Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-04-2005, 22:41   #21
Elvis
Użytkownik forum

Elvis's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2004

Domyślny

Bright sword - wypas dla druidka ! lekkie to i tarczy nietrzeba nosic - dobre jesli zalezy nam na capie i nie tak duzej defie.
Elvis jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-04-2005, 23:00   #22
M@NieK
Użytkownik Forum

M@NieK's Avatar

Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare

M@NieK ma numer GG 5187312
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fil0nson
Tak jak Scream[ja może trochę rozbuduje]napisał kup sobie W-hammera, który kosztuje grosze i lataj na roty do 25 lv.

Gdy będziesz miał 25 lv 27 mlv [moc magi 131%] zacznij chodzić na Mount Sternum na cyce. Miej ze sobą c-mace i dwarven shield.

Potem już się rozkręcisz!!!

No i rób na expie runy.

No nie baw się w miecze, cluby są tańsze i lepsze dla sorca.

Stary ile ty grasz w tibie? ... daj mi longsworda... scale arm etc..
i bp hmm...
z tego wyniose ~4k... . i z kasy hmm i jeszcze raz.. no i 26lev w 4dni ;]
M@NieK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-04-2005, 08:53   #23
Full Of Sorov
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 03 2005

Domyślny

NOOBKI oczywiście że swordy!!!! Bright jest tylko troszkę cięższy a ma WJĘCEJ obrony i to jest broń dla sorka!!! ehhh nie lubie tego tłumaczyć;]

edit@ sork może walić wszystkimi typami brońi!!! żaden problem zrobić 20 w każdym skillu;]
14:47 Abran Ironeye: I don't know anything about a teddy... and if you are smart you shouldn't either...

ciekawe ciekawe.....

Ostatnio edytowany przez Full Of Sorov - 05-04-2005 o 08:54.
Full Of Sorov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-04-2005, 11:43   #24
Jadzia
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 10 2004
Lokacja: Wrocław

Jadzia ma numer GG 3178316
Domyślny

dokaldnie tak jak tam pisalu trochu zebyc se kupil war hammera i chodzil na roty z nim a na hunty w ktorych lejesz runami to se wez ss'a wtedy.
Jadzia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-04-2005, 00:39   #25
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Eee moim zdaniem Sword, bo FS nie ma rownego wsrod Clubow, a BS to juz w ogole. Poza tym nie ma Cluba na Anni a ja chce miec SoV'a i chodzic na hieny expic z tym SoVem lol
patrikoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2005, 14:26   #26
orgizz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Lunara
Poziom: 58
Skille: 22/26
Poziom mag.: 60
orgizz ma numer GG 6427395
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DrChomikvader
Zaraz mnie bedziecie wyzywac od nooba itp, "gowno wiesz a piszesz", myslicie inaczej? wasz problem. Ja wiem swoje i nie sa to dane "od kolegi kolegi" tylko sprawdzone
A wiec:
Chcesz lekka bron? Skull Staff 36 att, 17oz.
ale..
Jezeli nosisz tarcze to i tak def liczy sie tylko z tarczy.
nie wiem czy próbowaleś blokować jakiegoś potwora z samym mieczem idz poexpic z samym bsem a pozniej z bs i z jakim dwarven shieldem...
moim zdaniem def broni sie liczy...
wielu ludzi twierdzi ze nie ale tyle samo twierdzi ze tak
nie mialem dobrych skilli bo tylko 72/71 ale i tak roznica byla nie porównywalna
/////
Podalem dwarven shield z powodu że ma mniej defa od bs i powina sie wogóle nie liczyć jezeli liczy sie tylko def lepszy

Ostatnio edytowany przez orgizz - 13-04-2005 o 14:32.
orgizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2005, 18:08   #27
pawepek
Użytkownik Forum

pawepek's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
pawepek ma numer GG 6976708 Send a message via Skype™ to pawepek
Domyślny Ma Znaczenie!!!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nero93
Sorry że dopiero teraz to pisze ale się dopiro skapnąłem. zamiast bsa można kupić fire sworda, albo skull stafa (fs: 35atk. skull staff: akt: 36). Ale skull staff mam dużo mniej obrony niż fs, więc teraz dla mnie ważne jest czy ta obron ma znaczenie czy nie, bo słyszłem że właśnie NIE. Więc szybko pomóżcie bo nie wiem w czym skillować a mam big hunt!!!
Obrona ma znaczenie! Chodzi tu o to, że jak nie obronisz sie tarczą i uderzenie idzie na zbroję, to miecz pomaga sie bronic w takich wypadkach!
pawepek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2005, 21:36   #28
Porzeracz Trawy
Użytkownik Forum

Porzeracz Trawy's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2005

Problem

Cytuj:
Sorry że dopiero teraz to pisze ale się dopiro skapnąłem. zamiast bsa można kupić fire sworda, albo skull stafa (fs: 35atk. skull staff: akt: 36). Ale skull staff mam dużo mniej obrony niż fs, więc teraz dla mnie ważne jest czy ta obron ma znaczenie czy nie, bo słyszłem że właśnie NIE. Więc szybko pomóżcie bo nie wiem w czym skillować a mam big hunt!!!

LOL, BIG LOL i do tego ROTFL.....

Sorcem na BIG HUNT'a trenujesz skille... mhhmmm....

wiesz co kolego coś ci się chyba pomyliło, bo ty knightem ani palladynem nie grasz, a raczej dragona nie będziesz blokował (LOL), ani Cave Rata (nie wiem na co wy tam z kolegami chodzicie).

