|
|||||||
| Notki |
| Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#21 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Goth Aldeodon
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 14
Poziom mag.: 17
|
raczej do warirów i cyklopów.
|
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2005
|
w takim razie krecisz z tymi runami. walczac 2-reczna bronia musisz niezle napierniczac runami zeby nikt nie podszedl bo wtedy masz deda, no chyba ze idziesz z druzyna high leveli i strzelasz zza krzakow. w takim przypadku nie wypowiadaj sie w tym temacie bo wtedy to juz jest calkiem inna sprawa
PS.ehh minęły te czasy kiedy każdy wiedział ze run to rodzaj męski a runa moze dostarczyc tylko owca ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Goth Aldeodon
Świat: Astera
Poziom: 14
Poziom mag.: 17
|
To Ci powiem że wystarcza mi tylko jeden run UH (od kumpla druida mam za 40gp) i Utamo Vita. A jak użyje zamiast tego wszystkiego UTANA VID to jest jeszcze lepiej.
![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Guest
|
dla mnie sp są spoko xD przynajmniej graja sprawiedliwie...a namacalnym dowodem jest co ze przed uptade ciagle ludzie na trade pisali ze maja na sprzedasz jakies tam ilosci uhow
teraz jest bardzo ciezko kupic chociaz jeden bp uha ! A i mam pytanko Jutro dostaje świeżego packa....Jak ma sie paccka to sie sp szybceij odnawiaja ? (jesli tak to w jakim czasie ?) czy trzeba miec promocje ? |
|
|
|
#25 |
|
Użytkownik Forum
|
Żałoba narodowa...
Ktoś na początku tematu mówił coś w stylu - "Guard daje 165 expa, to który ty masz lvl? 166+?"... A więc SP zdobywa się zabijając potworka który daje expa więcej niż twój poziom... Mając 40lvl tak samo dostaniesz SP za zabicie rotworm'a jak za zabicie demona. @Down Za zabicie potwora dostajesz regeneracje SP na 4 minuty. Przy zabiciu drugiego potwora nie będziesz miał 8 minut regeneracji, lecz wyrówna się do 4 minut. Bez promocji - 1SP na 2 minuty. Z promocją - 1SP na 15 sekund. PS: Do czego ten temat zmierza? Ostatnio edytowany przez Nitro - 15-09-2005 o 10:59. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Guest
|
no właśnie trzeba sie poświecac xD lepiej dac te nie iwem ile 1 k wiecej niz stac na trade i pisac caly dzien ze kupisz uhy xD
PS.To jak ktos mi powie jak to jest z soul piontami jak ma sie pacca(w jakim czasie sie regenerują) ? |
|
|
|
#27 |
|
Guest
|
tak przyznaje ci racje... wedlug mnie o wieeeeele lepiej bylo jak nie bylo soulow. teraz np sorc musi wywalic all sp zeby bp sd zrobic,
a nam druidom i sorcom jest bardzo trudno nabic to wiec wg. mnie sp to porazka. ![]() |
|
|
|
#28 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
|
@Up: Takie to trudne expić np. na goblinach podczas palenia runek. Wg. mnie SP to bardzo dobra metoda na farmy druidów (Jestem knightem więc może dlatego tak myślę
) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Użytkownik Forum
|
Jedyny problem z soul pointsami jest taki, ze robinie runow na manasach stalo sie praktycznie niemozliwe.
Biadolenia w stylu: "buuu, teraz musze expic, zeby mi sie soul odradzalo i nie moge stac afk a tak trudno jest expic" sa totalnie idiotyczne... Swoja droga. Wydalem ponad 1 milion gp na manasy i kurde padl interes ![]()
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2005
Lokacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Imię: Soul of Jawoo
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: 86/79
Poziom mag.: 7
|
przed update bylo wy***iscie bo mozna bylo robic runek na manasach ile wlezie, ale dobre czasy sie skonczyly
(( niestetyale zauwazcie dobra strone sp: tera chociarz druidom i sorcom lvl skoczy i nie trzeba sie bac ze pk nas zabije (w pewnym stopniu xD)
|
|
|
#31 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
Witam.
Mnie osobiscie SP w ogóle nie przeszkadza...może dlatego że mój druid śpi sobie smacznie w domku Ale ogólnie rzecz biorąc, moze się zdarzyć że podczas expienia zabraknie Ci SP jeżeli jesteś FACC i robisz powiedzmy HMM. No i problem z manasami. Ale wielki PLUS --- skończyy się farmy druidków i magów. Rada na przyszłośc. Idziesz expić? Zostaw parę runków na drogę powrotną. Pozdro |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
|
Ja uważam, że wprowadzenie SP to był dobry pomysł, ponieważ skończyło się używanie macro i dopiero po upie zaczęła się uczciwa i prawdziwa gra
![]() |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Elbląg
|
mi sie tam nie chce tych soul potionsuw wnijac za bardzo to robie tak ze zabijam np: 2 trolle czekam na boku 4 min i ide dalej....
name:master zygi |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: NOWOGARD
Stan: Niegrający
Imię: Bonczas/ Lorgin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Demons Army
Świat: Pacera
Poziom: 275
Skille: 93/87
Poziom mag.: 11
|
Dla low lvli to soule może i są dobre bo im nie pszeszkadzają, póki miałem pacca to soule też mi nie przeszkadzały
pacc sie skończył i czar prysł =]
|
|
|
#35 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 04 2005
|
narazie soule to udreka ale niedługo kópie pacca to to bendzie przyjemnosc
co 15 sekund 1 suol point |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: z tąt i z tamtąt
Stan: Aktywny gracz
|
Ja nigdy nie mialem takiej sytuacji nie wiem jak wam ale mi nie przeszkadzają SP
(jak narazie) |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 08 2005
Imię: Dudinhio
Świat: Berylia
Poziom: 43
Skille: -
Poziom mag.: --
|
Jak miałem twój lvl to też mi nie przeszkadzały, a teraz musiałem nawet iść na "odwyk", żeby mi się SP odnowiły i spalałem mane tylko na vitke i utevo lux.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Nightmare Empire
Świat: Jamera
Poziom: 50
Skille: 20/25
Poziom mag.: 54
|
Mi SP nie przeszkadzaja i jeszcze nigdy mi ich nie zabraklo, ale dzieki SP na kazdym swiecie zniknelo okolo 300 uhmakerow przez co nie ma kolejek
![]()
|
|
|
#39 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand
Stan: Na emeryturze
|
ogolnie soul pointy to dobry pomysl ale wykonanie tragiczne. bo to ze facc dostaja 2 soule na 4 minuty to jest gowniane zabezpieczenie przed uh makerami. moim zdaniem CIPy od jakiegos czasu staraja sie gnebic FACCow =
bo czy to sprawiedliwe ze ja mam 2 soule na 4 minuty a PACCan ma ich 16 w tym samym czasie? (po wykupieniu promocji). moim zdaniem CIPy powinny udostepnic FACCom promocje! to jest za***iscie wk**** ze jeden bp uhow musze robic okolo 3 godziny i 20 minut = kiedy mam na tyle kasy ze moglbym sobie kupic kilka mana fluidow i zrobic bp w okolo 1 godzine. szkoda tylko ze CIPy maja w CIPie zdanie takiego gracza jak ja =![]()
|
|
|
#40 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
|
Soul Pointy dla niskopoziomowych FACC (takich jak ja-ale nie na długo) to porażka!
Ale jak rozmawiam z 50 lvl druidem, to mówi mi on że SP to nic! w ciągu 4 minut zrobi 16 SP, czesto ma więc 200SP(full) i robi cały czas UH. To jest nawet fajne, ale jeśli masz PACC i promocje... ale pewnie o to chodziło Cip Soft'owi ![]() |
|
|
|