Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-10-2005, 21:14   #21
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Widze, że zaczyna się licytacja kto ile wypił...
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-10-2005, 21:14   #22
Morin
Zbanowany

Morin's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Szczecin :)

Stan: Na emeryturze
Imię: Naltharion
Profesja: Elite Knight
Gildia: -.-
Świat: Furora
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 5
Morin ma numer GG 3324941
Domyślny

Przypomnialy mi sie 2 swietne teksty:

Pierwszy jest z jakiejs gazety chyba to byl Kurier Szczecinski : "Alkohol sporzywany w nieduzych ilosciach rozwija szare komorki" - to odkryli jacys tam nnaukowcy ale nie nikam kto.

Drugi tekst jest od ksiedza na religi : "Tylko glupi czlowiek nie pije" - ten tekst jest jol :S !
W poprzedniej wypowiedzi zapomnialem napisac zeby kazdy pil wiedzac jaka ma sile. Np. moj kolega wypil 1 bronka i latal i nie wiedzial co sie dzieje... a inny moj kolega na wycieczce integracyjnej z klasa z LO wypil od godziny 12.00 do godziny 23.00 : 0.7 l wodki,6 bronkow, 2 nalewki i spalil 2 jonty i przysiegam ze lepiej sie zachowywal niz ten po 1 bronku... Wiec uwazajcie na ilosc jaka pijecie i nie przeceniajcie sie bo ja juz mam kolege co sie przeceniel i powiem tylko ze w urodziny dostal darmowy kursik do chaty od panow Policjantow

P.S. Sry za orte ;/
Morin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 21:25   #23
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Powiem wam tak ze ALKOCHOL JEST TRUCIZNA ale w pozytywnym stanie patrzcie : zobaczcie na swoje osiedla bida , smród,syf,nedza wiec jak sie napijamy utapiamy te smutki w tej trucizny i szare zycie staje sie fajne xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Powiem wam ze w wakacje co 2 dni chlalem ( oblewalem moje levele xDDDDD )
Evil Maul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 21:28   #24
Kumagoro
Użytkownik Forum

Kumagoro's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Wódka to polska tradycja, na weselach powoduje rozluźnienie klimatu, ułatwia poznawanie nowych ludzi, sprawia że jest się rozmowniejszym i działa DOBRZE dla zdrowia (tzn. koniak, ale wódka w małych ilościach też), gorzej gdy ktoś przegina, agresja, ogólna dezorientacja, "turlanie się".

Zresztą, jeśli jeść tylko i wyłącznie to co zdrowe, nic nie moglibyśmy jeść.

Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 21:38   #25
Thomas
Użytkownik Forum

Thomas's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz:]

Imię: ...
Thomas ma numer GG 5032215
Domyślny

normalna mlodziez uczy sie na bledach... np przyjdzie (albo zostanie przyprowadzony) do domu "na czworaka" i zobaczy jak zalamani sa jego rodzice, wiec wiecej im tego nie zrobi... ale wogole to wypicie jednego piwka nawet przez 15 (czy nawet 14)-latka nie jest az takie straszne... ale "zachlewanie" nie 11-12latkow to przesada...

a tutaj taki maly dodatek (sciagniety z alejaja.pl)... takie fajne to nie... nie zaden keylogger^^ (jakby cos to jest prezentacja w Power Poincie)

http://rapidshare.de/files/6757284/Alkohol.pps.html
stary 25-10-2005, 22:33   #26
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Witanie gości wódką czy wesele z wódką jest polską i słowiańską tradycją, która raczej nigdy nie zginie. Natomiast tych "meneli" i tej młodzieży, to też jest powszechne, nie tylko tutaj. Nie widze w tym nic fajnego wypić np. 2 piwa albo opić się całkowicie, dlatego nie mam problemu z alkoholem, bo poprostu nie lubię pić i nie piję. A że ktoś uważa się za boga, bo wypił 4 wina i nie żyga i uważa się za lepszego od kolegi który wpił 2 i się zżygał no to typowy przejaw "menelstwa" i "szpanu" jakby było się czym chwalić.

Btw. Picie wódki albo dużych ilości piwa w wieku 15 lat (i starszym) może uszkodzić układ nerwowy i zabic komórki mózgu, także nigdy nie bedzie on dostępny od 15 lat tak jak ktoś przewidywał. A to że jakiś baran chleje to już jego problem że może być niedoj*bem do końca życia. -.-

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 25-10-2005 o 22:37.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 22:55   #27
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Ktoś napisał, że można się napić, żeby się odstresować... to jest właśnie jeden z początków alkoholizmu :S Znam dużo lepsze sposoby na odstresowanie się Ktoś kto pisał, że amerykanie nie potrafią pić... Chyba trafiłes na abstynenta Alkohol słowiańska tradycja... Pewnie, w innych miejscach na kuli ziemskiej sie nie pije. W ogóle. Nic a nic. Większej bzdury nie słyszałem. Mam kilku kolegów w moim wieku (15lat), których jedynym aktualnym celem w życiu jest uzbieranie 2,50zł na mózgo***a. Żal mi takich ludzi. Wszyscy którzy piszą, że jak ktoś chce niech pije, nie ich interes, są dla mnie dziwni. Jeśli ludzie zaczynają odsuwać się od osób które mają problemy z alkoholem, to ci "alkoholicy" wpadają jeszcze bardziej w nałóg, bo czują się gorsi itp.
Nie widzę nic ciekawego w wypiciu kilku piw z kumplami, dla "dobrej zabawy". Ja potrafię się dobrze bawić bez alkoholu.
stary 25-10-2005, 22:58   #28
Adaras
Użytkownik Forum

Adaras's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms

Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
Adaras ma numer GG 3697067
Domyślny

Jest jak jest. Dorośli, owszem - tradycja, takie tam duperele..a młodzież? W gronie "kumpli" - nie wypijesz, nie zapalisz, nie jesteś ziąąąą. A wiadomo, jak się ma polska młodzież teraz w większosci. =p Osobiście z alkoholi akceptuję tylko miód pitny [b. rzadko (16lat)]. Raczej tak pozostanie ;] Może i jestem dziwny, ale piwo jest gorzkie, wódka paląca..pfe
Nec tamen illa tacet
Et digitis tria tura tribus
Sub limine ponit.
Qua brevis occultum
Mus sibi fecit iter.

Arcanum Mortis.
Adaras jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 23:38   #29
Gromnjir
Zbanowany

Gromnjir's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Domyślny

Smiesza mnie niektore wasze komentarze. Ludzie, czy wy nie rozumiecie, ze mozna tak pic zeby sie nie na***ac, albo, nie dla jakiegos szpanu czy tam spodobania sie - ale dla przyjemnosci? Ten kto tak mowi, chyba nigdy nie probowal. Mozna wypic 1,2,3 piwa nie dla 'wrazenia' lecz po prostu - dla przyjemnosci i humoru, w gronie {tylko!} kumpli, przyjaciol, albo z dziewczyna. To alternatywa dla wieczoru przy telewizorze z chipsami [lol]. A wódka to tylko na szczegolne okazje ;p
Gromnjir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 00:02   #30
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Komentarz będzie typowo bezczelny, osoby o słabych nerwach proszone są o przejście dalej.

Cytuj:
Chłopie, nie zmienisz tego. Taka jest mentalność, taka jest tradycja, a tego nie zwalczysz. Dodatkowo, i tak u nas aktualnie jest lepiej niż chociażby w UK - nie mówiąc o Rosji...
Jedzmy GÓWNO! Miliony much robią to od tysięcy (jeśli nie milionów lat), one nie mogą się mylić! JEDZMY GÓWNO! A w Korei w*******ają trawę, czyli może być gorzej, to znaczy że możemy jeść gówno! Przyłącz się już dziś i bądź (lub raczej bonć) trędi!!! Zjadaj gówno razem z nami!
Tak Kald, wiem że przesadzam. Ale wiesz o co mi chodzi.
Cytuj:
Jakby alkohol byłby dostępny od lat 15, było by mnie młodzieży zalanej.
Ta, może od razu wprowadźmy prohibicje i bedzie jak w USA? to znaczy wszyscy byli "święci" i oczywiście nic nie pili. Phi.
Cytuj:
Przestałbys, bo niemiałbys forsy.
W stanie nietrzeźwym napadłbym na dwóch gówniarzy z kumplami, obiłbym im ***** (powiedzmy: buziaczki), gwizdnął kasę z portfelami, i zwiał. Wszystko w południe na głównej ulicy miasta. I co? Znajdą mnie jak już wszystko przepije, ściągnąć pieniędzy z powrotem nie będą mieli jak, bo domu właściwie nie mam o pracy nie wspominając (bo nie mam pracy=jest żle i niedobrze=idę pić), wyroku nie bedzie ze względu na "małą szkodliwość społeczną czynu" albo w zawiasach na miech, puszczą mnie i pójdę dalej pić. Chrzanić to że jednemu dzieciakowi mało nie złamaliśmy nosa a drugi mało nie stracił oka.

