|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() No to niech wszyscy wierzący w Szczecinie wyspowiadają się jutro do godziny 12, a ja, jako niewierzący, zdetonuję o tej godzinie bombę, która was zabije.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 26-07-2005 o 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Najgorzej by było jak by ciebie niebyło, nic niewidzisz i nic nierobisz.
A jeszcze gorzej by było jak byś leżał w trumnie, był wszystkiego świadomy, niemógł byś otworzyć oczów, ruszyć się, tylko w ciąż myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć co rodzina i znajomi bez ciebie poczną.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @Litawor
Bardzo śmieszne... <powiedziane z ironią w głosie> Ludzie dlatego boją się śmierci, bo nie wiedzą, co ich czeka po niej. Zawsze jest ta chwila zwątpienia, sekunda zawachania. Skad pewnosc, ze to wlasnie moja wiara, moja religia mowi prawde... Ja wierze w niebo i pieklo, wierze w Boga. On gdzies tam jest i widzi nasze rozterki. Wiele jest wizji nieba i piekla, nie wiadomo, ktora jest prawdziwa. Ale wiemy jedno: tak jak zylismy, tak zostanie nam wyplacone. A jesli ktos szuka fajnej wizji zycia po smierci polecam film ''Między niebem, a piekłem'' Vincenta Warda... @Dechsta Chyba zaszlo malutkie nieporozumienie... Ostatnio edytowany przez Eileen - 26-07-2005 o 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Wiara niepolega na tym żeby się zastanawiać co będzie jak umrzemy.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Wielu wierzących uważa, że niewierzącym jest trudniej, bo nie wierzą w życie po śmierci i tym samym muszą żyć ze świadomością, że kiedy umrą, nie czeka ich życie wieczne. Ale z tego co widzę, to wierzący boją się śmierci bardziej. Ja jestem gotów umrzeć w każdej chwili. Podobnie jak autor tematu, miewam czasami myśli samobójcze, ale nie sądzę, żebym kiedyś popełnił samobójstwo. Wynika to z tego, iż wiem, że tak czy inaczej kiedyś umrę, a życie trwa dosyć krótko i po śmierci nie będę mógł do niego wrócić, więc szkoda niepotrzebnie i przedwcześnie je zakańczać. Ale śmierć postrzegam raczej jako uwolnienie od ciężaru świadomości, a nie jako nieszczęście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
![]() Zacytuje cos pieknego i odpowiedniego do tego tematu
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2005
|
![]() Po co zakanczac przedwczesnie zycie? A moze dlatego ze w szkole ledwo zdaje, nie mam dziewczyny bo jestem niesmialy, zdaje mi sie ze tata mnie nie lubi, w zasadzie jak ja mam jakas radosc z zycia to kosztem czyjegos szczescia :/ I po co tu tak zyc? Jak ktos chce mnie zabic to jestem chetny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
![]() De'Alor : rownoczesnie ty strzelisz mi w leb a ja ci ok ?
Oczywiscie dzolk z pretekstem , ale te problemy z dziewczynami dokladnie jak mowisz wyzej ehh ;/ Ostatnio edytowany przez Gokufan - 26-07-2005 o 22:43. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() i obaj pojdziecie na dol za morderstwo
![]() ![]()
![]() |
#31 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Samobójca ma mniejsze szanse na niebo niz morderca. Morderca zawsze moze sie nawrocic i szczerze zalowac za swoje grzechy, a samobójca... coz... juz nie.
Samobójca popelnia jednoczesnie grzech ciezki, i grzech przeciwko Duchowi Swietemu, ktory jako jedyny jest nieodpuszczalny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() @up
Czyli żadne, bo niebo nie istnieje. A nawet jeśli, to te 144 tysiące zbawionych już dawno zajęło miejscówki. @topic Po śmierci pójdziecie tam, gdzie wierzycie, że pójdziecie. Proste... Jako ateista nie wierzę w żadne życie po śmierci, więc gdy się przekręce czekać będzie mnie tylko rozrzucenie na 4 strony świata.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @Kald
Co do tych 144 tys. ja sądzę, że to tylko symboliczna liczba oznaczająca wieeeeeeelką ilość. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() re: Samobójstwo
Według wiary Chrześcijańskiej, samobójcy nie mogą osiągnąć nieba gdyż to "Bóg dał życie i on tylko może je odebrać", co oczywiście w/g mojej wiary jest niezgodne z prawdą. Ja sądze, że Samobójstwo prawie nigdy nie jest rozwiązaniem problemu, bo życie masz tylko jedno i samobójstwo definitywnie je zakończy, nie osiągniesz przez nie Nieba lub Piekła gdyż one nie istnieją, jedyne co osiągniesz to łatwe i szybkie rozwiązanie Swoich problemów lecz pozostawisz Swoim bliskim inne problemy. Zresztą duża ilość religii i wierzeń potępia i niepozwala Swoim wyznawcom na samobójstwo, w tym jest m.in Chrześcijaństwo, Islam, a nawet Satanizm. Są oczywiście wyznania które pochlebiają Samobójcom, m.in. Sekta "Kochanków Śmierci" czy też niektóre nurty sekt szatanistycznych. Dlatego zastanówcie się przed tym krokiem, a nawet przyda się rozmowa o tym z kimś "upoważnionym" np. psychologiem, jeśli naprawde ktoś jest na to zdolny moge nawet dać numer telefonu zaufania dot. samobójstw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Czemu ludzie boją się śmierci? Bo ludzie są głupi. Ludzie wierzą w to co chcą wierzyć a zazwyczaj w ogóle nie wierzą. W dziesiejszych czasach brak wiary jest nawet przejawem rozsądku (!!!) bo po co wierzyć coś czego nie widać?! Gott ist tot, jak to Nietzsche napisał.
Ja sam nie boje sie śmierci, bo wierze, ale nie wierze w Kościół (który przez ludzi jest utożsamiany z Bogiem) tylko w samego Boga.
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Nie znasz przyczyn dlaczego ludzie popeliaja samobojstwo. Moim zdaniem moment smierci nie jest najwaznieszy lecz to co sie robilo za zycia;] Kretynskie pojmowaie ludzi, ze samobojcy maja mniejsze szanse jest idiotyczne. Gdzie tutaj objawai sie boza sprawiedliwosc??
![]() |