|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @Topic: Zaczynam wierzyć...spadło mi wiadro na głowe bo przeszedłem pod drabiną ![]() Później mi ptak nasrajtał... ![]()
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Ja w to niewierze , Czarny kot , a czemu nie Zielony ? Po prostu niewierze w to ...
|
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Nowy Sącz
|
![]() @Badzo
Mój Tata kiedyś zrobił to samo. Tak na wszelki wypadek ![]() @Dejvo Nie wszystkie dziewczyny są takie... Nie zniechęcaj się! @Topic Najbardziej mnie śmieszy ten czarny kot. A jeśli tylko ta część kota, którą widzieliśmy była czarna? A reszta na przykład, biała? To co, będzie nieszczęście, czy nie? Dobija mnie też nie dziękowanie, jeśli ktoś życzy nam powodzenia. Ja ostatnio zawsze dziękuje i nic się nie stało. Przeciwnie, jest lepiej, niż wtedy, gdy w to wierzyłam. Jeśli ktoś powie: "Nie, dziękuje", to tak jakby nie chciał, żeby mu się udało i w podświadomości to siedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Ogolnie nie jestem przesadny, ale napewno maja one w sobie moc.
To tak jak z klatwa" zadziala jesli w nia wierzymy. Przesad tez 'zadziala' jesli w niego wierzymy. @up: ja nigdy nie dziekuje. Ale nie jestem perwien czy ma to zwiazek z przesadem czy moze z kultura regionalna/polska/ Poprostu u nas sie przyjelo, ze nie 'wypada' dziekowac za 'powodzenia' ![]()
![]() |
#25 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() O ile mi wiadomo taki przesąd wywodzi się z aktorstwa. Aktor życzył drugiemu powodzenia przed wyjściem na scenę, a jak drugi mu podziękował to odbierał sobie szczęście, czy jakoś tak...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Studio nagraniowe
|
![]() Ja nie wierzę w przesądy. To zwykłe zbiegi okoliczności zdarzeń ze zwierzętami i przedmiotami. Czarny kot który przebiegł ci drogę przynosi pecha .. Ee tam, takie przesądy zostały przekazywane ustnie z pokolenia na pokolenie i tak się umacniały i umacniały w ludzkiej społeczności. Dla mnie to poprostu "pic na wodę, fotomontarz".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() przesądy? Jedna wielka lipa..... ktos kiedys sobie szedl (moze akurat mu spadlo wiadro na glowe jak mu kot przebiegl droge..) i odrazu cos sobie ubzdural, powiedzial komus ten nastepnemu itd.... i potem jak ktos dostanie np. lancuszek (w ktorym pisze ze jak nie wysle go w ciagu 35min i 21 sec do 13 ludzi to umrze) to na wszelki wypadek, nawet jak w to nie wierzy, wysle bo bedzie spokojniejszy..... I na tym sie to wszystko trzyma- na "wszelkim wypadku"
Sława jej wszystkich przerasta, KoronA KielcE-duma miasta ![]() ![]() ![]() http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1 http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wierzę w przeznaczenie, szczęście, pecha, przesądy. A liczba 13 przynosi pech tylko jeżeli się w to uwierzy. Nazywa się to samospłniająca się przepowiednia - uwierzysz w coś, to prawdopodobne, że się tak stanie(no właśnie, w przepowiednie tez nie wierzę). Bądźmy wiec optymistami!
![]() |
#30 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Chełm
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Vampires Brotherhood
Świat: Lunara
![]() |
![]() Na egzaminie gimnazjaklnym siedzialem w lawce na miejscu 013, i za powodzenia dla "proby" podziekowalem ;D i co? dostalem 76/100 ;D
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Spiney
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
![]() |
![]() Ja nie wierzę w przesądy, ja mam 13 numer w dzienniku i jakoś pecha nie mam. Te wszystkie przesądy to bzdura, ktoś se wymyślił o tych czarnych kotach itp. Co za różnica jaki kot przed tobą przebiegnie ? Żadna, ja to olewam i tyle.
|
![]() |
![]() |