|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: Jasło
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Witam
Planuje założenie internetu radiowego o szybkosci 512 kbps. Chciałbym się dowiedziec jak ogolnie gra sie w Tibie przy radiówce bo nie chce po miesiacu załowac swojej decyzji i zmieniac dostawcy Pozdro |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Przy radiowkach dosc czesto wystepuja problemy z netem z powodow miedzy innymi pogodowych
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2005
Lokacja: Dębica
Stan: Aktywny gracz
Świat: Nebula
|
![]() to zalezy jakiej jakosci masz sprzet jak daleko od anteny i czy anteny sie widza bezposrednio
ale mozesz miec problemy w dzien bedziesz mial skoki trensferu co powoduje lagi ![]()
![]() |
#4 |
Nieobecny.
|
![]() lanforum.net
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
|
![]() Sama mam radiówkę i powiem jedno - koszmar. Jeżeli nie mieszkasz w dużym mieście, to możesz sobie to podarować. Tym bardziej nie sugeruj się tym, że ma to byc 512kbps.
Ja w porywach osiągam 10kbps. Mam nonstop lagi od 1sek do (uwaga!) 7minut. Mimo że teoretycznie nie powinna, pogoda wpływa na odbiór. W czasie świąt linie wydaja sie zapchane i wszystko wolno chodzi. A i czasami zasięg potrafi sobie zniknąć... Tu powiem też, że mam karte sony ericson na numerze orange. W wiekszym miescie napewno działa to lepiej, ale moje przeżycia z GPRS nie sa zbyt przyjemne.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Ekhem... To ja mieszkam na zadupiu, mam radiówkę 64kb/s i i wszystko śmiga xD. Nic mi nie laguje. Odbiornik stoi jakieś 3km odemnie (nie wiem nawet czy to blisko czy daleko xD). U mnie jedynie kiedy pada deszcz sygnał słabiej idzie. Ale ten net do grania w Tibię się nie nadaje (mój, nie mówie ogólnie bo nie wiem
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Keltera
Poziom: 87
Skille: LIPNE:P
![]() |
![]() mam radiówke 256kb/s jest poprostu masakra na dniu nie da sie grac czasem ale to żadko moge pograc 30 min ale to sie zdaża bardzo żadko a nie miaszzkam na jakims zadupiu moja antena widzi sie z tym nadajnikiem ale grac da sie około godziny 22 więc wiesz musiał byś grać w nocy a spaćna dniu...
![]() nie polecam namtomiast lepsza jest neostrada ![]() ![]() NICK:Moorpheusa skill: 68//54 prof ![]() world ![]() Tibia jest nudna.... ![]()
bbbbęęe ? Ostatnio edytowany przez Pirko - 04-01-2006 o 07:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() tez mam radiowke i moj problem polega na tym ze rok temu wszystko chodzilo dobrze ale gdy coraz wiecej klientow zaczelo zakladac ten net to glowny facet zarzadzajacy siecia zaczol rozdzielac sygnal i nie wiem po jaka cholere ... i gowniano chodzi , choc lagi sa male latwo na nich pasc
podsumowujac Radiowka nie nadaje sie do gry w tibie.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Miałem radiówke przez pół roku. U mnie w Tibie dało się grać, pod warunkiem że grało się od 2.00 w nocy do 7.00 rano. Jeśli jesteś nocnym markiem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() hmmm radiówka i gra w tibię no nie wiem ... Ogólnie rzecz biorąc radiówka "teoretycznie" parametrami nie odstępuje "kablom" ale praktycznie ... no cóż
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
|
![]() wszystko zależy od sprzętu a jeszcze więcej od Dostwacy twojego netu. W moim 37-tys miasteczku jest dwuch dość dużycz dostawców internetu.
1. multimedia polska (kiedyś TELENET) sam z tego kożystam sprzęt karta sieciowa D-Linka, antena kliencka 2,4 GHz CyberBajta. ja kozystam z opcji 128 kpbs, i nie moge się niczego złego powiedzieć o tym dostawcy oto kilka plusów: +128kbps (ale wyciąga 120-160 w ciagu dnia, natomiast nocą jest 200% czyli ponad 256kbps -to nie bujda sam sprawdzałem szybkośc łącza nocą kilkoma programami i osiągi były podobne. +zewnętrzne IP, czyli zawsze HIGH ID na e-mule ![]() +brak limitów wysyłania i pobierania +bardzo duża siła sygnału (ja zawsze mam 95-100% moze dlatego ze mam 25m do nadajnika ![]() +sprzęt i aktywacja 1zł +bardzo mało awarii serwerów, jedyna poważna była kilka miechów temu i trwała kilka godzin. +kumpel mieszka w wiosce oddalonej o 13km od anteny bazowej i także nie ma problemów z przerywaniem usługi. +miła pomoc techniczna w biurze obsługi klienta płace 25zł (z vat) przez pierwsze 3 miechy, nastepnie 55zł (z vat) przez 12 miesiecy czyli umowa jest na 15 miechów i to może być jeden z minusów 2. EASYNET kilku kumpli kozysta z tego dostawcy do jego zalet mozna zaliczyć tylko cene pbo za usługe 128kbps płacić trzeba 49 zł, ale po podpisaniu umowy trzeba zapłacić za Urządzenie czyli 180zł. i kilka info o łączu: - Brak zewnetrzego IP czyli LOW ID na E-mule (długie kolejki do najszybszych serwów) - mimo bliskości do nadawjników sygnał nie jest silniejszy niz 60% (dla porównania w MULTIMEDIA kolega ze wsi z odległości 13 km ma 45%) - siec nie jest kodowana tak jak to jest w MULTIMEDIA i bardzo często serwery są wyłaczane bo ktoś sie nieledalnie połaczył i korzysta z czyjgoś IP karty sieciowej - urzadzenie jakiejs tandetnej firmy nawet nie pamietam nazwy ;p także jest kilka plusów: +brak limitów transferu (ale co z tego jak na e-mule masz low ID jedyne co to kozystać z innych sieci) Wielu ludzi w moim mieście wybiera EASYnet dlatego że abonament jest mniejszy, ale po kilku tygodniach zaczynają narzekac na niski sygnal, i częste problemy z połaczeniem. A ja wtedy się ciesze że nie połaszczyłem się na te 6zł mniej co miecha !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() i tak wale ten radiowy internet i za 2 miech gdy mi sie skonczy abonament za komorke to neostrade zalorze i luzz ;]
moze sie czegos naucza gdy zaczna ludzi tracic i benda dbac o jakosc wysylanych informacji
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
|
![]() hah neo sux, sam zrezygnowałem z neo bo mi transfer kilku GB na miecha nie wystarcza u mnie komp kochdzi 24H przez 7dni na ciagle właczonym emule i mimo predkosci 128kbps (wartość producenta) to miesiesięcznie plików z p2p ściagam ponad 10GB a gdzie jeszcze granie w tibie i przeglądanie stronek i kozystanie z innych gier i programów kozystających z neta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: z nienacka
![]() ![]() |
![]() sam mam radióweczke 512 i bardzo sobie chwale
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2005
Lokacja: 5:!
Stan: Niegrający
|
![]() Heh mam radowke 128 kpbs
jakies pol roku temu nie dalo sie grac w tibie wiczorami poniewaz zapchany server byl 2 miechy temu zmienilem nadajnik (1km) i smiga elegancko, lagi mialem tylkow swieta wieczorem ale minimalne. a mieszkam na ostrym zadupiu ;D oo ja kolo Jasła mieszkam ![]() Ostatnio edytowany przez czlowiek newbi - 04-01-2006 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Wszystko zależy od wysokości anteny [na Twoim dachu] oraz od odległości między Twoim domem, a nadajnikiem. Im wyżej/bliżej tym lepiej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
|
![]() Moj kuzyn dostal oferte ze zamontuja antene nadawcza na jego domu i bedzie mial internet za darmo i szybki transfer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() Hmm.. mam radiówkę 128kbp/s
Czasem wszystko smiga cudownie, lagów nie ma... pamiętam jak kumpel posiadający DSLke 2mb padł na hydra huncie <szkoda tylko ze to shooter był... to sie hunt szybko skończył> przez lagi. A ja sobie kulturalnie uciekłem bo lagów zero. A czasem są takie ze boje sie isc na dark cathedral... Powiem też ze taki net ma to do siebie ze sygnał potrafi zaniknąć na jakiś czas... Ot tak sobie - jak zadzwoniłem do dostawcy to on stwierdził ze wszystko działa dobrze. A neta jak nie było tak nie było.. sam się "włączył" po chyba 3 godzinach. Warunki pogodowe ? Hmm... u mnie są z tym problemy tylko jak ostro wieje. Jednym słowem - jesli chcesz masowo grac w tibie to napewno nie radiówka. Jest zbyt niepewna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2004
Lokacja: Bogatynia
Imię: Magiczna Kinia
Profesja: Elder Druid
Gildia: Nosferatu of Celesta
Świat: Celesta
Poziom: 120
Skille: nvm
Poziom mag.: 70
|
![]() No wiecie nie każdy ma lagi/freezy/kicki na radiówie xD Jeszce nigdy nie padłem od laga/kicka chodź mam radiówe 2 lata. Ta ktoś wspomniał że podczas burzy najlepiej odciąć kabel sieciowy bo mi już kilka razy spaliło sieciówe xP. Już nie mówię o tym co się stanie jesli masz sieciówe zintegrowaną z płytką główna xD, Wtedy, cały komp do wymiany
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() A ja mam radiowe 512 i wszystko smiga. Jest to normalne 512, transfer dochodzi do 80 kB\s
![]()
![]() |