Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.
-->
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-02-2004, 17:23   #1
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 02 2004

Domyślny Czy to prawda ze HAKUJĄ POSATCIE

Osatnia kumpel mi pwoiedzial mi ze czesto hakuja postacie co jest powodem tracenia swojego wypsoazenia broni, micze,tarcza. Czy to prawda ????!!!!!!!!!!!!!!!
mandi jest offline  

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-02-2004, 17:28   #2
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Oczywisice ze tak. Jest to przykre ale niestety zdazaja sie takie wpadki. Musisz dobrze chronic swoj komputer by nie zostac schakowanym. ( nie chodzi o zamykanie go w sejfie ;p chociaz i to moglo by pomoc )
Pani Czarodziejka jest offline  
stary 14-02-2004, 17:31   #3
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny

Echhh niestety ro prawda... i ostatnio staje się to coraż modniejsze. Coraz wiecej ludzi uzywa porgramów "hackujących".. i na niektórych stroanch widziałem takowe. Nawet amatorą już sie to mozę udać
Mi raz shackowali postać niestety (nie miałem firewalla jeszcze).
Było dużo tematów o hackowaniu mogłeś użyć Szukaj a w dziale inne to takich tematów sporo. Nie mam pojecia po kiego zrobiłeś to w dziale potwory.

Re up : byłaś pierwsza
Dioskas jest offline  
stary 14-02-2004, 17:33   #4
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
Domyślny

Ja bym raczej powiedział ze postacie są nie hakowane ale kradzione lub krakowane. Ponieważ hakerzy nie kradną postaci ani nie niszczą nic dla zabawy.
Berials jest offline  
stary 14-02-2004, 17:38   #5
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Tak to prawda że hackują postacie. Nie radze ci używać żadnych Tibi GG, macr itp. w nich często ukryte są progsy do łapania twojego hasła. Radze ci zainstalować jakiegoś firewalla np. Zone Alarm, oraz jakiegos AntyVira.

Przeczytaj także sobie tutorial: Jak nie dać się shackować.
Dr. Omader jest offline  
stary 14-02-2004, 17:45   #6
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

@mandi
Jak zakladasz temat to patrz w jakim dziale.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline  
stary 14-02-2004, 17:52   #7
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Moim zdaniem, ludzie są zbyt przeczuleni na punkcie hackowania postaci. Grałem sobie druidkiem, wszystko ładnie pięknie, zgromadziłem niezły sprzęt i trochę kasy,(przyznam się) używałem Tibigg i MC, i jakoś mi postaci nie shakowali, dopiero gdy zaczołem się martwić tym że mnie shakują, zabezpieczałem się przed trojanami itd. i dopiero wtedy mi postać shakowali. A firewall niewiele daje widać to szczegulnie po moim poście w temacie "Wirusy, ach te wirusy" mimo że mam firewall to i tak miałem sporo trojanów.

EDIT:
Rany ludzie, na tibi włamanie się na konto jest nazywane hakowaniem. Zresztą jak zapomnicie hasła albo was shakują to gdy będziecie prubowali wszystko naprawić to przy odzyskiwani będziecie musieli zaznaczyć, że twoje konto zostało shakowane.
Majen jest offline  
stary 14-02-2004, 18:02   #8
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2004

Domyślny

Przeczytajcie "definicje" Hackingu:

Haking to czyn polegajacy na penetrowaniu systemow komputerowych,gromadzenie wiedzy o systemach o tym w jaki sposob dzialaja.
Haking jest nielegalny poniewaz niszczymy zabezpieczenia danych. To wkurza ludzi i dlatego jestesmy potepieni przez spoleczosc, dla ktorej jestesmy krimina- listami. Dlatego fakt, ze jestesmy hakerami musimy trzymac w sekrecie. Nie mozemy rozmawiac o naszych odkryciach z nikim poza naszej organizacji, ze strachu aby nie byc ukaranym. Jestesmy karani z chec uczenia sie. Dlaczego rzad poswieca duzo czasu i srodkow na aresztowanie hakerow podczas gdy wielu groznych ludzi jest na wolosci. Mordercy, gwalciciele, terrorysci, porywacze, wlamywacze, ktorzy powinni byc ukarani za to co zrobili, ale nie hakerzy. Nie probujemy nikomu grozic. Nie chcemy uszkodzic komputerow. Przyznaje sie, ze sa ludzi, ktorzy nazywaja siebie hakerami, a ktorzy zastanawiaja sie jak zniszczyc komputer. Ale to przestepcami nie hakerzy. Nie obchodzi mnie co mowi rzad, nie jestesmi przestepcami. Nie probujemy zmienac lub niszczyc systemow. Jest to wielkie nieporozumnienie. Moze, ktoregos dnia ludzie zrozumieja ze wszystko czego chcemy to zdobyanie wiedzy.

Sa tylko dwie drogi wyelminowania H/P. Jedna jest pozbycie sie komputerow i telefonow, a nastepnie zastopniena tego pedem do wiedzy, do poznawania w taki sposob w jaki poznajemy systemy komputerowe. ( Niewykluczone ze cos takiego moze sie zdarzyc). Kolenym sposobem jest spelnienie naszych zadan, zadan wolnego dostep do wszystkich informacji. Dopoki jedna z tych dwoch warunkow nie zostanie speniony wciaz bedzemy istniec i dzialac.

Musze stanąć w obronie hakerów.
Ja nie yestem hakerem ,ale rozróżniam hakera od Crakera itp. Haker nie niszczy tak jak powiedział Berials
tylko penetruje SYStEMY operacyjne by znaleźć dziure i powiadomić o tym administratora.A craker się włamuje,dziubie i potem niszczy.

Może to nie ma nic wspólnego z Tibią ,ale ma dużo wspólnego z np.Tibia GG(czemu GG?)
MicNeo jest offline  
stary 14-02-2004, 18:21   #9
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez MicNeo
Przeczytajcie "definicje" Hackingu:
Ojej, a wiesz, że runa to litera, i jest pismo runiczne?
Więc jakim cudem w Tibii takie kamyczki ludzie nazywają runami?
A wiesz, że paladyni przeważnie walczyli mieczami, i byli niemal święci? A w tibii paladyn z mieczem to jakiś dziwoląg.
I tak by można mnożyć przykłady. Po prostu w tibii proces zdobywania dostępu do cudzej postaci wbrew jej woli nazywa się hackiem, co niewiele zwykle ma wspólnego z prawdziwym hackiem, ale cóż, taki świat.
stary 14-02-2004, 18:43   #10
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003

Spiegol ma numer GG 1225840
Domyślny

No niestety u mnie zdaża się to coraz częściej! W ostatnim tygodniu shackowali dwuch moich kumpli i oczyścili ich konkretnie ze wszyskiego, nawet bp nie zostawili Całe szczęście mi się to jeszcze nie zdażyło i mam nadzieje, że się niezdaży...

WYPIERDASEK -> Knight -> lvl 23 -> Lunara
Spiegol jest offline  
stary 14-02-2004, 18:45   #11
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez matkus
Ojej, a wiesz, że runa to litera, i jest pismo runiczne?
Więc jakim cudem w Tibii takie kamyczki ludzie nazywają runami?
A wiesz, że paladyni przeważnie walczyli mieczami, i byli niemal święci? A w tibii paladyn z mieczem to jakiś dziwoląg.
I tak by można mnożyć przykłady. Po prostu w tibii proces zdobywania dostępu do cudzej postaci wbrew jej woli nazywa się hackiem, co niewiele zwykle ma wspólnego z prawdziwym hackiem, ale cóż, taki świat.
1.Runy (ze staroskandynawskiego run - "tajemnica"), dawne pismo północnoeuropejskie, którym posługiwały się plemiona germańskie
2.Paladyni to "niemal święci"?Paladyni mószą być święci,walczą oni z nieumarłymi,demonami itp. Ale rozumiem ,że w Tibi nie bedzie takich elementów bo to by się nie dało raczej.
3.A tak jak mówie hack a crac to co innego :

haker (ang. hacker od hack ‘ciosać; wchodzić nielegalnie do systemu komputerowego przy użyciu modemu’)

crack (ang. cracking od crack ‘tłuc; rozłupywać na kawałki’)

Ale dobra pożućmy tą encyklopedie
Powrućmy do tematów miłych i niemiłych,ja tylko walcze z używaniem terminów bez ich rozumienia.Wiesz o co chodzi?Głównie przez media HAKER jest mylony z CRACKEREM ale to jush tak yest.

(Mam nadzieje ,że nie dostane bana )

ooo i znalazłem yeszcze coś o palladynie ale tak w rzeczywistości:

Paladyn

Paladyn, sławny rycerz (zwykle wędrowny), wojownik i obrońca księcia w średniowieczu. W poematach epickich nazywano tak rycerzy Karola...

paladyn

paladyn (ang., fr. paladin z wł. paladino z łc. palatinus ‘pałacowy, cesarski’ od łc. Palatium Palatyn) hist. znakomity wierny rycerz...

Macie racje to yest hamskie ale z drugiej strony,czy yest Fair używanie cheatów?
MicNeo jest offline  
stary 14-02-2004, 18:54   #12
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Domyślny

A wiecie co różni Hakera od Crackera????

Różni ich pare rzeczy, a według mnie najważniejsza z nich to szacunek!!

Ponieważ Haker ma szacunek do komputerów,technologi,nauki a Cracker ma szacunek tylko i wyłącznie do siebie. Crackera nie obchodzi co niszczy go obchodzi to co powiedzą o nim w Hakerskim Podziemu inni Crakerzy. A Hakera to nie obchodzi co o nim myślą ponieważ Hakerów interesuję wiedza a nie popularność. A wiecie za co wsadzili do więzienia 17 letniego Hakera z USA?? Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......

Mniejsza o to. Jednym słowem nie używajcie TIBI GG .
Berials jest offline  
stary 14-02-2004, 18:58   #13
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Berials
A wiecie co różni Hakera od Crackera????

Różni ich pare rzeczy, a według mnie najważniejsza z nich to szacunek!!

Ponieważ Haker ma szacunek do komputerów,technologi,nauki a Cracker ma szacunek tylko i wyłącznie do siebie. Crackera nie obchodzi co niszczy go obchodzi to co powiedzą o nim w Hakerskim Podziemu inni Crakerzy. A Hakera to nie obchodzi co o nim myślą ponieważ Hakerów interesuję wiedza a nie popularność. A wiecie za co wsadzili do więzienia 17 letniego Hakera z USA?? Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......

Mniejsza o to. Jednym słowem nie używajcie TIBI GG .
Nic dodac nic ująć!"...Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......"No właśnie...pomyśleć ,że takie coś można zrobić...ja bym powiedził jeszcze ,ze Cracer działa dla pieniędzy a Hacker tylko dla wiedzy.
MicNeo jest offline  
stary 14-02-2004, 19:46   #14
Użytkownik forum

Domyślny

) ciesze sie ze mi nie hakneli chara.

moze kiedys zhakuje jakiegos high leva
Jestem z rubery jest offline  
stary 14-02-2004, 19:49   #15
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 10 2003
Lokacja: Latchorzew

lukasbank ma numer GG 2082733
Domyślny

Niestety ale powstała polska grupa hakująca:
"Polish Group Hack"
Shackowali mojego kolegę.
c) Skąd mam wiedzieć?!
d) Lubię lody
lukasbank jest offline  
stary 14-02-2004, 19:51   #16
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Domyślny

Własnie dla pieniędzy. Kradną numery kart kredytowych i cieszą się.
Berials jest offline  
stary 14-02-2004, 20:04   #17
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Berials
Własnie dla pieniędzy. Kradną numery kart kredytowych i cieszą się.
Kto?hakerzy czy krakerzy?Jeśli mówisz o hakerach to sie mylisz.

A ja bym nie był czy nie powstała żadna grupa hackerska...napewno ktoś sie tym jush bawi i własnie łamie twoje hasło
MicNeo jest offline  
stary 14-02-2004, 20:50   #18
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2004

Domyślny

smutne

hakerzy sux
Tonick jest offline  
stary 14-02-2004, 22:01   #19
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Tonick
smutne

hakerzy sux
Powiem tyle!

....::::===nO kOmEnt==::::....
MicNeo jest offline  
stary 14-02-2004, 22:21   #20
Użytkownik Forum

Berials's Avatar

Domyślny

Z numerami kart kredytowych chodziło mi oczywicie o Crakerów. A o moje hasło do konta się nie martw .
Wąptie żeby się ktokolwiek interesował jakimś palkiem na 15lvl .
Berials jest offline  
Zamkniety temat.
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania