Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-12-2005, 22:38   #21
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2003

Stan: Na emeryturze
ketsok ma numer GG 3472574
Domyślny

DObra..nie moge sie klucic ze wszystkimi tu, skupie sie na Kald~... wiedz dobrze ze te AWF to swykla literowka, co do zmiany Polski (bo tak sie nazywa nasz kraj) Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej na Rzeczpospolitą to chyba to potrafisz zrozumiec?
napisales:
"AWS faktycznie, doprowadził do upadku socjalizmu w Polsce - ale nadawał się tylko na buntowników rewolucjonistów, bo ich rządy tylko mocniej spieprzyły gospodarkę, tworząc olbrzymią stopę bezrobocia i bezdenną dziurę budżetową."
Spieprzyły gospodarke? to myslisz ze gospodarka polegająca na wysylanie wszystkiego co w Polsce dobre na wschod (za bezcen tak na marginesie) to było genialne rozwiązanie a pierwsze próby wprowadzenia gospodarki wolnorynkowej były spieprzeniem wyzej wymienionego? Ciekawe...
Olbrzymia stopa bezrobocia? Człowieku obudz sie... Za bezrobocie są winni m.in. ludzie!! przyzwczajeni do "czy sie lezy czy sie siedzy 2 tysiace sie nalezy" po prywatyzacji bylo wygodniej krzyczec ze nie ma pracy, ze robi sie za grosze niz zabrac sie do pracy...nie mowie... bylo duzo zlego, ale chyba nie sadziles , ze sytuacja w Polsce poprawi sie z dnia na dzien!Dziura budzetowa - przemilczmy... lepiej dziure zapychac pozyczkami od innych nacji?

napisales:
"To nie było na zasadzie, miałeś chamie złoty(ale niedopucowany) róg, a zostawiłeś gówna wór. To było na zasadzie, dostałeś wór gówna to sobie radź, hehe, potem i tak będzie na ciebie - boś postkomuch i społeczeństwo się od ciebie odwróci. I popatrz, jakoś się nie odwróciło, skoro lewica rządziła tak długo."

Nie..to było na zasadzie: my dostalismy litą skałe z żyłą złota, rozbilismy ją i mamy w worku piasek ze złotem, wy odrzućcie piasek i zostawcie złoto... ale sld stwierdzilo ze lepiej zostawic piasek a zloto zabrac do kieszeni.

napisałes:
"Praca dla wszystkich?
Zapewnienie schronienia?"

ad1: trzymane na sile zaklady przynoszace straty?
ad2: schornienie? tak! jedyny warunek, musisz miec zdanie takie jak my..inaczej wyslemy zomo...

napisales:
"Bo, ofkors, jakby wtedy Wałęsa był u władzy, to byśmy kąpali się w mleku i szampanie."
Czy ja to powiedzialem?

napisales:
"Pozdrów ode mnie panią przedszkolankę, bo sądząc po poziomie odzywek, parę ładnych lat tam kiblujesz. "
Pozdrow odemnie twoich nauczycieli WOSu i Historii, pogratulowac umiejetnosci przekazania faktów.

@VIL
napisales:
"To haslo pojawia sie przy okazji kazdych wyborow, w programie kazdej partii, jak to sie ma do rzeczywistosci widzimy caly czas.."
To bylo haslo wyborcze SLD... cala Polska byla w bilboardach gdzie stała mała dziewczynka i kolo niej napis przywrocmy polsce normalnosc........

napisales:
"Nie jest latwo wprowadzic reformy ( kwestia kondycji finansowej kraju itp ), latwo jest rozpoczac mechanizmy legislacyjne i zostawic innym wdrozenie programu, a potem oskarzyc o zmarnowanie szansy. "
To fakt..AWS zapoczatkowalo je, nie mieli łatwo, ale SLD potrafilo wykorzystac "złe dobrego poczatki" przeciwko nim...

zacytowales tez wypowiedz Kaczynskiego..ja nigdy nie mowilem ze ja na niego glosowalem i nie mam zamiaru go tlumaczyc, bo on nie jest liderem partii politycznej ktora popieram i na ktora glosowalem.

NIE MAM POJECIA CZY NIE POWTARZAM POSTA BO SZCZERZE COS MI SIE CHRZANI, JEZELI ZROBILEM DOUBLE POSTA PROSZE O WYROZUMIALOSC:/
[img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/16/bobban.gif[/img]

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
ketsok jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-12-2005, 22:49   #22
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ketsok
zacytowales tez wypowiedz Kaczynskiego.
przyklad polskiej kultury politycznej, w moim odczuciu to akurat ludzie z SLD byli najchlodniej reagujacymi politykamiw parlamencie, nigdy nie widzialem ich wyprowadzonych z rownowagi, pojedyncze gafy Millera i Cimoszki nie zmieniaja tego, ze chamtstwo to domena populistow i radykalow, glownie z prawej strony.

Cytuj:
To bylo haslo wyborcze SLD... cala Polska byla w bilboardach gdzie stała mała dziewczynka i kolo niej napis przywrocmy polsce normalnosc........
Czym sie rozni billboard z Millerem i przywracaniem ( lub przewracaniem jak to ladnie ujal Pietrzak ) normalnosci od billboardu traktujacego o lepperowaniu Polski ? Przed wyborami kazdy deklaruje chec sprzatania po poprzednikach. Normalne, zwlaszcza biorac pod uwage niezadowolenie spoleczne. Tyle ze po wyborach kazda ekipa jakos sie do tej naprawy nie kwapi.

Podsumowujac: uwazam, ze dopoki nie wymienimy calej ekpy rzadzacej na nowa, nic w tym kraju nie ulegnie poprawie. Bez roznicy kto bedzie krajem rzadzil, i tak dalej na tapecie bedzie lll RP aka. " zrobmy swoim dobrze ".
stary 09-12-2005, 06:57   #23
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Już nie mówiąc o tym, że AWS faktycznie, doprowadził do upadku socjalizmu w Polsce - ale nadawał się tylko na buntowników rewolucjonistów, bo ich rządy tylko mocniej spieprzyły gospodarkę, tworząc olbrzymią stopę bezrobocia i bezdenną dziurę budżetową
Kaldus - ale nasza gospodarka byla juz rozlozona przed AWS. Dziura budzetowa tez istniala przed AWS (ba, jak ktos wspomnial dzieki Walesie wcale teraz nie jest taka duza;]). Jedyne co oni zapoczatkowali to zmiany ustrojowe i gospodarcze - bardzo ciezkie i wymagajace spolecznego cierpienia a to wiekszosci postkomunistycznym ludzikom w Polsce (wcale nie mowie o ludziach z partii) sie nie podobalo.

Cytuj:
Jak ja nie lubię antykomuchów, którzy mają te same argumenty od 40 lat, mimo że sytuacja polityczna i społeczna się skończyła, a obecna lewica nie jest postkomunistyczna.
Brawo Kald! Ale co zrobisz, kiedy dzieci powtarzaja po rodzicach?

Cytuj:
Tyle ze po wyborach kazda ekipa jakos sie do tej naprawy nie kwapi.
Wiesz, bo ludzie od razu chcieliby zobaczyc w Polsce kraine mlekiem i miodem plynaca. A teraz porownaj srednia pensje miesieczna z lat 92-95 to tej obecnej. Porownaj sobie wzrost gospodarcz i wartosc zlotego. Czy jest gorzej? Nie sadze. Proponuje tez zapoznac sie z tym co dokonal rzad w przeszłosci.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kald
Nie dość że gówniarska odzywka
A czego ty sie po nmim spodziewales?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 09-12-2005 o 07:17.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2005, 09:06   #24
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Domyślny

atakujecie mnie bo napisalem komus tu "ze jesli za komuny bylo lepiej to neich jedzie na bialorus"..i co w tym gowniarskiego badz niezrozumialego!? ustruj na bialorusi pokrywa sie dokaldnie z tym jaki mielismy za prl... ja nie widze w moim wyrazeniu nic zdroznego... jak ci sie podoba brak swobod obywatelskich, puste sklepy, kolejki za wszystkim co mozna do garka wlozyc, niski pkb, dyktatura..ptosze bardzo...droga wolna... na bialorusi tak wlasnie jest... i dalej nieruzumie co w tym gowniarskiego...

