Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-08-2005, 16:19   #21
Hoxiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stryk~~
1.Sprawdzałeś w ab'd? 5gp za jedną.
2. ma 20 ataku -.-

sprawdzaj zanim mi tu napiszesz bzdury........

kto tu pisze bzdury, chciales sie popisać wiedzą - nie popisałes się

Już nie można kupić throwing stars w sklepie. Pozatym wydaje mi się, że speary kończą sie wolniej niż wszystko inne co mniej waży Ale tylko mi sie tak wydaje ...

Ja mam szczęscie, że zawsze moge liczyć na kumpli to mi wylootoją z czegos throwing stars czy coś tam
Hoxiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-08-2005, 16:41   #22
Windu the Jedi
Guest

Domyślny

ale kicha z tymi spirami mam pallka i raz padłem 4 razy wciągu 1 dnia, bo mi połączenie się zerwało i zanim zdążyłem sie ponownie zalogowac już byłem martwy i od tego czasu expie tylko z tarczą i spirami a teraz za szybko znikają
  Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 18:40   #23
Hoxiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

juz wiem ... Doszedlem do wniosku, że nie maco łazic ze spearami, bierz w łape łuk i strzały, idź expić! Dyst sam ci urośnie Razem z lvl
Hoxiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 19:11   #24
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hoxiu
juz wiem ... Doszedlem do wniosku, że nie maco łazic ze spearami, bierz w łape łuk i strzały, idź expić! Dyst sam ci urośnie Razem z lvl
Do tego samego wniosku doszedłem

Moim palkiem nie chciało mi się trenić chciałem to zrobić w okolicach 35-40 a tu dupa, 32 lvl 66 dista i update :/ więc jednak sobie nie potrenie i na 50 lvlu bedzie 70 dista
x)
Arathorn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-08-2005, 20:26   #25
Darvin
Zbanowany

Darvin's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2005

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: R....
Poziom: 67
Skille: 84
Poziom mag.: 16
Oczko Mój train....

Jeżeli chodzi o moją metode na train, to teraz ją przedstawie...

Otóż, biorę miecz i najpierw trenuję walkę wręcz na potworkach, żeby zrobić 50 shielda (mam 37 =/)
Wówczas biorę łuk i strzały, bądź jak kto woli kusze i bolty i ide expic z noobkowatym distem 56 =/ Uważam, że to jest w miare dobry sposób na trenienie jednego i drugiego skilla (mimo iż shield nie jest palkowi potrzebny)... To tyle, mam nadzieję, że ktośz tego skorzysta
Darvin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2005, 14:56   #26
^hunter^
Użytkownik forum

^hunter^'s Avatar

Data dołączenia: 23 07 2005
Lokacja: Elbląg

Stan: Tutor
Żarówka Rozwiazanie

Wydaje mi sie ze znam rozwiazanie na temat trenowania paladynem. Mianowicie zamiast uzywac spear , ktore jak wszyscy wiemy lamia sie po update, mozna je zastapic "thrownig knifes" - male nozyki , mozna je laczyc , 1 reczne, nie psuja sie , upadaja po zucie tak jak speary, no i co najwazniejsze duuzo lzejsze od spear.Wprawdzie maja one niewiele mniej ataku niz speary ale dzialaja, a co najwazniejsze mozna trenowac paladynem z wiekszymi skillami na monku , albo z kolega paladynem i mniej mu zabierac niz ze speary.

Paladyns Rox
^hunter^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2005, 23:08   #27
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^hunter^
Wydaje mi sie ze znam rozwiazanie na temat trenowania paladynem. Mianowicie zamiast uzywac spear , ktore jak wszyscy wiemy lamia sie po update, mozna je zastapic "thrownig knifes" - male nozyki , mozna je laczyc , 1 reczne, nie psuja sie , upadaja po zucie tak jak speary, no i co najwazniejsze duuzo lzejsze od spear.Wprawdzie maja one niewiele mniej ataku niz speary ale dzialaja, a co najwazniejsze mozna trenowac paladynem z wiekszymi skillami na monku , albo z kolega paladynem i mniej mu zabierac niz ze speary.

Paladyns Rox
już zglupialem, throwing knifes wogle nie znikają?czy jak jest w koncu? niech odpowie ktoś kto już to przetestowal

EDIT: Throwing Knife znikaja, wprawdzie kiedy robilem test 1 knife trzymal dluzej(okolo 20 rzutow) niz 1 spear

Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 16-08-2005 o 23:42.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2005, 23:47   #28
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fiszbin
już zglupialem, throwing knifes wogle nie znikają?czy jak jest w koncu? niech odpowie ktoś kto już to przetestowal

EDIT: Throwing Knife znikaja, wprawdzie kiedy robilem test 1 knife trzymal dluzej(okolo 20 rzutow) niz 1 spear
Wszystkie bronie dystansowe (oprocz bow + xbow) znikaja po jakims tam czasie. A throwing knives/stars kupic juz sie nie da. Wiec trening bow + strzaly wskazany.
stary 17-08-2005, 12:12   #29
L3viatan
Użytkownik forum

L3viatan's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Ten update jest bardziej destruktwyny dla wszystkich klas procz knighta. Spodziewalem sie ze wlocznia rozpadnie sie po 5-10 minutach a nie po 20 sekundach. I JAK TU TRENIC!!! Uwierzylem w dodatku w te inne bronie do trena-.- Tera porzadnego palka nie zrobisz bo czym tu trenic jak sie wszystko niszczy

A sorc i drut... Zamiast stac po dp i se pogadac z goscmi musze zapierdzielac na roty zeby odnowic sp. 2 minuty 1den sp-.- to paralizuje zycie normalnym faccowym graczom. Oczywiscie jest rozwiazanie: " zamow pacca juz dzis!".
L3viatan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2005, 23:03   #30
scarab
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 07 2005

Domyślny

Nie wyzywajcie mnie n00bem prosze
Mój sposób (może głupi) przestac grac palkiem sorcem i drutem tera robic tylko knightów i moze cipsoft sie zmieni moze zrobiom update zeby spiry nie znikały i soulów nie było (przypuszczenia) jak duzo osób tak zrobi to moze przynajmniej te spiry odblokujom a soule dadzom zeby sie odnawialy jak mana sorc/drut 6 sec pal 9/8 sec niewiem dokładnie master sorc/elder drut 4 sec royal pal 7/6 niewiem dokładnie
rozpisałęm sie
scarab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2005, 13:05   #31
Saviour of Sula
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: Szczecin czyli mega wieś

Domyślny

Moim zdaniem pallkiem bedom grali tylko ci którzy na innych postaciach na tym samym serwerzy moją tyle kasy że mogą pozwolić sobie na speary w sklepie :/ Teraz palladynem nie bedzie chyba nikt bez 50lvl goscia z 5000k w depo :/
stary 21-08-2005, 00:31   #32
jet
Użytkownik Forum

jet's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Świat: Azura
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
Domyślny dlaczego tylko dystansowe ?

1. dlaczego tylko palka "tak urzadzili"? dlaczego miecze, topory albo palki sie nie niszcza? to troche glupie... no i oczywiscie trenig palem odpada(to strata kasy),a skoro nie ma skilla to jak wiadomo idzie wiecej strzal/boltow; shielding trenowac z mieczem?:| no to jest poroniony pomysl, to moze w ogole zrezygnowac z broni dystansowej i z palka zrobic prawdziwego Palladyna,czyli rycerza-maga.
2. soul points nie sa zlym pomyslem(likwiduja jednak chociaz czesc "farm"), ale troszke przeszadzili, albo niech ich bedzie wiecej, albo szybciej niech sie odradzaja!

AXE BAHIA!
jet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2005, 00:45   #33
TriluX
Użytkownik forum

TriluX's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2005
Lokacja: Białystok

Stan: Aktywny gracz
Imię: Uruk Har
Profesja: Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 32
Poziom mag.: 40
TriluX ma numer GG 9323442
Domyślny

Ten Update to CHOROBA dla pal, sorc, drut miałem 5tygodni temu hacka i przestałem gracie kilka dni temu zacząłem znowu grac i robiłem caly czas runlki aby w koncu odzyskac swoje rzeczy (niemiaelem nic i kasy i zadnych zborji) a tu nagle ***ane SP !!!!!!!!!!! :[:[:[
TriluX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2005, 14:38   #34
adam knight
Użytkownik Forum

adam knight's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Łódz

Imię: Tajne
Profesja: Royal Paladin
Świat: Vlaoria rox :D
Poziom: 36
Skille: 71/51:/
Poziom mag.: 15
Domyślny

trenowac da sie spokojnie jak sie przed updejdem na zbierało z bp spirów to sie bierze kolege sumonuje on nam monka i bierzemy ten bp ze sobą jak ktoś podejdzie zobaczy 27 drut/sorc i mu np 25 pal a ty bedzie z 30 knight to sie koles troche przestraszy i nie bedzie chcial nam wyrzucac spirow a najlepiej znalesc jakies ustronne miejsce gdzie ludzie nie larza i trenowac
adam knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2005, 14:48   #35
Eranid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 08 2005

Domyślny

Hmm bp spirów to 20k, tylko bogaci mogą se na to pozwolić

Cytuj:
1. dlaczego tylko palka "tak urzadzili"? dlaczego miecze, topory albo palki sie nie niszcza? to troche glupie... no i oczywiscie trenig palem odpada(to strata kasy),a skoro nie ma skilla to jak wiadomo idzie wiecej strzal/boltow; shielding trenowac z mieczem?:| no to jest poroniony pomysl, to moze w ogole zrezygnowac z broni dystansowej i z palka zrobic prawdziwego Palladyna,czyli rycerza-maga.
Hmm, świetny pomysł z prawdziwym palladynem, lecz żeby wbic 70 sworda trzeba "troszke" stracić czasu ale gdybym znów miał zacząć grać w tibie to tym o to sposobem.

Ostatnio edytowany przez Eranid - 21-08-2005 o 14:52.
Eranid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2005, 15:16   #36
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jet
Soul pointow nie bede cytowal, bo masz racje. Mam za to pewne zastrzezenia do treningu pallow.
1.Wyobrazasz sobie niszczacego sie SoV'a lub stone cuttera? Ewentualnie mogliby wprowadzic niszczace sie knives etc.
2.Poczatek pallem faktycznie, jest trudniejszy niz wczesniej. Ale skille i tak skacza im szybciej niz knightom.
3.A na uj ci shielding? Palladyn, jak kazdy lowca (czemu on sie nazywa palladyn a nie ranger na przyklad?) ma ten plus, ze walczy z broni dystansowej, a ten minus, ze jest dupa w bliskim starciu. Dotychczas bylo tak, ze pall byl dobry z dystansu, a knight mu nic nie mogl zrobic, bo odrazu zakladal demon shielda...
4.Lepiej wprowadzic dotychczasowym palladynom range "ranger" i zrobic nowego palladyna.

Tak btw - porownaj granie pallem a knightem (pod wzgledem wrazen od lvlu 60).To tak, jakby porownac mercedesa s600 z oplem astra...
stary 22-08-2005, 13:37   #37
Dj Fara0n
Użytkownik Forum

Dj Fara0n's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

J*bane Cipki !Nie da sie normalnie grac palem.Speary niby mialy sie niszczyc po ok. 80 strzalach a roz***ywoją sie po 1-10 strzalach.A knight to co?Idealna postac do trenowania afk ,zero utrudnien ,a do tego jeszcze mozna kupowac runki w sklepie.Cipy wogole nie uzywają mozgu.A co do soulow to powinny wskakiwac odrazu a nie przez te pi*rdolone dwie minuty.Nie dosc ze w tibi jest najwiecej knitgtow ,to przez ten update bedzie ich jeszcze wiecej.Cipy odstraszają graczy.Juz bym wolal farmy druidow i palkow afk z ktorych jest loot jak sie ich za****e ale co tam...
stary 22-08-2005, 15:46   #38
-=Melon=-
Użytkownik Forum

-=Melon=-'s Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Elite Knight
Gildia: Lions
Świat: Rubera
Poziom: 60
Skille: 80/78
Poziom mag.: 6
Wyślij wiadomość przez ICQ do -=Melon=- -=Melon=- ma numer GG 4683224
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez boorex
Hmm nie wiem dlaczego sorce i druty ....jak dlatego ze wieksza kasa za runy to nie na naszym swiecie (Morgana) h lvle zrobili se price list ( czyli wszystko po staremu -.-) ten kto sie nie przestrzega ten jest huntowany przez najwyzsze lvle na MOrganie ...;/ ...wkurrza mnie to ze tak rzadza se serverem :[
Ale jak bys byl high lvlem to bys dostawal szalu jak bys widzial idiotow sprzedajacych hmmy za 2k
stary 22-08-2005, 16:14   #39
Racoon
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 08 2005

Cool hmm co z hmm

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez -=Melon=-
Ale jak bys byl high lvlem to bys dostawal szalu jak bys widzial idiotow sprzedajacych hmmy za 2k
jego hmm jego 2k i innym nic do tego
Racoon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2005, 16:22   #40
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Cipsoft zrobil tak, przez NAS, przez graczy, ktorzy bezkarnie trenili z jednym spirem na tbi czy innym programie "zakazanym", przez nasza chec latwego wyskilowania zafundowalismy sobie lamiace sie spiry;d Wiec nie miejscie im tego zazle, bo zrobili to dla tych uczciwych graczy...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania