Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-07-2005, 13:48   #21
jogol
Zbanowany

jogol's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2003
Lokacja: Dębica

jogol ma numer GG 1232807
LOL

Soul points no!!!!

Ceny uhow beda ogromne!!!!!!!!!!!
Bedzie za malo miejsc do expienie na rotach. Chyba ze jaskinie zostana powiekszone i dodane nowe ciekawe miejsca!!!

Reszta pomyslow jest super
jogol jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-07-2005, 13:50   #22
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Może poczekacie do update i wtedy będziecie się wypowiadać? Smb (aka "pozżeralem-wszystkie-mózgi") już wie, że update będzie zły. Skąd ty to, do cholery, wiesz? Skąd wiecie jak to będzie z sp? Może pójdziesz na roty, nabijesz z 200sp i zrobisz 3bp run.
stary 29-07-2005, 14:35   #23
Fasolka
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2005

Stan: Niegrający
Imię: bubble
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 221
Skille: nvm
Poziom mag.: ..
Fasolka ma numer GG 1177545
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jogol
Soul points no!!!!

Ceny uhow beda ogromne!!!!!!!!!!!
Bedzie za malo miejsc do expienie na rotach. Chyba ze jaskinie zostana powiekszone i dodane nowe ciekawe miejsca!!!

zostaną dodane nowe miejsca zapomniałeś o dżungli?
Fasolka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:13   #24
Marixon
Użytkownik Forum

Marixon's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Marixon ma numer GG 7189912
Problem Moje zdanie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik
@up

ci uhmakerzy powodowali to, że był szybszy respawn w Tibii, bo było większe zapełnienie serwera.
Jak masz PACC-a i się zawsze wbijesz, to sobie możesz tak gadać ... Co innego jak ktoś musi czekać 2 godziny w kolejce na zalogowanie się ...

Ostatnio edytowany przez Marixon - 29-07-2005 o 15:14.
Marixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:22   #25
Tahi
Użytkownik Forum

Tahi's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jogol
Soul points no!!!!

Wy chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem !!!

>>Soul points będzie się zdobywać poprzez zabijanie potworów dających równa lub wiekszą ilośc punktów doświadczenia niż nasz poziom (n.p lvl 40 dostanie soul points tylko za zabicie rotworma lub czegoś mocniejszego)<<

To nie znaczy, że aby robić runki to trzeba zabijac tylko roty !!! Jeżęli masz 9 lvl to jak zabijesz cave rata(10 exp) to dostaniesz te sl !! Ale jak zabijesz rota to dostaniesz wiecej sl (najprawdopodobniej 4 razy wiecej) Nie dostaniesz sl kiedy zabijesz potwroka który daje mniej expa niż twój lvl, to nie dostaniesz sl !!

I jeszcze jedno !! Poczekajcie z tym ocenianiem nowego updata, do momentu kiedy zobaczycie czym on naprawde jest !!!!
Tahi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:26   #26
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez smb
Mam pomysl dotyczacy napisania jakiegos emeila do Cipsoftu dotyczace najblizszego Update. Pomysl z "soul points" jest wedlug mnie bardzo zly. Osoby, które także uważają tak jak ja, że to jest denny pomysł proszę o podpisywanie sie tu. Oraz prosiłbym, jeżeli ten pomysł wypali aby ktoś zanający dobrze angielski napisał list i zrobił listę osób z polski, które nie chcą takiego pomysłu.

Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????
czytałeś co tam pisało? postacie grające normalnie, nie bedą miały żadnych problemów z SP... tylko uh-makerzy będą mieli, więc uh-makerom mówimy papa. Dlaczego hig-lev druid nie będzie już grać? wręcz przeciwnie, skoro runki bedą u NPC, np: bp uh za 5k, to spokojnie druidzi moga podniesc cene uhów do 4k! a więc czysty zysk!
Będzie tyle samo drutów na expowikach ile jest teraz, watpie, by cheaterowi, który ma 20 uhmakerów bedzie się chciało iśc nimi po expowiskach...

p.s. domyślam się, dlaczego ci to się nie podoba

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:33   #27
Zartan of Iridia
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 07 2005

Zartan of Iridia ma numer GG 8800740
Problem Zeby Dojsc Do Magicznej Potegi Trzeba Bedzie Bezmyslnie Mordowac Gobliny?????

NIE NO LUDZIE TO TOTALNY BEZSENS Z TYMI SOUL POINTS. BEDZIEMY CHODZIC NA GOBLINY I BEZSENSOWNIE JE MORDOWAC ABY STAC SIE LEPSZYMI MAGAMI TO BEZNADZIEJNE ... CZEMU CIPSOFT NIE ZAPYTA O ZDANIE DRUIDOW I CZARODZIEJI KTORZY PRZESTANA GRAC W TIBIE ???? iJESTEM SORKIEM DOPIERO CO CIESZE SIE SD, A TU NAGLE MI CIPSOFT PSUJE ZABAWE Z GRANIA W TIBJIE . JEZELI TO WEJDZIE W ŻYCIE TO BARDZO DUZO OSOB NAPEWNO PRZESTANIE GRAC. TRZEBA COS Z TYM ZROBIC (ale jak... )
Zartan of Iridia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:43   #28
pabloxxl
Użytkownik Forum

pabloxxl's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Wieczna kraina Hefalumpów

pabloxxl ma numer GG 5207970
Domyślny

Nie wiem w czym wy macie problem. Jeżeli ktoś gra normalnie, to nie stoi cały dzień przed depo, bo legalnie jest to praktycznie niemożliwe. Jeżeli ktoś używa makr, ma farmy druidów poroztawianie po całym wybrzeżu, to ma za swoje .
Cenu uhów nie pójdą w góre. W tibii panuje zasada wolnorynkowa, cena nie jest ustalana przez sprzedawców, tylko wynika z zasady popytu i podaży. A raczej nie wieże w to, żeby ludzie zaczeli kupować uhy po 5k w sklepach, skoro mogą je mieć za 2k u druta.
pabloxxl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:50   #29
Don_vadim
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 10 2004

Domyślny

LUDZIE
conajmniej 50% postaci przy pelnym zapelnieniu servera to druidzi grajacy na MC -.-
wiec teraz widac po waszych glosach jacy jestescie - "ja nie chce SP bo nie bede mogl uhmakera postawic na cala noc i zgarnac kasy !"
i bardzo dobrze wreszcie kazdy bedzie miec rowne szanse w tej grze -.-
popaczcie na to z innej strony - w godzinach szczytu bedzie na serverze po 500-600 osob - powod ? - brak mc...
pozatym beda podobno sklepy z runkami i mozecie sie najwyzej modlic aby ceny byly male i dalo sie jeszcze runki sprzedawac
co do spearow - halo kto mowil ze TYLKO SPEARY beda mialy SZANSE na znikniecie ? przeciez wyraznie jest napisane ze beda mialy to tez shurikeny i throwing knife - do tej pory one zawsze znikaly...
popatrzcie na ten update tez z innej strony - kazdy bedzie mogl wytaczac lootbagi bo wyraznie jest napisane ze bedzie dalo sie ropowac przez inne itemy lezace na rope place

ja tam nie narzekam nawet ciesze sie z nadchadocego update - koniec lurowana koniec nieuczciwosci i mc -.-
Don_vadim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:51   #30
Kodi of Galana
Użytkownik forum

Kodi of Galana's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 29
Poziom mag.: 38
Domyślny

Wiec tak: Sam update mi sie bardzo podoba, wszystkie rozwiązania są super. Soul points.. no cóż, można by pomyslec wiecej, ja np chce miec wysoki mlvl juz na maly levelu, zeby zaden je**** pk mnie nie zaskoczyl jak wczesniej (i zebym mógł mu w ryj przyje.. sd) ale jednoczesnie nie tracic na tym jesli rownie dobrze moge sobie robic runki. Widzialem na forum Gamemaster (tzn tam gdzie się reportuje) ze ktos rzucił screena podobno z forum GM'ów opisującego nowego updatea (a to bylo przed tym jak oni napisali to na tibia.com) tam też pisało że aby te soul pointy się odnawiały, będziemy musieli zabic takiego potworka który daje tyle expa co nasz level co 4 minuty. Nie będzie wiec raczej czegos w stylu "zabijamy 200 rotów i idziemy robic bp hmm pod depo". Ja mógłbym napisać ten list, mój inglisz nie jest zły, ale prawda jest taka ze oni mają w dupie czy nam się to podoba - czy nie. Ale ogólnie, sam update brzmi super. Nie będzie więcej farm druidów, więcej realizmu.. tylko ci Knightci mogę sobie bezkarnie trenić :/
Kodi of Galana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 15:57   #31
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Mój Boże... kilka minut na dwarfach i juz masz SP na 2bp -.-. Aż tak Ci to przeszkadza?
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 16:01   #32
Rahim
Użytkownik Forum

Rahim's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2004

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Gildia: ~brak~
Świat: Valoria
Poziom: 34
Skille: 20/25
Poziom mag.: 45
Domyślny

Ci co nie są przeciwko SP to jacyś rycerze na pewno, mają gdzieś m lvl.
Po za tym więcej mc userów, uhy są tanie, mniej mc userów uhy cholernie drogie (mam nadzieje, że się wam kasa skończy drogie knighty)
stary 29-07-2005, 16:27   #33
Kodi of Galana
Użytkownik forum

Kodi of Galana's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2005

Świat: Galana
Poziom: 29
Poziom mag.: 38
Domyślny

Kuraj, powiedz mi, jak ty chcesz zregenerowac 4k many w pare minut? Soul pointow NIE ZDOBYWASZ na potworach. To ze zabijasz potwory pozwala ci je regenerowac, ale tylko przez 4 minuty jesli nie zabijesz nastepnego potwora w ciagu tych 4 minut, SP NIE BĘDĄ się regenerowaly. Gdybym mogl znalezc ten temat z informacjami z forum gmow.. ;/
Kodi of Galana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 17:03   #34
Wierzba Ziom
Użytkownik Forum

Wierzba Ziom's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005

Profesja: Knight
Świat: N.....A
Poziom: 623
Wierzba Ziom ma numer GG 5046339
Domyślny :(

Siema , najgorsze jest to ze wlocznie znikaja to jest do bani !! jak ja bede trenic? bedzie tak ze populacja palow zniknie ;/ szczegolnie na non-pvp !!
Palki znikna a Knighci beda na topie ;p

Ostatnio edytowany przez Wierzba Ziom - 29-07-2005 o 17:04.
Wierzba Ziom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 17:19   #35
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Świat: Arcania
Domyślny

po pierwsze ktos tu nie umie czytac...nie bedzie trzeba zabijac co 4 min gm-a tez czytalem to na scrrenie z forum gmow i to bylo troche inazcej opisane ale co tam (moze po angielsku i sie pomyliles)
nastepna sprawa nie moge sie doczekac jak palle z trudem beda uciekac i bic gsa a on przykladowo na redzie zniknie to sie szykuje ladny ubaw
SP nawet jestem w stanie przezyc poniewaz wiem na jakiej to ma byc zasadzie
znikajaca bron idiotyzm moim zdaniem milego podnoszenia panowie
ale najglupsze jest to ze runy beda w sklepach teraz to dopiero dopchac sie do expowiska to bedzie wyczyn to jest IDIOTYZM tylko widze 100+ lvle sorcow na necro i ciagle dostawy hmmow....eh no milego
stary 29-07-2005, 17:27   #36
Rolnik Xeson
Użytkownik forum

