![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Właśnie, gdzie ? ;<
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
MG - Wchodzicie do zadymionej karczmy, gości jest niewielu, w tle przygrywa jakiś bard. Karczmarzem jest człowiek, wygląda na typowego barmana - spowiednika. Wystrój karczmy jest raczej standardowy, ścianny są obite czymś w rodzaju boazerii, a wpół - pijanym klientom, trunki podają kelnerki. No więc, co robicie? G - Siadam przy jakimś wolnym stoliku, zdejmuję kaptur, i powolo, zaczynam ćmić fajkę.... Jak widzisz Mistrz gry odrgrywa role kogoś który opowiada o tym świecie, jest całkowicie bezstronny. W prawdziwym rpg akcesoriami są tylko kości i karty postaci (są tam podane najważniejsze inofrmacje o graczach. Mam nadzieję że zrozumiałeś o co chodzi w "papierowych" RPG.
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: przed komputerem
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() wybaczcie, że zakłócę wam te sielskie rozważania..
jednak 'nie znajdywanie niczego na temat zwykłego rpg' jest związane z nieumiejętnością szukania.. ja znalazłam o dziwo jakiś temat traktujący o tym, a właściwie kogoś, kto się o to pytał.. Czym jest sesja RPG jeśli to nie jest po części to, czego poszukiwaliście (między innymi ci, którzy poświęcili swój czas na rozpisanie vel skopiowanie skądś tekstu co jest czym) lub to, gdzie można było coś napisać.. ale jak kto nowy i nie chce mu się przeglądać forum to idzie na łatwiznę, patrzy po pierwszych tematach i pisze nowy.. dziękuję za uwagę d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 05 2006
|
![]() ja wczoraj sobie za to zamowilem karty z wladcy pierscieni z stronki isa pl. Zobacze czy bedzie sie fajnie gralo ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Dobrynin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Chrupek Drut
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 9
Skille: 16
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() Ja gralem w Warhamera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() a ja gram wh40k system pod rpg wlasnoręcznie sworzony ale gramy z kumplami po tej bardziej mrocznej stronie(strony podzielilismy tak eldarowie/tau/marines-dobro
nekroni/tyranidzi/orkowie/chaos marines/dark eldarowie-zlo ja gram pewnym nekronem zwanym Necron Wraith kuple grają tak orc-Mad Dok Grotsnik tyranidzi-Winged Hive Tyrant |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Hehe
Imię: xXx
Profesja: Elite Knight
Gildia: No Guild ;[
Świat: Eternia :>
Poziom: 78
Skille: 84/79ax
Poziom mag.: 7
|
![]() JA tam nie lubie za bardzo czegos takiego
Ostatnio edytowany przez MuD Killer ^^ - 10-05-2006 o 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @up
takiego czegoś w znaczeniu najnormalniejszego w świecie RPG? ![]() dziękujemy za wyczerpującą wypowiedź ![]() d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2006
|
![]() Dungeons&Dragons RULEZ !!!!! Najlepszy system, na drugim miejscu WarHamer, chociaż nie grałem, ale dużo słyszałem.
Wogóle gry RPG są najlepsze i basta ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 04 2005
Lokacja: Ełk
|
![]() @A ja lubie grac w piotrusia. To przeciez tez gra bez produ.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() @up
Tyle, że ma mało wspólnego z działem/tematem. Dedek i w ogóle całe k20 dla mnie ssie. Mocne pozycje to dla mnie Wampir (I cały stary WoD), Neuroshima, Dzikie Pola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Guild Wars
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Oerta Fallen
Gildia: Mroczna Armia [MROK]
Świat: Guild Wars: P
Poziom: 20
![]() |
![]() Ja lubłem gry bitewne,szczególnie lotr'a,ale kasy nie mialem na niego więc se nie pograłem;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zbanowany
|
![]() a wczoraj był konwent fantasy w białymstoku i bylo calkiem calkiem(czytaj zaje***) przez 4 godz gralem w joanne z francji, potem w age of mythology, potem troche w najnowszą karcianke "spadamy" ale dalej nie lapie o co w niej chodzi, a potem przyszlo pare dzieciakow z armiami do lotra czyli strony tak mordor, esterlingowie i isengard na dwarfów, stare przymieże i gondor oraz troche mieszanki wszystkiego czyli gandalf oddzial haldira etc.
jak tez ktos był to njiech tutaj zapoda w co grał i jakie ma wrazenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2006
Lokacja: 30 cm od monitora
Stan: Niegrający
|
![]() WArhammer rulez! jak ja lubie z kumplami grac w niego
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Thoria
Poziom: 20
Skille: 55/54
Poziom mag.: 3
|
![]() A gral ktos was kiedys w Warhammera albo D&D przez siec, z innymi graczami? Chodzi mi o gre na forum, na IRC itp.
Jak dotad gralem w WFRP z kumplami "na zywo" ale chcialem sprobowac rozgrywki przez siec, jesli graliscie to jakie byly wasze wrazenia i czy warto sie w ogole w taki rodzaj rozgrywki pchac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Stan: Na Emeryturze
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() Raz poszedłem na sesje D&D z kumplami, ale mieliśmy takiego dziadowego GM, że mało pograliśmy i niezbyt łapie. A ogólnie to chętnie zagrałbym w Warharmmera, ale figurki drogie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() ej no mieszkasz w wawie więc to chyba nie problem zalatwic uzywane figurki i to taniutko a jak chchesz nowe to masz od cholery bardów cytadel i innych
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Lotr? Nie dziękuję.
Komercha komerachą, ale to żal i przesada (wiem bo kumpel gął i opowiadał mi absurdy tej gry... goblin kryjący balroga... xD) Z bitewniaków wole wArhammera (Fantasy, teraz biorę się za czterdziestkę, moze ancienta i ejszcze mordenheima czy jak się to skrobie) Co do RPGów... bardoz lubie l5k - ma przyzwoity system + porządne klimaty uwielbiam warmłotka - za niemal wsyzstko ![]() za neuroshimą nie przepadam specjalnie - nie moje klimaty, choć pograć mogę. Co do D&D... Jestem Miętową Galaretką tego systemu - i dlatego piszę własny ![]() A tak szczerze to D&D mi się nie podoba. Mechanika nie jest jakaś specjalnie dobra, wiele rzeczy jest dość niedorzecznych. Ten system został za abrdzo rozbudowany tworząc za wiele zasad. Można się przyczepić że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy, ale... System tworzący cały czas nwoe reguł i dodatki (zwłaszcza reguł - dodatki to tam komercha) rozwiązuje sprawy często niekporzystnie dla MG. W tym momencie musi albo coś robić przeciw sobie ()co jest niemalże niemożlwie), albo zmieniać zasady... A jaki to ma sens? i jak abrdoz je zmieniać? Granica jakaś m,oże być, ale... czy to ma sens? Są sytstemy krótsze i prostsze od D&D i żyją, a ten jakoś się rozbudowuje ciągle, a wszyscy na neigo narzekają... Więc jak tow końcu jest?
![]() |
![]() |