Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-11-2005, 17:05   #21
Lig@
Użytkownik Forum

Lig@'s Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld

Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

Skoro można dawać linki do stron fanowskich (te wspomagane przez cipy) to znaczy że można dać linka do forum tibia.pl... Czyli linki do zdjęć mozna dawać jakby nie patrzeć

Przynajmniej ja to tak rozumie.
Lig@ jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-11-2005, 17:11   #22
J0hny
Użytkownik Forum

J0hny's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
J0hny ma numer GG 4710539
Domyślny

dobrze ze to uporzadkowali - ja ostatnio bana dostałem za wysłanie linka na trade (pricelist z tibia.pl) ale to byl przypadek
Ale zmiana regulaminu dużo nie pomoże Gmowie będą mieli tyle samo pracy bo i tak większość graczy nie czyta tego regulaminu ...niestety ;/
stary 09-11-2005, 17:12   #23
<RucH>
Guest

Szczęśliwy ehhh...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rendarn
Śmieszą mnie te wszystkie głosy typu "nie rozumiem tego, ale z tego co mówią to na pewno źle", zacznijmy od znajomości angielskiego, przez takich ludzi którzy kompletnie nie umieją angielskiego tibia się pogarsza, trudno się dogadać i w ogóle. Powinni zrobić jakiś test znajomości j. ang. bo kompletnie sobie nie wyobrażam jak można grać w grę anglo-języczno bez kompletnej znajomości tego języka. i to jest WASZ problem, że tego nie rozumiecie !
Załwaz ze nie kazdy jest taki zdolny i umie na bdb J.Angielski a przeciez w tibie ma kazdy prawo grac i przynajmniej sie cos podszkoli przynajmniej z podstawowych słów.

stary 09-11-2005, 17:14   #24
Shein Silvershadow
Użytkownik Forum

Shein Silvershadow's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <RucH>
Załwaz ze nie kazdy jest taki zdolny i umie na bdb J.Angielski a przeciez w tibie ma kazdy prawo grac i przynajmniej sie cos podszkoli przynajmniej z podstawowych słów.
W Tibię ma prawo grac każdy, kto zrozumiał w pełni treści jej regulaminów i zasad.
stary 09-11-2005, 17:35   #25
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Cytuj:
W Tibię ma prawo grac każdy, kto zrozumiał w pełni treści jej regulaminów i zasad.
A dokładniej:
Rejestrując się "podpisałeś" się pod tym, że zapoznałeś się i zgadzasz się z regulaminem ustalonym przez CipSoft.
stary 09-11-2005, 17:37   #26
<RucH>
Guest

Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shein Silvershadow

No Zgadzam się z tym tylko ze jak ktos nie umie anglika to trudno jego sprawa najwyzej sie nie dogada z obco krajowcami ale grać zawsze moze .

stary 09-11-2005, 17:55   #27
fAYL
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 10 2004

Świat: Premia
Domyślny

Zwróćcie uwagę, że o linki do photobucketów i innych stron reklamujących nie ma już co się kłócić, bo CipSoft przezornie... zlikwidował wszystkie linki w miejscu 'homepage' w danych graczy. ;P
fAYL jest offline  
stary 09-11-2005, 17:56   #28
Shein Silvershadow
Użytkownik Forum

Shein Silvershadow's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais

Imię: Adamrosz
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
Domyślny

Nie, nie może, bo do rejestracji jest wymagane zatwierdzenie regulaminu, a jakby tam było napisane, że zobowiązujesz się wpłacic dla CipSoftu za każdą sekundę gry 1 euro?;p
stary 09-11-2005, 18:23   #29
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Ta. Jasne. Niedługo pewnie nie będzie można podać linka do strony domowej gildii bo to też reklama -.- CIPy usilnie starają się udowodnić, że są mistrzami w poprawianiu dobrego na gorsze... A test z anglika mogliby wprowadzić, chociaż i tak by to wiele nie zmieniło - "taaato chodź tu mi zrób test bo ja nie rozumiem a chcę pograć!"? 0.0

~~~~
Cadonis jest offline  
stary 09-11-2005, 19:02   #30
Elohhim
Użytkownik forum

Elohhim's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2005

Domyślny

Ja nie umiem angielskiego zbyt dobrze, i gram, co do regulaminu jak nie rozumiecie to poproscie kogos zeby wam to strescil lub przetlumaczyl a nie trujecie w tym temacie o jezykach... co do zmian to nie wiem czego sie czepiacie to i tak nic nie zmieni chyba ze gracze wystosuja protest
Elohhim jest offline  
stary 09-11-2005, 19:32   #31
Burmistrz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 11 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Tutor
Świat: obsidia
Poziom: 17
Poziom mag.: 19
Burmistrz ma numer GG 4301103
Domyślny Nic nie kapuje

Ej nic nie rozumie z tymi fotobuckied czy jakos tam jeden mówi że to jakiś serwer z zdjęciami jak tak no to powiedzcie jak sie to robi bo też bym se porobił
Burmistrz jest offline  
stary 09-11-2005, 20:09   #32
Rychulec
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kulej
Czyli nie mona miec fhotobuketow?? a co gildie nie moga miec niektorych nickow czy jak? nic z tego nie kapuje... jakies znowu zmiany robia-nie dadza nam spokojnie zyc i dzialac. jak wam sie nudzi to stwórzcie nowe potworki z ktorych wypada np.blessed shiel,dragon scale legs czy magic longsword, a sie na nas wyzywacie dla mnie to nie do pojecia...
DSL juz pewni wypada z Demodrasa bo to jest logiczne

stary 09-11-2005, 20:12   #33
patrzałki
Guest

Domyślny

Zmiany w regulaminie są dobre. Jeśli ktoś cię będzie spamował na privie czy jakkolwiek inaczej linkami do stron www możesz go zbanować (napisać do GM, że ci to przeszkadza). Zmiana jest super. Nigdzie tam nie jest napisane, że będą banować każdego, kto napisze jakikolwiek link.
To duże udogodnienie i jestem za. Miło będzie przyczyniać się do banowania ludzi wypisujących www.free.itens.pl
Zmiany są na lepsze. A czytać należy ze zrozumieniem.
Pozdrawiam

stary 09-11-2005, 20:14   #34
Yero
Użytkownik Forum

Yero's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie

Stan: Usunięty
Świat: Pandoria
Yero ma numer GG 5573446
Domyślny

czy ten cipsoft team to pedały??? :>
takie regulaminy tylko pedaly robią :< ( www.pedaly.pl )
Yero jest offline  
stary 09-11-2005, 20:18   #35
Voldas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 10 2005
Lokacja: Lublin

Imię: Voldasek
Świat: Silvera
Poziom: 9
Skille: 21/20
Voldas ma numer GG 8864789
Domyślny

A mnie tam wszystkie zmiany oprucz tego z photobuketami. Ale w sumie spox.
Voldas jest offline  
stary 09-11-2005, 20:58   #36
Jammamanter
Użytkownik Forum

Jammamanter's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elite Knight
Świat: Amera
Skille: 85/85
Poziom mag.: 6
Domyślny

CZY KTOŚ KOMEPTENTNY NA TYM FORUM MOŻE MI POWIEDZIEĆ DOKŁADNIEJSZE INFROMACJE NA TEMAT TYCH ZMAN KOMENTARZ GUILDI??

moze zdalem ten FCE ale tego wypowiedzenia nie rozumiem. moze ktos czai?
Jammamanter jest offline  
stary 09-11-2005, 23:45   #37
Jammamanter
Użytkownik Forum

Jammamanter's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Warszawa

Profesja: Elite Knight
Świat: Amera
Skille: 85/85
Poziom mag.: 6
Domyślny

aha juz wiem :S cip wykasowal z danych Homepage takze jus sie nie wpisze :S aco do gry to za link na trade lub game-chat masz bana
Jammamanter jest offline  
stary 10-11-2005, 01:51   #38
ogorek
Użytkownik Forum

ogorek's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand

Stan: Na emeryturze
Smutny

Tak czytam i czytam i wyczytalem ze nie mozna na tibia.com zamieszczac linkow do innych stron poza tibia.com i supported fansites. no wiec loguje sie na tibia.com zeby zmienic moj chołm pejcz w acc inf. a tam co? w ogole nie ma ramki Home Page .
czemu oni to skasowali?
na forum tibia.com tez nie mozna dawac linkow?
stary 10-11-2005, 10:24   #39
atka
Użytkownik Forum

atka's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rendarn
Śmieszą mnie te wszystkie głosy typu "nie rozumiem tego, ale z tego co mówią to na pewno źle", zacznijmy od znajomości angielskiego, przez takich ludzi którzy kompletnie nie umieją angielskiego tibia się pogarsza, trudno się dogadać i w ogóle. Powinni zrobić jakiś test znajomości j. ang. bo kompletnie sobie nie wyobrażam jak można grać w grę anglo-języczno bez kompletnej znajomości tego języka. i to jest WASZ problem, że tego nie rozumiecie !

OMG,a gdzie jest napisane ,ze w ta gre moga grac osoby tylko i wylacznie ktore perfekt znaja angielski?Po to sa wlasnie takie Fan stronki,zeby informowac tlumaczyc i wyjasniac takim ludziom ktorzy w szkole mieli niemiecki wloski czy rosyjski....Ale nie oczywiscie kazdy musi byc anglista w Polsce ......ehhh dzieci Polacy nie gesi swoj jezyk maja,co nie wyklucza jednoczesnie znajomosci slow buy czy sell....a jak ktos nie zna to wrzuca www.tibia.pl i z glowy Regulamin do bani,jak wszystko co ostatnio robi Cip Soft wzieli by sie za zlikwidowanie lagow kickow zlodziei i oszustow°^°

Stephan "Steve" Vogler, CipSoft GmbH
"Black holes are where god devided by zero." - Steven Wright

Ostatnio edytowany przez atka - 10-11-2005 o 11:20.
atka jest offline  
stary 10-11-2005, 12:20   #40
Matheavyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2004

Matheavyk ma numer GG 9086214
Żarówka Po przemyśleniu...

Zastanówcie sie troche co wy mowicie:
"To juz nawet ssow nie moge miec" - a co ciagle nic nie robisz tylko ssy kolegom podajesz ! Jak cos to na gg podasz.

Ja uwazam ze zmiany ktore wprowadzil CipSoft sa BARDZO dobre.

Po pierwsze - to ze nie mozna dawac linkow do zadnych stron uchroni poczatkujacych przed utrata postaci. Taki newbie nie wie ze ludzie hackuja i wejdzie na stronke po darmowe przedmioty lub chodzby zobaczyc co tam pisza. A pozniej cale przechodzenie rooka(1-2 tygodnie grania dla newbie) na marne. On moze sie zniechecic wtedy do Tibi.
Po drugie- nie bedzie juz spamowania na trade bo CipSoft otworzyl sobie droge (tym regulaminem) do banowania takich osob co to robia .

A co do dokladniejszego wytlumaczenia jakich nickow nie mozna miec- to bylo potrzebne, bo nie dokonca jasno wytlumaczyli to w dotychczasowym regulaminie.
Matheavyk jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania