Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-12-2005, 13:21   #21
lukaszlukasz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2005
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tessil
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Secura
Poziom: 10
Skille: słabe
Poziom mag.: 1
Domyślny

mam tu screeny z uzyciem wandow:

Wand of Plague: (lvl 19+)

Wand of Dragonbreath (lvl 13+)

P.S. tylko nie śmiejcie sięz mojego eq - wiem że nie jest najlepszy

Ostatnio edytowany przez lukaszlukasz - 14-12-2005 o 13:22.
lukaszlukasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-12-2005, 12:03   #22
Petito161
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 11 2005

Petito161 ma numer GG 6453596
Domyślny Wand Of Inferno

Czy ktos wie za ile zadaje obrazenia ,,Wand Of Inferno'' i ile kosztuje oraz jakie zadaje obrazenia???
Petito161 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2005, 12:11   #23
Kamkos!
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 11 2005

Domyślny

Dałby ktos spis rożdżek ????
Kamkos! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2005, 12:47   #24
Kamkos!
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 11 2005

Domyślny

ile zre many Wand of Plague
Kamkos! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-12-2005, 15:41   #25
Manrox
Użytkownik Forum

Manrox's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: (brak informacji)

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 95
Skille: 95/70
Poziom mag.: 20
Domyślny

A więc pamiętajcie na przyszłość:

Druid używa "Rod"
Sorcerer używa "Wand"
Każda wand oraz rod, ma zasięg 3 kratek. Żeby nie obrywać od cyclopa, ale też żeby nie strzelać z połowy ekranu.

Ja, jako sorcerer znam tylko Wandy:

Wand of Vortex. Można używać od 7 lvla Sorcerer, wali od 7-20 (może odbiegać, ale rzadko), zabiera 2 many. Wali Elektrą (tzn. mocą tak jak HMM, tylko damage inny). Dostajemy za darmo, ale jak zgubimy, można ją kupić za 500 gp.

Wand of Dragonbreath. Można używać od 13 lvla Sorcerer, wali od 10-25 (może odbiegać), zabiera 3 many. Wali ogniem. Kosztuje 1k (1000 gp)

Wand of Plague. Można używać od 19 lvla Sorcerer. Nie znam zadawanych obrażeń, ale wydaje mi się że od 20-40. Wali trucizną, można ją kupić za 10k (10000gp). Zabiera chyba 6 many.

Wand of Cosmic Energy. Można używać od 26 lvl Sorcerer. Obrażenia od 35-55, zabiera około 6-10 many (nie wiem, nie pamiętam). Można ją kupić za 20k. Wali Elektrą.

Wand of Inferno. Można używać od 40 (albo 46) Sorcerer. Zabiera 13 many, wali po 60-70, kosztuje 40k. Można ją kupić w Edron oraz w Venore (gdzie indziej podobno nie można). Wali z explozji (obrażenia fizyczne).

Mam nadzieję że podoba wam się mój poradnik, oraz że przyda się graczom, którzy nie wiedzą czym bić. Pragnę przypomnieć, że różdżki są jednoręczne, tzn. można nosić z nimi tarczę, ale nie posiadają punktów ataku, obrony czy pancerza. Oczywiście każda ma swój wygląd. Rzadna nie zadaje obrażeń na dystans większy niż 3 kratki, nie bije paraliżem ani nie wali na obszar.

Gildia: zastrzeżone przez leadera
Miejsce zamieszkania: Edron
Manrox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2005, 07:50   #26
Dziutrix
Użytkownik Forum

Dziutrix's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon

Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
Pytanie Wand of Cosmic Energy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Manrox

Każda wand oraz rod, ma zasięg 3 kratek. Żeby nie obrywać od cyclopa, ale też żeby nie strzelać z połowy ekranu.

Wand of Cosmic Energy. Można używać od 26 lvl Sorcerer. Obrażenia od 35-55, zabiera około 6-10 many (nie wiem, nie pamiętam). Można ją kupić za 20k. Wali Elektrą.

Pragnę przypomnieć, że różdżki są jednoręczne, tzn. można nosić z nimi tarczę, ale nie posiadają punktów ataku, obrony czy pancerza. Oczywiście każda ma swój wygląd. Rzadna nie zadaje obrażeń na dystans większy niż 3 kratki, nie bije paraliżem ani nie wali na obszar.
Słyszałem, że Wand of Cosmic Energy zadaje tylko obrazenia w odleglosci 1 kratki. Czy moglby ktos to sprawdzic i napisac?

EDIT:
Przepraszam, za to pytanie odpowiedz znalazlem tu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...highlight=wand

TIBIA TYLKO 4 FUN, NIC WIĘCEJ!

Ostatnio edytowany przez Dziutrix - 18-12-2005 o 07:52.
Dziutrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2005, 09:26   #27
Manrox
Użytkownik Forum

Manrox's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: (brak informacji)

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 95
Poziom mag.: 20
Domyślny

A więc dla druida, wszystko co wiem o jego różdżkach.

Wand of Snake~ (nie pamiętam nazwy)
Dostajemy jedną za darmo, wali na odległość około 4 kratek. Trucizna, nie zatruwa. OD 7 lvla Druid. Jeżeli pierwszą zgubimy, możemy kupić za 500 gp w sklepie z runami albo z czarami dla druida. Bije 10~

Moonlight Rod
Kosztuje 1k, ma zasięg około 3 kratek. Wali energią, od 13 lvla Druid. Wali 20~

Dla 19 Level druid, jest różdżka waląca chyba ogniem, jednak nie pamiętam jak się nazywa.

Aha, Słyszałem o różdżce która niby ma walić na odległośćjednej kratki, jednak zdaje się że to nie prawda. Bo po co taka różdżka jak potwór daje nam wieksze hity, a jeżeli założymy broń to więcej zrobimy niż z różdżki? Z góryu przekreślam tę teorię. Dla mnie to jest zwykła pogłoska.

Gildia: zastrzeżone przez leadera
Miejsce zamieszkania: Edron

Ostatnio edytowany przez Manrox - 18-12-2005 o 09:27.
Manrox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-12-2005, 09:41   #28
Lyssy
Guest

Domyślny

Cytuj:
A więc dla druida, wszystko co wiem o jego różdżkach.

Wand of Snake~ (nie pamiętam nazwy)
Dostajemy jedną za darmo, wali na odległość około 4 kratek. Trucizna, nie zatruwa. OD 7 lvla Druid. Jeżeli pierwszą zgubimy, możemy kupić za 500 gp w sklepie z runami albo z czarami dla druida. Bije 10~

Moonlight Rod
Kosztuje 1k, ma zasięg około 3 kratek. Wali energią, od 13 lvla Druid. Wali 20~

Dla 19 Level druid, jest różdżka waląca chyba ogniem, jednak nie pamiętam jak się nazywa.

Aha, Słyszałem o różdżce która niby ma walić na odległośćjednej kratki, jednak zdaje się że to nie prawda. Bo po co taka różdżka jak potwór daje nam wieksze hity, a jeżeli założymy broń to więcej zrobimy niż z różdżki? Z góryu przekreślam tę teorię. Dla mnie to jest zwykła pogłoska.
hmm... co do twoich obydwu postow - wlasnie to mnie w urzyszkodnikach denerwuje - pisza byle pisac, udaja wybitna inteligencje a na prawde nic o tym niewiedza. zobacz sobie w poradniku nalezacym do Adi olsztyn (KLIK
on napisal tam prawdziwe informacje co do rozdzek i lasek. tez mam sorcerera i niewymadrzajac sie wiem jaka ma moc i jak dziala kazda kozdzka. dla twojej wiadomosci wand of cosmic energy wali energia i tylko w zwarciu!. ok, niebede opisywal ty wszystkich rozdzek ale dla tych ktorzy niewiedza jak dzialaja rozdzki to
Prosze nawet nieczytac postow Manrox'a dotyczacych rozdzek bo informacje sa fałszywe!!
odsylam do poradnika Adi olsztyna --> CliCk
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2005, 17:00   #29
kamiakze14
Guest

LOL Pytanko

Ile zadaje obrazenie w potwory Wand of Cosmic energy ile kosztuje i od jakiego lvl jest dostępna??????????????
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2005, 17:29   #30
Rapinus
Użytkownik Forum

Rapinus's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2005
Lokacja: Barlinek

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 40
Poziom mag.: 38
Rapinus ma numer GG 8414755
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kamiakze14
Ile zadaje obrazenie w potwory Wand of Cosmic energy ile kosztuje i od jakiego lvl jest dostępna??????????????
W sklepie 10k
DMG ok 45
26 lvl sorc

okz

Pwned plx?
Rapinus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2005, 17:36   #31
Racon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:

Druid używa "Rod"
Sorcerer używa "Wand"

Ja, jako sorcerer znam tylko Wandy:

Wand of Vortex. Można używać od 7 lvla Sorcerer, wali od 7-20 (może odbiegać, ale rzadko), zabiera 2 many. Wali Elektrą (tzn. mocą tak jak HMM, tylko damage inny). Dostajemy za darmo, ale jak zgubimy, można ją kupić za 500 gp.

Wand of Dragonbreath. Można używać od 13 lvla Sorcerer, wali od 10-25 (może odbiegać), zabiera 3 many. Wali ogniem. Kosztuje 1k (1000 gp)

Wand of Plague. Można używać od 19 lvla Sorcerer. Nie znam zadawanych obrażeń, ale wydaje mi się że od 20-40. Wali trucizną, można ją kupić za 10k (10000gp). Zabiera chyba 6 many.

Wand of Inferno. Można używać od 40 (albo 46) Sorcerer. Zabiera 13 many, wali po 60-70, kosztuje 40k. Można ją kupić w Edron oraz w Venore (gdzie indziej podobno nie można). Wali z explozji (obrażenia fizyczne).

Mam nadzieję że podoba wam się mój poradnik, oraz że przyda się graczom, którzy nie wiedzą czym bić. Pragnę przypomnieć, że różdżki są jednoręczne, tzn. można nosić z nimi tarczę, ale nie posiadają punktów ataku, obrony czy pancerza. Oczywiście każda ma swój wygląd. Rzadna nie zadaje obrażeń na dystans większy niż 3 kratki, nie bije paraliżem ani nie wali na obszar.
Wiekszych glupot nie widziałem...
Racon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania