![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() Prawde mowiac nie oplaca sie isc ani w axe ani w cluby, jest ich najmniej, maja duzo mniej defa od swordow, wg. mnie powinno byc to wyrownane... cluby sa najbardziej "wybiedzone" ze wszystkich rodzajow broni bialej, najslabszy def i atak... szkoda troche. W chwili obecnej walcze clubami, swordy byly na eterni... tibia to rpg, troche kombinacji ;]
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Mam jedno pytanie (nie zwazajac na ceny) czy swordy sa najlepsze i czy magic long sword jest oburęczny oraz jaka bron jednoręczna jest najlepsza?
|
![]() |
#23 |
Buuuuu
|
![]() re: misio220
Obecnie mam ~1300oz wolne w pelnym ekwipunku i z 2 BP run - te kilkanascie roznicy pomiedzy BS a FA naprawde by mi nie zrobilo roznicy. A tak pozatym dragon lance wazy o ile pamietam 80oz a GS wazy 180 - sword jest sporo ciezszy jak widac. re: Bobciu A MS ma staty 48/35, i co z tego skoro zwykle jest na serwerze 1-3 osoby ktore maja 1 z tych broni. Pozatym zamiast FS lepiej uzywac BS (bright sword), albo z axe Fire Axe. re: Xeverus MLS jest 2 reczny i zdaje sie maja go AZ 3 osoby na Antica/Nova. Najlepsza bronia jest chyba Stone Cutter Axe. Podsomowanie: Sam uzywam sworda, ale tylko dlatego ze zaczelem kiedys go trenowac, ale jak bym mial wybierac jeszcze raz to wybral bym bez wachania axe, powody? - Sword ring jesli juz ludzie sprzedaja to chca po 500-1000gp za jeden pierscien, ale i tak trudno je kupic ze ostatnio sam poluje na leadery, BP axe ring za 4k mozna kupic praktycznie w kazdej chwili. - Jesli chcemy serio expic to 2 wiecej ataku na fire axe czy 1 wiecej w dragon lance daje nam znacznie wieksze kozysci niz 9 wiecej defens na Bright Sword. - Z moim obecnym skillem w axe byl bym w pierwszej 15, w sword jestem poza pierwsza 50 ![]()
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2004
|
![]() jeżeli nie grasz na nowym świecie (tak jak ja) to nie zastanawiaj się tylko w axe wal----> zobacz na przykład guardian halberd jak strasznie potężna jest to broń a jak tania w stosunku do giant sworda....ma atak o 1 mniejszy niż gs. Mój kumpel Khad Painbringer solował na 12 levelu smoki ze skillami 55/55 właśnie z guardian halberdem jak ktoś nie wierzy mogę zrobić stronę z fotkami ... to jest taka jazda że szok
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2004
|
![]() Wybierz co lubisz. Ja Ci mogę na Calmerze sprzedać 2handed sworda, i tak go nie używam.
--==(())==-- Garden Strider Calmera Carlin 16lvl 18mlvl --==(())==-- |
![]() |
![]() |
#26 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Wg mnie:
Axe - ciezkie (dlance to wyjatek), duzo ataku, malo defa. Fire axe - trudniej kupic niz fs, tylko 1 quest bodajze i wypada tylko z demonow Dragon lance - fajne, fajne,47 att mniej defa niz gs ale ile wazy.. Guardian halberd - taki gorszy dlance ![]() Stone cutter axe - 50/30 jednoreczny Knight axe - cool wyglada, tani i dobry Barbarian axe - bardzo tani (600gp), na nowym swiecie gdy spike sword kosztuje 10k, b axe jest wprost wymarzony Great axe - 52/22, okropny wyglad (wg mnie) i bardzo ciezki (podobno) Swordy -> bardzo lekkie, ladniejsze od axe'ow, wiecej questow z nimi. Fire sword - bardzo lekki 35/20 (3 att mniej niz faxe, 2 def wiecej).Bardzo ladny wyglad.W porownaniu do fire axe, jest czesty w questach (orc fortress quest na przyklad jest latwiejszy niz fibula quest), tanszy, wypada z wiekszej ilosci monsterow. Gs - ciezki, 46/22 (1 att mniej niz axe, 5 def wiecej a w 2hsach kazdy def sie przydaje ![]() Magic sword a.k.a Sword of valor - ladniejszy niz stone cutter, 48/35 (2 att mniej, 5 def wiecej) i (chyba) lzejszy. Spike sword - czestszy w questach niz knight axe, wypada z vampirow.24/21.Lekki. Serpent sword - dragony, 26/15, czestszy niz kaxe.Lekki. Magic long sword - zryty wyglad, ale i tak ladniejszy niz great axe ![]() Aha no i oczywiscie ![]() ![]() ![]() Osobiscie wybralbym swordy Ps.Niestety, axe ringi sa popularniejsze niz sword...dlatego jak skoncza mi sie lagi ide na orc land po bp sword ringow ![]()
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() Cytuj:
moim pierwszym knightem walczyłem swordami i teraz tego bardzo żałuję... osobiście radzę ci żebyś wybrał axe. Lepszy atk w większości przypadków lżejszy ,tańszy,ładniejszy wygląd moim zdaniem, tansze axe ringi i ogólnie dostępne każdy ma ich od groma w depo a niektórzy nawet ich nie zbierają... a więc czego jeszcze chcieć. |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 04 2004
|
![]() hrhrhr ja gram od ponad roku i tylko knightami i tylko swordami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() @up
wiesz mając skile powyżej 75 to raczej f axe też weźmiesz na szota elfa ,valkirie.. |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
![]() |
![]() Wes lepiej ic w te axe..
Lepiej dla ciebie na przyszlosc |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2003
Lokacja: Dąbrowa Górnicza
Imię: Diabelski rycerz
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 81
![]() |
![]() wszystkie rodzaje brini sa dobre tylko nie wszystkie sa dla rycka club jest dobru dla druida i sorca
|
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() axe rula stonecuter jest rozwiazaniem jak najbardziej przyszlosciowym i jednak po jakims roku grania wygrywa ze swordami
![]()
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn
Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
![]() |
![]() only sword reszta to shit
lepiej sie pomeczyc na poczaku by byc kims na koncu
======================================== Nadciaga wojna.Widze ja.Plomien przetaczajacy sie nad ziemia.Ciala na ulicach.Miasta obrocone w pyl.Odwet. F.E.A.R ep ======================================== Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Top sikret
Profesja: Knight
Gildia: Top sikret
Świat: Galana
Poziom: 81
Skille: duze ;)
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() NIEEE!!!!
Ja ci coś powiem! Nie słuchaj innych! Axe jest the best!! zaczyna sie tak: hatchet:barbarian axe->k axe -> dragon lance (jestes juz kozak(przy dobrych skillach)) dragon lance ma lepszy atk od Giant Sworda!(pomijam def). Fire axe ma lepszy atk od F-sa i bright sworda . Widzialem ludzi którzy sprzedają fire axe za 5k na lunie! Polecem AXE!!!! Club to dla sorców i dla ludzi rozrywkowych!!! |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Jak na starym swiecie ( gdzie fs kosztuje mniej niz 10k ) to tylko sword. Jak na nowym to axe. Clubów wogole nie bierz pod uwage
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
|
![]() Axy mają mniej defence niż swordy.No a knight jest blokerem więc sam odpowiedz sobie na swoje pytanie....
![]()
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2004
|
![]() Moim zdaniem Sword dla knighta jest najlepszy
![]() Mam kolege który walił clubem do chyba 30 levelu,potem zmienił na swordy.Czy jest w tym jakiś sens? ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja wale axe jest najlepsze dl jest tanszy niz gs a lepszy o jeden w ataku
|
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 05 2004
|
![]() Ja tam trenuje Cluba i jestem zadowolony mimo to ze w clubie sa cienkie bronie........ 8) 8) 8) 8)
|
![]() |