Że niby kpię? Sorry stary, ale mam zmażdzone naczynia krwionośne w lewej komorze i przez to co jakiś czas "cieknę", a co do kumpla, to chyba tylko Bóg sprawił że nie było tak źle i nie stracił wzroku ani nic. I co, tak ciężko jest skombinować kase?
Cytuj:
CHYBA wiedzą co robią
Masz cholerną rację - chyba. Tylko tutaj to chyba oznacza "myślą że wiedzą ale tak naprawde to tkwią w tym gównie po uszy".
Cytuj:
Bym sobie pil, ale bez przesady, zeby nie stac sie menelkiem.
Teraz pytanie za milion: ilu meneli też tak mówiło na początku? 80%? 90%?
Cytuj:
Co w sie czepiacie wodki i tego czy ktos pije czy nie ?? Ja tam kocham chodzic na melanze i sie napic/nachlac z kolegami/kolezankami ! Fajnie sie wtedy czuje gorzej jak zobacze niebieski mundur lub niebieskiego "koguta" ale to tez ma swoj urok gdy sie spieprza przed psami A co do naszego kraju to powiem ze polacy sa mocni w te sprawy ( poruwnywalnie z rosjanami xD ) Taki Amerykanin (USA) wypije 2 bronki i ma odlot i niewie co sie dzieje ( tak jest bo widzialem :S ) a polak twardo stoji i konczy polowke Starogarda albo zaczyna 8 piwo A co do mlodych powiem tak: niech zaczna od mlodeko by nie wyjsc na ****e. Sam mam kolege co jest w moim roczniku i ****a po jednym bronku/kielichu jest za***any... az wstydze sie za niego. Przeciez trzeba wypic za zdrowie kolegi na urodziny !! No bo picie to nie grzech... w Hiszpanii od 16 lat jestes pelnoletni wiec mozesz se pic i pic a w polsce biede trzeba czekac do 18 :/ No ale niech kazdy robi jak mu sie podoba : niech pije niech nie pije jego sprawa ale powiem tak od zasu do czasu trzeba zamoczyc usta !! Pozdro all !! :*
Nie czepiam się napoju. Czepiam się ludzi którzy nie potrafią żyć bez przynajmniej jednego nawalenia sie w tygodniu. Ludzi których nie potrafią żyć normalnie zamyka się w pensjonatach, w domach bez klamek, itd, a uchlejów? A tak, chyba że to oni są normalnością. Tylko w takim razie co ja tu robię? powinienem już dawno siedzieć za kratami.
Tfu.
Cytuj:
A co do ludzi pełnoletnich to jest ich sprawa i ich zycie . Jak chca to sobie moga zycie spaprac . Osobiscie zal mi ich .
Jasne, ich rodziny, dzieci, wnuki, to już pal licho, przecież ONI są najważniejsi.
Ble.
Cytuj:
Pierwszy jest z jakiejs gazety chyba to byl Kurier Szczecinski : "Alkohol sporzywany w nieduzych ilosciach rozwija szare komorki" - to odkryli jacys tam nnaukowcy ale nie nikam kto.
Może najpierw podasz jakże piękną i dokładną definicję "małych ilości"? Bo jakoś nie wierzę żeby wychlanie tyle, że wracasz na czworakach sie do nich zaliczało.
Cytuj:
Drugi tekst jest od ksiedza na religi : "Tylko glupi czlowiek nie pije" - ten tekst jest jol :S !
Prosze bardzo. Ale jest jeszcze jedno: "Tylko głupi człowiek się upija"
To już ci umknęło, czy może nie chciałeś tego usłyszeć?
Cytuj:
Powiem wam tak ze ALKOCHOL JEST TRUCIZNA ale w pozytywnym stanie patrzcie : zobaczcie na swoje osiedla bida , smród,syf,nedza wiec jak sie napijamy utapiamy te smutki w tej trucizny i szare zycie staje sie fajne xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Powiem wam ze w wakacje co 2 dni chlalem ( oblewalem moje levele xDDDDD )
Super. Zaj****cie. Jestes moim idolem. Rób tak dalej, to na prawde daleko zajdziesz w życiu.
Cytuj:
Wódka to polska tradycja, na weselach powoduje rozluźnienie klimatu, ułatwia poznawanie nowych ludzi, sprawia że jest się rozmowniejszym
Zacytuje tyle, z resztą tej wypowiedzi się zgodze. Zauważ jednak że dla ciebie dobre wesele=musi być coś do "przepicia". A to, niestety dla ciebie, prawdą nie jest. Zresztą wiesz jak w sporcie się nazywa stosowanie rzeczy które ułatwiają pewne sprawy? Doping/oszustwo. I tak, jest łatwiej, tylko jak cię złapią, to masz "troszkę" przechlapane.
Cytuj:
przyjdzie (albo zostanie przyprowadzony) do domu "na czworaka" i zobaczy jak zalamani sa jego rodzice, wiec wiecej im tego nie zrobi...
Wierzysz wto co mówisz? Jak tak to Cie podziwiam, bo ja nie jestem w stanie w to uwierzyć. Sorry, może za dużo widziałem/słyszałem.
Cytuj:
W gronie "kumpli" - nie wypijesz, nie zapalisz, nie jesteś ziąąąą.
Sorry stary - albo jesteś sobą i lejesz na takich "kumpli", albo chcesz być na topie i tym samym spadasz coraz niżej, bo weźmiesz wszystko co dadzą ci do ręki. Jeżeli tak to ma wyglądać, to ja dziękuję. I żeby nie być gołosłownym - w życiu nie byłem pijany, nawet jak koledzy mnie namawiali - po prostu nie i ch*j, nie se sam wypije jak jest taki mądry. Potem ktoś niech sam sie pozbiera spod stołu, posprząta swoje wymiociny, przeprosi wszystkie dziewczyny które chciał przelecieć po pijaku, to zobaczymy. A, i mówi się że w towarzystwie (przykład z czwartku) studenckim nie można nie pić. Otóż, mówie wam, gówno_prawda. I nie było żadnych głupich tekstów - nie to nie - bez jakichś przygłupich "a ten to z***any jest nawet sie piwa nie napije". Kim my do cholery jesteśmy (albo właściwie, kim chcemy być?) żeby lecieć pod publiczke i łamać wszelkie ustanowione samemu sobie zasady żeby się przypodobać kumplom? I, pytam sie, czy takich ludzi można na prawde nazwać przyjaciółmi?

Wszelkie odpowiedzi na postawione tu pytania zachowaj dla siebie.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 06:20   #31
Nevons
Użytkownik Forum

Nevons's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2005
Lokacja: PGS land

Domyślny

wypic czasami sobie można z jakiś okazji coś ale jak widze meneli z szkoly to po woli zal mi ich co oni ze sobia robia nie pije by szpanowac co najwyzej przyczepi sie jakas dziwka z ktoram aby na jedna noc potem jej nie bedzie =.=
Chcesz mnie skomentować?? Daj mi note Kliknij Tu!!
Nevons jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 07:06   #32
Leweracja
Użytkownik Forum

Leweracja's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
Adres Jabbera do Leweracja
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan
Cóż. W POLSCE picie nie jest o tyle nałogiem, co tradycją! Uwazam ze w odpowiednich ilosciach jest to bardzo mądry wynalazek, ktory pozwala się odstresowac i wyluzowac. Jednak, w zbyt duzych ilosciach, jak najbardziej, jest on zły.

Co do młodzieży?.. Jak już chcą pić, ich problem. To zależy już od tego ILE, GDZIE, Z KIM i PO CO.
Nie tradycja tylko stereotyp i to ze ludzi czesto nie maja na co hajsu rozpier*lac

Ja nie pije, pare razy prubowalem ale nie widze sie przy kieliszku/butelce/puszce to nie ja poprostu

Powody dlaczego tak jest zatrzymam dla siebie.

who | grep -i blonde | date; cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp; yes; uptime; unmount; sleep
Leweracja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 08:23   #33
moo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Ktoś napisał, że można się napić, żeby się odstresować... to jest właśnie jeden z początków alkoholizmu :S Znam dużo lepsze sposoby na odstresowanie się
HIHI ciekawe jakie.
Cytuj:
Ktoś kto pisał, że amerykanie nie potrafią pić... Chyba trafiłes na abstynenta
Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze Amerykanie potrafia pic. Ale nie wszyscy, moge podac przyklad. Widzialem jak goscie robili zawody "Kto wiecej wypije". Musze przyznac ze bylo mi naprawde glupio jak widzialem ile oni moga wypic.
Cytuj:
Mam kilku kolegów w moim wieku (15lat), których jedynym aktualnym celem w życiu jest uzbieranie 2,50zł na mózgo***a.
Moge Ci przysiadz ze lepsze to niz koledzy ktorzy zbieraja na trawke.
Cytuj:
Nie widzę nic ciekawego w wypiciu kilku piw z kumplami, dla "dobrej zabawy". Ja potrafię się dobrze bawić bez alkoholu.
Tez potrafie sie bawic bez alkoholu, ale nie zgodze sie co do pierwszego zdania. Przeciesz zawsze mozna wypic 1-2 piwa z kimplami. Nic w tym zlego.
stary 26-10-2005, 14:41   #34
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Ja też nie jestem abstynentem, lecz to wszystko mnie już zaczyna powoli przerażać.

Scor:
Sądzisz, że byłoby więcej ludzi pijanych, gdyby było dostępne od lat 15? Wątpie. Naprzykład: Dania. Dostępne od bodajrze 14. Młodzież chodzi do pubów, klubów i tam sobie piją. Nie ma tego co u nas ( Znaczy się napewno jest, ale w mniejszym stopniu, znacznie mniejszym. ) że idzie grupka 6 małolatów ( 12 lat ), i uważają że są wielcy mastah bo mają piwo w ręce...

Superman:
Wiem, że 12 lat to jeszcze nie młodzież. To małolaci. Ale oni się uważają za wielką młodzież.

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 14:50   #35
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum

Arthus Drag'Tail's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Teraz pytanie za milion: ilu meneli też tak mówiło na początku? 80%? 90%?
Niech sobie mowia... Szkoda mi takich ludzi. Potrafie panowac nad soba do tego stopnia, zeby nie popasc w nalog tego typu.
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 15:06   #36
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

ANI razu w zyciu nie pilem piwa bez rodzicow/pelnoletniej siostry/brata, ktorzy sa odpowiedzialnymi ludzmi. Jakos nie bardzo chce pic, bo po kiego. Widze co dzieje sie z moim chociazby wujkiem.
stary 26-10-2005, 15:50   #37
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Najbarziej z tego wszystkiego rozbrajają mnie teksty typu "Mój kumpel leży zachlany trupem po trzech bronkach! Co za wstyd! Ja wypijam 2 x 0,7l czystej i nic mi nie jest!"....
Kapuje, macie mocne łby, przyzwyczailiście się do takich ilości alkocholu ale sorka, uważam, że pije się nie dla schlania ale dla samej przyjemności z picia...

Ostatnio na szkolnej "integracji" poszliśmy sobie nad pobliską rzeczkę z bronkami, ofkors wielu brało po 2-3 tyskacze, ja zadowoliłem się jednym dogiem. Piłem w takim tempie, że gdy inni już kończyli, to mi połowa zostawała. I to nie dla tego, że mi nie smakuje, czy mam słaby baniak. Tylko dla tego, że dog mi bardzo smakuje i jakos nie chce mi się całej butelki naraz duszkiem, bo nie widze w tym sensu...

Co do tych, co mają słabą głowę, to nawet z pewnego punktu widzenia zaleta... jak chcesz się zchlac to nie musisz marnować kasy na %

Alkochol jest spox, może nie tyle co z umiarem a z rozsądkiem, bo można przecierz się schlac na maxa vódką ale nie codziennie ;p

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 16:23   #38
sesaj
Użytkownik Forum

sesaj's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kaczi
Scor:
Sądzisz, że byłoby więcej ludzi pijanych, gdyby było dostępne od lat 15? Wątpie. Naprzykład: Dania. Dostępne od bodajrze 14. Młodzież chodzi do pubów, klubów i tam sobie piją. Nie ma tego co u nas ( Znaczy się napewno jest, ale w mniejszym stopniu, znacznie mniejszym. ) że idzie grupka 6 małolatów ( 12 lat ), i uważają że są wielcy mastah bo mają piwo w ręce...
Zacznijmy od tego, ze mlodziez w Polsce jest troche mniej kulturalna od tej w Danii...A co jest tego przyczyna to juz oddzielny temat.

I Believe, I Can Fly...

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
sesaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 16:37   #39
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kaczi
Ja też nie jestem abstynentem, lecz to wszystko mnie już zaczyna powoli przerażać.

Scor:

Superman:
Wiem, że 12 lat to jeszcze nie młodzież. To małolaci. Ale oni się uważają za wielką młodzież.
I tu sesaj ma racje... w polsce jest jakiś taki dziwaczny "obowiązek", że jak idzie się pić to do trupa... Zauważ, że gdyby dzieciaki nie myślały, że jak się schleją to takiego stopnia, że będą dwie godziny haftować nad wucetem to są masta i w ogóle rox... to jest chore jak cholera....

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 16:49   #40
Arthus Drag'Tail
Użytkownik Forum

Arthus Drag'Tail's Avatar

Domyślny

Nie widze sensu w chlaniu alkoholu ile tylko wejdzie, zeby sie zalac w trupa. Nie dosc ze mozna miec problemy przez to, to jeszcze jaka jest przyjemnosc jak pozniej w 90% przypadkow stoisz przez godzine w krzakach/nad WC i zwracasz czesc trunku + nadtrawiony posilek, ktory jadles 6h temu...
Arthus Drag'Tail jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania