|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() Oczywiscie ze wierzę jestem ministrantem od 3 lat ;-) a to do czegoś zoobowiązuje. Hmm najbardziej mi sie w naszej wiarze podoba to że nikt nikomu nie mowi co ma robic - chcesz wierzyc to wierz nie to nie. Bóg daje nam wybór.
Dron coś ci sie pomyliło u nas w kościele są te obrazki i jest krowa i coś tam jeszcze ale nie było orła chyba
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska Ostatnio edytowany przez Vekegi - 14-10-2005 o 11:39. |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() wierzyć, wierzę coraz bardziej.
Może to przez to, że dorastam? A może przez to, że chrześcijaństwo coraz bardziej mnie intryguje? Nie wiem, pożyjemy zobaczymy... ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Ja w Boga nie wierze. Poprostu wg. mnie to wszystko jest bez sensu. Tak samo Kosciol - takze bezsens.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2004
Lokacja: Wrocław
Profesja: Knight
Świat: Valoria
Poziom: 27
Poziom mag.: 4
|
![]() Na świecie jest ok. 4000 religii. Każdy bóg ma takie same szanse istnienia, czy więc idąc rozumowaniem Pascala mamy wierzyć we wszystkich bogów?
Jeśli nie, to dlaczego? "Dowody" na istnienie boga są śmieszne, ponieważ nauka kościoła głosi, że istnienia boga nie da się dowieść. Temat pasuje raczej do Teologii, po to ją stworzyli.
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Wierzę w Boga, bo ja jestem Bogiem x)
Joke... Wierzę w Boga, gdyż istnieją rzeczy, których nauka nie potrafi udowodnić, a czego nie można udowodnić, to jest albo nie prawdziwe, albo sekretne/święte itp itp... |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Świat: RL
|
![]() Wierzę w Boga bardzo głęboko i z całym szacunkiem uważam, że To jest spoko ziom.
Co do - chrześcijaństwa, różnie ze mną bywa. Do kościoła, spowiedzi i innych takich raczej nie chodzę, ale modlę się codziennie i bynajmniej nie uważam tego czasu za stracony. Nie wiem jaka jest przeszłość.. Może Bóg, jako istota wyższa tchnął coś, w małpę, że ewoluowała to tak inteligentnej istoty.. Jakoś dziwnie ani koty, ani wilki, ani ptaki, ani wieloryby nigdy nie osiągnęły takiego poziomu. A jesli chodzi o diabła: Myślę, że Bóg jest kimś kto chciał stworzyć cywilizację, która żyłaby sobie w spokoju jak rybki w akwarium. Nie pozwolił więc nam poznać grzechu ani innych prawd, dla naszego dobra. Podobnie jak w filmach 'Equilibrium' czy 'Matrix'. Szatan natomiast zbuntował się i, jak partyzant, stara się wybić ludzi z tego Systemu. Uważa, że lepiej żyć w strachu, w bólu, zdani na własne siły, niż być oszukiwanym, gnieżdząc się pod kloszem. Według wielu teorii bowiem - 'Niebo' jest stanem duszy w ktorym zostaniemy wyczyszczeni ze świadomosci grzechu i prawdy, by żyć w wiecznym beztroskim szczęściu; natomiast 'Piekło' oznacza powrót na Ziemię i życie do końca swiata w takich warunkach jak teraz, bez możliwosci powrotu do Systemu. Inaczej - Niebo jest jak MATRIX, jesteś szczęśliwy, lecz żyjesz w bezwiedzy. Piekło jest jak rzeczywistość, jesz jakąś białą papkę, uciekasz przed potworami, ale wiesz przynajmniej, że to co widzisz jest prawdziwe. Wg Biblii Adam i Ewa spieprzyli to i wybrali drogę Prawdy. A my teraz mamy ponownie szansę naprawić ich grzech i wrócić do Systemu. |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Nie chce mi się pisać dużego posta, bo zmęczony jestem. Powiem jednym zdaniem: Nie wierzę.
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Wierze w Taką Osobę ktora trzyma nasz swiat w ryzach i nie pozwala nam siebie nawzajem powyniszczac doszczetnie.
Co do kosciola: Po co mam interesowac sie czym skoro "to cos" nie interesuje sie mna i martwi sie soba? Uwazam ze kazdy powinien zyc w zgodzie ze swoim sumieniem i bedzie ok po "tamtej drugiej stronie". P.S. Podejscie do Boga jak do "zioma" obrazuje jak bardzo ten swiat jest zatruty hip hopem. Nie pamietam kto tak napisal i nie chce mi sie sprawdzic ale imo niech sie wstydzi
do zobaczenia w prawdziwym zyciu Ostatnio edytowany przez Ville - 14-10-2005 o 14:13. |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakby ktoś niewiedział:
Szatan jest zbuntowanym aniołem, któremu nie podobało się jakieś prawo ( nie pamiętam jakie) które Bóg ustalił. I postanowił założyć religię która byłaby odnogą chrześciaństwa, a on byłby Bogiem jego religi, a synem Boga. Bóg na to nie ustał, więc szatan postanowił zbuntować się przeciw Bogu, i założył religię, która jest przeciwieństwem chrześciaństwa.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
#30 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() O ile pamietam Scor sie interesuje religia, ja osobiscie nie wierze, ze tam gdzies w niebie jest Bog i se na nas patrzy, Ziemia zostala stworzona w wyniku tzw "Big Bang", a nie przez Boga, ale ejstem chrzescijaninem itp
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Wierzę, że jest ktoś taki, kto opiekuje się ludźmi, ale w całą teorię stworzenia świata nie.
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 10 2005
|
![]() co do Darwina
wez jakakolwiek rzecz <np mlynek do kawy> rozloz go... zalozmy ze ma 12czesci.. wez je wszytskie i wrzuc do worka... potrzasnij dokladnie... czy mlynke sie zlozy??... no wlasnie swiat jest tak zlozony ze wyklucza to ewolucje darwina... Bóg musi poprostu istnic... z bakteri?? szczerze jakos watpie.. skad w nas inteligencja?? niby po gorylkach... szczerze watpie... |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 09 2005
Lokacja: Płock
Imię: Bubble
Profesja: Royal Paladin
Świat: Astera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Sam nie wierzę. Moi rodzice nigdy nie byli specjalnie religijni, a co by nie mówić to starzy mają duży wpływ na światopogląd swoich dzieci.. Zresztą, nie pasuje mi kościół, nie pasuje mi ogólnie cała ta chrześcijańska atmosfera.. Nie podoba mi się pogląd o "prawdziwym Polaku, co co tydzień chodzi do kościoła", nie podobają mi się niektóre "pobożne" osoby z mojej klasy, szkoły, którę nie potrafią zaakceptować mnie, moich poglądów, chociaż teoretycznie ich religia nakazuje im tolerancje...
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
|
![]() |
![]() |
#36 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() @khan: Ciekawa teoria
![]() @top: sprecyzuję: nie wierzę w Jahwe, ani w Allaha, ani nic innego, tylko że coś jest, co sprawia, że jest tak a nie inaczej. Ale nie znowu, żeby to była istota wszechmogąca, najwyżej homo superioris z doskonałym sprzętem. Ale trochę mnie martwi, jeśli nie ma zaświatów ![]() A może by zrobić sondę? |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]() A najgłupsze jest to że najwiękrzy nacisk jest powiedzmy na wiare na chodzenie do kościoła. I to jest głupie jeśli niebęde chodził do kościoła albo nie będe wierzył a będe dobry ( nie np. jakiś kryminał ) to co też pójde do piekła A ponoć niebo które jest stanem duchowym . Tak lepiej by było sobie wyobrazić że mamy własne ciało i wszystko jest pięknie robimy se co chcemy itd. Wogule All is nonsens !
Ostatnio edytowany przez Lancelotis - 14-10-2005 o 18:07. |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Świat: RL
|
![]() @up
Tak samo jak z wszystkimi legendami i mitami. Prawdą jest tylko to - co się pokrywa. Czyli: 1 - Jest jakieś coś, co sie nami opiekuje/hoduje/chroni itp. Coś dużego i silnego, 2 - Smierc to dopiero początek. 3 - Ludzie ktorzy są ŹLI dla innych - będą potępieni. Ludzie ktorzy są DOBRZY - będą wywyższeni. Ludzie.. kościoły.. to jest po prostu otoczka. Np. wedlug ewangelii - Jezus dał Apostolom 10 przykazań.. a oni się pytają - 'Ktore jest najwazniejsze..' Co za.. głupota. Jezus więc mówi im (tak by to brzmiało po naszemu): 'Sluchajcie.. One wszystkie mówią o tym samym! Po prostą bądź dobry dla innych, a jak Ci starczy to takze dla siebie,noo.. omg' |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() nie którzy są śmieszny mówią ze są religijni ale chyba tylko na pokaz nawet niektorzy to w calym roku chodzą na święta !!
![]()
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |