|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#22 |
Master Alucard
|
![]() Hmmm... Koncert mi sie podobal. Moja mama jest wielkim fanem Jarre'a (ma jego wszystkie plyty, w tym 3 podpisane) zatem, chcac nie chcac, ja tez jestem jego fanem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
|
![]() Jak dla mnie było za mało riffów i solówek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @down: ah te informacje ![]()
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Sokochłap - 27-08-2005 o 18:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() @Up:
LoL... jak by tyle bylo to by cala stocznie w powietrze wywalilo;P Bylo okolo 1 tony materialow pirotechnicznych |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Założenia komunizmu same z siebie są idiotyczne, bo niewykonalne. Ja będe sie upieral ze skoro w Polsce komuchy sprawowaly wladze, byl komunizm. |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2005
|
![]() /ciach/edit
Ostatnio edytowany przez Hjotszn - 05-12-2009 o 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
@topic: a wiecie, ze kiedys gralem w gre na Pegasusie, gdzie muzyke stworzyl wlasnie bohater topicu.
![]() |
![]() |
#30 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" - ogólnopolski związek zawodowy, do 1989 pełniący również rolę masowego ruchu oporu przeciw rządom komunistycznym w okresie Polski Ludowej. Fakty są faktami, czy to sie komus podoba czy nie. |
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 02 2005
|
![]() Bylem w Gdansku i widzialem koncert na zywo.
I to kilka wnioskow: po pierwsze, znacznie lepszym pomyslem okazala sie tego typu impreza niż jakby zrobili akademie, tak jak przy obchodach rocznicy '44. Nie pasowaloby to zdecydowanie do charakteru uroczystosci. Nastepna rzecz jest taka, ze kilka elementow z lekka tracilo soc-realizmem i lekka tandeta, a w zasadzie kiczem. Fragment z papiezem mozna bylo z powodzeniem ominac(chyba nie tylko ja mam dosc widoku niektorych scen jeszcze do dzisiaj serwowanych nam przez telewizje publiczna)."Inspiracja Kopernikiem" byla zdecydowanie naciagnieta. Pod wzgledem muzyki koncert byl 4,5/6. Na specjalna uwage zaslugiwal kawalek Oxygene, a raczej reakcja publicznosci. I z tego wszystkiego najbardziej podobal mi sie Walesa, kiedy odrzucil kartke i zblizajac grozne mikrofon do ust wrzasnal "Europa powinna uczyc sie od Polski..". Ostatnio edytowany przez Kondzio - 27-08-2005 o 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Stan: Niegrający
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Wg. mnie super, ze taki ktos jak Jarre zgodzil sie wystapic w polsce za 0 zł!!! Na pewno więcej łodychj ludzi (a tu chodzi o ich pamięć) będzie na ytych obchodach.
@ Dabek Kurcze a ja sie zamartwiałem, jak w mojej klasie w podstawówie nie wiedzieli kto to Lenin :/. Większość nastolatków wychodzi dzis z założenia, nieważna przeszłość, czas na przyszłość! @ Pogromca PK Również czytałem ten artykuł. Najbardziej zdziwilem sie, ze Polacy nie chcieli brac udziału w europejskim programie nauczania historii... ![]()
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
![]() |
![]() Zagral zbyt smetne kawalki, liczylem na bardziej zywsze...
Nie podobalo mi sie takze, to utozsamianie sie z polakami :F Ogolnie zrobil taka tandetna atmosfere, ktora zupelnie moim zdaniem nie byla potrzebna. Nazwanie sie pol-polakiem tez bylo... mhm tandetne? Jakos nie umiem uwierzyc, ze koles moze rozumiec sytuacje przed 25 laty. Ogolnie, dla mnie przynajmniej, ten koncert byl wielkim niewypalem!
![]() |
#34 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() @up:
Warto wspomnieć, że kiedy Jarre przybył do Gdańska, historie stoczni musieli mu dopiero opowiadac (i rzekomo sie wzruszył). Tak tak, wszystko co jest na wschód od bastylii nie interesuje francuzów, nawet zeby bylo przełomowym wydarzeniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() @up
W sumie, zeby zapytac przecietnego Polaka o przebieg rewolucjii we Francji, to tez raczej niewiele by wiedzial. A to tez byl przelomowy moment.
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
W mojej ksiazce do histori jest wiecej o rewolucji francuskiej niz o powstaniu stoczniowcow ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Up@: strajk i powstanie to wyrazy bliskoznaczne...
Roznica jest taka, ze powstaje narod i dochodzi najczesciej do rozlewu krwi. W strajku ludzie negocjuja, wiec na upartego mozna powstanie podlozyc pod strajk ;d Ps: Czepiasz sie jak rzep wszystkich naokolo, myslisz, ze jestes nieomylny?Oo Wiec spokoj...
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Strajk to forma protestu, powstanie to wystąpienie zbrojne. Różnica jest olbrzymia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
Za to wydarzenia takie jak upadek muru berlińskiego, rozpadek zwiazku sowieckiego, czy tez działania Solidarnosci... cóż, wiekszosc francuzow pamieta te czasy, mowiono o tym w TV, radiu, pisano w gazetach... oni pamietaja te czasy, a ile o nich wiedza - inna sprawa. Na tym polega ogromca roznica pomiedzy rewolucja francuska a solidarnością (na dzień dzisiejszy). |
|
![]() |
![]() |