|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 |
Master Alucard
|
![]() To jest biznes. Ludzie pod pieknymi znakami ("Pokaz, ze tobie nie jest to obojetne i nos nasza opaske symbolizujacą coś tam!") bija niezla kase. Bo 90% tych ludzi gowno obchodzi ta walka z rasizmem, czy jakas pomoc. Ich obchodza pieniadze za glupie opaski, ktore symbolizuja ta walke. Dobra, teraz zajmijmy sie tymi 10%, ktore naprawde cos robia. Zalozmy, ze opaska kosztuje 5 zł. Na szyldzie reklamujacym opaske widnieja piekne słowa: "kup nasza opaske! Czesc pieniedzy idzie na biedne dzieci bla bla bla". A o co naprawde chodzi?? Pana prezesa poruszylo serduszko i daje na dzieci 1 zł od kazdej opaski. W sumie to jest czesc pieniedzy, ale ile on na tym zarabia? 5 razy tyle. Czy nie lepiej isc na jakas zbiorke organizowana przez PCK, czy inne instytucje charytatywne? Oddajac stare ubrania, zabawki, zywnosc, meble, itp. Mamy pewnosc, ze to idzie dla potrzebujacych, a nie do portfela jakiegos pierdzącego w stolek prezesa.
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 05-10-2005 o 17:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Gdzieś napewno
Stan: Niegrający
|
![]() No u mnie w klasie takie opaski mają dwie osoby ;D Niebieską i białą
![]() Sama takiej nie posiadam ![]() I szczerze mówiąc nie mam zamiaru, moja drewiana bransoletka mi odpowiada ![]()
Ostatnio edytowany przez Mathea - 05-10-2005 o 17:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Fiorina 361
Świat: Azura
|
![]() O, Mathea ma nowy avatar
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Według mnie te Opaski są Bardzo fajne, tylko ta Cena... yyy... na odwrót.
Niedam za Kawałek Silikonu 20zl~ -.- Mam takiego Kumpla, ktory po jedna, powtarzam jedna! ta Opaske pojechal az 70KM od mojego Osiedla. I nic wiecej nie kupowal tzn. zakupow, tylko Opaske.
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Gdzieś napewno
|
![]() Cytuj:
![]() Taa..dobre do gryzienia, prawda ![]() Dj Necro - muahaha no to niezły kolega ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Poziom: 69
![]() |
![]() Nieee.. dzieki. Kolejna moda ;>
Niby idzie na dobre cele, ale ludzie to nosza tylko dla szpanu. Mój kolega takie miał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: opole
![]() |
![]() no ja w czyms takim chodzic nie mam zamiaru, preferuje moje czarne rzemyki... Fajnie to to nawet nie wyglada... Jesli maja symboliczna cene, to ok. Ale 20zl? chyba lekka przesada
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() @Matek
A co sądzisz o WOŚP?
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Wiesz, ciezko mi sie do nich ustosunkowac. Oni sa - odkad pamietam byla WOSP. Dobre to jest o tyle, ze jednak te kase zbieraja i ja na cos przeznaczaja. 'Zle' jest to, ze dawanie kasy na WOŚP jest juz obowiazkiem a nie dobrym uczynkiem ![]() Mimo wszystko akcje typu WOŚP sa potrzebne - to moja uwaga. 'Co łaska pany' ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Lokacja: W twojej kieszeni. Z Desertem Eagle :-). Postów:100
Stan: Aktywny gracz
|
![]() No, macie racje, ale moim zdaniem takie opaski to też dobry pomysł - fakt, że kupisz np. opaskę niebieską "Zbieram Wodę" i nosze sobie, ok... ale już po tym zapominam, że przeciez kupiłem to na akche charytatywne, i nosze dla mody - fakt. Ja przedchwilą kupiłem opaskę "No Rasizm!" taką fioletowo - różową. I powiem, że jestem zadowolony, że poszło to na jakąs akcję charytatywną STOP RASIZMOWI! i fajnie wyglądam w niej
![]()
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Kiedyś zapytano pewnego producenta czekolady, że ze wszystkich sprzedanych czekolad przekazał dokładnie 5 groszy od sztuki. A co z poprzednikiem Live 8? Cała kasa poszła na Etiopię, a ku ścisłości - na armię. Nie podobają mi się slogany "Kup naszą czekoladę, a miliony dzieci nie umrą na raka/z głodu/nie będą musiały oglądać naszej gównianej reklamówki z pomocą dla chorych w TV". Nie ma żadnego gwarantu, że gdy coś kupię, to świat będzie LEPSZY. Bo nie będzie - z tego chociażby 2,50 jest od jasnej cholery pośredników, którzy chcą sobie coś wziąć z tej sumki. I praktycznie zawsze ta NAJMNIEJSZA kasa idzie na potrzebujących... Podobnie jest z tymi opaskami - będę nosił opaskę by pokazać, że walczę z rasizmem? A GÓWNO - symbole nie przydają się, kiedy nie ma CZYNÓW. Sama idea jest może szczytna - w końcu pomoc! Ale sposób, w jaki się ją wypełnia... "Kup nasze ultradermalphoenixarmor podpaski, dzięki czemu zbawisz kulę ziemską!". Ja podziękuję.
![]() |
![]() |
#37 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Opaski można aktualnie podzielic na dwie grópy:
a) Te prawdziwie pomagające typu livestron wytwarzana przez fundacje Amstronga. Opaska tania, 1$ (or Euro) i z tego 75% leci na fundacje. (jeżeli nie kupujemy na bazarze/allegro ofkors...) b) Te "modne" czyli większość... Tych drugich mnoży się jak królików. Są już "dla ofiar KAtriny", jeszcze pare dni i będzie dla Rity, są dla Tsunami, ale na 100% nawet złamany cent (grosz lub eurocent) nie dotrze do tych ofiar. U mnie nikt nie podniesie się w oczach nosząc opaski, nie będzie dla mnie kimś o wielkim sercu bo sama opaska o tym nie świadczy... ja zabieram się za zakup opaski Nike Stand Up Speak Up ale nie dla tego, że chce walczyć o brak rasizmu czy coś* tylko dlatego, że ona mi przypadła do kustu, poprostu mi się podoba jako sama z siebie, element ubrania. ------------------ *-by nie było, nie tolreuje rasizmu ale nie widze zbytniego sensu w walczeniu z nim przy użyciu opasek..