Rolnik Xeson's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005

Domyślny

Mi Sie nie Podoba Pomysł na soul pointsy ((
Rolnik Xeson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 17:37   #37
Aximidax
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 07 2005

Domyślny

Knight tez bedzie miec zle bo nie bedzie mogl sobie lurowac ratow albo spiderow do traina
Aximidax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 17:48   #38
BolczyK
Użytkownik Forum

BolczyK's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: Wr0cław

Profesja: Paladin
Gildia: Pretoria
Świat: Harmonia
Poziom: 51
Skille: 77
Poziom mag.: 15
BolczyK ma numer GG 3799500
Domyślny

Ten update tylko popsuje gre. Setki (tysiące?) graczy odejdzie. Wszyscy druidzi (szczegolnie facc) beda mieli przechlapane. Nikt nie bedzie nimi grac. Odejdzie duzo osob. Takie coś nie ma sensu. Ale pożyjemy, zobaczymy może nie zepsują tego aż tak bardzo.
BolczyK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2005, 17:52   #39
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Nie będzie już gługich exevo mort hur testów przed depo w ab... Teraz wszyscy będą robić runy na rotach... No cóż, rozwiązanie złe ale nic nie poradzimy.
Człowieku, czy ty umiesz czytać ZE ZROZUMIENIEM?! Exevo mort hur to czar spontaniczny, więc SP nie będą potrzebne... one są tylko do run!!! Na szczęście czarów spontanicznych [oprócz summona] nie da się sprzedać... Makro userzy dzięki temu nie zarobią...

A co do rozpadających się broni to naprawdę niezły pomysł! Chyba mni nie powiecie, że w RL oszczep nigdy się nie niszczy? Powinni wprowadzić wytrzymałość dla wszystkich broni i możliwość naprawy ich... Robaki na haczyk? Ja mówię: TAK! W końcu Tibia będzie trochę bardziej realistyczna... Co do ropowania się na śmieciach, uważam że to świetny pomysł! Hehehe, Cipsoft zrobił magic rope bezużytecznym, wreszcie szkodząc PACCowi! Hłe, hłe hłe... Jedynie znikanie stworów mnie dobija: A jeśli chcesz odciągnąć np zerka od jego respa, by go zabić w zacisznym miejscu i po dojściu mieć już świeżego? Ehh, to przegięcie... Zresztą, nawet to ograniczanie odciągania stworów da się nadgiąć... Porządny lurer najpierw sprawdzi gdzie najdalej może lurnąć takiego np GSa i wtedy i tam zwabi jakichś newbie...
stary 29-07-2005, 17:56   #40
Mc macio
Użytkownik Forum

Mc macio's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'

Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Mc macio ma numer GG 5146998
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez smb
Mam pomysl dotyczacy napisania jakiegos emeila do Cipsoftu dotyczace najblizszego Update. Pomysl z "soul points" jest wedlug mnie bardzo zly. Osoby, które także uważają tak jak ja, że to jest denny pomysł proszę o podpisywanie sie tu. Oraz prosiłbym, jeżeli ten pomysł wypali aby ktoś zanający dobrze angielski napisał list i zrobił listę osób z polski, które nie chcą takiego pomysłu.

Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????
po1: soul pointsy beda zmorą tylko dla cheaterow
po2: druid przestanie byc tylko do uhow
po3 zanim update nie wejdzie to sie nie odzywaj bo mnie zaraz szlag trafi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BolczyK
Ten update tylko popsuje gre. Setki (tysiące?) graczy odejdzie. Wszyscy druidzi (szczegolnie facc) beda mieli przechlapane. Nikt nie bedzie nimi grac. Odejdzie duzo osob. Takie coś nie ma sensu. Ale pożyjemy, zobaczymy może nie zepsują tego aż tak bardzo.
AAAAAAAA.... Armagedon!!! AAAAAAAAAA

http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1
http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2

Ostatnio edytowany przez Mc macio - 29-07-2005 o 18:00.
Mc macio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania