|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Goth Aldeodon
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 14
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() raczej do warirów i cyklopów.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2005
|
![]() w takim razie krecisz z tymi runami. walczac 2-reczna bronia musisz niezle napierniczac runami zeby nikt nie podszedl bo wtedy masz deda, no chyba ze idziesz z druzyna high leveli i strzelasz zza krzakow. w takim przypadku nie wypowiadaj sie w tym temacie bo wtedy to juz jest calkiem inna sprawa
PS.ehh minęły te czasy kiedy każdy wiedział ze run to rodzaj męski a runa moze dostarczyc tylko owca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 09 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Goth Aldeodon
Świat: Astera
Poziom: 14
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() To Ci powiem że wystarcza mi tylko jeden run UH (od kumpla druida mam za 40gp) i Utamo Vita. A jak użyje zamiast tego wszystkiego UTANA VID to jest jeszcze lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() dla mnie sp są spoko xD przynajmniej graja sprawiedliwie...a namacalnym dowodem jest co ze przed uptade ciagle ludzie na trade pisali ze maja na sprzedasz jakies tam ilosci uhow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Żałoba narodowa...
Ktoś na początku tematu mówił coś w stylu - "Guard daje 165 expa, to który ty masz lvl? 166+?"... A więc SP zdobywa się zabijając potworka który daje expa więcej niż twój poziom... Mając 40lvl tak samo dostaniesz SP za zabicie rotworm'a jak za zabicie demona. @Down Za zabicie potwora dostajesz regeneracje SP na 4 minuty. Przy zabiciu drugiego potwora nie będziesz miał 8 minut regeneracji, lecz wyrówna się do 4 minut. Bez promocji - 1SP na 2 minuty. Z promocją - 1SP na 15 sekund. PS: Do czego ten temat zmierza? Ostatnio edytowany przez Nitro - 15-09-2005 o 09:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]() no właśnie trzeba sie poświecac xD lepiej dac te nie iwem ile 1 k wiecej niz stac na trade i pisac caly dzien ze kupisz uhy xD
PS.To jak ktos mi powie jak to jest z soul piontami jak ma sie pacca(w jakim czasie sie regenerują) ? |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]() tak przyznaje ci racje... wedlug mnie o wieeeeele lepiej bylo jak nie bylo soulow. teraz np sorc musi wywalic all sp zeby bp sd zrobic,
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Between heaven and hell...
![]() |
![]() @Up: Takie to trudne expić np. na goblinach podczas palenia runek. Wg. mnie SP to bardzo dobra metoda na farmy druidów (Jestem knightem więc może dlatego tak myślę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jedyny problem z soul pointsami jest taki, ze robinie runow na manasach stalo sie praktycznie niemozliwe.
Biadolenia w stylu: "buuu, teraz musze expic, zeby mi sie soul odradzalo i nie moge stac afk a tak trudno jest expic" sa totalnie idiotyczne... Swoja droga. Wydalem ponad 1 milion gp na manasy i kurde padl interes ![]()
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2005
Lokacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Imię: Soul of Jawoo
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: 86/79
Poziom mag.: 7
|
![]() przed update bylo wy***iscie bo mozna bylo robic runek na manasach ile wlezie, ale dobre czasy sie skonczyly
![]() ale zauwazcie dobra strone sp: tera chociarz druidom i sorcom lvl skoczy i nie trzeba sie bac ze pk nas zabije (w pewnym stopniu xD)
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2004
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Niegrający
Imię: Mario Elkresh
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 45
Skille: 76
Poziom mag.: 16
|
![]() Witam.
Mnie osobiscie SP w ogóle nie przeszkadza...może dlatego że mój druid śpi sobie smacznie w domku ![]() Ale ogólnie rzecz biorąc, moze się zdarzyć że podczas expienia zabraknie Ci SP jeżeli jesteś FACC i robisz powiedzmy HMM. No i problem z manasami. Ale wielki PLUS --- skończyy się farmy druidków i magów. Rada na przyszłośc. Idziesz expić? Zostaw parę runków na drogę powrotną. Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Ja uważam, że wprowadzenie SP to był dobry pomysł, ponieważ skończyło się używanie macro i dopiero po upie zaczęła się uczciwa i prawdziwa gra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Elbląg
![]() |
![]() mi sie tam nie chce tych soul potionsuw wnijac za bardzo to robie tak ze zabijam np: 2 trolle czekam na boku 4 min i ide dalej....
name:master zygi |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: NOWOGARD
Stan: Niegrający
Imię: Bonczas/ Lorgin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Demons Army
Świat: Pacera
Poziom: 275
Skille: 93/87
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() Dla low lvli to soule może i są dobre bo im nie pszeszkadzają, póki miałem pacca to soule też mi nie przeszkadzały
![]()
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 04 2005
|
![]() narazie soule to udreka ale niedługo kópie pacca to to bendzie przyjemnosc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: z tąt i z tamtąt
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Ja nigdy nie mialem takiej sytuacji nie wiem jak wam ale mi nie przeszkadzają SP
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 08 2005
Imię: Dudinhio
Świat: Berylia
Poziom: 43
Skille: -
Poziom mag.: --
|
![]() Jak miałem twój lvl to też mi nie przeszkadzały, a teraz musiałem nawet iść na "odwyk", żeby mi się SP odnowiły i spalałem mane tylko na vitke i utevo lux.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Nightmare Empire
Świat: Jamera
Poziom: 50
Skille: 20/25
Poziom mag.: 54
|
![]() Mi SP nie przeszkadzaja i jeszcze nigdy mi ich nie zabraklo, ale dzieki SP na kazdym swiecie zniknelo okolo 300 uhmakerow przez co nie ma kolejek
![]()
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand
Stan: Na emeryturze
|
![]() ogolnie soul pointy to dobry pomysl ale wykonanie tragiczne. bo to ze facc dostaja 2 soule na 4 minuty to jest gowniane zabezpieczenie przed uh makerami. moim zdaniem CIPy od jakiegos czasu staraja sie gnebic FACCow =
![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Soul Pointy dla niskopoziomowych FACC (takich jak ja-ale nie na długo) to porażka!
Ale jak rozmawiam z 50 lvl druidem, to mówi mi on że SP to nic! w ciągu 4 minut zrobi 16 SP, czesto ma więc 200SP(full) i robi cały czas UH. To jest nawet fajne, ale jeśli masz PACC i promocje... ale pewnie o to chodziło Cip Soft'owi ![]() |
![]() |
![]() |