|
|
#21 |
|
Użytkownik Forum
|
ja tez nie umialem wychodzic na main nie umialem wchodzic po drabinie wiedzialem ze nie mozna zabijac na rooku i to co odnalazlem bralem i uwazalem za lepsze
i raz dostalem sie do areny z bugami wolfami snake'ami chyba i chyba z trollami ![]() Ostatnio edytowany przez Poprostu Pitbul - 08-01-2006 o 13:51. Powód: normalny |
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
ja jeszcze pamietam jak chcialem zdobyc long sworda na rooku... a zostalem rookstayerem dlatego ze czekalem do 10 lvl na kolege ale on nie wyszedl na maina bo razem mielismy isc i postanowilem zostac rookstayerem... on tez zostal ale po 11 lvl przestal grac... pamietam tez kilku naprawde fajnych rookstayerow ktorzy mi pomogli rozpoczac gre, pokazali npc, expowiska akurat dla mojego lvlu... a ja zawsze na moich kolegow z klasy darlem sie zeby nie grali w tibie...az pewnego razu zrobilem postac i juz gram do dzisiaj... a moi koledzy ciagle sie mnie pytali kto mnie uczyl grac w tibie...
![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Barlinek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dark Stitl
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
|
z poczatku neui wiezialem co ot quest,nie umialem chodzic po drabinie mialem 50 gp
i zamiast kupic osbie chain armor to kupilem viking helmeta i ganialem w jackecie i do 6 levela expilem na ratach;] ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
Na podworku od qmpli uslyszalem ze oni graja w tibie i im sie nawet z domq nie chce wyjsc na dwor, dali mi linka itp. ale nie pokazali jak mam grac, zrobilem sobie postac na servie astera, nie mialem problemow z wchodzeniem po drabince
kiedys spotkalem goscia na 4lvl a on mi pokazal ze mozna otwierac raty bo ja o tym nie wiedzialem, jak otworzylem 1 to znalazlem w nim jakies 4 zlote kuleczka moj kumpel mi powiedzial ze to gp czyli pieniadze i mi pokazal ze ma ich 69 a ja z 30min mu zazdroscilem, pozniej namowilem qmpla z klasy zeby gral na asterze to on sobie zrobil chara i gral, slyszal od kolegi ze mozna u takiego aniola na maina przejsc, ja mu obiecalem ze nie wyjde przed nim a on mi pokazal tego aniola, ale tak mnie kusilo zeby do tego aniola zagadac ze zagadalem, i wyszedlem na maina, a jak sie okazalo ze dopiero jak mnie zrookuja to moge wrucic na rooka to podszedlem do jakiegos goscia i powiedzialem mu ze mu zaplace jesli on mnie zabije, nie wiedzialem ze asteraa - non pvp PS: bylo to z 4 miesiace temu ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Guest
|
jA po prostu od poczatku wszystko wiedzialem (prawie)bo po prostu moj brat z 50lvlem powiedzla mi co i jak i tam juz wiedziaelm troche wiecej niz inni początkujacy na rooku tylko nie wiem jednej rzeczy czy spell rune czyli antidotum dziala na ogien?prosze o odpwoeidz
|
|
|
|
#26 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Virtus de'lord
Świat: Pandoria
Poziom: 8
Skille: 30/17
Poziom mag.: 1
|
Ehh te czasy...
Jeden gosciu, Powiedzial mi o tej komnacie z jednym ratem i że Seymour kupuje raty. Poszedlem tam, zabilem rata, otwieram, patrze 4 gp (wielka radość) I co ja mam z tym robić? Później okazało się, że mogę to do baga schować (LoL) Nie wiedziałem wtedy że istnieje main. Później gdy już deczko opanowałem podstawy, poszedłem na arene(trolle itd.) Zeszedłem, I ku*** nie wyjde!! Nie wiedzialem jak po drabinie wyjść. Później dowiedziałem się o Orcu Spearmenie(on był dla mnie tak silny, jak teraz jest silny Orshabaal dla mnie!) I myślałem, że Chain armor, Legion helmet itp. To są rzeczy najlepsze w całej tibii! A, i później dowiedziałem się, że można przez kraty wejśc ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Siemianowice Śl.
Profesja: Druid
Świat: Luminera
Poziom: 15
Skille: 16/20
Poziom mag.: 18
|
Ja na początku to ino nie umiałem kupować rzeczy (jak Obi pisał ileś tam gp to ja na stół dawałem i jakiś gosciu mi to zabierał ;] )
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2005
Lokacja: Pustków City. Dębica Liczba postów: 3124
Imię: Jonec
Profesja: Elite Knight
Poziom: 90
|
A jakie wybyliscie levele swoimi 1 charami ja powiem ze umeczony 20<z30 dead>
|
|
|
#29 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 01 2006
|
taaaak... to było 2 lata temu... zobaczyłem u kumpla Tibie - 6 poziom... studdet set, sabre i viking helmet... zachęciłem się i założyłem sobie konto... postać... wchodze do gry... na pierwszy rzut oka OMG mogę sobie nawet wygląd zmienić! a dalej to było tak...:
1. co to za grill na środku miasta? 2. czemu Tom nie mówi mi jaki ma poziom? 3. jak wejść po drabinie? (po interwencji kolegi nauczyłem się )4. łał! mój nick stał się czerowny! 5. zrobiłem 2 poziom! 6. czemu moja postać się położyła na ziemii? zmęczyła się? 7. wyjście na maina... 8. poszedłem do kumpla na cały dzień i pokazał mi co i jak ![]() a moją pierwszą postacią zrobiłem 12 albo 13 poziom z czego miałem chyba z 5 deadów (2 razy PK mnie ubił )pozdro dla wszystkich TIBIOMANIAKÓW!! |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Lokacja: Tam gdzie ty
Stan: Na emeryturze
Imię: Smile Ziom
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: ----Brak----
Świat: Titania
Poziom: 5
Skille: Duze:)
Poziom mag.: 00
|
mnie do gradnia zaachecil cioteczny brat.umialem wszystko mialem male problemy z robieniem trade
Moja 1 postac zwala sie luiss yora ktura mi shakowali Ale tera gram Kirel Gardor,Demon Gardor,Bard Gardor i Meziolixksem(shakowany) To tyle nie czepiajcie sie bleduw>plz ![]() Ostatnio edytowany przez luiss yora - 19-01-2006 o 18:33. |
|
|
|
|
|
#31 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Nie powiem...
Imię: Caduro Silverarrow
Profesja: Rookstayer
Poziom: 24
Skille: xx/xx
|
Hehe... Nie śmiejcie się ze mnie każdy był kiedyś noobem...
-Nie wiedziałem jak wchodzić po drabinię. -Nie wiedziałem jak się ropać. -Expiłem na deerach i rabbitach. -Myślałem, że Ham to dobra tarcza. -Wziąłem torch za nóż i nim biłem. -Myślałem, że te połamane deski do tarcze. -Myślałem, że jak będę łowić ryby to mi lvl skoczy. -Wpychałem się na dobre potwory. -Odziwo, ani razu nie deadłem na rooku. -Poczytałem na Tibia.pl i już byłem Master. ![]()
|
|
|
|
#32 |
|
Użytkownik forum
|
Ja zaczełem tak:
1) Brat mi powiedział o wspaniałej grze Tibia, 3 godziny robiłem sobie acc [czyj wpisać e mail ]2)Kolega mi na opowiadał że tylko GM pisze na czerwono i rozdaje rare, wszedłem do ratów i patrze WOW DRABINA, ale wystąpił mały problem jak je użyć??. Otworztłem Help Channel i patrze ktoś coś pisze na czaerwono. Mówie "hey gm, give me rope" bo myślałem że przy pomocy liny możnas wejść do góry 3) Na 2 lvl wybrałem się na roty ;] 4) Dedłem 5) Myślałem że Obi to kolega |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2005
Lokacja: Wrocek
Imię: Markuzenioo
Świat: Refugia
Poziom: 14
Skille: 51/50
Poziom mag.: 2
|
Ja pierwsze ccego nie umaielm to znaleść tibii w internecia (mialem 10 lat)
![]() A potem zrobilem konto i zaczolem grać. Tylko, że pożegnalem się z tibią na jakiś miesiąc bo nie umialem wejśc po drabini , a potem na main ![]()
|
|
|
|
#34 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Wrocław
Imię: Unded de'masters
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Dark Ravens
Świat: Danubia
Poziom: 35
Skille: 19/23
Poziom mag.: 37
|
ehh ja na poczotku nie umialem se zalozyc acc
. wiec poprosilem kumpla w szkole zeby przyszedl i mu pomogl(przy okazji wszystko mi wytlumaczyl) wiec nie mialem problemow z wchodzeniem po drabinie itp.....
|
|
|
#35 |
|
Użytkownik Forum
|
Ja zacząłem grac z 1.5 roku temu wszyscy u mnie w klasie to grali i moj najlepszy kumpel tez. No więc na poczatku zrobilem sobie chara ale nie zapisalem swojego numeru
. A wiec zrobilem next . Potem lognalem sie na tibia.com.Tutaj koledzy mi wyjasnili ze muzse nacisnac ,,Valoria"(uuuu świeci xD). Heh przez pierwszy tydzien caly czas nie wiedzialem po co mam bag i jak wchodzic po drabinie xD.Nie wiedzialem ze sie dostaje exp . A ,,expilem" na rabbitach. Czasami szpanowalem zabiciem deera xD. W koncu kolega mi wszytko wyjasnil......Tak mu sie zdawalo rooka pierwszy raz przeszedlem bez wchodzenia w miejsca gdzie trzeba bylo wejsc na drabinke.Dostalem od kolegi nwaet niezle eq. Kiedys patrze na eq kolegi szpanowal 20 lvl patrze a nie ma helmu......okazaolo sie ze mial dark helmet na sobie xD Kiedy juz bylem bardziej doswiadczonym newbie wymienilem sie fire sword plate set crown helmet dragon shield za : DAM DAM carlin sworda a mialbyc bs gdybym musial wszytko opowiedziec zajelo by mi to o wiele dluzej . |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Profesja: Elite Knight
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
na poczatku jak kazdy nup wybralem sobie jakis glupi outfit i jak kazdy nup chodzilem myszka i bilem prawy i atak.Nie umialem chodzic po drabinie.Moj kumpel dawno wyszedl z rooka a ja expilem na rabittach.Po kilku miesiacach expienia na rabbitach<kumpel mial juz 20 ktorys lvl>powiedzial mi ze rabbity nie daja expa.Mialem tyle jedzenia i nie wiedzialem jak je zjesc... wyrzucilem je
Kiedy wychodzilem na maina wybralem druta bo myslalem ze jakies potiony bede robil<N/c>wybralem venore.Widzialem jak w domkach maja fajne itemki.Zauwazylem ze jeden z domkow<Primavera turiela(wybralem xantere)>ma otwarte drzwi.Ale sie podjaralem.Proboje wejsc ale mnie odpycha po godzinie proby wlamania dalem se spokoj.Dalej juz niebylem nup bo mnie qmpel nauczyl grac ![]()
|
|
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Profesja: Elder Druid
Świat: Obsidia
|
tradycyjnie:
- drabinka - ppm i atk - myslalem, ze rook to cala tibia, a jak sie dowiedzielem ze nie to byl 12lvl~~ - 26 lvl knight ze skillami 45~~ + brass set etc. - nie wiedzialem, ze sa platinumki - 14~~ lvle mnie zabijali Nie mialem wcale kumpli grajacych w Tibie : / lmao... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: kazo
Stan: Na emeryturze
Imię: Rycerzyk Daro
Świat: Harmonia
Poziom: 40
Skille: 68/64
Poziom mag.: 4
|
fajne macie poczatki wiec postanowilem tez sie podzielic swoja historia...
zaczelo sie tak... ktoregos dnia na obozie w wakacje moj kolega opowiedzial mi o tibi... pozniej caly namiot na obozie sluchal historyjek o tibi kolega opowiadal i opowiadal o profesjach, potworkach, czarach itp.po powrocie do domu polozylem sie spac nie bylem zbyt chetny by instalowac ta gre... przed zainstalowaniem popatrzylem se na tibi.pl potworki... no i wtedy jakby mnie piorun trzepnal... te potworki nie byly trojwymiarowe i takie dziwne... no nic pomyslalem trudno moze sama gra okaze sie fajniejsza zainstalowalem no i wtedy otwieram a tu haslo!wszedlem na tibia.pl i z jej pomoca zalozylem bez zadnych problemow pierwsze konto (big thx for tibia.pl!!!!) wszedlem pierwszy raz i moim oczom ukazala sie wspaniala grafa (nie zartuje grafika mi sie spodobala bo byla oryginalna i inna od innych gier)no i oczywiscie pierwsze problemy 1 nie umialem chodzic po drabinie(traDYCJA) 2 nie umialem gadac z npc 3 nie wiedzialem skad torche brac to zbieralem resztki 4 na ratach expilem malo no a na czym zarabialem... sprzedawalem jagody na ktore czekalem az beda no i ostatnim punktem bylo juz po wyjsciu na maina sprawa z czarami. kumpel probowal mnie z neta nauczyc ale chyba wiecej na wyklinal niz mnie nauczyl az w ktoryms momencie zalapalem i sie udalo ![]() taki byl moj poczatek... ![]()
|
|
|
|
#40 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
|
ja to nie umialem wchodzic po drabince^^
caly czas lazilem na szczury do 7 lvl i nie wiedzialem co to jest quest, main^^ |
|
|
|