|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Master Alucard
|
![]() Balcerowicz musi odejsc!
Co? Nie ta bajka?! ***** Znow pomylilem plan... A tak na serio: Jedno mnie tylko wkurza. Rodzice wlaczaja dziecku bajki, nie patrza co leci, a potem placza do poduszki "Co zrobilismy zle, ze nasze dziecko jest takie niedobre..."
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Off-top: Ostatnio wydaję mi się że Baron Kaldrick= Smuggler.
On-top: @Trialowiec- A w pszczólka Maja powiedziała GRUBASKU (ooooo [zakrzyknęła publiczność]) tosz tego dzieci nie powinny oglądać bo będą inne dzieci wyzywać od GRUBASKÓW(!!!!). @Spider- bialystok- no coś ty! W szachy? One są ciężkie, można se krzywde zrobić ![]() Hmmm, tak, o czym ten temat jest? Aha, bajki. No teraz to bajek dla takich małych dzieci chyba niema? A nie. Jest ten straszny smok Tabalugabuga (czy jakoś tak). Teraz to tylko takie aparatki i inne bajki dla MŁODZIEŻY (wyznawcy szatna!!).
![]() |
#23 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2005
Lokacja: W średniowieczu
|
![]() Hmm BK może Diabeł Boruta
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() A ja myśle że dalej nie będzie bo Smugg to już "stopień najwyższy"
![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() Dziecko wychodzi na dwor.... na ulicy widzi rozjechanego kota, 4 m. kolo niego jakis dres okrada babcie z torby, z okna 3 pietra slychac przerazajacy krzyk a doniczka spadajaca z okna malo nie rozbija sie dziecku na glowie.... idzie do sklupu pod ktorym stoi cale stado meneli...... brudnych, zucajacych miesem itp... wchodzi do sklepu, placi za lizaka a sprzedawczyni krzyczac "co mi bachorze zawracasz glowe jednym lizakiem" opluwa dziecko (nie specjalnie, tylko przy mowieniu). Wraca do domu i slyszy rozmowe nastolatkoe " ta to bym przeruchal!" itp. itd... i jak tu maja dzieci z okien nie skakac.... przyczepianie sie do bajek/filmow/gier/muzyki itp. jest naprawde idiotyczne.... najpierw zajmijcie sie realnym swiatem, dopiero pozniej tego typu zeczami..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() Brak tolerancji...
nie chcesz - nie oglądaj. Gusta są różne, możliwości intelektualnej interpretacji także. A co do wartości dydaktycznych telewizji - straciłem w nie wiarę dobre 5 lat temu. Mi osobiście podobało się Elfen Lied - tobie nie musi, bo jest przesycone patetyczną atmosferą cierpienia i filozoficznej refleksji nad ludzkim istnieniem (którą ty IMO niekoniecznie musisz zrozumieć, będąc oburzonym ogromną zawartością brutalności, krwi i bezsensownej przemocy). Daj sobie spokój z tymi pseudo-apelami - przynajmniej będziesz miał spokój, a tak wyglądasz jak kolejna feministka oburzona reklamą żelu pod prysznic -.-''
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2005
Lokacja: W średniowieczu
|
![]() @ALL
Nudziłem sięi nie miałem co wymyślić ![]()
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Dzieeeekujeeeeeemyyyy, ze myslisz, jako jedyny na tym forum i wymyslasz niepotrzebne tematy o bajkach. Ostatnio edytowany przez Kajulec - 06-06-2005 o 18:26. Powód: literowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Toxicity
|
![]() Ja ostatni czytalem baaaaaardzo debilny komiks pt. "Kapitan Majtas-Inwazja krwiożerczych klozetow"
A co ja sadze o talk showach hm..... poprostu kazdy bez wyjatku jest bez sensu, a zwlaszcza rozmowy w toku. A teraz torszke o krekowkach. Ed Edd i Eddy to poprostu debilizm!!!! dzieciaki udawaja Eda i robia z siebie totalnego glupola!!! \,,/ >.<
hehehehehe Ostatnio edytowany przez Silvianas - 06-06-2005 o 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() NIe rozumiem co wy macie do "Rozmow w tokach" (dokach?)
Niektore odcinki sa naprawde dobre - przynajmniej te na ktore zazwyczaj trafiam. Fajny byl o ludziach 'innych' - ubieraajacych sie jak malo kto, zyjacych jak malo kto... mnie to ciekawi ![]() Beznadziejny jest serial "Tibia - trening"
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Ja nie udawając nikogo też robie z siebie totalnego głupola dla żartu (tak jak one). Za to mam w klasie dwie takie "kolezanki" które ogladaja ok. 5 oper mydlanych i one autentycznie są głupie (jedna przez cały dzień* myslała że jest 5 po dziesiątej bo...... zegarek stanął -.-)
*podkolorowałem ;] od 2 do 7 lekcji ![]()
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @Silvanias
Łeee, co masz do Ed'a? On wymiata. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Tak już jest z niektórymi.
"To nasza wina, ale zwalmy na tamto i toto" Rodzice powinni wytłumaczyć dziecku że to ci się dzieje na ekranie nie jest prawdą. I WKUR****Ą mnie ludzie którzy widzą "jak rysowane to dla dzieci jest", a ja mówię g**o prawda. Oto przykłady. Downtown: Film rysunkowy opowiadający o grupie 20~ letnich nastolatków rzyjących w nowojorskim blokowisku (oparte na faktach) Beavis & Butthead: Kult ![]() Pamiętajcie że nie wszystkie filmy reysunkowe są adresowane do dzieci >.< (pomijam South Park, świetny pastisz społeczeństwa w nieco debilnej formie)
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @up
Nie znasz Family Guy? Super kreskówka, szkoda, że już jej nie emitują... "Nowy kraj- Petoria! Chciałem nazwać Peterland, ale jest już taki klub dla gejów..." XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() hm. wg. mnie "tom&jerry" jest lepsze od np. "odlotowe agentki/szpiegi (jeden c***)"
ale to "power rangers" to jest ło matko i pierogiem w twarz... przecież to jest głupie... nie dość że takie beznadziejne treści, to do tego efekty robione na caletra + cukier... i jak niby dostanie z miecza to nie ma popsutego kostiumu ale jest śmiertelnie ranny -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Albo np. ten program edukacyjny uczący Angielskiego Lippy & Messy jak sie to oglądą to poprostu rzygac sie chce. !! Podobno policja tego używa jako "tortury" żeby wyciągnąc jakies informacje od bandytów itp. Zostawiają go sam na sam z telewizorem i puszczają kilka godzin tego programu xD
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Zgadzam sie z BK. W przypadku takiej np. Małej Syrenki, Andersen ( moge sie mylic co do autora, dawno nie czytalem
![]() Inna sprawa, ze takie zmiany sa nieuniknione, malo ktory rodzic dzisiaj pozwoli dziecku ogladnac "bajke" w kinie czy telewizji, ktorej bohater na koncu popelnia samobojstwo lub zostaje zabity. Co do talk-show sie nie wypowiem, za rzadko ogladam ostatnimi czasy telewizje, ale bajki wciaz pamietam ![]() |
![]() |
![]() |