Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-04-2005, 22:18   #21
pagod
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: [Warszawa]

pagod ma numer GG 42852 Adres Jabbera do pagod
Domyślny

Sam jestes beznadziejny.

Zadam pytanie wprost - jest ktos z Wawy, kto gra na Antice i go jeszcze nie znam???
pagod jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-04-2005, 22:31   #22
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

na pewno wielu ludzi...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 22:33   #23
Maethi
Zbanowany

Maethi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 1

Maethi ma numer GG 4684801
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Taaa, pewnie że wiadomo. Na przykład w kafejce u mnie za rogiem jest taka mapa, gdzie zaznaczone jest natężeniem zielonego koloru ile osób gdzie gra.
Potwierdzono to klinicznie. Poprostu w tych miastach najwięcej osób gra i tyle... można to zauważyć grając...

jeszcze tam trzeba dodać Siedlce, Olecko .

Ostatnio edytowany przez Maethi - 29-04-2005 o 22:37. Powód: do cholery nędzy...literówka....jeszcze mnie zbluzgają
Maethi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 22:41   #24
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Nie wiem ile osób w Poznaniu gra w Tibię, w każdym razie ja wciągałem w to ludzi w mojej okolicy, największy boom był około rok temu, wtedy grali mali i duzi, dzieciaki podpatrywały w kafejkach i też zaczynały grać... masakra, nie dało się po osiedlu chodzić, zamiast "kamehameha" podczas zabaw, to "adori gran" itd. -.-
Boom już minął, teraz grają nieliczni w moim otoczeniu. Większości się znudziło. I bardzo dobrze.

A muszę przytoczyć ciekawą sprawę... otóż stoimy sobie z kumplami na przystanku kiedyś, późnym wieczorem (około północy) i rozmawiamy, że w Ab nie bardzo jest gdzie expić itd., gadamy, gadamy, lekko z 15 minut, aż tu nagle koleś stojący obok nas, na oko z 40 lat, taki..."tatuśkowaty" mówi: "Polecam Hellgate pod Ab". My od razu cisza, patrzymy na niego... okazało się, że sobie pogrywa radośnie od pewnego już czasu Więc jak widać Tibia potrafi wciągnąć ludzi niezależnie od wieku.
stary 29-04-2005, 22:58   #25
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Więc jak widać Tibia potrafi wciągnąć ludzi niezależnie od wieku.
... co jest imo bardzo niedobre. U nas w miescie na poczatku w tibie gralo kilka osob (ja i z +/- moze jeszcze 3 osoby), potem tez zrobil sie z tego boom na cale miasto... niektorzy graja swoimi pierwszymi postaciami do dzis, niektorzy zakladali nowe co 2 tygodnie. Chodzi jednak o to, ze u nas tez przedzial wiekowy byl - lekko mowiac - duzy... potem to samo bylo z MU (a jeszcze wczesniej - przed tibia - z CSem). Na poczatku bylo fajnie - ot, przynajmniej bylo z kim pogadac o grze. Potem zaczynalo to byc nieco irytujace - coraz wiecej osob zaczynalo grac w tibie, roslo to powoli do rangi mani. Ale teraz to juz przestalo byc irytujace - stalo sie to tak niesamowicie w****iajace (przynajmniej mnie), ze zostalem zmuszony do zaprzestania odwiedzania swojej ulubionej kafejki, wlasnie z powodu tibii... no bo jak przychodze sobie o 15.00 (po szkole) na chwile do kafejki, i widze ze 15 kompow ma odpalona tibie - i przy stanowiskach siedza dzieciaki od 7 lat do starych dziadow w wieku nawet 30... to mnie po prostu szlag trafia... z rozrywki na wolna chwile zrobili z tibii sens zycia, ich jedyna ambicja jest zostac pierwszym 100 lvlem w miescie, a za szczyt honoru uwazaja miec najwyzszego dista na serwie... no ja podziekuje za takich znajomych, nie zagada do ciebie o niczym innym niz o ostatnim huncie na hero... eeech, paaanie, daj pan spokoj... to ja juz wole byc jedyna osoba w okolicy grajaca w fallouty/serious sama/cokolwiek, ale nie miec tak poprzewracane we lbie jak oni. Jeszcze tylko brakuje tego, ze ktos sobie wydrukuje na A1 mape z respawnami i powiesi sobie jako plakat na scianie -.-
stary 29-04-2005, 23:17   #26
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pagod
Rozumiem Gangrel, ze traktujesz to jako normalne, ze w autobusie dwu kolesi rozprawia, gdzie zabilo smoka, narzeka, ze fajer dewil to marnowanie UHow i ze marny z nich loot. Ale musze Cie zmartwic - w prawdziwym swiecie ludzie maja inne tematy do rozmowy...

Jestem ciekawy ile osob tutaj mieszka w Warszawie, a ile z nich gra na Antice?

Pare spotkan "tibijskich" zaliczylem i wiekszosc trwala do rana...
Owszem, uwazam to za normalne, poniewaz kazdy gada o czym lubi, a ty nie dosc ze cudze rozmowy podsluc***esz to jeszcze twierdzisz ze sa nienormalni.

Jesli cos mnie martwi, to poziom intelektualny tego forum, ktory wyraznie swoja osoba obnizasz.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 23:32   #27
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
Jeszcze tylko brakuje tego, ze ktos sobie wydrukuje na A1 mape z respawnami i powiesi sobie jako plakat na scianie -.-
O !
o tym nie pomyślałem... trzeba coś wykombinować, to może być niezły pomysł dzięki Hoom

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 23:35   #28
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
O !
o tym nie pomyślałem... trzeba coś wykombinować, to może być niezły pomysł dzięki Hoom
Moj kuzyn mial na scianie liste czarow dopoki nie doszedl do tego ze istnieja hotkeye, i ze mozna dac im opis.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 23:43   #29
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Co do mapy... mój kumpel taką ma, tyle, że starą, jeszcze z czasów kiedy Ankh nie było, musi sobie nową wydrukować, tylko że trochę tuszu na to idzie Ale nawet nieźle to wygląda muszę powiedzieć I tak jakoś... ciekawie z taką mapką, sam chciałem sobie wydrukować jakąś taką mapkę, ale stwierdziłem, że mi szkoda tuszu jednak, wolę sobie coś lepszego podrukować
stary 29-04-2005, 23:45   #30
YAYUUU
Użytkownik Forum

YAYUUU's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: W domu

YAYUUU ma numer GG 3961949 YAYUUU ma login Tlenu yayuuu@tlen.pl
Domyślny

U nas też były takie fale. Co było kiedyś to nie pamiętam więc zacznę od Tibii. Kumpel z klasy znalazł to gdzieś w necie. Zapodał paru osobom. No i zaczęliśmy grać. Z moich znajomych początkowo było nas 3 (z czego 2 na modemach (ja i ten co znalazł) a 1 na stałce). Później grało już całe miasto, na każdej kafejce Tibia. Po Tibii nastała krótka fala HellBreath, lecz nie trwała długo i wciągnęła tylko kilku (większość nadal grało w Tibię). Ja jeszcze wtedy grałem, ale już nie długo. Kiedy ja skończyłem grać w Tibię zacząłem grać w DarkEden (wtedy jeszcze nie było jeszcze speedhacków). Za mną znowu kilka osób, ale nie tyle co w Tibię a raczej tyle co w HellBreath. Jak wyszły speedhacki mało kto mógł znieść DE no to znowu google i szukamy dalej gierek. Teraz sporo osób gra w KAL'a i można powiedzieć, że w mieście pozostała tylko Tibia i KAL oraz nieznaczne resztki HB i DE. Parę osób gra też w MU ale to też nieliczni.

EDIT:
P.S. Ja mam na ścianie plakat z Unreal 2 - kiedyś był w Clicku.

Ostatnio edytowany przez YAYUUU - 29-04-2005 o 23:47.
YAYUUU jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2005, 23:51   #31
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
O !
Ty sobie zarty robisz, prawda?
stary 30-04-2005, 02:32   #32
pagod
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: [Warszawa]

pagod ma numer GG 42852 Adres Jabbera do pagod
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gangrel666
Owszem, uwazam to za normalne, poniewaz kazdy gada o czym lubi, a ty nie dosc ze cudze rozmowy podsluc***esz to jeszcze twierdzisz ze sa nienormalni.

