|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Molaii
Profesja: Elite Knight
Gildia: Noble Warriors
Świat: Refugia
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Oczywiscie na trole isc.. do 30 dista
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() Najlepiej trenuje sie spearami na trolach/orkach w thais jest skupisko troli a po druigiej stronie orkow wiec mozesz isc na troole po speary i isc na orki skilowac.Nabijasz skile 35/30 i bierzesz luk i strzly i lecisz na rotwormy i tam zostajesz do skili 55/45 pozniej mozesz isc na cyklopy
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2005
Lokacja: Gdańsk/Jasień
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sprzedany
Profesja: Paladin
Gildia: To już przeszłość...
Świat: Nieważne
Poziom: :(
Skille: Lipne
Poziom mag.: :|
|
![]() Dobra- śmigacie do Ab'dendriel, i zaczynacie trenować na trollach na full ataku... Potem jak zrobicie ~20 dist stopniowo się przerzucacie na balanced, na ~30 na full def... Pamiętajacie, że jak zdobędziecie full cap spearów to idziecie do depo, potem bierzecie ze 3 włócznie, nabijacie dist, zbieracie full cap spearów i tak można do 40 dista. Potem roty- nawet sporo kasy. Aha- eq to wystarczy Wam plate set i jakiś drag shield, resztę na włóczine wydajcie. Kasę zarabiajcie robiąc HMMy. Na rotach siedzicie do ~45 dista. Teraz idziecie na dwarfy i na nich dobijacie ~55- 60 dista. TRENUJCIE SHIELDING, szczególnie jak nie macie kumpla, co Wam monka postawi! W międzyczasie można iść na jakiś exp, w końcu taki trening to trochę nudny, no i kasa na speary potrzebna... Jak macie 55 shielding i exurę vitę, to idziecie trenować na cyklopy (wymagany crown shield MINIMUM). I na piersiach do 65 dista. Potem kupujecie monka od kogoś, no i 70 dist se na monku robicie. Wtedy taki skill wystarczy Wam do ok. 40 lvl. Potem, jak Wam się będzie chciało, to dobijacie stopniowo na 40 lvl 80 dista, a na 70 lvl 90 dista. KONIEC, tyle teorii. Pa pa.
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek
Imię: Donalt Musk
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Imperium
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() @up :
Nie dopisałeś jescze że ze skillami około 52 / 45 (moze byc nizszy shielding ale lepsze eq i tarcza) z eq : c-helmet , noble arm , p-legs , boots i draggy shield mozna hodzic na slimy pod carlin (jest dobrze bo atakujesz najpierw matke zeby wiedziec pozniej aby jej nie zabic !!) atakuja cie zawsze tylko 2 !!(wiecej nie moze ) , atakujesz tylko i wylacznie klony ...... wala czasami hity 16 -30 ale to raz na jakies 5 minut .... ja tak z 50 do 60 zrobilem i mam zamiar do 65 dojechac ........... o speary sie nie martwcie jakies 15 starczy na jakies 20-30 minut treningu (zalezy od szczescia :>) Pozdro
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Co do trenine a z potworkami to ci nie poiwem chyba ze masz znajomego ktory bedzie tak mily i zrobi ci monka na ktorym moglbys trenic.
A teraz trening pallka jak powinnien wygladac. 1 sposob: w tej chwili zostal wprowadzony niezaowazony up dzikei ktoremu spery sie wolniej lamia wiec najlepiej trenic gdzies blisko jakiegos siedliska troli niedaleko wody ze sperami. 2. sposob: nazbierac kamieni bo kamienie wolno znikaja wolniej niz spery i sa lzejsze pozatym mozna wtedy wziasc sobie qwedke i isc z kumplem trenic. Aha najlepiej dla palka jak treni z drugim palkiem szybciej skille leca ![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2005
Lokacja: Gdańsk/Jasień
Imię: Sprzedany
Gildia: To już przeszłość...
Świat: Nieważne
Poziom: :(
Skille: Lipne
Poziom mag.: :|
|
![]() @Neo pl
Zgadzam się, szczerze mówiąc to nigdy tak nie robiłem... Wydaje mi się, że wypadałoby spróbować :>. Może jutro spróbuję tak potrenować, bo zależy mi na shieldingu, a jak trenuję na piersiach, to luruję jedną i rośnie bardzo powoli. :/ Dzięki za "pomysła". ^^ @Down Nie opłaca się trenować dista na Rooku. Dlaczego? Po 1- dist wolno leci, więc będziesz miał farta, jak w ogóle trafisz nawet głupiego szczura. Po 2- na Rooku masz mało capa, a więc walka z np. 5 włóczniami nie ma większego sensu. Poza tym, włócznie od jakiegoś czasu znikają... Po 3- noobki Ci ukradną włócznie. Zapewniam- walka na dystans zapewni Ci dłuuuuuuuuuuuugie godziny na Rooku. ![]()
Char sprzedany. Do widzenia, głupia gro, która mi schrzaniła kawał życia. -.- Ostatnio edytowany przez Van slavo - 24-11-2005 o 06:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2005
Lokacja: warszawa
Imię: Hominis-Nocturna
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 35
Skille: 80/80
![]() |
![]() chcę miec pala na mainie, czy musze na roku trenować dista, czy moge byle jak go przejść i zacząć trenować na mainie?(jak gram tak aby szybko wyjść to mam skile :15/15 w swordzie)
![]() |
#28 |
Guest
|
![]() A znacie jakies dobre miejsce do skillowania palkiem na servie non-pvp (facc)
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Jak już to więcej informacji. Rodzaj świata przede wszystkim (pvp/non pvp). Jeżeli chdozi o rycerza trening jest taki sam jak był. Po update moim paladynem skilluje na guardach i gsach ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 29-11-2005 o 22:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Konoha Vilage!
Profesja: Sorcerer
Świat: Trimera
|
![]() @topic masz kilka możliwości :
1.Idziesz do kopalni w Ab'Dendriel tam trenisz do 40 dista i idziesz na cyce expiąc i treniąc w jednym ![]() 2.Idziesz na trolle koło Thais skillujesz do 45 dista i idziesz do lighthouse na quest z jeszcze jedną osobą ![]() 3.Idziesz na Folde tam skillujesz do 50 dista i idziesz tam na fire elementale po tym jak zdobędziesz 50 dista ![]() POZDRO !!!! @Ongar Haki takich miejsc jest dużo 1.Obok Thais na trollach 2.Kopalnia trolli w Ab'Dendriel 3.Obok Carlin są 2 miejsca I wiele więcej http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn zresztą zobacz tu Ostatnio edytowany przez fluid - 30-11-2005 o 07:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
![]() na czym mogę trenować leśli roty i dwarfy za szybko zabijam?? (serv non-pvp, FACC)
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 08 2005
Świat: Celesta
Poziom: 36
Skille: 66/45
Poziom mag.: 10
|
![]() ja tam mam lvl 17 pala skills 50/44? bodajze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2005
Lokacja: Ankrahmun
Stan: Początkujący
Imię: Vonius
Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Poziom mag.: 43
|
![]() Jak tak czytam to mi się żal robi.... Może nikt nie zauważył ale już od oklo 40 dis roty leca na 3 hity około. Mam dis 42 i próbowałem minosy ale on też cienkie (bije na full def). Może ktoś mi doradzi coś jaki potworek do treningu TYLKO bez expienia. Świat non-pvp, pacc, eq: b robe, vamp shield, p legi, c helmet l bootki.
P.S. W temacie potwory gdzie expić ze skillami xx/xx nikt mi nie odpowiadał! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Szalony Edzio
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
kurde jak supeer bierzesz speary czy kamyczki stawiasz bota zeby podnosil speary i nawalaja cie 2 spierdy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 03 2006
Lokacja: Szczecin
Imię: Paladin Darkslider
Świat: Danubia
Poziom: 11
Skille: 39/36
|
![]() Cytuj:
![]() plusy takie ze duzo spirow wypada z trollow, duzo trolli a minusy to dosc duzo osob i czasem pk >.> ostatnio tez poszedlem i pozbieralem kamienie na goblinach ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||||||||||||||||||||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() 2. Bicie cycow na 35 dista to waste money. ![]() 3. Daruj sobie mount sternum bo tam super latwo trapa zrobic i duzo ludu lazi. ![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
2. dlugo bedziesz robil taki skill expiac Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
2. bedziesz mial marny exp 3. skille rosna 4 razy wolniej niz przy treningu. ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2006
Imię: Ecik Czanon
Świat: Rubera
Poziom: 8+
![]() |
![]() @up : ohoho ale się napisałeś
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
2. Zarobek ( przy zalozeniu ze robilem lootbaga ) jakies 150% poniesinych kosztow, rot srednio na 3-5 trafien przy 25 dista 3. Expi sie szybciej niz na trollach ze spirami, chocby z tego wzgledu ze spiry maja 2-3 mniejsza szanse trafienia celu, przez co bije sie trolla znacznie dluzej, do tego rot daje wiecej kasy i expa. 4. Gratuluje odbanowania 5. Poza tym zgadzam sie z praktycznie wszsytkim co napisales.
![]() |
![]() |
#40 | |||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |