|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
![]() |
![]() Ciekaw jestm ile jeszcze powstanie tematów o tym że knight to ma super :/
Knight wcale nie ma tak wspaniale... nikt nie zauważa że przecież teraz są wandy i rody, którymi się trafia za każdym razem i to z dystansu... kiedy sorc i drut na 13 lev mogą iść na cyce i dsy to knight siedzi w jakiejś jaskini i treni :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2005
Lokacja: Polska
![]() ![]() |
![]() Druty, Sorci oraz Palki o wiele wiecej zarabiają i wczesniej expia na "lepszych" potorach. Knight musi znów "posiedziec" troche nad skillami oraz nad mlv którego nabicie nie jest az takie szybkie. Na koniec dochodzi kasa na ekwipunek, który zdobywa sie tylko na expowisku, a nie jak u magicznych profesji sprzedaża runów. knight zawsze staje z potworem twarza w twarz a co za tym idzie wiecej obrywa.
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() to wam powinno pokazać jak knajt ma ŹLE:
trening: od wyjścia z rookado skili na których można se po expić bez makro 5-7 dni średni koszt jaki wydaje się na EQ: około 300k średnie zapotrzebowanie na UH (10h exp): 20bp ![]() monsterki na jakie bez 100lvla, mega eq i skili ponad 90 można iść (solo): Guardy, all Mino, Dragi (ale jest hard - durzo UH idzie), Cyce, na upartego Elfy i chyba to wrzystko ;/ Ma się rozumieć mowa to u knajtach do jakiegoś 40 lvla i skili 70 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
|
![]() Ja jakoś gram drutem i nie narzekam. Są wandy, nie trzeba się wystawiać na atak od potwora ( chyba że bije też z dista), na soule też nie ma co narzekać bo i tak trzeba robić leva aby runy robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() No to lecimy...
Cytuj:
Cytuj:
golden arm - 60-70k knight legsy - 10-15k crus helm - 6-8k, royal helm - 60k giant sword - 20-25k platinum ammy - 10k BoH (opcjonalnie) - 50-60k Czyli kupując same najlepsze rzeczy oprócz DSMa, wyniesie cię to jakieś 210-220k, a spokojnie się bez niego i bez BoH obejdziesz. Jakieś pytania? Cytuj:
Dodaj do tego fakt, że knight na tych swoich guardach zarobi, a wspomniany sorc może równie dobrze dostać BoHy jak 3x clerical mace Cytuj:
... Cytuj:
Kavari es, lar agrunea venir Akharlen! ~~~~ Ostatnio edytowany przez Cadonis - 26-01-2006 o 15:17. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() Tematy tego typu to jak spekulacje jaka bron najlepsza. Nigdy sie nie skoncza. Aczkolwiek przylacze sie do dyskusji. Ktos pisal o ogromnych kosztach treningu paladynem..a ja sie pytam po co trenowac palkiem??
Na poczatek na trolle zbierac kase i spier przy okazji trenowac, potem do 45-50 skilla na dwarfach nastepnie tylko exp. Knighty maja ten plus ze uhy sa w miare tanie w sklepie, ale masa ich idzie na lvlowanie. To co mnie najbardziej irytuje to kije u magicznych. Cipy popsuli wszystko >.> Na kyrze nie mozna itemow sprzedac bo nikt eq nie potrzebuje. Palki i magiczni biegaja w p setach bo bija z dista i nie obrywaja. Zajmuja respy i nie mozna normalnie poexpic. Kiedys bylo dobrze. sorki i druty robili runki, sprzedawali je i mieli hajs na eq od knajta ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() sam mam knighta 45 lvl i wcale nie jest tak kolorowo, ponieważ dzień w dzień musze jakoś zarobić na uhy ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() @Fatevux:
Srednie zuzycie uh to u mnie okolo bp/1,5 h, lev 41, ~25 k expa na godzine. Kwestia expienia na odpowiedniej miejscowce.
![]() |
#30 |
Michail Fradkow
Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Gildia: Death Assassins
|
![]() Poniekat masz racja z treningiem u palka, poniewaz speary mu sie niszcza, ale dist leci duzo szybciej niz knightowi np, axe fighting. Mowisz, tez ze trening jest okolo 3x drozszy? Ok, zgodze sie z tobą, ale popatrz:
130 lv Rycek, na dragach na 1 lv potrzebuje zuzyc okolo 50+ bp UH ( czym slabsze eq i skile tym wiecej,ale 50 BP to minimum). 130 lv Palek, na dragach na 1 lv zuzyje BP uh i kilka life ringow. Przyczym rycek bedzie miec z tego -/maly + jesli loot bedzie sie ladnie "sypal" A palek, zyska na tym bardzo duzo. Tak jak juz ktos wspomnial... kazda profesja ma swoje wady i zalety.
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 09 2005
Lokacja: Monitor 17 cali na biurku
Stan: Aktywny gracz
Imię: Anharin
Profesja: Druid
Gildia: Wolny strzelec jestem
Świat: Secura
Poziom: 20
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
widze ze mamy wielu 'znawcow' tematu ....... Ostatnio edytowany przez emilok - 27-01-2006 o 08:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Prawda jest taka że CIPsoft za wszelką cenę stara się pozbyć farm drutów i sorców i chyba tym razem się udało. Po letnim updacie runy w sklepach i SP teraz wymagania co do run
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
|
![]() knight 100+lvl skile 90/90 xx bp uhow oraz xx bp explo, warlocki x15 szybszy exp niz palkiem a kasa knightowi sie zwróci za runy...wystarczy, że pojdze z jakims high lvl sorckiem na demony- loot mpa, 2x mms i szafa gra..
a u palka 100+lvl 100+/80+ 5 bp uhow 50 bp hmmow, dragi x15 wolniejszy exp niz knightem a co do forsy to sie raczej nie zwroci bo co pani "x" lub panu "y" da dragon shield lub dragon hammer -.-..... a z demonow loota nie wezmie bo zeby zsolowac potrzebuje sdkow a wszyscy wiemy, że u postaci ważny jest lvl a nie ile kasy wyda i z czym chodzi na nabijanie "experiance" nie?
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Lord Paladinek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 104/64
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
Na tych demonach żyzczył bym powodzenia.... Jak ci mpa wypadnie to jesteś niezłym farciarzem a i te mmsy nie lecą tak szybko -.- Palek expi dużo szybciej niż najt...jeśli tylko potrafi. Wiem coś o tym, kiedyś ścigałem się z lv z najtem o 3 lv wyższym (miałel wtedy 60 lv) po tygodniu go przegoniłem. Piszesz, że palowi się nie zwróci za dragi, przemyśl to jeszcze raz. Wczoraj byłem na arenie w venore dragon lair. Siedziałem tam 3,5h lootując przy tym 2x serpent sword, 3x wand of inferno i dragon hammer'a. Straciłem ~1,5 bp manasów (bo po jakiego grzyba palkowi uhy ? :| za cene jednego bp uh kupisz 3 bp manasów które starczą ci na 3x dłuzej - jeśli wiesz jak expić), 2 bp boltów i 1 bp hmmów... NIe zwróciło mi się? Nie expiłem szybciej niż taki najt na moim lv, który pewnie bije właśnie scaraby czy cycki na pohu, bo mu szkoda uhów na dragi które są loterią?. Knight'ci bez wątpienia mają swoje plusy. Znam jednego który zabija DL'a szybciej niż ja smoka, al eon jest rzeżnik. Trening palem? Do 60 dista jakoś można się przemęczyć z tymi spirami, potem trening jest już niepotrzebny, bo skille idą w takim tempie, że trening jest tylko stratą czasu, a można w tym samym czasie wbić tyle samo % skilla dodając tego troche doświadczenia. Ja zawsze będe po stronie palka, jest to najbardziej ekonomiczna postac, samą amunicją może wbić ogromne ilości doświadczenia, np. Kilka godzin na OF'ie (dla pzykładu 4 ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]() Tja, knight ma najlepiej to fakt ;p.
Jak już ktoś powiedział granie knightem poniżej 100 lv to nuda. Może i ma mocną obronę, ALE: -żeby walczyć musi podejść do potworka = strata hp -jego atak jest o wiele słabszy od atk sorca/druta/palka. Taki 40 lv sorc z SD przywali (w człowieka) 200+ a knight z broni o wiele mniej -jedyny czar ofensywny jaki ma jest dla PACC -nuda przy expieniu... do ~40 lv musi expić na słabszych potworkach, dopiero później są lepsze. Sorc/drut/pall na 25 lv może solować dragi Więc nie piszcie że knight ma najlepiej bo tak nie jest. Ma on swoje wady i zalety, tak jak każda profesja. |
![]() |
![]() |
#38 | |||||
eX Moderator
![]() |
![]() po kolei:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#39 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
Załóżmy, że knight na tym lvlu ma 75/75 i wali z gs'a/d lance/w hammer na full ataku może walnąc nawet za 150. Atak jego broni: 46~ (średnia dla tych trzech wymienionych wcześniej). Sorcerer, taa z sd wywali dużo, ale knight nie traci amunicji. A co do paladyna, hmm... bolt ma 30(?) ataku, więc więcej niż knight na tym samym skillu nie walnie. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
eX Moderator
![]() |
![]() Sredni dmg z bolta/arrowa jest znacznie wyzszy niz hit melee.