Jesli cos mnie martwi, to poziom intelektualny tego forum, ktory wyraznie swoja osoba obnizasz.
jak Ci nie pasuje cos dzieciaku , to tu nie zagladaj. Rozumiem, ze Ty nigdy nie sluchasz o czym rozmawiaja ludzie stojacy od Ciebie pol metra. Tak to jest z gluchymi - co poradzic... A co do poziomu intelektualnego, to jak przestaniesz tu zagladac, to sie podniesie. Bo stwierdzenie panie trzyszostki, ze jezeli ktos rozmawia o rzeczach nienormalnych - sam jest nienormalny najlepiej swiadczy o IQ ponizej sredniej nogi stolowej.

Co do mapki - kiedys mialem taka, ale stara, bo ani Kaz nie bylo, ani Venore o Ank nie wspominajac. A teraz to nawet nie mam czasu sie zajac taka mapka.

A co do Warszawy - to kiedys wiele osob ze stolicy znalem, ktore graly, a teraz sie to porozchodzilo jakos... Widze, ze na tym forum raczej takich nie znajde, ale pare ciekawych osob, jak widze, jest. Trudno - zostaje.
pagod jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 08:22   #33
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Pff... u nas wszyscy grają na Trimerze. Bigbartek i Bialy Krolik (ktos z mojej szkoły go kupił i teraz wszyscy mu dupe liżą i liczą na itemki )
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 12:09   #34
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Hmm z mojego miasta kilka osob poza mna gra na pewno... osobiscie ich nie znam, ale wiem ze nawet na tym forum kilka osob tez jest z gostynia

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 12:56   #35
Mack Abadrak
Użytkownik Forum

Mack Abadrak's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Poznań

Stan: Tutor
Świat: Premia
Poziom: 39
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Po co kłamiesz? On podobno mieszka w Szczecinie nie w Poznaniu >.>.
No i mnie zdradziłeś kurde (mieszkam w poznaniu aktualnie, chociaż jestem ze Szczecina)
Mack Abadrak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 13:03   #36
Tede Maedhros
Użytkownik Forum

Tede Maedhros's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2005
Lokacja: Kraków

Domyślny

Ciekawe ile osob z Krakowa gra w Tibię ,ja jeszcze żadnej nie spotkałem

Profesja Mag 23 lvl-30 mlvl

sword-19
shielding-23
(fishing 48)
Tede Maedhros jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 13:29   #37
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

U mnie ja zacząłem pierwszy grać i namówiłem paru kumpli do gry... Więc takich kolegów w rl world, któzy grają wtibie to mam ze czterech? Niewielu nas jest
stary 30-04-2005, 13:55   #38
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Offtop: Kamehameha, to było to czego potrzebowało kilka lat temu każde dziecko, nie chce mi się wierzyć, że teraz dzieci krzyczą Adori Gran, nezły wywód można by wyprowadzic na temat Tibii, ale ja to skrócę: Gówno dla chorych dzieciaków, już wolałbym palic papierosy niz jako dziecko krzyczeć Adori gRan, litości.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 14:32   #39
Maethi
Zbanowany

Maethi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 1

Maethi ma numer GG 4684801
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Offtop: Kamehameha, to było to czego potrzebowało kilka lat temu każde dziecko, nie chce mi się wierzyć, że teraz dzieci krzyczą Adori Gran, nezły wywód można by wyprowadzic na temat Tibii, ale ja to skrócę: Gówno dla chorych dzieciaków, już wolałbym palic papierosy niz jako dziecko krzyczeć Adori gRan, litości.

Kilka lat temu to potrzebowałem, żeby mnie ktoś po tyłku podrapał. Dzisiaj mi wystarczy, jak ktoś mnie pocałuje w tyłek.

Wole krzyczeć adori gran i mieć fajną zabawę niż zatruć sobie i komuś życie.
Maethi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-04-2005, 15:16   #40
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Mieszkam w Warszawie. Nie widzę podobnych problemów jak wasze w moim mieście. Prawdopodobnie jest po prostu za duże. Wśród moich znajomych nigdy wielu nie grało w Tibię. Pamiętam, że to było stopniowe - nagle, jak paru osobom się Tibia znudziła to zaczynały grać nowe. W szkole nie było specjalnie łatwo znaleźć kogoś, kto gra. Teraz w mojej klasie jest jeden typ co gra, a z klasy z zeszłego roku trzech jest [w tym mój brat]. Ja sam nie gram.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania