|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: In the bigg world:P
Stan: Aktywny gracz
Imię: Anjja
Profesja: Knight
Gildia: Ressurection of Evil
Świat: Iridia
Poziom: 34+
Skille: 78+/78+
Poziom mag.: 5
|
![]() Ja mam radioweczke 256 i smiga ze***iscie sniegi burze itp zero znakow w tibi i transferze jedyny minus jak jest reset serv np przez brak pradu to nie ma neta przez 2,3h a tak za***ioza trza umiec dobrze skonfugurowac kare radiowa ustawic antene i snierzyc sygnal paroma programami i wybrac optymalne ustawienia bo ci od montazy to nie zawsze fachowct,sprawdzic czy gdzies kabel antenowy nie odpada od kncowki itp itd ja nie narzekam a mam juz prawie 2 lata radiowke i na 100% nie rezygnuje ...
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Podsumowujac - radiówka ma wiele zalet, lecz jednak sa pewne warunki ktore musza byc spelnione do tego tzn. bliska odleglosc do anteny, wysoko polozony odbiornik, rzetelna firma (to chyba najwazniejsze).
Zaletami sa: - Czesto radiowka wyciaga kilkakrotnie wiecej niz powinna (przy neo to niemozliwe) - Brak limitow (chyba ze totalna komercha) - Niska cena w porownaniu do neo Jednak sa tez minusy: - Net sie klepie w czasie burz, sniezyc itp. - Czeste upadki serwow (to nie wrozy wesolej gry w tibie) - Jak firma jest juz znana i ma wielu uzytkowników to ciezko znalezc moment kiedy bedziesz mogl sobie pograc zupelnie bez lagow. Podsumowujac uwazam ze po moich kontaktach z radiowkami jednak zostane przy Neo. Dlaczego? Moze jest drogo i nie wyciagne wiecej niz 32 kb/s ale jednak kilkakrotnie razy mniej neo pada niz radiowki i na krotko. Mysle ze trafnie podsumowalem te 3 strony dyskusji
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg
|
![]() Miałem radiówke 128 kbp/s na poczatku chodzilo ok, po jakims miesiacu zaczal gubic sygnal, potem go oddzyskiwac, czego rezultatem byly kilku godzinne przerwy w dostawie. Problem ustal gdy go zglosilem (normalka). Ale po okolo 5 miesiacach zaczela mi drastycznie spadac predkosc net-u. Potem jak sie dowiedzialem coraz wiecej osob zakladalo net w swoim domu i to jest przyczyna calego problemu. Firma, ktora dostarczala mi neta zamiast inwestowac w wieksze i szybsze lacza (bo przezierz mieli kase), poprzesatala na tym co posiada. Ludzi przybywalo a net zwalnial, zwalnial, zawaaalniiaal... Az wkoncu minal rok i skonczyla sie umowa (a wraz z nia moja męka), teraz mam neo 512 i nienarzekam na ograniczenia sciagnania, mieszcze sie w swoim limicie i jestem happy.