@Matek:"Brawo Kald! Ale co zrobisz, kiedy dzieci powtarzaja po rodzicach?
"
no wybacz ...wiekszosc, ba moze nawet wszyscy tutaj nie pamietaja prl...ja mam te swoje 20 lat i co nie co zaczynam pamietac dopiero kiedy prl padlo... ale od tego są nauczyciele historii, od tego sa rodzice, starsze rodzenstwo... to sie nazywa edukacja...i nie widze nic zlego kiedy mowie to samo co te 10-15 lat temu.. a wiecie dlaczego? bo to jest prawda! a nikt jakos nie podnosi sprzeciwu ze np Alianci wyladowali w normandii...dlaczego? bo to jest taki sam fakt historyczny jak stan Polski za PRL

[url="http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=64481"] [img]http://i1.tinypic.com/no97gi.jpg[/img][/url]

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
stary 09-12-2005, 10:01   #25
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
no wybacz ...wiekszosc, ba moze nawet wszyscy tutaj nie pamietaja prl...ja mam te swoje 20 lat i co nie co zaczynam pamietac dopiero kiedy prl padlo... ale od tego są nauczyciele historii, od tego sa rodzice, starsze rodzenstwo... to sie nazywa edukacja...i nie widze nic zlego kiedy mowie to samo co te 10-15 lat temu.. a wiecie dlaczego? bo to jest prawda! a nikt jakos nie podnosi sprzeciwu ze np Alianci wyladowali w normandii...dlaczego? bo to jest taki sam fakt historyczny jak stan Polski za PRL
Jest roznica pomiedzy potwierdzeniem, ze kiedys bylo zle (tak, ja tez uwazam, ze wtedy bylo zle) a pieprzeniem ludzi o tym, ze dzisiejsza lewica to komunisci. Czaisz o co mi chodzi? Bo tylko o to mi chodzilo.

Wystarczy przeciez wspomniec o tym, ze np. jestem zwolennikiem SLD i juz pewne osoby z tego forum wyskocza z tekstami, ze lewica to komunisci etc. Niestety - te same osoby jakos nie chca poszukac i np. TERAZ podczas budowy IV RP na rząd, kierowany przeciez przez jakznie NIEkomunistyczna partie na wiceministra sprawiedliwosci mianuje Andrzeja Kryże, który UWAGA w latach 80 skazywal dzialaczy opozycji na kary wiezenia (chociazby na Komorowskiego). Czy oni juz zapomnieli jaka nagonke zrobili na Cimoszewicza, ktory NIE skazal ani jednego opozycjonisty?

Moj jogger
stary 09-12-2005, 21:00   #26
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Jesli mozna w miesiac po wyborach wycofac sie z obietnic wyborczych, to mozna i w pare miesiecy zmienic twarz partii z chorobliwych antykomunistow na to co mamy teraz ..

Wszak stolki juz sa w naszych rekach, a ze mamy tu g**** nie demokracje, narod moze nam loda przez nastepne 5 lat..

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Porownaj sobie wzrost gospodarcz i wartosc zlotego. Czy jest gorzej? Nie sadze. Proponuje tez zapoznac sie z tym co dokonal rzad w przeszłosci.
Wzrost gospodarczy to akurat wskaznik sztuczny, tak samo jak srednia placa, ktorej nie siega nikt z ludzi ktorych znam ( a pomimo to jest "srednia" ). Nie wplywa to w zaden sposob na moj obraz kolejnych rzadow, ktore najpierw mowia to co glupi narod chce uslyszec, a potem robia swoje. Zgadzam sie, ze sytuacja jest ciezka, ale jak na razie nie widze powaznych prob jej poprawy, a tylko przepychanki na poziomie przydzialu stolkow.

Ostatnio edytowany przez Vil - 09-12-2005 o 21:07.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2005, 21:03   #27
Sorcerer Maciek
Zbanowany

Data dołączenia: 26 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Jak ja nie lubię antykomuchów, którzy mają te same argumenty od 40 lat, mimo że sytuacja polityczna i społeczna się skończyła, a obecna lewica nie jest postkomunistyczna.
Nie? Nazywaj sobie jak chcesz, bAKUSIU, ale to nie zmienia faktu ze komuchow tam pelno.
plx plx swiety kaldus sie obrazil, pomachal lapicia bo wszedzie widzi gowniarzy! Po prostu twarz ci sie w glanach odbija.
Sorcerer Maciek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2005, 21:09   #28
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
Nie? Nazywaj sobie jak chcesz, bAKUSIU, ale to nie zmienia faktu ze komuchow tam pelno.
Starzy towarysze z PZPR. ktorych z komunizmem laczy tylko historia...
stary 09-12-2005, 21:13   #29
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Spieprzyły gospodarke? to myslisz ze gospodarka polegająca na wysylanie wszystkiego co w Polsce dobre na wschod (za bezcen tak na marginesie) to było genialne rozwiązanie a pierwsze próby wprowadzenia gospodarki wolnorynkowej były spieprzeniem wyzej wymienionego?
Moze chodzilo mu o ustawy (becikowe, pfff), jak i np diety poselskie?

Cytuj:
Olbrzymia stopa bezrobocia? Człowieku obudz sie... Za bezrobocie są winni m.in. ludzie!! przyzwczajeni do "czy sie lezy czy sie siedzy 2 tysiace sie nalezy" po prywatyzacji bylo wygodniej krzyczec ze nie ma pracy, ze robi sie za grosze niz zabrac sie do pracy...nie mowie... bylo duzo zlego, ale chyba nie sadziles , ze sytuacja w Polsce poprawi sie z dnia na dzien!Dziura budzetowa - przemilczmy... lepiej dziure zapychac pozyczkami od innych nacji?
No pewnie, bo gosciu po zawodowce, ktory za komuny pracowal..hm...9 godzin, zarabial dosc sensowna sume, za ktora sam moglby jako tako utrzymac rodzine. A teraz szuka przez pol roku pracy, zeby pozniej siedziec w hurtowni przez 12h albo i wiecej, aby zarobic 800 zl na reke? Polowa z tego idzie na czynsz, a kolejne 200zl na prad + wode...I co tu lepszego?
Cytuj:
Nie..to było na zasadzie: my dostalismy litą skałe z żyłą złota, rozbilismy ją i mamy w worku piasek ze złotem, wy odrzućcie piasek i zostawcie złoto... ale sld stwierdzilo ze lepiej zostawic piasek a zloto zabrac do kieszeni.
A popatrz na obecny rzad - minely ledwo dwa miechy, a juz zaczynaja myslec nad glupotami i tluc sie o stolki...
Cytuj:
ad1: trzymane na sile zaklady przynoszace straty?
ad2: schornienie? tak! jedyny warunek, musisz miec zdanie takie jak my..inaczej wyslemy zomo...
ad1. bo lepiej zlikwidowac zaklady, ktore utrzymywaly miasto? Patrz Walbrzych - w biedaszybach kto teraz pracuje, jak nie ci, ktorym zaklady zamknieto?
ad2. w czasach komunizmu przyznawano mieszkania socjalnie i inne bajery - a teraz, w porownaniu z tamtymi czasami, bardzo malo buduje sie mieszkan panstwowych...
Cytuj:
napisales:
"Pozdrów ode mnie panią przedszkolankę, bo sądząc po poziomie odzywek, parę ładnych lat tam kiblujesz. "
Pozdrow odemnie twoich nauczycieli WOSu i Historii, pogratulowac umiejetnosci przekazania faktów.
WOS bedzie mial za rok, a nauczycieli od historii ma raczej dobrych. Za to tobie pogratulowac obiektywnego patrzenia na swiat

Cytuj:
@VIL
napisales:
"To haslo pojawia sie przy okazji kazdych wyborow, w programie kazdej partii, jak to sie ma do rzeczywistosci widzimy caly czas.."
A nie widzisz, ze praktycznie w kazdych wyborach jest to samo haslo, tylko pod inna nazwa? "Badzmy dumni z Polski", "Prezydent z zasadami", "Uczciwy prezydent", "Czlowiek z charakterem"? Fajnie to zobrazowano na jednym z bilboardow wyborczych - "Wybieraj Giertycha, co cie w dupe popycha" oraz "Czlowiek z charakterem, a cialko tez ma zaj***iste"

Jakby tak popatrzec tylko na rzad w Polsce, to sa ciagle ci sami ludzie, tylko siedzacy na innych stolkach...
stary 09-12-2005, 21:16   #30
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Zdecydowanie PiS tonie moje przekonania polityczne, ale lepszy Kaczyński i PiS niż Tusk i PO. Podobnie rząd mniejszościowy PiS-u jest lepszy niż POPiS-owy. Znając nieudolność polskich rządów i zmienność i sklerozę wyborców za 4 lata władze SLD lub jakiś inny twór lewicowy (odpukać w niemalowane).

Co do samoobrony, "socjoliberał" Lepper po prostu zrozumial, że wizurunek warchołą więcej wyborcó mu nie przysporzy, więc sie zmienia.

CO do tego na kogo bym zagłosował - Exstraklasa
stary 09-12-2005, 22:07   #31
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

Teraz wszyscy sie zaczna wkurzac ze mowie to dla hecy ale ja tak uważam.

Moze dla polski nie wyszlo by to na dobre gdyby został prezydentem ale Lepper to jest przynajmniej facet z jajami. Mowi to co mysli a nie to co mu wypada. Powiedzmy sobie szczerze, wszyscy, kompletnie wszyscy mówią to co ludzie chcą usłyszec...

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2005, 22:42   #32
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Domyślny

Ja wogole sie tym nie interesuje, "Fakty" ogladam tylko dla beki i żyje mi sie dobrze
Evul Tibian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2005, 22:58   #33
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evul Tibian
Ja wogole sie tym nie interesuje, "Fakty" ogladam tylko dla beki i żyje mi sie dobrze
Dodajmy, że masz 13 lat i żyjesz za pieniądze rodziców.
stary 09-12-2005, 23:11   #34
ketsok
Użytkownik Forum

ketsok's Avatar

Domyślny

@ Nekromanta:
"Moze chodzilo mu o ustawy (becikowe, pfff), jak i np diety poselskie?"
Mowa tu o PRL i AWS a nie o Pisie-czytaj uwazniej.

"No pewnie, bo gosciu po zawodowce, ktory za komuny pracowal..hm...9 godzin, zarabial dosc sensowna sume, za ktora sam moglby jako tako utrzymac rodzine. A teraz szuka przez pol roku pracy, zeby pozniej siedziec w hurtowni przez 12h albo i wiecej, aby zarobic 800 zl na reke? Polowa z tego idzie na czynsz, a kolejne 200zl na prad + wode...I co tu lepszego?"
No tak... bo najlepiej by wam było zyc, dgzie nie rtzeba sie uczyc zeby znalezc dobrą prace nie? najlepiej tak jak kiedys, gowniane wykształcenie, gowniana robota - byle na odpier_dol sie a kasa na ręke idzie... tak by Ci bylo najwygodniej nie? a powedz mi..co ten czlowiek mial z kasy?Ostatnio rozmawialem z moim w00jkiem, ktory caly prl zapi_erdlal w panstwowym zakladzie. przyszedl do mnie do domu i mowi jak to za komuny mu bylo dobrze... spytalem sie go zatem: miales za komuny nową lodówkę? - nie... miałes za komuny własne mieszkanie? - nie..wspoldzelcze... miałes za komuny samochód? nie...a teraz? amsz to wszystko? mam! wiec ja sie kurde pytam jak było lepiej?!

"A popatrz na obecny rzad - minely ledwo dwa miechy, a juz zaczynaja myslec nad glupotami i tluc sie o stolki..."
Napisze to po raz drugi - naucz sie kolego czytac..czy ja kiedykolwiek mowielm ze popieram rzad Pisu?

"ad1. bo lepiej zlikwidowac zaklady, ktore utrzymywaly miasto? Patrz Walbrzych - w biedaszybach kto teraz pracuje, jak nie ci, ktorym zaklady zamknieto?
ad2. w czasach komunizmu przyznawano mieszkania socjalnie i inne bajery - a teraz, w porownaniu z tamtymi czasami, bardzo malo buduje sie mieszkan panstwowych..."
ad ad 1:ha! a to dobre...nie zakaldy utrzymywaly miasto a panstwo ktore do nich doplacalo...
ad ad 2: "i inne bajery" - rzeczowośc twojego wywodu mnie powaliła - a socjalne mieszkania jak byly tak są...

"WOS bedzie mial za rok, a nauczycieli od historii ma raczej dobrych. Za to tobie pogratulowac obiektywnego patrzenia na swiat "
poprawka, mnie mozna pogratulowac twardego stąpania po ziemii , a nie patrzenia na nią przez rozowe...aa przepraszam -czerowne -okulary.

"A nie widzisz, ze praktycznie w kazdych wyborach jest to samo haslo, tylko pod inna nazwa? "Badzmy dumni z Polski", "Prezydent z zasadami", "Uczciwy prezydent", "Czlowiek z charakterem"? Fajnie to zobrazowano na jednym z bilboardow wyborczych - "Wybieraj Giertycha, co cie w dupe popycha" oraz "Czlowiek z charakterem, a cialko tez ma zaj***iste""
Po raz trzeci dzisiaj - czy ja kiedykolwiek popieralem PIs?

"Jakby tak popatrzec tylko na rzad w Polsce, to sa ciagle ci sami ludzie, tylko siedzacy na innych stolkach..."
tak jest!! KOMUNO WROC!! lepiej miec jeden rzad przez 30 lat niz inny rzad co 4 lata... ha!

@Rabanbar
"Moze dla polski nie wyszlo by to na dobre gdyby został prezydentem ale Lepper to jest przynajmniej facet z jajami. Mowi to co mysli a nie to co mu wypada. Powiedzmy sobie szczerze, wszyscy, kompletnie wszyscy mówią to co ludzie chcą usłyszec..."
Wybacz, ale nie chce aby moj naród reprezentowal człowiek, który pozbawiony jest jakiegokolwiek ogładu, jest populistą i egoistą.

@Evil Tibian
"Ja wogole sie tym nie interesuje, "Fakty" ogladam tylko dla beki i żyje mi sie dobrze "
Moze to i lepiej dla Ciebie..o ile ja bym byl szczesliwszy gdybym nie byl w mlodziezówce PO...

@Vil
"Wzrost gospodarczy to akurat wskaznik sztuczny, tak samo jak srednia placa, ktorej nie siega nikt z ludzi ktorych znam ( a pomimo to jest "srednia" ). Nie wplywa to w zaden sposob na moj obraz kolejnych rzadow, ktore najpierw mowia to co glupi narod chce uslyszec, a potem robia swoje. Zgadzam sie, ze sytuacja jest ciezka, ale jak na razie nie widze powaznych prob jej poprawy, a tylko przepychanki na poziomie przydzialu stolkow."
W jednym się z Tobą zgodzę... nie widać poprawy dla Polski.. moim zdaniem jedynym słusznym wyjsciem byloby wprowadzenie podatku liniowego, co zresztą proponowała PO.

[/center]
<MAX 20 kB W PODPISIE!>
stary 10-12-2005, 00:03   #35
Trialowiec
Guest

Domyślny

Nic tylko czekać na nowe państwo policyjne.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-12-2005, 07:42   #36
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
plx plx swiety kaldus sie obrazil, pomachal lapicia bo wszedzie widzi gowniarzy! Po prostu twarz ci sie w glanach odbija.
Chłopcze, jesteś żałosny. Raz, ja nie przekręcam tWOJEGO nicka. Dwa, ja miałem powód do nazwania cIĘ gówniarzem - może o tym zaświadczyć ktokolwiek - bo gówniarskie odzywki rzucałeś. A tOBIE kończą się argumenty, więc próbujesz mnie - nieudolnie - wyśmiać. Nie ta klasa, dziecino.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-12-2005, 20:33   #37
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

co do Leppera i egoizmu.jak ja bym był egoistą to nie wyszedłbym z rolnikami na blokady ale co mi tam
Sytuacja jest niedobra może te rządzy to zmienią może nie,a najlepsi są frustraci
POmy chcemy po po chcemy i tak daleeeej.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-12-2005, 20:44   #38
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004

Domyślny

Ja narazie widzę bardzo dobrze sie dzieje. Skończyo sie lizodopustwo do Rosji i Niemiec. Co dalej zobaczymy.

BTW. Jeśli na partię PO głosowała głownie ludzie wykształceni, światli, to mamy takichy ludzi najwyższy odsetek w europie ;]

Temat nie ma sensu ^^
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-12-2005, 21:51   #39
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003

Domyślny

Cytuj:
@ Nekromanta:
"Moze chodzilo mu o ustawy (becikowe, pfff), jak i np diety poselskie?"
Mowa tu o PRL i AWS a nie o Pisie-czytaj uwazniej.
Mowiles o ustawach, wiec nawiazalem do ustaw, a nie do walki AWS-PIS.
Cytuj:
No tak... bo najlepiej by wam było zyc, dgzie nie rtzeba sie uczyc zeby znalezc dobrą prace nie? najlepiej tak jak kiedys, gowniane wykształcenie, gowniana robota - byle na odpier_dol sie a kasa na ręke idzie... tak by Ci bylo najwygodniej nie?
Tak, tak byloby mi wygodniej - bo kiedys gosciu sie nie uczyl i mial dostatecznie duzo kasy, a teraz uczysz sie 1/4 swojego zycia, siedzac pol dnia nad ksiazkami, i masz podobna (lub gorsza) sytuacje finansowa od np gornika z zawodowka w czasach PRLu. A taki gornik conajmniej czas mial dla siebie...
Cytuj:
a powedz mi..co ten czlowiek mial z kasy?Ostatnio rozmawialem z moim w00jkiem, ktory caly prl zapi_erdlal w panstwowym zakladzie. przyszedl do mnie do domu i mowi jak to za komuny mu bylo dobrze... spytalem sie go zatem: miales za komuny nową lodówkę? - nie... miałes za komuny własne mieszkanie? - nie..wspoldzelcze... miałes za komuny samochód? nie...a teraz? amsz to wszystko? mam! wiec ja sie kurde pytam jak było lepiej?!
Znajdz mi zdanie, gdzie jasno i wyraznie napisalem "wg mnie za czasow komunizmu bylo lepiej"?

Cytuj:
Napisze to po raz drugi - naucz sie kolego czytac..czy ja kiedykolwiek mowielm ze popieram rzad Pisu?
Popierasz dzisiejszy rzad (PIS+PO+inne gowna),co mozna wywnioskowac z twojej wypowiedzi. Nie powiedzialem, ze popierasz ktorakolwiek partie.
Cytuj:
ad ad 1:ha! a to dobre...nie zakaldy utrzymywaly miasto a panstwo ktore do nich doplacalo...
Misiu kolorowy, a teraz to juz nawet panstwo nie chce miasta utrzymywac...
Cytuj:
ad ad 2: "i inne bajery" - rzeczowośc twojego wywodu mnie powaliła - a socjalne mieszkania jak byly tak są...
Moi dziadkowie czekali na mieszkanie komunalne bodajze 3 lata. Jesli ty w tak krotkim czasie otrzymasz mieszkanie, pojade do ciebie i pogratuluje ci osobiscie.
Cytuj:
tak jest!! KOMUNO WROC!! lepiej miec jeden rzad przez 30 lat niz inny rzad co 4 lata... ha!
Ta, wolalbym jeden rzad, bo w tym i tak siedza te same mordy I kto jest nowy? Rutkowski, ktory zostal poslem dla immunitetu?
stary 13-12-2005, 07:02   #40
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Tak, tak byloby mi wygodniej - bo kiedys gosciu sie nie uczyl i mial dostatecznie duzo kasy, a teraz uczysz sie 1/4 swojego zycia, siedzac pol dnia nad ksiazkami, i masz podobna (lub gorsza) sytuacje finansowa od np gornika z zawodowka w czasach PRLu. A taki gornik conajmniej czas mial dla siebie...
Wybacz kolega, ale ta kasiorka przez spora czesc czasu byla calkowicie bezwartosciowa. Jak nie kartki to inflacja. Myslisz, ze dlaczeto po obaleniu spolki rosyjskiej usunieto nam z pieniazkow 4 zera? Idac dalej: dzisiaj tez nikt ci sie nie kaze uczyc w LO czy na studiach. Mam kumpele, bardzo ambitna, oczytana i inteligetna, ktora poszla do zaowodowki... bo chciala byc fryzjerka. Traf chcial, ze zalatwila sobie praktyki u jednego z lepszych polskich fryzjerow - za same dostaje caly c***, ale po praktykach....

Druga sprawa: ciezko porownywac ustroj w ktorym gospodarka byla centralnie sterowana a ustroj, ktory proponuje konkurencje. W pierwszym ceniono 'norme dzienna' nad jakosc i indywidualizm co owocowalo tym, ze jednostki ambitne zarabialy tyle samo co jednostki o*******ajace sie (chyba, ze mialy znajomosci). Natomiast w tym drugim mamy wieksze pole do pomysłu. Mozemy wdrozyc co tylko nam sie podoba: oczywiscie, jezeli mamy ambicje i chęc do ostrego zapieprzania chociaz na poczatku. Bo jak chcesz miec kasy jak lodu bez pracy to idz do Ery.

Cytuj:
Moi dziadkowie czekali na mieszkanie komunalne bodajze 3 lata. Jesli ty w tak krotkim czasie otrzymasz mieszkanie, pojade do ciebie i pogratuluje ci osobiscie.
No to mieli szczescie. Moja matka z ojcem czekali na takowe 12 lat. Az przyszedl nowy sytem, zaczelo sie lepiej zarabiac i mozna bylo kupic swoje... od babci, ktora owo zajela toz po wojnie

Moj jogger
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania