Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-02-2004, 15:38   #21
GaaV
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 02 2004

Domyślny

15.02.2004 11:55:04 CET Killed at Level 26 by fire
15.02.2004 11:49:24 CET Killed at Level 27 by a rat

hacked craked jak kto woli ... ale to bardzo boli
nie bede uzywal wiecej tibilogin (nacisnolmem enter i poszedl pass i log na main czata)
Co do key logerow w czitach to macie racje jest jednak na to sposob zrobcie TXT z nr konta i passem i poprostu wklejajcie do tibi nie wpisujcie...
GaaV jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-02-2004, 15:48   #22
Keb
Zbanowany

Data dołączenia: 16 11 2003

Wyślij wiadomość przez ICQ do Keb Keb ma numer GG 2066479
Domyślny niestety prawda

No tak na kafejkach internetowych bardzo często "hackują" po prostu lookają się w password i gotowe ... dlatego gram tylko na chacie
Keb jest offline  
stary 15-02-2004, 18:25   #23
MicNeo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2004

Domyślny

A u mnie w miesie yeszcze się nie spotkałem żeby w Cafe była Tibia...dawno nie byłem w cafe ,ale bez jaj....jak można grać w cafe?Ja wstaje przed 8 by sie zalogować i sobie pograć gdzieś do 12 bo potem mnie wypieprza,ale dziś był wyjątek!Grałem od 8-17...cały dzień a w między czasie zrobiłem 3 zadania z polaka o Tibi oczywiście pisałem )

PS.hmmm może u nas w pracowni netowej zainstaluje Tibie?Bede sobie mlvl podnosil i rybki łowił(podobno teraz dziewczyny leceą na magów z dłuuugą wędka ) )
MicNeo jest offline  
stary 15-02-2004, 19:00   #24
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

Dziewczyny lecą na kase albo przedłużeeeenie tego co mamy (wiecie o co chodzi)
Berials jest offline  
stary 15-02-2004, 20:48   #25
MicNeo
Użytkownik Forum

Domyślny

Noooo...dobrze ,ze mam wędke bo z kasą u mnie krucho...co to jest 749 gpków ,ale jak jej walne HMM albo jakiegoś umarlaka stworze lub zmienie sie w jakeś miłe stworzonko to kto wie
MicNeo jest offline  
stary 15-02-2004, 22:04   #26
Hinol
Użytkownik Forum

Hinol's Avatar

Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
Hinol ma numer GG 2753837
Domyślny

Cytuj:
moze kiedys zhakuje jakiegos high leva
Jeżeli będizesz hackował ludzi to szczerze ci życzę, żeby cie zhackowali
Mam pytanko: Czy jeżeli używa się MultiClienta to można dzięki temu programowi zhackowac/zkrakowac (zagmatwało mi się już) postać?
Hinol jest offline  
stary 15-02-2004, 22:22   #27
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Mam pytanko: Czy jeżeli używa się MultiClienta to można dzięki temu programowi zhackowac/zkrakowac (zagmatwało mi się już) postać?
Jezeli ty/ktos uzywam mc to jest bardzo duza szansa na to ze zostaniesz zhackowany, po za tym uzywanie mc jest nie zgdne z regulamniem tibi i nie powinn sie uzywac tego typu programow. Uzywasz go jednynie na swoja odpowiedzialnosc a potem juz nikt ci nie pomoze wiec lepiej najpierw powaznie sie zastanowic przed uruchomnieniem takiego typu rzeczy.

Koniec wykladu
stary 16-02-2004, 10:39   #28
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Domyślny

TIBIA MC zawiera pewnie keylogery.
Berials jest offline  
stary 16-02-2004, 14:45   #29
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Jeżeli już chcecie używać cheetów to musicie wiedzieć że nie tylko można kogoś okraść przez jakieś MC/TibiaGG itd. Podrzucenie trojana/kayloga to nie jest problem jak nie masz firewalla albo chociaż antyvira z auto-ochroną. On może byc wszędzie to może być nawet Tomes of Knowlege, UOSSU albo jakiś inny programik. To można wszedzie podrzucić i nawet nie skapniesz się jak nie jesteś doświadczony w kompach.

Dlatego ludzie nie pytajcie się czy TibiaGG czy tam MC ma keyloga/trojana lub coś tam innego, bo do każdego progsa można dodać jakieś śmieci.

Najlepiej nie używajcie jakiś progsów i będziecie mieli spokój. Chociaż i to pewność że was nie okradną nie da. Musielibyście schować kompa do szafy i odpiąć z sieci a i tak byłaby szansa że wam mole HDD zjedzą...
Dr. Omader jest offline  
stary 16-02-2004, 17:45   #30
MicNeo
Użytkownik Forum

Domyślny

Całe szczęście ,że crakują postacie!! Bo Ja jusz widze co by się działo w naszej pięknej Tibi.... Koleś na 8 lvl miałby skille na jak na 90...oczywiście żartuje z tymi skilami bo info o naszej postaci jest na serverku TIBI.

RE.UP

Co?W Tomes of Knowlege?Żeby Keylogger zadziałał to musisz użyć...KLAWIATURY (by wpisać swój numer i hasło) ,a w którym momencie w Tomes of Knowlege używasz Klawiatury?No chyba ,że w Tomes of Knowlege jest keyloger a potem się nie wyłancza...a ja musze coś sprawdzić w moim kompie bo coś się wleeeeeeeecze... ?(
MicNeo jest offline  
stary 16-02-2004, 19:29   #31
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Wąptie żeby się ktokolwiek interesował jakimś palkiem na 15lvl .
Nie bylbym taki pewien-moj kolega jest palkiem, wlasnie osiagnal 11 lvl...joinuje sie na swojego chara patrzy a tu respawnuje sie w swiatyni i go kicknelo(czeesto mu sie to zdarza...)Patrzy na tibia.com-a tu zginal 'on lvl 11 by a fire'...LOL bo on sie logoutnal(zanim sie pojawil w swiatyni) w dp, a to NIE KONIEC!!! Patrzy na commenta... A tu cos w stylu 'I am a lame now but one day ill kill you all' czy cos takiego...I co na to powiecie?
stary 16-02-2004, 20:16   #32
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez MicNeo
RE.UP

Co?W Tomes of Knowlege?Żeby Keylogger zadziałał to musisz użyć...KLAWIATURY (by wpisać swój numer i hasło) ,a w którym momencie w Tomes of Knowlege używasz Klawiatury?No chyba ,że w Tomes of Knowlege jest keyloger a potem się nie wyłancza...a ja musze coś sprawdzić w moim kompie bo coś się wleeeeeeeecze... ?(
Chłopcze widze że nie wiesz co mówisz... ah... patrz:
Keylogger działa w ten sposób że wystarczy że raz sobie odpalisz taki prosty pliczek z nim, podałem przykład że plik uruchamiający ToK może mieć w sobie keyloga, bo jak już wspomniałem to on może być wszędzie. Keylogger po 1 uruchomieniu już działa, siedzi sobie zamaskowany w procesach i łapie wszystko co ma łapać., uruchamia się przy uruchamianiu kompa. Można go tak skonfigurować że będzie wychwytywał konkretne akcje. Potem co jakiś ustawiony czas wysyła plik z tym wszystkim na odpowiedniego maila.

Prosze czytaj ze zrozumieniem jak napisałem że ToK może mieć keyloga to właśnie chodziło mi o to żeby podać przykład że każdy plik może być zainfekowany.Większość keylogów charakteryzuje się tym że siedzą w procesach a nie włączają sie z tibią bo pod plik tibi***** to jest ciężej komuś keyloga podrzucić. No chyba że już potrafisz sam keyloga napisać co nie jest trudne i zrobić go tak żeby sie do tibia***** dodał.

I prosze nie pouczaj mnie w tych kwestjach, bo wiem troche na ten temat.
Dr. Omader jest offline  
stary 16-02-2004, 21:21   #33
samm
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2004

Domyślny hehe o hakowaniu!!

ja wam radze tylko jedno: przeczytajcie sobie co pisza o tym na tibia.com to bedziecie wiedzieli ze nigdy i nikomu sie nie podaje swojrego kodu ani nie gran na tibi gg bo taka tibia gg ktora pobrales moze miec keyloggera i dupa juz nie masz posatci albo masz z red skullem i puste depo to po co ci to przeciez mozesz sobie rozswietlic jaskinie torchem a ilosc expa potrzebna na lvl jwest podana na stronce tibia.pl chociazby wiec po co wam ta zjeb......ana tibia gg .Jak nie chcesz byc haknietym pamietaj o tym co zem tu napisal

paops
samm jest offline  
stary 16-02-2004, 21:29   #34
MicNeo
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
...
Chłopcze widze że nie wiesz co mówisz... ah... patrz:
...
No chyba że już potrafisz sam keyloga napisać co nie jest trudne i zrobić go tak żeby sie do tibia***** dodał.
...
I prosze nie pouczaj mnie w tych kwestjach, bo wiem troche na ten temat.
WIEM CO TO JEST KEYLOGER ,ale czytaj dalej....

hmmm....dobra ,ale wiesz ja widze co się dzieje w moim kompie (patrze na procesy itp) więc myśle ,ze wy tak samo robicie bo to dla mnie jest normalka...więc jak widze coś w stylu Tomes of Knowlege mi działa a ja to jusz wyłączyłem to coś tu nie gra...od razu włanczam programiki wyszukujące szpiegów wraz i wychwyceniem kto i co...i wtedy jak znajdzie to pyk szybciutko zmnieniam hasło u brata na kompie usuwam keylogera i po problemie.

Ja tesz się tym interesuje i wiem co nieco o tym,a pozatym trudno yest wychwicić takie coś (numer itp) bo to przesyła w hu* i troche wiadomości...a może nie ale spx powiedzmy ,ze mash racje...
MicNeo jest offline  
stary 16-02-2004, 23:33   #35
Maciek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 01 2004

Maciek ma numer GG 3626723
Domyślny

Przez was się zacząłem bać, że mnie zhackują!
Maciek jest offline  
stary 17-02-2004, 00:06   #36
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Maciek
Przez was się zacząłem bać, że mnie zhackują!
To się ciesz bo będziesz bardziej na siebie uważał, będziesz może ostrożniejszy teraz co do progsów z neta itp.

Drobne sprostowania:
Cytuj:
wiesz ja wiem co się dzieje w moim kompie (patrze na procesy itp)
No to powiem ci tyle że bardzo mało wiesz o kompie jeżeli tylko procesy sprawdzasz, skołój sobie jakiś dobry program do monitorowania ruchy w sieci itp. to wtedy będziesz wiedział co się dzieje na twoim kompie.Ale i tak jesteś tyle lepszy od innych że to sprawdzasz.

Cytuj:
jak widze coś w stylu Tomes of Knowlege mi działa a ja to jusz wyłączyłem to coś tu nie gra...
No dobra ale tylko idiota dałby maskowanie keyloga pod nazwą ToK... zwykle to jest jakaś dziwna nazwa z cyferkami, albo duplikat nazwy już chodzącego procesu windowsa. Bo normalny user nawet jak już looknie do procesów i jak zobaczy taką dziwna nazwe to nie skapnie się że to jest złe tylko pomyśli że to coś z windy.
Dr. Omader jest offline  
stary 17-02-2004, 01:25   #37
R.I.P.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2003

R.I.P. ma numer GG 4052765
Domyślny

Ale jeśli nikomu nie podajecie swojego hasła, nie uzywacie programów typu tibia gg to jest abrdzo małe prawdopodobieństwo ze zostaniecie zhakowani...

POzdRaWiAM
R.I.P. jest offline  
stary 17-02-2004, 13:43   #38
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Ktos tu kiedys napisal o Polish Hacking Group-przeciez oni nie laza po Tibii i nie wyludzaja acc numberow no nie? Po prostu jak to fachowo napisali na tibia.pl oni 'hackuja metoda 'brute'' czy jakas inna...Na przyklad wybieraja na chybil trafil konfiguracje 6 cyfr(jedna z miliona i proboja zlamac haslo(metoda 'brute'?;]).
A jeszcze calkiem duza liczba osob chce miec wiecej logow na minute(2 many players online...) to ma takie samo haslo jak acc-czyli wystarczy znalezc Twoj acc number i od razu maja Twoje haslo...Zaloze sie ze twoj acc nr to pierwszy pass jaki wyprobuja
stary 17-02-2004, 19:09   #39
MicNeo
Użytkownik Forum

Domyślny

Najpierw odp do Dr.

ja napisałem (patrze na procesy itp ) więc wiadomo kilka rzeczy...niektóre procesy (niektóre....prawie 50%) są ukryte,więc dobrze mieć jakis program co ujawnia takie procesy i je sprawdza gdzie , jak i do czego sie odnosza...i jeszcze dobry FW<np.Zone Alarm),antyvir(tu nie mam zdania ja mam Nortona) ,i coś anty trojanki (np.Cleaner),anty dialer itp(np Ad-Adware),no i tak jak mówiłem trzeba wiedziec co i jak w naszym kompie,a co do tej nazwy to prote ,zę nie bedzie pisać koło np JESTEM PROCKIEM Z WINDY WIĘC MNIE NIE USUWAJ ....SYSTEM.... no właśnie,chyba ze da sie zrobic zeby pisąło ze to procek z systemu ale powiem tak,JA SIE NIENTERESUJE KEYLOGERAMI,mam jednego na swoim kompie bo chce wiedzieć czy mój kochany braciszek coś nie robi z moim kompem,ale to inny typ keyloga bo ten nigdzie tegonie wysyła tylko zapisuje w pliku txt.

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Matheous
Ktos tu kiedys napisal o Polish Hacking Group-przeciez oni nie laza po Tibii i nie wyludzaja acc numberow no nie? Po prostu jak to fachowo napisali na tibia.pl oni 'hackuja metoda 'brute'' czy jakas inna...Na przyklad wybieraja na chybil trafil konfiguracje 6 cyfr(jedna z miliona i proboja zlamac haslo(metoda 'brute'?;]).
A jeszcze calkiem duza liczba osob chce miec wiecej logow na minute(2 many players online...) to ma takie samo haslo jak acc-czyli wystarczy znalezc Twoj acc number i od razu maja Twoje haslo...Zaloze sie ze twoj acc nr to pierwszy pass jaki wyprobuja

To prawda takiej grupy CRACKERSKIEJ nie bedzie obchodzic tibia bo wola jusz zajeba** karty kredytowe a nie numery do tibi,chyba ze jakis kolo gra w tibie i ma mozliwości.A ta metoda nazywa się BRUTE FORCE (brutalną siła) i polega na tym ze pokolei próbuje każdy ciąg liczb(liter,znaów itp) i jak się zgadza to see ya i maja twój numer(lub hasło).
MicNeo jest offline  
stary 18-02-2004, 19:55   #40
Berials
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Domyślny

Brute Force owszem znaczy :Brutalną Siłą. Ale w "Hakerskim Podziemu" oznacza sposób łamania haseł metodą "pełnego przeglądu'' czyli tak ja napisał neo sprawdzania wszystkich możliwych kombinacji cyfr,liter oraz znaków specjalnych.
Berials jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania