|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
![]() ![]() |
![]() jeszcze chyba nie zostało wyjaśnione znaczenie U.F.O.
Tłumaczy się to na polski jako N.O.L. co oznacza niezidentyfikowany obiekt latający..... a takim obiektem może byc nawet duży latawiec ;D (wystarczająco duży aby go wykryły radary) ładnie pomalowany i ociekawych kształtach jakiego idiote zajmujacego sie identyfikacją obiektow latających i mamy inwazje UFO |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Taa i poruszający się z prędkością dźwięku?
![]() ![]() ![]() EDIT: Hmmm, ciekawe, dlaczego modkowie nic tu nie piszą? :rolleyes: Czyżby woleli nie umieszczać swych poglądów publicznie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Odnośnie pokrewieństwa to jestem w 1/8 niemcem
moja prababcia wniosła do naszej rodziny krew niemiecką.
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Czyżby temat się już wyczerpał?Można też muwić o najnowszych odkryciach w dziedzinie fizyki i zagadek świata.
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ten temat chyba nigdy się nie wyczerpie, ale skoro nie widać sporego zainteresowania wśród tibiańczyków, to nic nie piszę, bo i po co?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
EDIT Co do kręgów - mogą działać tak samo jak piramidy, które, o dokładnie wymierzonych bokach i kątach, z ustawieniem ścian idealnie na cztery strony świata potrafią w naturalny sposób działać na przemioty organiczne i nieorganiczne, konserwując je, na przykład ser dłużej nadaje się do użytku a nóż się nie tępi. A tak jak już wcześniej mówiłeś o piramidach - może obcy zbudowali tylko jedną, resztę ludzie?
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() ja tam w ufo raczej nie wierze ale filmyz ufo w roli glownej lubie ogladac moj koles z klasy jest przewrazliwiony na punkcie zjawisk paranolmalnych nikt go za normalnego raczej nie uwaza sadzimy ze chce zeby jago traktowac jak ufo
![]()
![]() |
#29 | ||||||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() Dobra, wypowiem się hihihi
![]() Zureq (RUBERA): No, nie podpadłeś mi jako user forum, ale podpadłeś mi w ogóle mieszając w to Biblię i Boga. A na tym punkcie jestem przeczulony. Jakie helikoptery?? Jaki Bóg-kosmita?? Coś Ci się pomieszało. Przeczytaj sobie uważniej i zerknij też do przypisów. Mówisz, że jesteś "wierzącym, niepraktykującym" ... Cytuj:
Cytuj:
Zostawmy sprawy religijne... 1. Cytuj:
Obwód podstawy (wg Twoich danych) to 921,435. Przy podzieleniu go przez podwojoną wysokość (300m) dostajemy 3,07151. Czyli kłamiesz i naginasz. Poza tym powiedz mi, czym została zmierzrona długość boków piramidy? suwmiarką? Skoro przy wielkościach rzędu setki metrów podajesz z dokładnością do milimetrów, to albo ktoś Cię wrobił a Ty w to wierzysz, albo kolejny raz naciągasz i przekręcasz. Dalej... Cytuj:
A teraz najlepsze: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przykro mi, jeśli się poczułeś urażony. Mam tylko nadzieję, że nie odbierzesz tego zbyt osobiście, chciałem tylko trochę spróbować obalić Twoje argumenty, żeby inni użytkownicy mogli zauważyć troszkę bardziej racjonalne podejście. Ogólnie, do topicu: rodzi się pytanie, co rozumiemy przez termin "kosmita". Jeśli inteligentną istotę, to takie pewnie by już się z nami skontaktowały, bo przecież jest ich całe mnóstwo: Cytuj:
![]() Jeśli natomiast mówimy ogólnie o jakiejkolwiek formie życia, to tak, wierzę w kosmitów. uff...
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() Ale po co te wszystkie wielkie obliczenia, skoro nie udowodniono na razie istnienia żadnej cywilizacji?
Wszystkie NOL`e to zwykłe rządowa eksperymenty. Gdyby jakaś obca cywilizacja zauważyła naszą planetę, już dawno by ię z nami skontaktowali, zamiast trzymać się w ukryciu. A nie muszą się nas bać na pewno. Skoro oni mogą (jeśli istnieją) dolecieć do nas, a my do nich nie, to mają bardziej rozwiniętą technologie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Uuuła, Raynold, zaszalałeś
![]() Kościół - Kościół pisany z wielkiej litery, są to ludzie wierzący w Boga, a kościół z małej to budynek i instytucja. Tak mawiał mój katecheta ![]() Piramida: nom, tu się trochę wygłupiłem, ale te dane są potwierdzone. Jednak moim zdaniem to wszystko razem wzięte to coś więcej niż przypadki czy dziwne obliczenia (podziel przez 100, odejmij 300 dodaj połowę wartości i wyjdzie ci 666 ![]() Bóg = Obcy: To tylko teoria, ale jakże prawdopodobna. Przypisy? Przecież one powstały dawno po tych zdarzeniach. Poza tym mogłyby być dowolnie przekształcane na potrzeby danego roku czy innego zdarzenia. Nie chciałem nikogo tym urazić, bo dochodzę do wniosku, że każdy wierzy w to, co chce i nikt go nie przekona do zmiany poglądów, jednak innych można jeszcze bardziej utwierdzić w przekoniu o danej sprawie. Może to, co do tej pory pisałem to tylko moja wyobraźnia i tak naprawdę Obcy nie istnieją. Przecież nie dostaliśmy od nich żadnego sygnału (no może poza jednym). Skąd więc wiadomo, że we wszechświecie istnieją inne cywilizacje? Z własnego rozumowania, które, niestety, jest często błędne. Monoron, masz rację, wszystkie zjawiska paranormalne i wszelkie UFO mogą być eksperymentami rządowymi na potrzeby wojska. Jednak skąd się wzięła ta technologia? Prace naukowców? Niewykluczone. A może z już istniejących pojazdów? Raynold, jeszcze ostatnie kilka słów ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
|
![]() Dzięki
![]() ![]() ![]() Co do Kościoła bądź kościoła, to zgadzam się z Tobą. No tylko kościół - instytucja musi jakoś zarządzać i kierować Kościołem - wspólnotą ludzi. No i powtarzam - ułomność ludzka itd... Nie wątpię, że dane są potwierdzone i rzeczywiście wzbudza podziw inżynieria i matematyka Egipcjan, którzy praktycznie perfekcyjnie wybudowali piramidy. Jednak jeśli chodzi o "kosmitów", to jestem nieco sceptyczny. Gdyby byli tak rozwinięci, że (sami wybudowali piramidy/wmieszali się między Egipcjan i pomagali budować?) to ciekawe, że się nie ujawnili. Z taka wiedzą mogliby zawładnąć cywilizacją ludzką. Może byli pokojowo nastawieni, ale to wszystko domysły. Według mnie nie potrafimy docenić możliwości naszej cywilizacji i sił przyrody w tworzeniu różnych dziwnych i zaskakujących zjawisk. A ja w tej kwestii będę się zachowywał jak niewierny Tomasz - nie postawicie przede mną żywej istoty myślącej pochodzącej spoza Ziemi, nie uwierzę. ![]()
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Uważa się, że cywilizacja bardziej rozwinięta od ludzkiej to cywilizacja pokoju. Możliwe, ale jest w tym jeden błąd - gdyby to ludzie byli taką cywilizacją, dalej by walczyli. Po prostu tak są stworzeni. A tacy Centaurowie z jakiejś odległej plantetki poruszającej się po orbicie Proxima Centauri mogą być głupsi, ale lepsi, bo tak są stworzeni. Teori jest mnóstwo. Więc ci co przybyli na Ziemię w czasach egipcjan mogli być pokojowo nastawieni.
![]() |
#35 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Ja nie za bardzo jestem przekonany co do istnienia UFO, ale tez nie jestem na 100% przekonany ze nie ma obcej cywilizacji. Za to moj ojciec jest maniakiem UFO, oglada filmy, czyta na necie itd. czasami mnie to wkurza jak mowi cos o UFO no ale trzeba sie z tym pogodzic
![]()
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja mam pare pytań:
1.Czy jest kilka gatunków kosmitów? 2.Jakie są cechy anatomi kosmity wzrost itp?
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Znalazłem ciekawą informację na temat UFO w hierarchi przyrody:http://strefa51online.w.interia.pl/u_5.htm
Cytuj:
Cytuj:
RE DOWN: Hehe, możliwe, że to oglądałem. Na discovery leciało kiedyś coś o tym. Był tam właśnie film pokazujący sekcję zwłok szaraka. Okazało się, że to nieprawda. Jeden powód, który pamiętam, to to(? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
|
![]() Ja mam dwa filmiki z sekcji zwłok kosmity "szaraka". Jak kcecie to moge je na server wrzucić i podac linka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Ja wierze...ostatnio taki jeden pakował mi jedzenie do plecaka....moja mama....ale nie szczerze mówiąc to napewno gdzieś tam..daleko jest jakieś życie. Nie to, że czekam jak moi sąsiedzi aż po mnie przylecą ale że kiedyś się spotkamy i... so pogaędzimy
![]() |
![]() |
![]() |