Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-01-2006, 07:40   #21
Anjja
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2005
Lokacja: In the bigg world:P

Stan: Aktywny gracz
Imię: Anjja
Profesja: Knight
Świat: Iridia
Poziom: 34+
Skille: 78+/78+
Poziom mag.: 5
Domyślny

Ja mam radioweczke 256 i smiga ze***iscie sniegi burze itp zero znakow w tibi i transferze jedyny minus jak jest reset serv np przez brak pradu to nie ma neta przez 2,3h a tak za***ioza trza umiec dobrze skonfugurowac kare radiowa ustawic antene i snierzyc sygnal paroma programami i wybrac optymalne ustawienia bo ci od montazy to nie zawsze fachowct,sprawdzic czy gdzies kabel antenowy nie odpada od kncowki itp itd ja nie narzekam a mam juz prawie 2 lata radiowke i na 100% nie rezygnuje ...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-01-2006, 10:35   #22

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

Podsumowujac - radiówka ma wiele zalet, lecz jednak sa pewne warunki ktore musza byc spelnione do tego tzn. bliska odleglosc do anteny, wysoko polozony odbiornik, rzetelna firma (to chyba najwazniejsze).
Zaletami sa:
- Czesto radiowka wyciaga kilkakrotnie wiecej niz powinna (przy neo to niemozliwe)
- Brak limitow (chyba ze totalna komercha)
- Niska cena w porownaniu do neo

Jednak sa tez minusy:
- Net sie klepie w czasie burz, sniezyc itp.
- Czeste upadki serwow (to nie wrozy wesolej gry w tibie)
- Jak firma jest juz znana i ma wielu uzytkowników to ciezko znalezc moment kiedy bedziesz mogl sobie pograc zupelnie bez lagow.

Podsumowujac uwazam ze po moich kontaktach z radiowkami jednak zostane przy Neo. Dlaczego? Moze jest drogo i nie wyciagne wiecej niz 32 kb/s ale jednak kilkakrotnie razy mniej neo pada niz radiowki i na krotko.
Mysle ze trafnie podsumowalem te 3 strony dyskusji
stary 06-01-2006, 12:16   #23
Szpicel
Użytkownik Forum

Szpicel's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg

Domyślny

Miałem radiówke 128 kbp/s na poczatku chodzilo ok, po jakims miesiacu zaczal gubic sygnal, potem go oddzyskiwac, czego rezultatem byly kilku godzinne przerwy w dostawie. Problem ustal gdy go zglosilem (normalka). Ale po okolo 5 miesiacach zaczela mi drastycznie spadac predkosc net-u. Potem jak sie dowiedzialem coraz wiecej osob zakladalo net w swoim domu i to jest przyczyna calego problemu. Firma, ktora dostarczala mi neta zamiast inwestowac w wieksze i szybsze lacza (bo przezierz mieli kase), poprzesatala na tym co posiada. Ludzi przybywalo a net zwalnial, zwalnial, zawaaalniiaal... Az wkoncu minal rok i skonczyla sie umowa (a wraz z nia moja męka), teraz mam neo 512 i nienarzekam na ograniczenia sciagnania, mieszcze sie w swoim limicie i jestem happy.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania