Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-12-2005, 23:20   #21
Bonastick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Pewnie cię zaskoczę, ale jak na razie żaden z nas z tibia.pl nei czerpie żadnych materialnych korzyści. A skoro ogólnie jesteśmy raz pod krechą, raz minimalnie nad, to trudno, żebyśmy byli w stanie zaoferować komuś stałą pracę. Jak byśmy mieli na tyle kasy, to ktoś z nas pewnie sam zajął by się tym jako stałą pracą i mógł olać wszystkie inne zajęcia
Natomiast wydaje mi się, że pewnego dnia w CV całkiem nieźle może wyglądać "współtworzyłem stronę internetową z 30 tyś. unilkalnych użytkowników dziennie". A i doświadczenie można zdobyć też.
A jak na razie idę spać, bo rano przed wykładami daję korki z programowania... czymś trzeba zarobić na sypiącą się płytę główną.
Taka odpowiedź mi w zupełności wystarczy, dziękuję.

Co do zaskoczenia mnie.. nie wykreślałem żadnej z tych dwóch możliwości, gdyż jak wspomniałem, zbyt rzadko tu bywam, aby mieć pojęcie o sytuacji tego serwisu. A dla osoby niewtajemniczonej niektóre rzeczy mogą sugerować, że to całkiem udany komercyjny projekt (sprzedaż pacc - przynajmniej w początkowych planach chyba miała być źródłem funduszy na nagrody, a z wcześniejszych rzeczy dla mnie np. zaskoczeniem było wprowadzenie nowego silnika forum, który na licencji bezterminowej znowu taki tani nie jest). No ale jak już napisałeś, to wrażenie jest mylne.

Co do tego, że szukacie osoby według mojej pierwszej wersji odpowiedzi (wciąż traktując ją z przymrużeniem oka) - naturalnie nikogo za to nie winię. Sam bym w przypadku niektórych stron pasował do takiego opisu i zapolował na taki wpis do CV, więc wierzę, że także u Was znajdzie się ktoś, kto spełni wymagania i z chęcią wspomoże serwis, czego na koniec Wam życzę.

---edit---
no to koniecznie proście dalej bo 3.5.x wprowadził na prawdę mnóstwo przyjemnych zmian
anyway - nie będę już ciągnął tematu. odpowiedź otrzymałem, a dalsza dyskusja to za duży offtopic. Cel tego wątku, to znalezienie programisty

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 07-12-2005 o 23:47.
Bonastick jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-12-2005, 23:31   #22
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Huh, akurat z forum, toś trafił
Licencję na forum posiada fpp.pl, nasz sponsor. Ot, kupili ileśtam licencji, i za hurt mają zniżkę.
Problem jest teraz w tym, że jak widać od dawna już jest forum w wersji 3.5.x, a my dalej jedziemy na 3.0.x, bo niemożemy doprosić się nowszej wersji. Tak więc, jak widać, sponsoring ma swoje zady i walety
stary 08-12-2005, 06:18   #23
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

No cóz, ja sie już zgłosiłem. www.fantasyforever.prox-net.pl - zeby mogli zobaczyć wszyscy
Gallar jest offline  
stary 08-12-2005, 09:46   #24
xmik
Guest

Domyślny

Witam,

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bosal
Jeśli znasz PHP oraz jesteś dobrym programistą, masz świeże i dobre pomysły. Tibia.pl daje Ci możliwość rozwoju oraz podwyższenia swoich kwalifikacji.
Ja się tak zastanawiam jakiego rodzaju rozwój miał na myśli autor posta :> oraz w jaki sposób potencjalny programista biorąc udział w tym projekcie może podnieść swoje kwalifikacje :| Pisanie takiego forum myśle, że nie jest czymś wyjątkowym, nie mówiąc już o samym "portalu" którego konstrukcja nie może być bardziej skomplikowana od CMS'a...

Podsumowując sądze iż dla osób szukających prawdziwych wyzwań programistycznych nie jest to jakaś super okazja do tego Ale mogę się mylić... więc czekam na odpowiedź

Pozdrawiam !

stary 08-12-2005, 09:50   #25
shpyo
Programista

Data dołączenia: 14 07 2005
Lokacja: Thais

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zebrak
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 46
Skille: 20/25
Poziom mag.: 51
Domyślny

@xmik dobre, ubaw po pachy. Jeszcze napisz że piszesz w php

ps. też się zgłosiłem
aby konkurecja wiedziała (3 wybrane projekty jakie zrobiłem)
- http://senpuu.net
- http://luxmed.lublin.pl
- http://autentyki.pl

;]

Ostatnio edytowany przez shpyo - 08-12-2005 o 09:52.
shpyo jest offline  
stary 08-12-2005, 11:22   #26
tkcolt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 04 2005

Profesja: Elite Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Domyślny

Post jest nieaktualny i nie ma co tu oglądać.

Ostatnio edytowany przez tkcolt - 21-02-2007 o 03:48.
tkcolt jest offline  
stary 08-12-2005, 12:01   #27
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bosal
mi sie wydaje ze ten serwis jest najlepszy
hehe, nie ma to jak wrodzona skromność

Vanhelsen jest offline  
stary 08-12-2005, 14:41   #28
Xetor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Siedlce

Imię: Brak
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Pythera
Poziom: 38
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
Domyślny

http://www.geral.piwko.pl Moja strona ... Tylko nie chce mi się jej uakualniać
stary 08-12-2005, 15:14   #29
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez faucolt
Ciekawi mnie po co Ci rozszeżenia *.php jak strona jest całkowicie wykonana w html'u + dodatki
No więc tak - system newsów, system dodawania artykułów i cała reszta "badziewia" była pisana w php. I bylo to to na stronie póki nie została ona zamknięta. Pozatym strona jest robiona w "ramkach" - to też wymaga php.. something more ?.
Gallar jest offline  
stary 08-12-2005, 20:50   #30
Gniew Mroku
Użytkownik Forum

Gniew Mroku's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

A ja ciągle nie dostałem odpowiedzi jak dużo i czego mniej więcej będziecie od takowego programisty wymagać.

Co do 6 latków piszących strony, ja sam Pascala zacząłem w wieku ok. 3 lat(a potem przerwa od 4 do 12 ;p) i choć były to programiki w stylu zagraj melodyjke to wydaję mi się że strony w wieku 6 lat są możliwe, ale i tak jest to wyczyn.
stary 08-12-2005, 21:51   #31
Xetor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Siedlce

Imię: Brak
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Pythera
Poziom: 38
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gniew Mroku
A ja ciągle nie dostałem odpowiedzi jak dużo i czego mniej więcej będziecie od takowego programisty wymagać.

Co do 6 latków piszących strony, ja sam Pascala zacząłem w wieku ok. 3 lat(a potem przerwa od 4 do 12 ;p) i choć były to programiki w stylu zagraj melodyjke to wydaję mi się że strony w wieku 6 lat są możliwe, ale i tak jest to wyczyn.
Tak propo to mam 15 lat . I mnie to g**no obchodzi twój życiorys pascala ! Jak jesteś taki kozak to zrób stronke :/ ....
Edit :
http://www.geral.piwko.pl

Ostatnio edytowany przez Xetor - 08-12-2005 o 22:08.
Xetor jest offline  
stary 08-12-2005, 22:06   #32
Thomas
Użytkownik Forum

Thomas's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz:]

Imię: ...
Thomas ma numer GG 5032215
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gniew Mroku

taa... A ja 4 miechy po urodzeniu zacząłem grać na pianinie i założyłem nawet własny zespół...-.-
stary 09-12-2005, 12:45   #33
blackroose
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 12 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Whitr Mas
No może nareszcie będe miał co robić, bo mam chwilową przewe w wykonaywaniu sklepu
Widzialem jak cie Bob thiep zabil.
Nov 12 2005, 12:35:40 CET Killed at Level 18 by Bob thiep
blackroose jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania