Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-01-2006, 18:30   #21
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny ;)

Phh, różnie to bywa z tym równouprawnieniem... Ja najlepiej lubie łazić postacia męską, choć i tak wszyscy wiedzą, że jestem dziewczyną.

Rada do medium-high female:

Jak jakiś gość was obraża, nie czekać tylko radykalne środki stosować.

Mały huncik zawsze pomaga, ale najlepiej olać idiotę.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-01-2006, 08:24   #22
Ignatius Fireblade
Użytkownik Forum

Ignatius Fireblade's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2005
Lokacja: Nowhere

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Istoty doskonalsze? Ehhh... To chyba powszechne mniemanie =.= No, ale, drodzy faceci, mamy dwa wyjścia:

1)postawić się (zdecydowanie odradzam. Po co dodatkowy hałas?)
2)odpuścić (ja tak robie i żyje... nawet przyjemnie Aha, żeby nie było! Ja i moja Pani jesteśmy zaręczeni!! Więc nie jestem wymądrzającym się singlem)

Seksizm? Akurat. Kobiety/dziewczyny nie dają sobie w kaszę dmuchać i, jeśli chcą, potrafią postawić na swoim. Powiem więcej, równouprawnienie jest wtedy, kiedy wy (dziewczyny) tego chcecie, a kiedy nie, to trza ustępować Cokolwiek bym nie powiedział... Kocham moją Myszkę i... nie potrafię bez niej żyć. Z wami źle, bez was jeszcze gorzej <joke>
stary 06-01-2006, 12:33   #23
Paciorek_Paladyn
Użytkownik Forum

Paciorek_Paladyn's Avatar

Data dołączenia: 24 11 2005
Lokacja: Druid Retets D

Stan: Aktywny gracz
Imię: Paciorek
Profesja: Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 23
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 27
Domyślny Ja...

Ja dziewczyn nie bije!

Po za tym jak widze dziewczyne i pisze Free Items to zawsze cos dam!
A jak to pisze facet to nie daje

No wiec niech dziewczyny nie narzekaja bo maja lepiej!

Paciorek_Paladyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2006, 16:00   #24
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

dla mnie ktokolwiek pisze 'free items' zasługuje na ignora.. rozumiem z kimś się zapoznać i jedna osoba postanowi coś podarować drugiej, bo ta okazała się sympatyczna, ale takie chodzące błaganie i wyłudzanie od innych działa mi na nerwy - w każdej grze i bez względu czy ktoś ma charka female czy male
tak łatwo jest coś samemu zdobyć, a takie osobniki się uparły, że ktoś inny im za darmochę bez wysiłku coś podaruje, nawet jeśli jest to ktoś obcy.. i to tylko dlatego, że mają wyższy lvl od nich... XD
ktoś kto 'prosi' od tak według mnie w tej grze wstydu nie ma i wchodzi na głowę innym..

co do dyskryminacji - z różnymi osobami się spotkałam, ale pewne jest, że jeśli trafi się ktoś, kto się narzuca niewieście, to znajdzie się na pewno kilku 'błędnych rycerzy', którzy od razu rzucą się owej damie na pomoc (no.. chyba, że wyraźnie coś z poziomem tej damy nie będzie grać )
tak samo często się takie 'panie' dyskryminuje, nie docenia ich - ot jakaś w sukience.. i nawet mogą nie zdawać sobie sprawy jak mocna to może być postać - bo wszak kto dziewczyny robi? albo po to by se jaja porobić, albo jakaś laska, która za pewne za bardzo sobie w grze nie radzi ( takie podejście też czasem bywa.. i niech boją się wtedy gracze pvp, co to się takiej narażą)

za pewne postacią niewieścią łatwiej czasem zawierać znajomości, niż gdyby grało męską.. ot taka jakaś delikatność może w nich została i budzą czasem jakieś zaufanie

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 05:18   #25
bieedronkaa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 01 2006

Domyślny

z tym rownouprawnieniem to byłą żartobliwa wstawka...co do darmowych itemów...

Cytuj:
Po za tym jak widze dziewczyne i pisze Free Items to zawsze cos dam! A jak to pisze facet to nie daje
to zachowanie właśnie mnie irytuje...szczególnie, że nie proszę o itemy irytuje mnie, gdy ktoś na silę próbuje mi coś ofiarować. jeżeli będę to chciała to zarobię i kupię to sobie to, że jestem dziewczyną nie znaczy, że sobie sama nie poradzę przykład sprzed chwili...stoje w depo, podchodzi br i uporczywie "fri itans"...po krótkiej rozmowie i wytłumaczeniu, że nic nie mam i jestem biedna jak mysz kościelna...zaczął rzucać na moją stronę itemy (notabene, lepsze od tych, które posiadam )...i zrozum takiego

NO FRI ITANS
bieedronkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 07:09   #26
MATI9630
Użytkownik Forum

MATI9630's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1

Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
Wyślij wiadomość przez ICQ do MATI9630 MATI9630 ma numer GG 6706595 MATI9630 ma login Tlenu mati9630@tlen.pl Adres Jabbera do MATI9630
Domyślny

Czy dziewczyna, czy chlopak, czy obojniak.. na pytanie "dasz coś?", Odpowiadam "tak, kopa w d*pę"...

PS. Ja nigdy właściwie nie prosiłęm o fri itanzy.. Nie jest jeszcze ze mna tak źle xPP
[ ]mieć super sexy wazon
[ ]2 posty

MATI9630 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 07:20   #27
bieedronkaa
Użytkownik forum

Domyślny

ja nie proszę o itemy, bo:

1. ambicja
2. niektórzy zaczynają od gry...ja zaczęłam od lektury tego forum

ale nie potępiam tych, którzy proszą
stary 07-01-2006, 08:42   #28
Ignatius Fireblade
Użytkownik Forum

Domyślny

Zacząłem grę z podstawowym zestwawem. Teraz mam w miarę dobredo maga. Samemu mi się tego udało dokonać i jestem z tego dumny (odpowiednie kanały handlowe, popyt-podaż itd Grunt to planowanie... Ale nie oszukiwałem klienta ) Dlatego nie rozumie jak można być żebrakiem w świecie, gdzi KAŻDY może być najpotężniejszy... Dlatego nieważne czy jesteś chłopak czy dziewczyna nic nie dam. Chyba, że perm ignore... Zatem zastanówcie się, nim zaczniecie spam'ować na kanałach trade lub game chat, bo większość społeczności może was tak samo potraktować.

Seksizm? Popatrz na statystyki male/female players na tibia.com... Występuje popularna w grach dominacja samców... Co prawda powinnyście być noszone na rękach, ale małolaty często mają narobione w głowach
stary 07-01-2006, 08:49   #29
bieedronkaa
Użytkownik forum

Domyślny

to, że większość mężczyzn mi nie przeszkadza...w męskim gronie źle się nie czuję a co do tych itemów...również wolę podobnie jak ty dojść do wszystkiego sama...ale może u kogoś to "żebranie" jest chwilowe...może z czasem sie nauczy każdy ma swój sposob na grę...niekoniecznie moralnie poprawny

ja chcę być noszona na rękach !!!
stary 07-01-2006, 10:43   #30
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

hehehe gdyby nie to, że mogą taką noszoną na rękach upuścić to to by było miłe
lepszy już chyba czerwony dywanik

statystyki.... na jedną niewiastę.. hmn.. 6 chłopa przypada chyba często ot cała statystyka.. gdyby tak było w rl pewnie bylibyśmy gatunkiem na wymarciu

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2006, 11:09   #31
Ignatius Fireblade
Użytkownik Forum

Domyślny

A raczej daaawno wymarłym Ale nagminne żebranie, lub "prostytucje" smarkatych idiotów powoduje u mnie odruch wymiotny =.=

@Bieedronkaa:
Jeśli nie ważysz więcej niż 70 kg to mogę cie ponosić Ale moja Pani by mnie zabiła To miejsce (i wszystkie inne u mnie) są tylko jej
stary 07-01-2006, 11:12   #32
Ignatius Fireblade
Użytkownik Forum

Domyślny

Double post...Pseplasiam (posypuje głowę popiołem)
stary 07-01-2006, 11:15   #33
koz-man
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez garacje
A wiec tak jak w temacie.Ostatnio zaczęlem grac postacia damska.<<juz na rooku jacys idioci lazili za mna krok w krok itp ale to nic>> Gdy poszlem na maina zbijalem se spokojnie trolle.Jakis gosc przyszedl zabil mi trolle i jeszcze wyzywa np. BI**H itp. To ja mu mowie ze ma hunta od mojej wyzszej postaci..odwalil sie. Pozniej przychodzi jakis inny gosc...i mowie daj cos albo DED......hmmm... gdy gram postacia meska nawet na 8 lvl bardzo rzadko zdarza sie ze ktos robi takie rzeczy. .Czy wy jak gracie damska postacia tez tak macie??
Ja mialem podobnie postacią męską na lunarze na rooku w podziemiach tam gdzie jest "niby" depo zaczelo mnie okrążac 3 typków w różowych strojach i pisali " ANAL " "OHH" "UHH"" i weź tu się człowieku nie wkurz . pozdro
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2006, 16:20   #34
Arion Alliran
Użytkownik forum

Arion Alliran's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2006
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Havocs
Świat: Samera
Poziom: 55
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Domyślny

To nie ma różnicy jaką płcią grasz nooby zawsze coś powiedzą, lecz raz jak grałem swoją druidką (rookgard) jakiś kolo do mnie podszedł i powiedział NICE A**! Zaczął za mną iść ja do niego Go away ! a ten Suck my D**k zablokował mnie na moście i gadał C**w! Dałem loga i sie skończyło.
Arion Alliran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2006, 20:38   #35
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Ja wlasnie juz dosc dawno (chyba ze 3 tyg temu) zrobilem sobie female postac , ot tak dla jaj zobaczyc jak to jest. Wedlug mnie dziewczyny traktuje sie inaczej , a to zalezy kogo taka spotka. jak spotka przadnego gracza ( jak ja ) to bedzie dla niej jeszcze uprzejmiejszy niz dla chlopa. Z drugiej strony jest taki stereotyp ze dziewczyny sa krotko mowiac noobami i newbie zazwyczaj i je czesciej jakies nooby pkuja i oszukuja . A mowie to z wlasnych doświadczen! Najbardziej mnie wlasnie wqrza jak jakies debile wyzywaja, widac ze maja po 11 lat i pewnie tak samo traktuja dziewczynki ze swojej klasy :/;/;/ żałosne ja wogle nie wiem jak mozna podejsc do dziewczyny i bez wyraznego i (czasem) słusznego powodu wyzywac ja od Ku**w i Dzi***ek. Raz mnie tak dedli. Koles podchodzi i mnie wyzywa od wyzej wymienionych rzeczownikow a ze mial 8lvl to nie ścierpialem takich obelg. Wyszlem za depo a ten mnie nawala to ja mu zaczynam oddawac a tu wyskakuje 17 lvl sorc (a ze ja bylem 14 lvl knight) to juz nie moglem nic zrobic oprocz uciekania a ze to bylo kazo to raczej nikt mi nie pomogl ((.
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2006, 21:25   #36
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Żarówka

takich ludzi nalezy ignorować, widać, że maja ponizej 12 lat i zachowuja sie jak idioci, bądź lepszy od nich, pokaż swoją kulturę osobistą. A jeśli chodzi o sexizm to zazwyczaj takie głupie pomysły mają durne małolaty 10 - 12 lat zazwyczaj daje sie tym osobą ignore

a tak btw. dziwczyny umieją grać lepiej w tibie niż my

Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 09-03-2006 o 21:38.
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania