FORCE (brutalną siła) i polega na tym ze pokolei próbuje każdy ciąg liczb(liter,znaów itp) i jak się zgadza to see ya i maja twój numer(lub hasło). |
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Brute Force owszem znaczy :Brutalną Siłą. Ale w "Hakerskim Podziemu" oznacza sposób łamania haseł metodą "pełnego przeglądu'' czyli tak ja napisał neo sprawdzania wszystkich możliwych kombinacji cyfr,liter oraz znaków specjalnych.
|
![]() |