Sorcem/Druidem możesz potrenować Magic LVL i zakupić runy. Mowa o trenowania skilli dla sorca/druida jest wtedy gdy chcesz sobie poexpić albo masz skille 10/10 (albo i gorzej, a jak jeszczze z Clubem [broń, nie rodzaj broni ] latasz to możesz Cave Rata nie przyblokować a twój kolega druid nie zdąży cie exurnąć :/. i co wtedy).

LOL

P.S. Sorry jeżeli mnie "trochę" poniosło i gościu rada na przyszłość nauczyć się grać i czytać. Pozatym google to całkiem przydatna wyszukiwarka z możliwością redakowania bzdur, które w nią wpiszesz.

Cytuj:
Jestem n00bem... POMOCY!!!
FRI ITANS PLX!!!
FRI FAKŁ PLX!1!11111

Ostatnio edytowany przez Porzeracz Trawy - 13-04-2005 o 21:39.
Porzeracz Trawy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 09:32   #29
Moder
Użytkownik forum

Moder's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: w przestrzeni...

Moder ma numer GG 6166138
Domyślny

Ja mam sorca ze skull staffem i nie narzekam...
Moder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2005, 09:12   #30
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

przy wyniku końcowym lepiej wziąść swordy bs wymiata.tylko tyle że szkoda kasy na nowym servie
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2005, 17:10   #31
Shog
Użytkownik Forum

Shog's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Kraków

Domyślny

Witam. Dawno sie nie wypowiadalem na tym forum. Ostatnio przypomnialo mi sie o nim o postanowilem poczytac co ludzie gadaja i poogladac jakies screeny, ale to nie wazne xD

Nie weim czy ktos juz to powiedzial, bo nie doczytalem wszystkich postow do konca ale dobra. Wiec chopdzi mi def. Powiedzieliscie ze liczony jest def tego przedmiotu ktory ma wiecej defa i jest to nieprawda :> a mianowicie wystepuje to tylko wtedy gdy masz na sobie 2 shieldki (np. vamp shield i demon shield wtedy liczony jest def demon shielda ktory ma go wiecej) natomiast przy tarczy i broni jest inaczej wlicza sie obydwa defy. Nie zastanawialiscie sie kiedys dlaczego knightci do blokowania uzywaja Bsa + mms, a nie knifa i mms? bs ma duzo obrony i mms ma duzo obrony wiec liczy sie to razem 30 + 37 daje 67 a nie tam jakies 43 (nie wiem ile ma knife defa )

Nie dawno zaczalem grac sorcem na morganie i na poczatku poszedlem w swordy, lecz nie stac mnie bylo na serpenta, wie sie przeczucilem w axe. Podbilem do sklepu i kupilem "barbarian axe 28/18" za 590gp. Doszedlem do wniosku, ze i tak pozniej sie przerzuce na swordy (ze wzgledu na bs). O clubach nawet nie myslalem, bo poprostu smierdza xDD ale to tylko moja dewiza...

//Emce
stary 20-04-2005, 19:04   #32
Karol Mlot
Użytkownik forum

Karol Mlot's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2005
Lokacja: Zgierz

Stan: Aktywny gracz
Imię: Karol Mlot
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 18
Domyślny

Cluby żądzą!!!! Ja mam dragon hammer!! Jest świetny :> Nawet nie próbuj mówić że cluby śmierdzą!!!
Karol Mlot jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2005, 21:02   #33
Morun Kous
Użytkownik Forum

Morun Kous's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Zduńska Wola

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Morun Kous
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Wyślij wiadomość przez ICQ do Morun Kous Morun Kous ma numer GG 7429105 Morun Kous ma login Tlenu darek_13_1991@tlen.pl Send a message via Skype™ to Morun Kous
Domyślny Sword dla Sorca

Witam. Jestem Magiem na 12lvl (13mlvl) i obecnie używam Serpent Sword, ale chcę kupić sobie Fire Sword, tylko teraz niewiem czy lepszy będzie Fire Sword czy Bright Sword. Jestem na serwerze Pythera więc niejest on za młody i nie za stary ( tak m isię przynajmniej wydaje ) i prosił bym o podanie cen FS i BS bo wkońcu niewiem co wziąść. FS ma słabszą obrone, ale chyba jest łatwiejszy do kupna, żaś BS ma dużą obrone i tak cześto niewiduje żeby ktoś sprzedawał BS. Tak więć jeszce raz proszę o podanie cen tych broni na tym serwerze. Z góry dzienki.
Morun Kous jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2005, 21:59   #34
Pawel_M
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shog
Doszedlem do wniosku, ze i tak pozniej sie przerzuce na swordy (ze wzgledu na bs). O clubach nawet nie myslalem, bo poprostu smierdza xDD ale to tylko moja dewiza...
Ja bym sie do końca nie zgodzil. W końcu warhammer to najlatwiej dostepna bron dwureczna i w miare tania na nowych serwerach, a z jego pomoca mozna bardzo szybko expic sorcem na nizszych lvlach.
Pawel_M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-05-2005, 13:20   #35
Gzaruś
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Łuków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karol Mlot
Cluby żądzą!!!! Ja mam dragon hammer!! Jest świetny :> Nawet nie próbuj mówić że cluby śmierdzą!!!
Wg. mnie dragon hammer strasznie ciężki jak na sorca/druta (skull staff co innego).

A co do smrodu to cluby śmierdzą dla ~100lvl+ ( z wyjątkiem palladynów ),
bo na annilihatorze może zdobyć lepszą broń z axe/sword.

Elder Druid 35vl 21/25 54mlvl 78 fishing
Gzaruś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania