|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
P.S. Panie Jagoodka, niezbyt lubię jak się przekręca "Wieszok" w "Wieszak", a nie wiem jakim cudem udało ci się to przeinaczyć. W ogóle takie przekręcenia nicków oznaczają jedynie brak szacunku dla ludzi więc lepiej następnym razem sprawdzaj czy poprawie piszesz bo jeszcze ktoś potraktuje ciebie tak samo. Cytuj:
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 28-06-2005 o 19:44. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() Cytuj:
mouhahahahahahahaahhahaahhahaha.......... ROTFL Bana mu! Przecinków nie miał i napisał ze "Elfy" to niedopuszczalna forma! Do pudła z nim! Żeś sie uparł.Wszyscy krytykuja to ty nie bedziesz gorszy nie... Jakby tak sprawdzali i oceniali modkowie wszystkich użytkowników to 3/4 by bana mieli.Na kazdego sie cos znajdzie....
Sława jej wszystkich przerasta, KoronA KielcE-duma miasta ![]() ![]() ![]() http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1 http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
|
![]() widze, ze o fantasy nie ma z kim gadac. Jak chcecie takiej poprawnosci to macie, prosze ja was bardzo. Elfy to dopuszczalna forma!! (sic), dobrze, ze mistrz Tolkien tego nie słyszy, bo owszem lesne elfy, ale elfOWIE wysokiego rodu. Tak samo orkowie itp. a propos- co to sa gry horroy? Serio-nie wiem
Ja tam lubie czytac fantasy, grac w rpg fantasy i ogolnie kocham fantasy ![]() Ostatnio edytowany przez Jagoodek - 28-06-2005 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
P.S. Będziemy się tu kłucić o odmiane słów? Elfy, Elfowie - to samo znaczy więc w czym problem...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 28-06-2005 o 23:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() 2. Nie chcemy takiej poprawnosci na sile. Ale jesli widzi sie slomke w czyims oku, a nie widzi belki we wlasnym... 3.Elfy wysokiego rodu, jak i elfowie wysokiego rodu brzmi prawie identycznie. Slownikowo obie formy sa poprawne, a wiec mozna stosowac obu. Ja to postrzegam tak : jesli chodzi o caly rod - elfy, jesli dana grupa : np elfowie wysokiego rodu. 4. Zaczynamy sie rozdrabniac ![]() @UP : silent hill, a nie sillient ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() Poprzednicy juz mnie wyreczyli w tym co mialem powiedziec.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Zobaczymy te Twoje wspaniale gry? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() stary udowodniłeś że czytałeś prolog władcy pierścieni, udowodniłeś że czytałeś rowież przypisy z tylu książki ale co z tego, do stworzenia gry nie wystarczy znajomość książek, ale co sie bede rozpisywał, zrób tą gre, pokaż ją na światło dzienne, zademonstrój gotowy projekt to wtedy pogadamy
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() no jesli w/g was nie ma roznicy- elfy a elfowie, bo "prawie identycznie brzmi" to respekt!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Tolkien zapoczątkował gatunek fantasy tak? To ja jestem arcybiskup. Tolkien ROZPOWSZECHNIŁ fantasy, gdyż był bardzo dobrym pisarzem. Nie próbój wmawiać obecnym w tym temacie osobom, że nie znają się na fantastyce, gdyż, jak sądze, nie rozmawiałeś z nimi o tym. Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że możesz, a nawet powinieneś pisać o twoich postępach w tworzeniu gry.
![]() |
![]() |
#32 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
To tak jak ja bym sie klocil o to czy szklanka jest w polowie pelna czy pusta. Jak powiem elfy - wszyscy mnie zrozumija. Jak powiem elfowie - tez. Wiec o co tu walczyc? Pozaty z tego co mi wiadomo wszystko zalezy od kaprysu tlumaczacego;] I wlasnie - co z twoja gierka? Z checia bym ja skrytykowal!
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Slowo 'elfowie' określa tylko ta najwyższą z grup - elfów wysokiego rodu. Pozostałe - jak naprzykład ELFY LEŚNE (nie ELFOWIE) - stosują właściwą polskiemu językowi odmianę.
Co do 'krasnoludy' i 'krasnoludowie', już od wielu, wielu lat fani toczą batalie, nie mogąc się zgodzić, która wersja jest bardziej poprawna. I na co wpadli? Na słowo 'krzaty'... Fakt, nie ma gier horrorów. Ale są tzw. survival horrory, cold horrory, adventure horrory... I cała masa gier z podgatunku horrorów. Doh. Nie kłóć się o fantasy, jeśli gówno o nim wiesz. I nie udawaj, że jesteś twórcą gier, kiedy babrzesz się w RPG Makerze. Bo to tak, jakbym zrobił grę tekstową w pascalu i powiedział, że jestem lepszym programistą od Carmacka.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
"Krzaty" są chorym wymysłem jednego z tłumaczy WP. Btw. on nawet przetłumaczył nazwisko Baggins (Bagosz), a z Aragorna zrobił Łazika ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 05 2005
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Mi sie ten pomysł podoba...zobaczymy za jakiś czas jak idą postępy i wtedy będizemy oceniac a nie zanim jeszcze czegokolwiek sie dowiedzielsimy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Matek Uciekaido- jak powiesz do kogos przyszlem do sklepu i jak powiesz przyszedlem do sklepu to tez zrozumieja o co chodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() ...czyli nie zobacze tych gier..
|
![]() |