Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-06-2005, 22:06   #21
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

To po prostu nie jest miłość tylko popęd płciowy, nie oszukujmy się, kto w wieku 14 lat szuka partnera na całe życie? poza tym do pewnego wieku wybiera się partnera głównie ze względu na wygląd, co też z prawdziwą miłością ma mało wspólnego.

p.l jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-06-2005, 22:17   #22
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

p.l uwazasz, ze milosc trwa cale zycie? Ze wszystko co nie konczy sie malzenstwem jest popedem ludzkim? Czyzby religia az tak wypaczyla ci psychike

To jest uczucie - niekarmione umiera tak samo jak zlosc, nienawisc czy radosc.

Dlatego dalej twierdze, ze 14 latem moze doswiadczyc milosci. Nie wie natomiast jak ja pielegnowac dlatego po czasie umiera. Ale ma juz nauke.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 09-06-2005, 22:17   #23
Elite Lady
Użytkownik Forum

Elite Lady's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005

Domyślny

Moim zdaniem to "związki" 12,13,14 latków to nie miłośc a zauroczenie- wzajemna fascynacja itp. W tym wieku prawdziwa miłość nie wydaje się mi możliwa..
Elite Lady jest offline  
stary 09-06-2005, 22:18   #24
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l
poza tym do pewnego wieku wybiera się partnera głównie ze względu na wygląd, co też z prawdziwą miłością ma mało wspólnego.
Ale musisz przyznać, że wygląd jest głównym motorem do nawiązania znajomości niezależnie od wieku/dojrzałości/IQ.

I w sumie to prawda, że jakiejś większości osób zależy głównie na wielkości biustu/rozmiarze tyłka partnerki tudzież długości narządu płciowego/napakowanej klacie partnera. Co zdarza się (niestety) także osobom mającym 20+ lat. Mówię, że wiek to umowna granica dojrzałości...

Chociaż istnieją chlubne wyjątki. Szkoda, że ich tak mało...
stary 09-06-2005, 22:21   #25
Sanderos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005
Lokacja: Grudziądz

Sanderos ma numer GG 8400159
Domyślny

No wiecie, jakos nie moglbym byc z kims, kto zapuszcza wlosy na jezyku, hoduje grzyby pod pachami, pielegnuje prysze itp. itd. Tzn. czy wyglad nie ma zadnego znaczenia?
Sanderos jest offline  
stary 09-06-2005, 22:29   #26
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Wyglad ma ogromne znaczenie - kto twierdzi inaczej jest poprostu tego nieswiadomy. Szczegol tkwi w tym, ze piekno to pojecie wzgledne i paszczur dla mnie moze okazac sie aniolem dla kogos innego.

A propos zauroczenia - to tez chyba forma milosci. Niedoskonalej, ale milosci.

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 09-06-2005, 23:01   #27
cFaniak
Użytkownik Forum

cFaniak's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Ciemna uliczka, miedzy innymi cFaniakami =] Liczba postow: Sprzedam Ci te infromacje za... 5k

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lunara
Poziom: 9
Poziom mag.: 5
cFaniak ma numer GG 4166359
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elite Lady
Moim zdaniem to "związki" 12,13,14 latków to nie miłośc a zauroczenie- wzajemna fascynacja itp. W tym wieku prawdziwa miłość nie wydaje się mi możliwa..
Ja to popieram w 100%... Mozecie mnie wysmiac ze o tym pisze a sam mam tylko 12 lat, ale nie rozumiem co to jest za milosc? Nigdy tego nie planowalem w takim mlodym wieku i nie bede... Zreszta, teraz nie ma to dla mnie znaczenia.

A wedlug mnie jest to tez na zasadzie: "O ten mi sie podoba to z nim pobede, jak mi sie znudzi to go rzuce i tyle"
stary 09-06-2005, 23:01   #28
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Wyglad ma ogromne znaczenie - kto twierdzi inaczej jest poprostu tego nieswiadomy. Szczegol tkwi w tym, ze piekno to pojecie wzgledne i paszczur dla mnie moze okazac sie aniolem dla kogos innego.
Co do sprawy gustu - racja. Co do tego że wygląd ma ogromne znaczenie - racja. Ale nie zapominaj, że na wyglądzie daleko nie zajedziesz.
Cytuj:
p.l uwazasz, ze milosc trwa cale zycie?
Prawdziwa miłość tak.
Cytuj:
To jest uczucie - niekarmione umiera tak samo jak zlosc, nienawisc czy radosc.
Złość przeminie, nienawiść ostygnie a radość odejdzie - a prawdziwa mołość nie przeminie.

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 09-06-2005, 23:34   #29
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Cytuj:
Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza sie bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamieta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli sie z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje,
nie jest jak proroctwa, które się skończą,
albo jak dar języków, który zniknie,
lub jak wiedza, której zabraknie.
Hymn o milosci... Jak zas wyglada wspolczesna 'milosc' w wykonaniu 12-15 a nawet i wielu 20+ latkow?
'Ta ma fajna dupe,
wszyscy beda mi zazdroscic'

W tym wieku nie da sie na prawde poznac tego uczucia... Do niego trzeba dojzec... A nie poczytac w bravo 'jak poderwac chlopaka/dziewczyne' i w wieku 12 lat na sile byc z kims bo to jest modne, bo o tym pisza w magazynach jak bravo czy inne shity, nawet nie rozumiejac o co w tym wszystkim chodzi, jaki jest cel bycia razem... Ale z drugiej strony zeby to zrozumiec trzeba nabrac doswiadczenia...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline  
stary 10-06-2005, 00:36   #30
Birmil
Zbanowany

Birmil's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Knight
Świat: Keltera
Poziom: 15
Skille: 62/62
Poziom mag.: 4
Wyślij wiadomość przez ICQ do Birmil Birmil ma numer GG 5344630
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PUPISEM
A wlasnie mowa o miłośći Moze powiecie mi co mam zrobic z laska, chce jej przekazac ze ja kocham ale ona nie chce ze mna gadac nie wiem czemu moze ktos proadzi, powaznie pytam
odpusc sobie ;-)

po 1 po co ci laska ?
po 2 po co ci laska ktora nie chce z toba gadac ?

BrL
Birmil jest offline  
stary 10-06-2005, 09:11   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Co do sprawy gustu - racja. Co do tego że wygląd ma ogromne znaczenie - racja. Ale nie zapominaj, że na wyglądzie daleko nie zajedziesz.
Jak najbardziej. Po pewnym czasie wyglad ma juz drugorzedne znaczenie. Ale u mnie dziewczyna z ładna buzia i figura ma lepszy start niz ta z brzydsza figura.

Cytuj:
Prawdziwa miłość tak.
A jak zdefiniujesz prawdziwa milosc Scor? czyzbys wiedzila o czyms o czym ja nie wiem Czy ludzie, ktorzy skladaja przysiege malzenska i zyja ze soba powiedzmy 40 lat kochaja sie czy ta milosc, ktora dazyli sie w mlodosci zamienia sie w przyzwyczajenie?

[
Cytuj:
Złość przeminie, nienawiść ostygnie a radość odejdzie - a prawdziwa miłość nie przeminie.
Prawdziwa zlosc tez moze nie przeminac? Tak?

Scor - milosc nie jest uczuciem sztywnym. Jest elastyczna jak nasze zycie. Na przestrzenie lat zmienia sie sposob jaki ja pojmujemy. Raz kochamy w pewien sposob a za pare raz w inny.
Nie uwierze czlowiekowi, ktory powie, ze kochal tylko jedna dziewczyne w zyciu. Mozna sobie tlumaczyc, ze wtedy to nie byla milosc - to zauroczeie, pozadanie albo cokolwiek innego. Ale to bledne kolo, wymowka - bo rowniedobrze moge w wieku 60 lat zdac sobie sprawe, ze jestem z kobieta w ktorej tylko sie zauroczylem. I czeka mnie kara - bo zdam sobie sprawe, ze nie tylko oklamywalem siebie, ale takze i ja (hmm... chociaz biorac to tak jak napisalem twierdzenie, ze 'milosc przemija' tez moze byc wymowka).

Prawdziwa milosc moze trwac wiecznie... ale milosc rownie prawdziwa moze umrzec nagle i bez przyczyny - i to jest calkiem normalne. To nie my panujemy nad uczuciamy Scor, to one panuja nad nami.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 10-06-2005 o 09:12.
Matek jest offline  
stary 10-06-2005, 12:01   #32
Senseal
Użytkownik Forum

Senseal's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Niegrający
Senseal ma numer GG 5921388 Send a message via Skype™ to Senseal
Domyślny

Ja tam mam 10 lat i co z tego?|Zaprosilem dwa razy dziewczyne przyjacielsko na lody(znaczy jutro drugi raz)Moge powiedzieć, że się w tej dziewczynie zakochałem.To, że mam mniej lat nie znaczy, że jestem jakiś głupi(na tym forum u niektórych panuje taka opinia)Możę i ja nieumiem "kochać" ale naprawdę potrafią 10-latki nawet takie rzeczy robić.Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do w/w tekstu prosze nie zaśmiecać forum i wysłać do mnie prywatną widomością.

Senseal jest offline  
stary 10-06-2005, 12:48   #33
TiTuS
Użytkownik Forum

TiTuS's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

Może masz poprostu kompleksy,albo zazdrościsz.... A co jak widzisz 12 latka i 14 latke co się liżą na ławce??
TiTuS jest offline  
stary 10-06-2005, 13:27   #34
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Senseal
Ja tam mam 10 lat i co z tego?|Zaprosilem dwa razy dziewczyne przyjacielsko na lody(znaczy jutro drugi raz)Moge powiedzieć, że się w tej dziewczynie zakochałem.To, że mam mniej lat nie znaczy, że jestem jakiś głupi(na tym forum u niektórych panuje taka opinia)Możę i ja nieumiem "kochać" ale naprawdę potrafią 10-latki nawet takie rzeczy robić.Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do w/w tekstu prosze nie zaśmiecać forum i wysłać do mnie prywatną widomością.
Ekhm, zapraszanie sie na lody jest raczej oznaka przyjazni/kolezenstwa, a nie milosci Ale od tego sie zaczyna Nikomu nie chodzilo o to, ze 10latek nie umie kochac, tylko o to, ze "inaczej" kocha sie w wieku 6,10,16, 20 i 60 lat.
stary 10-06-2005, 13:37   #35
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

EEE tam mi to obojetnie chcociaz roznica wieku i w milości jest najważniejsza ODPOWIEDZIALNOSC !!!!! Ja chodze juz z moja kochaną Anią 12 msc czyli.... ROK !!!!! I jest codziennie lepiej !!!!Wczesniej mielismy male sprzeczki dotyczace Tibi ale pozniej zrozumiala ze gram w te gre dla przyjemnosci i wogle !!! Lecz ja musialem sobie rozpracowac plan wiec zawsze w piatki mam dla niej czas (od pon do czw ucze sie -.-' ) a w soboty i w niedziele Tibia i czasami wieczorami wypda na jakaś impre !!!!!! Juz nie moge sie doczekac wakacji brakuje mi 12 milionów expa do 100 lv !!!!! Musze je zrobic !!!!!
Evil Maul jest offline  
stary 10-06-2005, 13:41   #36
Rilo
Użytkownik Forum

Rilo's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2005

Imię: Rilo Quin
Profesja: Paladin
Świat: Nova
Poziom: 48
Skille: 75/xx
Poziom mag.: 16
Domyślny

popieram tego co załorzył ten temat więkrzość osób w wieku 12 do 14 chodza ze sobą góra 1 miesiąc powiem wam przyklad chodzenia w mojej szkole typi wyhodzą z dziewczynami i spedzają z nimi czas oni i one nazywają to chodzeniem -.- weś w wieku 12 do 15 to tylko zauroczenie jest i poped seksualny

Ostatnio edytowany przez Rilo - 10-06-2005 o 20:32.
Rilo jest offline  
stary 10-06-2005, 14:04   #37
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Uważam, że miłość w wieku 14< lat jest zazwyczaj nieprawdziwa, ale co ja tam wiem... 2 lata temu bodaj taka jedna dziewczyna chciała chodzić z facetem tylko dlatego, że się jej podobał z wyglądu. -.- Poza tym:

Szczeniacka miłość to początek pieskiego życia.

(nie bierzcie mojej wypowiedzi na serio, schizę mam)
Shanhaevel jest offline  
stary 10-06-2005, 14:35   #38
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

A pozatym miłość we wczesnych latach może doprowadzić do homoseksualizmu i/lub pedofilii.
Bambuko jest offline  
stary 10-06-2005, 15:01   #39
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Kto ci to powiedzial?

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 10-06-2005, 15:10   #40
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Nikt, ale na pewno są jacyś geje i pedofile co jako dzieci kochali się w dziewczynkach.
Bambuko jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania