Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-01-2006, 00:07   #21
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Jakbyście mieszkali na wsi tak? xD Ja mieszkam . Kiedyś widziałem jakiś niebieskawy pył czy cuś takiego, ale nie wiem czy to to było . Ale naprawdę, jak tak dalej pójdzie to Ziemia zamieni się w plac zabaw dla katastrof... Choć już jest, ale narazie ją można nazwać piaskownicą dla katastrof .

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-01-2006, 00:16   #22
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

@up
Raduś... Bądźmy optymistami, zacznijmy sprzątać zabawki pod sobie, a dobrze będzie. Pomału zaczyna się budować oczyszczalnie ścieków, ludzie segregują odpady. Pomalutku jakoś zaczyna się stosować inne surowce energrtyczne, niż paliwa kopalniane. Nie można wpadać w pańkę, tylko raźno zabrać się do roboty, póki jeszcze czas... Do 2012 zdążymy

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline  
stary 13-01-2006, 01:22   #23
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Ruscy już zdetonowali atomówkę.
ZTCP (dawno o tym czytałem, a posta znaleźć nie mogę) miała 100Kiloton, ale w przypływie zdrowego rozsądku nastawili ją na pół mocy. Jak dupło, to grzybek był widoczny z odległości ok 1000 km, a w promieniu 400 zdmuchnęło dachy z domów. To było tak, jakby odcięli Ziemi kończynę.

Ciągle boicie sie jakichś frajerskich meteorków?

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 13-01-2006, 08:08   #24
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Jeszcze pamiętam jak na Discovery Science był robiony taki test.Amerykanie namierzyli jakieś ciało niebieskie sporawych rozmiarów i tak je rozpierniczyli,że prawie nic z tego nie zostało.
Still afraid ?
@Down:
Blah,blah.Nie ma się czego bac.Do 2012 NASA albo Japońce będa mieli takie technologie,że (c)ho,(c)ho

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 13-01-2006 o 11:21.
Yoh Asakura jest offline  
stary 13-01-2006, 10:41   #25
Sokochłap
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Stan: Na emeryturze
Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Still afraid ?

Da.

Czytałem, że jeżeli byłoby to ciało niebieskie wielkości tego, co rozwaliło dinozaury, nie mielibyśmy szans. Źródło : wirtualna polska.

Musze coś poszuakć o możliwościach meteorytów

Sokochłap jest offline  
stary 13-01-2006, 12:27   #26
Thimburd
Użytkownik Forum

Thimburd's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
Thimburd ma numer GG 8659724
Domyślny

Jest jeszcze inna asteroida, Apophis (co ciekawe, mój nick to Apophis_).
Możecie sobie przeczytać TUTAJ
I co, ludzie się bali przez dłuższy czas, i się okazało, że minie nas
Możliwe, że to ten sam o którym mówicie (więc nie ma się czego bać), chociaż dane co do "ataku" nie są takie same.
Było wiele przypadków gdzie asteroida miała w nas udeżyć, ale jednak jakieś tam wydarzenia nas uratowały.
Ale i tak, zamiast asteroid i budowania rakiet w celu obrony, ludzie powinni zastanowić się co robią. Dzisiejsze postępowanie prowadzi to zagłady Ziemi w nie długim czasie.

Ostatnio edytowany przez Thimburd - 13-01-2006 o 12:31.
Thimburd jest offline  
stary 13-01-2006, 12:39   #27
Lass
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Druidunio
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 42
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
Domyślny

Tiaa... w 2006 ma byc zagłada atomowa, która zaczie się w Izraelu...

2012 - ziemia się obróci, chyba, że pani Lucynka (xD oryginalna wersja jaka słyszałem) w hipnozie obczai gdzie jest prawdziwy grobowiec Cheopsa...

Wierzysz w to? To idź się wyspowiadaj... jeśli to nieuniknione, to nie ma się czego bac, nic to nie pomoże... ja osobiście nie wierzę.

Ivul skillz0r trejn mode on (till 75)...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dezewov
Mam 2501 lvl i mam mpa i noob legs i mjek sdfjklfdjn srape bac***eta heya banana hasdas i wymiatam zabije forum wasze moim sdekum i benzynow beolowioa
Lass jest offline  
stary 13-01-2006, 13:36   #28
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lass
Tiaa... w 2006 ma byc zagłada atomowa, która zaczie się w Izraelu...
Buu,biedny Caerlionne.A tyle razy mu mówiłem,żeby się przeprowadził do Polski . Ale będzie miał za swoje,nie chiał mi nawet kartki przysłac.
stary 13-01-2006, 13:50   #29
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
@ UP

Rotfl,podobieństwo za duże nie jest,a ludzie są na to przygotowani
LMFAO, po co się przygotowywać do apokalipsy? (chyba, że komuś zależy, żeby ładnie wyglądać...)
Descartes jest offline  
stary 13-01-2006, 13:54   #30
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Pieprzycie o meteorycie, a najbliżej prawdy jest Magus. Na rok 2012 przepowiedziano różne rzeczy, mi najbardziej podoba się (i wydaje się najprawdopodobjniejsza) wizja przesunięcia biegunów magnetycznych ziemi, zjawisko to zdarza sie co jakis czas w historii ziemi, i naukowcy obliczyli, że następne będzie w 2012, meteor to pikuś, już jak śledzicie postępy, mogliście zobaczyć, że amerykanie wykorzystują skupione wiązki do niszczenia rakiet dalekiego zasięgu, do 2012 na pewno dopracują ten system. Jeśli chodzi o przesunięcie biegunów, nie wiele można będzie zrobić, jak zwykle głupi ma szczęśćie, Polskę najwyżej zaleje, ale i słyszałem coś o po*******eniu się sił przyciągania, co by nie było fajne ;].
Dr.Unknown jest offline  
stary 13-01-2006, 13:57   #31
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Tych końców świata miało być tyle...że aż one sie nudzą.

Chessterr jest offline  
stary 13-01-2006, 14:39   #32
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eileen
@up
Raduś... Bądźmy optymistami, zacznijmy sprzątać zabawki pod sobie, a dobrze będzie. Pomału zaczyna się budować oczyszczalnie ścieków, ludzie segregują odpady. Pomalutku jakoś zaczyna się stosować inne surowce energrtyczne, niż paliwa kopalniane. Nie można wpadać w pańkę, tylko raźno zabrać się do roboty, póki jeszcze czas... Do 2012 zdążymy
Heh, "Wystarczy chcieć" .

In the memory you’ll find me
Eyes burning up
The darkness holding me tightly
Until the sun rises up
Radek 666 jest offline  
stary 13-01-2006, 14:50   #33
Kiveev
Użytkownik Forum

Kiveev's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Gdynia City

Kiveev ma numer GG 3957054
Domyślny

http://wiadomosci.wp.pl/kat,28434,wi...?P%5Bpage%5D=1
stary 13-01-2006, 16:02   #34
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Imię: Zirgin
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
już jak śledzicie postępy, mogliście zobaczyć, że amerykanie wykorzystują skupione wiązki do niszczenia rakiet dalekiego zasięgu, do 2012 na pewno dopracują ten system..
No wiesz, rakieta dalekiego zasięgu jest w większości wypełniona paliwem, a cała reszta dostępnego miejsca to materiał wybuchowy (lub głowica nuklearna, co w sumie na jedno wychodzi) więc wystarczy przepalić/stopić korpus w dowolnym miejscu i samo dupnie (ew. spadnie). A meteoryt to wielki kawał litej skały (ew. metalu) ochłodzony do ok. -270 stopni. Jesteś pewny, że będzie dało się go spalić laserem? Nawet jakby wypalić w nim dziurę na wylot, nie zmieni to jego toru lotu i najwyżej trochę zmniejszy masę. Już prędzej wyślą jakąś rakietę, by zepchnąć meteoryt z toru lotu. A co do tego, że meteoryt to pikuś, no sorry, ale taki "pikuś" ok. 65mln lat temu wytłukł ok. 70% gatunków na Ziemii (w tym i dinozaury) - wystarczy, że nie uda się go zatrzymać i "game over".

