|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 | ||||||||||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Tak sie sklada ze "wyprobowalem sam" i wyraznie widzialem roznice przy blokowaniu vamp+bs/ss. Moze gramy w rozne gry ?
![]() |
![]() |
#24 | |||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: ~[-Wroc3aw]~
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Skille: 75/57
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Warszawa Rembertów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Defender di'vinci
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Wypowiem sie ja nie wiem czy dobrze czy błędnie ale opowiem wam jak ja uważam.
Długi czas grałem palem i lubiłem skilowac w latarni z tarcza i spearami(spear Defa :0) większość ciosów blokowałem ale siedząc tam po 5-8 h wchodziły czasem hity nawet po 80-90 miałem wtedy dragonke i skila shielda 65. Teraz gram knightem bywałem w latarni expiąc do około 30 levela z takim samym skilem i z taką samą tarcza ale za to k-axe(Def:21) Obrywałem około 50-60 max więc pomyslcie. Zawsze gdy chodze bloczyć zabieram broń jednoręczną z jak najlepszym defem i powiem wam ja uważam ze Def broni coś daje oprócz jak muwili wcześniej ,,ulepszał" z woodena na dragona. Nie wiem czy mam rację zobaczy się w przyszłości ;]. Pozdro Deffy
![]() ![]() 21:10 Defender Di'Vinci [88]: juz doszlas? ![]() 11:33 Tonerro [124]: Jestes wprost zajebisty 18:46 Drago Di'Vinci [136]: just like a banshee.. your singing would kill the monsters.. lol 10:17 Pan-Eko [54]: przyjechala policjia wszyscy wstali pokazali im faki tylko i do nich jebac polisjie 10:17 Pan-Eko [54]: policja sie zesrala i pojechala |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Niegrający
![]() |
![]() czyli podczas expienia z GS'em (vel inna bronia dwureczna) shielding nie ma zadnego znaczenia?
![]() |
#27 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
![]() |
![]() Shielding sie liczy, ale w znacznie mniejszym stopniu niz przy uzywaniu tarczy ( ludzie mowia ze wlicza sie polowa skilla .. ).
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Stan: Niegrający
![]() |
![]() no to dostalem zgodna i jednoznaczna odpowiedz :/
![]() |
#30 |
eX Moderator
![]() |
![]() Sorc z warhammerem przy ~25 shieldingu z trudem zablokuje rota. Ja z warhammerem przy 77 shieldingu prawie zawsze blokuje minosy, ale na ciezszych stworkach widac ze blokuje znacznie slabiej niz nawet wooden shieldem ( choc w praktyce powinienem porownywalnie bo tak mala roznica w defie teoretycznie nie powinna nic zmieniac ).
Wystarczy?
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm bardzo ciekawy temat gram dosyc h lv ale nigdy sie natym niezastanawilem wiadomo bron 2 reczna niema shileda wiec i tak sa wysokie hity a co to broni 2 recznej wydaje mi sie ze jednak cos daje ale niweim czy jest jakas duzo ruznica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 02 2006
|
![]() powiem wam tak: jakby obrona w mieczu nic nie dawala to by jej niebylo ^^ a jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
|
![]() Ile ludzi tyle teori sie slyszy. Ja slyszalem ze def broni i tarczy liczy sie chociaz def broni niedaje tyle samo co def tarczy ( do broni nieliczy sie skill shieldinga do tarczy tak)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]() Niechce mi sie juz szukać i cytować wypowiedzi niektórych osób, ale z czego pamiętam niektórzy twierdzili że liczy się wiekszy def Broni lub tarczy przy blokowaniu , np. mając bs-a nie ma różnicy czy ma sie wooden shielda czy guardiana. Jest to nie prawda -.-. Mając Sov-a po CHOLERE nosić Demon Shielda zakładając ze owy właściel Sova nie ma MMS-a?huh? no przecież mógl by chodzic z woodenem i bylo by to samo bo Magic Sword ma 35 defa, demon shield także 35 , wiec wedlug was blokowanie z demon shieldem bylo by równe blokowaniu z woodenem. TO JEST NON-SENS -.-
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2005
Świat: Inferna
|
![]() Nie rozumie poco wygłaszacie teorie.
Def tarczy oraz broni sumuje się. Lecz skill shieldinga liczy się jedynie przy tarczy. A do owego wyniesionegu wyniku: Shielding + Def Tarczy (dodaje się Def Broni). Def dwuręcznej broni liczy się również, gdy często robiłem duele z kolegami, on z lancą ja z giant swordem i była różnica w hitach. Nie dostałem powyzej 80, a on często dostawał powyżej 90. Dla porównania skille były takie same. Dla tych któzy zostaną przy swojej teori. Widze ze w podpisach często macie Sorcerer 30lv, Knight 21lv, itp. Więc co wy możecie o tym wiedzieć? Sorcerer - Nigdy niczego nie blokowałeś więc poco się udzielasz w temacie na który nie masz wogule pojęcia. Knight 21lv. Również niczego nie blokowałeś a jak już to zapewne szkoda ci uh więc bierzesz jak najwięcej shoterów. Ja blocząc GS'y na ok. 5 poszło mi 1 uh. Blokowałem z Vampka i Bright swordem. Następne 5 blokowałem z Vampką - poszło 4 uh. A kolejne 5 za pomocą Bright Sworda - poszło 10. To że poszło mi owy 1 uh, na 5 Giant Spiderów nie jest wyssane z palca. Zabiłem ich wystarczająco dużo by wywnioskować ze schodzi mi jeden uh na 5 Giant'ów. Więc nie rozumie poco osoby podemną odpiszą by znów zmieniać teorie, która została sprawdzona. A sami swojej nie sprawdzą tylko dumają. "Jakbys bloczyl z tym to by było tak." - A skąd wiesz ze nie inaczej, usłyszałeś od kolegi który nakłamał i co? Bedzięsz to rozpowszechniał? To powodzenia. @ Znając to forum, za moim postem pojawią się kolejne 4 strony tzn "Dumania o własnych teoriach", było tak ale jest tak bleble.. masło maślane. Jesli uważasz ze twoja teoria głosi prawde. Pokaż to za pomocą filmiku lub czegoś. Moją teorie poprze większość osób mająca 40+ Knight'a. Ostatnio edytowany przez M4r3X - 16-02-2006 o 09:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
eX Moderator
![]() |
![]() Podpisuje sie pod tym obiema rekami.
edit: @down: daje, daje ..
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 16-02-2006 o 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Stan: Aktywny gracz
![]() |
![]() Obrona miecza dwurecznego nic nie daje , liczy sie tylko obrona jednorecznego miecza bo mozesz załozyc tarcze która pozwala na leprza obrone.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Opole
|
![]() def w dwurecznej broni sluzy zamiast defa z tarczy ktorej nie mozesz nosic np przy gsie =) wiec powiedz koledze,ze to ty masz racje
![]()
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Ile razy Vil napisze coś sensownego [nie tylko w tym temacie] to wyskakuje noob i sę kłuci >.>
|
![]() |
![]() |