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline  
stary 13-01-2006, 16:12   #35
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mar Cin
No wiesz, rakieta dalekiego zasięgu jest w większości wypełniona paliwem, a cała reszta dostępnego miejsca to materiał wybuchowy (lub głowica nuklearna, co w sumie na jedno wychodzi) więc wystarczy przepalić/stopić korpus w dowolnym miejscu i samo dupnie (ew. spadnie). A meteoryt to wielki kawał litej skały (ew. metalu) ochłodzony do ok. -270 stopni. Jesteś pewny, że będzie dało się go spalić laserem? Nawet jakby wypalić w nim dziurę na wylot, nie zmieni to jego toru lotu i najwyżej trochę zmniejszy masę. Już prędzej wyślą jakąś rakietę, by zepchnąć meteoryt z toru lotu. A co do tego, że meteoryt to pikuś, no sorry, ale taki "pikuś" ok. 65mln lat temu wytłukł ok. 70% gatunków na Ziemii (w tym i dinozaury) - wystarczy, że nie uda się go zatrzymać i "game over".
wiesz ze ok. 65mln lat temu dinozaury nei mialy naszej technologii? a pozatym w tym poscie gdzie ktos napisal(sry nei pamietam nicka;/) ze meteor to pikus chodzilo mu o to ze wystarczy zeby komus cos odbilo i tez nie bedzie wesolo...
stary 13-01-2006, 19:13   #36
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Imię: Zirgin
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi
wiesz ze ok. 65mln lat temu dinozaury nei mialy naszej technologii? a pozatym w tym poscie gdzie ktos napisal(sry nei pamietam nicka;/) ze meteor to pikus chodzilo mu o to ze wystarczy zeby komus cos odbilo i tez nie bedzie wesolo...
To fakt, że dinozaury nie miały naszej technologii, ale czy przy obecnym jej stanie będziemy mogli się obronić? Wątpię, by do odbicia lecącego z potworną prędkoscią meteorytu (podobno kiedys zrobiono taki eksperyment, tylko z "użyciem" komety - efekt podobno był taki, jakby komar uderzył w lecącą piłkę nożną...) wystarczył wybuch atomówki, albo przyczepiona do powierzchni rakieta. A jeśli meteorytu nie uda się odbić lub przynajmniej odchylić toru jego lotu, to skończymy jak dinozaury, niezależnie jakiej to technologii byśmy wtedy nie mieli...

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline  
stary 13-01-2006, 19:23   #37
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mar Cin
To fakt, że dinozaury nie miały naszej technologii, ale czy przy obecnym jej stanie będziemy mogli się obronić? Wątpię, by do odbicia lecącego z potworną prędkoscią meteorytu (podobno kiedys zrobiono taki eksperyment, tylko z "użyciem" komety - efekt podobno był taki, jakby komar uderzył w lecącą piłkę nożną...) wystarczył wybuch atomówki, albo przyczepiona do powierzchni rakieta. A jeśli meteorytu nie uda się odbić lub przynajmniej odchylić toru jego lotu, to skończymy jak dinozaury, niezależnie jakiej to technologii byśmy wtedy nie mieli...
no nie wiem czy przy uzyciu bardzo poteznej bomby atomowej nie zmienilby sie kurs tego meteora...
stary 13-01-2006, 19:31   #38
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Pozatym to czy meteor uderzy czy nie,zależy tylko od Pana Boga.I jeśli miało by się to stać,to się stanie...

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline  
stary 13-01-2006, 19:49   #39
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

lol ludzie bez przesady, nie robcie z ludzi dinozaurow ((; gatunek ludzki przetrwa napewno, wcale bym sie tak bardzo nie zdziwil gdyby na jakiejs obcej planecie byly juz wybudowane specjalne budowle umozliwiajace zycie na danej planecie (w danej budowli), lub jakies bardzo glebokie tunele w ziemi na wypadek globalnej zaglady((; to czy wy zginiecie tak naprawde ma male znaczenie, czy stanie sie to teraz, czy za lat 60... za kilkaset lat i tak nikt nie bedzie o was pamietal a zycie bedzie toczyc sie dalej... a jesli tak bardzo sie przejmujecie tym co moze sie stac, to zacznijcie budowac bunkier, zbierac pieniadze na zywnosc itp.
co do meterytow itp. - zniszczenie nie bylo by problemem, jesli bomba atomowa nie byla by wstanie zniszczyc meteorytu to stworzyli by bombe 100 razy silniejsza lub poprostu wyslali by 100 takich bomb w jednej obudowie... nie widze problemu ;p bardziej obawial bym sie powodzi, tornad itp. bo zanim powstanie technologia umozliwiajaca "niszczyc" tornado, duze ilosci wody czy wielkie fale minie jeszcze troche czasu....((; buah, anyway, dont worry, be happy ;>

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline  
stary 13-01-2006, 19:55   #40
Sokochłap
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

Ja jeszcze tak wspomne, że w czasie eksperymentów w latach 50. i 60. XX wieku, wielu amerykanów zbudowało bunkry. Może się przydarzą ; )

Kto grał w Fallouta to wie : P

Sokochłap jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania