Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2006, 15:44   #21
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy??
OMG, znowu pytanie z serii "czy moge?". Pewnie, ze mozesz. Mozesz nawet wziac might ringi i stone skin amulety i ubic solo orshabaala na 6 lvlu. Fajnie?
Cytuj:
I czy będzie się to opłacało?
Tak.
Cytuj:
Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać.
No to w takim razie nie idz, bo jesli nie potrafisz bic potworow z zasiegu 2 pol nie odnoszac obrazen, to nie bedzie mowy o zadnym sensowym expieniu.
Cytuj:
Moje eq to:
Nieistotne, mozesz isc nawet bez eq, a jesli nie umiesz grac to i w mpa ci heavy dmg cyce zrobia.
Cytuj:
Mogę strzelać z SD.
LÓL, a moze tak huntowac raty z sd?
Cytuj:
Jeśli cycle walą lepiej jak huntery, to nie jestem pewny, ale jeśli mniej/tyle samo to spokojnie powinno ci się udać, tyle że ja bym użył magic shielda i mana fluidów.
OMG, sorka akurat cyce w ogole nie bija bo nie maja ataku dystansowego, a huntery bija bardzo mocno magicznych. Sork wali z dista wiec spokojnie na 6 lvlu zabije cyca, a huntera bez straty hp nie ma najmniejszych szans zabic, no chyba ze z sd. Magic shielda na cyce?! LÓL.
Cytuj:
Jak poszedłem sobie ostatnio na huntera i co on mnie walnął to się mf'ałem i pechowiec padł dość szybko (a waliłem z wand of dragonbreath).
Przyznaj sie ze z ue waliles, bo po jakiego groma ci manasy na ta rozdzke zeby zabic jednego huntera?
Cytuj:
Spokojnie pokonasz, ja ostatnio wziąłem 2 na raz na klatę a mam 16 level (zużyłem 4 mana fluidy)
Straciles 220 gp. Enjoy. Czy wy odrozniacie chociaz knighta od sorka?
Cytuj:
Ja mam k-armor, tower shield, steel helmet, plate legi, jestem drutem z 22 shieldingiem i jestem w stanie zblokować cyca ze stratą zaledwie 30-40 hp używając quagmire rod (hity po ok. 43).
Troche sie spozniles z ta dobranocką, bo juz jest godzina 21:56 i dzieci śpią.
Cytuj:
Po 2-3 godzinach mam około 250 gp (samej kasy),
No to brawo, bo ja przynajmniej 2 razy tyle zarabiam z samych larv przez godzine.
Cytuj:
około 10-15k expa do przodu
OMG, to jak ty expisz? Ja przez 3 godziny expienia swoim rookstayerem na trollach robie 15k expa przynajmniej.
Cytuj:
nawet pk prawie wogóle
Ciekawe, bo jak ja pekowalem, to wlasnie tam sie udawalem i do troll mountains najczesciej.
Cytuj:
Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda.
Uda ci sie, o ile nie wejdziesz w fire wave i nie dasz sie bic z lapy.
Cytuj:
Właśnie chce to zrobić z max. 5 uhami.Do nowicjusza nie muwisz niedługo ci dam filmik.
No tak i bedziesz sie manasowal i walil exura vite, a to jest tak samo jakbys sie uhal.
Cytuj:
Czyli expisz i zarabiasz mniej niz na rotach ..
Nie przesadzaj, on zarabia mniej niz moj rookstayer na trollach.
Cytuj:
Na rotach i dwarfach zarabiam około 200 gp na godzine (kasy), a ktoś tam mówił o 250 gp na 2-3h.
Oto odpowiedz na pytanie dlaczego niektorzy robia lootbagi - bo nie umieja grac. Ja nigdy lootu nie zbieram (nie zbieram gowien typu hatchet/mace/sword/chain armor) i z tomb wyciagam 2k/h, z larv 1k, z rotow nie wiem ale na darashi spokojnie ponad 1k pewnie, w kopalniach roty&dwarfy to jakies 500-400 gp/h bo z reguly ludzi ogrom, a rookstayerem na trolach 300 gp minimum przez godzine.

Ostatnio edytowany przez poisoner - 31-01-2006 o 15:50.
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2006, 16:12   #22
Crazy Mage
Użytkownik Forum

Crazy Mage's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny gracz
Imię: :>
Profesja: Paladin
Gildia: :>
Świat: Harmonia
Poziom: :>
Skille: :>
Poziom mag.: 9
Crazy Mage ma numer GG 7697695
Domyślny

Wszysko masz ok tylko wez se kup dragon shield idz tam
Radze ci idz na poludnie od thais tam zabardzo niebedziesz sie musial uhac wystarczy exura gran jak jest wiecej niz 1 cyc to luruj po jednym zabijesz spokojnie
Ja chodzilem na sorcu na 20lv 22 shilding dragob shield wand of plage oplaca sie ale wez na wszelki wypdadek 3 uhy dzienny gunt to 1k ale gdy juz masz 21-25lv to wiecej zarazbiasz bo halbardy ci lecą
stary 31-01-2006, 16:19   #23
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wszysko masz ok tylko wez se kup dragon shield idz tam
A po co robic waste money kupujac dragon shielda? Przeciez sork i tak walczy z dista, a jak juz cyc podejdzie to zeby mial nawet blessed shielda, to i tak sporo oberwie.
Cytuj:
Radze ci idz na poludnie od thais tam zabardzo niebedziesz sie musial uhac wystarczy exura gran
Jak umiesz grac to nie musisz sie w ogole leczyc bo ci cyc nie zabiera hp.
Cytuj:
22 shilding
To nie ma znaczenia.
Cytuj:
ale gdy juz masz 21-25lv to wiecej zarazbiasz bo halbardy ci lecą
Aha, czyli im wyzszy masz lvl tym lepszy loot wypada. Ok, to co ile demonow eternal oblivion lootuje mpa - co 1 demona czy co 2?
stary 31-01-2006, 16:33   #24
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
Przyznaj sie ze z ue waliles, bo po jakiego groma ci manasy na ta rozdzke zeby zabic jednego huntera?
(...)
Straciles 220 gp. Enjoy. Czy wy odrozniacie chociaz knighta od sorka?
OMG pisałem tu o cycu i pierwszym hunterze. Jak ty bijesz jakiegoś potwora 1 raz to chyba nie wiesz od razu jaką taktykę na niego zastosować? Poza tym w miejscu, gdzie go biłem nie było gdzie uciekać. A co do huntera to mógłbyś sobie odpuścić sobie ten głupi komentarz - manafluidy były na magic shield (sorc na 16 levelu idzie na 3 strzały od huntera). A poza tym - to, że ktoś nie umie grać to nie znaczy, że masz prawo go objeżdżać - ty też kiedyś zaczynałeś i byłeś początkujący.

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2006, 17:11   #25
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
OMG, to jak ty expisz? Ja przez 3 godziny expienia swoim rookstayerem na trollach robie 15k expa przynajmniej.
Robilem 5k/h na swamp trollach knigthem 30/30 z barb axe. Nie przesadzaj.
stary 31-01-2006, 17:55   #26
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oto odpowiedz na pytanie dlaczego niektorzy robia lootbagi - bo nie umieja grac.
Uau. A ja myślałem że lootbagi robią ci którzy chcą więcej zarobić. No cóż, człowiek się uczy przez całe życie.

Cytuj:
Ja nigdy lootu nie zbieram (nie zbieram gowien typu hatchet/mace/sword/chain armor)
Jak uzbierasz 20bp chain armów to już nie będzie takie gówno.

Cytuj:
Troche sie spozniles z ta dobranocką, bo juz jest godzina 21:56 i dzieci śpią.
Chill out, ja z shieldingiem 26 blokowałem hero ;o
Sorc wszystko może! A co?

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2006, 18:31   #27
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Poisoner trochę racji ma, bo np. 66 gp waży mniej niż Viking helmet który tyle kosztuje. A nie wiem czy cały loot to jest gówno, bo czy np. k armor nazwiesz gównem? A skoro lootu nie bierzesz to od dzisiaj mówię kumplom na twoin serwie żeby przeszukiwali wszystkie martwe potwory i dedy graczy których zabiłeś. Skoro lootu nie bierzesz to może ktoś napotka w dedzie noble armor lub crown legi?
@topic
W Mount Sternum nie radzę latać bo są tam wąskie korytarze i pełno trapów, poza tym żadnemu PKowi nie zwiejesz . Polecam tereny pod Thais i POH po przejściu się po nim explore charem. Dla paccy polecam Cycowo (Cyclopolis), kolega ma pacc i mówił mi że tam jest zadymisty exp. Jak się boisz większego respu to na Femur Hills koło huntera i DSa masz podwójny resp cyca.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2006, 19:36   #28
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis

sprostowanie.

Jak wychodzac z kopalnii z guardow po drodze uzbierasz 1,5bp hatchetow ( = 750 dodatkowego zlota ) to juz nie jest takie gowno.
stary 31-01-2006, 19:38   #29
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alphadron
Poisoner trochę racji ma, bo np. 66 gp waży mniej niż Viking helmet który tyle kosztuje
Wolisz mieć 66gp, viking helmeta czy oba? Bo ja oba.
A co ma waga do tego? Można turlać worek po ziemi, żaden problem.

~~~~
stary 31-01-2006, 20:01   #30
Noro
Użytkownik Forum

Noro's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa

Noro ma numer GG 6446790
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cadonis
Można turlać worek po ziemi, żaden problem.
Gorzej jak n00ba spotkasz, który ci bp ukradnie.

topic@
Na cyklopy morzesz iść ale niekoniecznie.Jeżeli nie potrafisz grać 1 kradkę odstępu przed monsterem to może być problem (ale wszystko jest do wyuczenia).Na wszeli wypadek mana fluid gdy zabraknie many na Exura Gran.Jak potrafisz dobrze grać to nie ma problemu.
Nie soluj więcej niż 2 cyklopów bo morzesz nie dać rady (np. możesz nie nadąrzyć z exurą gran i manasami)

P.S
Wszystko zależy od tego czy dobrze potrafisz grać daną profesją.
stary 01-02-2006, 15:22   #31
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
OMG pisałem tu o cycu
Tak, ja tez pisalem o cycu, ktorego normalny sork/drut/palek zabija bez straty hp.
Cytuj:
Jak ty bijesz jakiegoś potwora 1 raz to chyba nie wiesz od razu jaką taktykę na niego zastosować?
Wiem, bo czytam poradniki i nigdy nie ide na zywiol, zeby dednac. Zawsze wiem co mam zrobic zanim zrobie.
Cytuj:
Poza tym w miejscu, gdzie go biłem nie było gdzie uciekać.
LÓL, przed hunterem nie mozna uciekac, bo to on przed toba ucieka. Tak czy siak bijesz go z dista, w obojetnie jakim pomieszczeniu.
Cytuj:
A co do huntera to mógłbyś sobie odpuścić sobie ten głupi komentarz - manafluidy były na magic shield (sorc na 16 levelu idzie na 3 strzały od huntera).
No widzisz, na 3 strzaly, a nie na 1 strzal. Wiec nie oplaca sie walic magic shielda, bo mozesz sie uleczyc za pomoca exura vity/uha.
Cytuj:
A poza tym - to, że ktoś nie umie grać to nie znaczy, że masz prawo go objeżdżać - ty też kiedyś zaczynałeś i byłeś początkujący.
Tak, ale ja wtedy nie udowadnialem swojej racji na forum, skoro niewiele wiedzialem jeszcze.
[QUOTERobilem 5k/h na swamp trollach knigthem 30/30 z barb axe. Nie przesadzaj.][/quote]
Chyba bijac na full def. Nie wiem czy tam jest dobry resp bo nigdy tam nie expilem, ale na rooku w czesci rooka dla pacc w jaskiniach trolli gdzie resp jest bardzo dobry i non-stop walczysz walac z katany na full atak robie 5k/h, bo obliczalem. Zreszta spojrz sobie ile expa robia sunrise/rookguardian de'bove, ktorzy sile wrecz maja niewiele lepsza niz moj 23 rookstayer, bo na rooku jak wiadomo skille leca bardzo wolno.
Cytuj:
Uau. A ja myślałem że lootbagi robią ci którzy chcą więcej zarobić. No cóż, człowiek się uczy przez całe życie.
Tak, zarabiaja kosztem marnowania swojej postaci, bo nie robia lvla, skilli, mlvla, tylko laza newbie po kopalni i hatchety zbieraja, a ja w tombach nie psujac sobie expa zarabiam minimum 2k/h z samych goldow i to mi wystarczy, kasa w tibi nie jest najwazniejsza, na bp uhow zarabiam spokojnie w 1,5 godziny robiac przy tym minimum 45k expa, a taki bagmejker zarobi tyle samo w godzine robiac przy tym 10k expa. A zbieranie na mms na 50 lvlu to glupota.
Cytuj:
Tak, i zrobisz przy tym 2 razy mniej expa niz normalny gracz.
Cytuj:
Chill out, ja z shieldingiem 26 blokowałem hero ;o
Mozna i zabic orshabaala solo z shieldingiem 10 na 6 lvlu, bierzesz might ringi i nawalasz.
Cytuj:
A nie wiem czy cały loot to jest gówno, bo czy np. k armor nazwiesz gównem?
Oczywiscie ze nie, ja przeciez wyraznie wymienilem rzeczy ktore uwazam za gowna. Sa to mace/hatchet/chain armor/sword/viking helmet itd itp
Cytuj:
A skoro lootu nie bierzesz to od dzisiaj mówię kumplom na twoin serwie żeby przeszukiwali wszystkie martwe potwory i dedy graczy których zabiłeś. Skoro lootu nie bierzesz to może ktoś napotka w dedzie noble armor lub crown legi?
RÓTFL, ty to zle zrozumiales. Jak zabijam gracza to oczywiscie loot biore i mocnych potworow, z ktorych wypada rzeczy warte 1k+ tez oczywiscie biore. Ja tylko napisalem, ze nie biore hatchetow/mace/swordow z potworow typu skeleton, ghoul i rot bo to waste time and exp.
Cytuj:
Polecam tereny pod Thais
Fatalny resp, kiedys wybilem tam wszystkie cyce, wyszedlem i czekalem 5 minut az sie zrespia i nastepnie znowu wszedlem, ile spotkalem cycow? Oczywiscie zero. A na pewno nikogo tam nie bylo po tym jak wyczyscilem 5 minut temu.
Cytuj:
Jak wychodzac z kopalnii z guardow po drodze uzbierasz 1,5bp hatchetow ( = 750 dodatkowego zlota ) to juz nie jest takie gowno.
Jest, po przy tym zepsuje sobie exp o 50%.
Cytuj:
A co ma waga do tego? Można turlać worek po ziemi, żaden problem.
Ty wolisz miec 15 lvl i chodzic z mms, ja wole 115 lvl i miec vampire shield, kazdy ma inne gusta.
stary 01-02-2006, 16:26   #32
Loron
Użytkownik Forum

Loron's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
Domyślny

@Vil
Sorki ale powiedz mi, czy FACC ma jakiekolwiek szanse na poexpienie sobie na Edronie/Darashii? Bo mi się wydaje, że nie

Gdzie ty expisz na tych trollach i rotach, pokaż mi to miejsce, bo coś ci nie wierzę

Na cycach przesiedziałem około 1/3 całego czasu, jaki gram i powiem, że ANI RAZU tam nie padłem, a chodzi mi nie o 1 postać, tylko o wszystkie postacie (w sumie tylko 4 się liczą).

@poisoner
Nie wiem, czy ty kiedykolwiek grałeś druidem/sorcem, ale nawet mój kumpel tak gadał jak ty, dopóki do mnie nie wpadł i się nie przekonał na własne oczy, a powiem ci, że on taki zacofany w Tibii nie jest, gra paladynem, więc może dlatego.

Zrób se druida z 22 shielding, daj mu takie eq, quagmire rod i sam se sprawdź, a nie pi... gadaj głupot, zanim nie sprawdzisz

Cytuj:
Nie rozumiem. Chcesz powiedzieć, że jak robisz lootbaga to ci exp ucieka przez dziury w bagu, czy jak się po hatheta schylasz to ci rękawem wylatuje? Bo wg. mnie to tutaj nie da się stracić expa, ale może masz zryte konto, kto wie...

@down
Widzę, że się zgadzamy

Ostatnio edytowany przez Loron - 01-02-2006 o 16:38.
Loron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2006, 16:32   #33
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tak, zarabiaja kosztem marnowania swojej postaci, bo nie robia lvla, skilli, mlvla, tylko laza newbie po kopalni i hatchety zbieraja, a ja w tombach nie psujac sobie expa zarabiam minimum 2k/h z samych goldow i to mi wystarczy, kasa w tibi nie jest najwazniejsza, na bp uhow zarabiam spokojnie w 1,5 godziny robiac przy tym minimum 45k expa, a taki bagmejker zarobi tyle samo w godzine robiac przy tym 10k expa. A zbieranie na mms na 50 lvlu to glupota.
Fakt, że zbieranie na MMS na 50 lvl jest bez sensu, ale jeśli sorcem chcesz kiedyś wyjść z guardów/minosów/tombów i pójść na prawdziwy hunt, to kasa na runy się przyda. Robiąc lootbagi masz jej więcej, oczywiste. Po resztę patrz niżej.

Cytuj:
Tak, i zrobisz przy tym 2 razy mniej expa niz normalny gracz.
Cytuj:
Lol, to ty zbierając loot marnujesz połowę expa? Ile ci schodzi z przełożeniem przedmiotu do worka? Pogratulować...

Cytuj:
Mozna i zabic orshabaala solo z shieldingiem 10 na 6 lvlu, bierzesz might ringi i nawalasz.
Gorzej jak zdejmie cię na 1 hit (a na pewno to zrobi).

~~~~
stary 01-02-2006, 16:59   #34
Vanzi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 12 2005
Lokacja: Wrocław

Świat: WoWscape
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Loron
w Mount Sternum na pełnym respie, nie licząc podziemii, jest około ~18 cyców, z czego, żeby przejść z jednego końca na drugi, potrzebujesz około 10 minut (jeżeli zabijasz WSZYSTKO), tak więc, gdy dojdziesz do końca, cyce na początku zdążą się zrespić i ktoś zdąży je zabić

Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55 (teoretycznie, jeżeli cyce na parterze przy wyjściach są stale tępione przez kogoś innego), co daje 6-9k expa na godzinę, no, może trochę więcej kasy , około 500 gp, ze 1 halabarda, parę steel i plate shieldów, kupę fooda, może 1 dark helmet i 1 club ring, więc jednak trochę więcej, niż napisałem wcześniej
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Brawa dla tego pana, zrobil cos co ja od dawna planowalem, mianowicie wykazal ze Sternum suxx.

6-7k expa na godzine ma sie bez zadnych kombinacji srednio na rotowisku w Venore. Okolo 5-6k/h wyciagalem z dobra bronia na swamp trollach, podobnie na Ghostlandzie. Teraz nalezy sobie zadac pytanie gdzie sie wiecej zarabia i bezpieczniej expi: w Sternum czy w ww. expowiskach?

edit: trolle na Edron i roty na Darashii wychodza jeszcze lepiej ;o
Nie wiem jak wy expiliście, bo ja tam luzem robie do 18k/h na max spawnie, zajmując same podziemia - jedyny problem pojawia się z unjustifami jak zbyt dużo noobów nieumiejących czytać kartek chce szybki TP do Thais Siedząc pare godzin zazwyczaj wychodzi z 700oz gpków (~7k) + pare haberdow i battle shieldow.

Expienie w Mount Sternum = tylko jak uda ci się zająć podziemia (na powierzchni i wyżej NIE da się expić, zawsze jest tam więcej ludzi niż cycow)
Vanzi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2006, 17:01   #35
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie wiem, czy ty kiedykolwiek grałeś druidem/sorcem
Tak, gralem.
Cytuj:
ale nawet mój kumpel tak gadał jak ty, dopóki do mnie nie wpadł i się nie przekonał na własne oczy, a powiem ci, że on taki zacofany w Tibii nie jest,
Ja juz wielokrotnie widzialem na wlasne oczy lootbaga, i za kazdym kolejnym razem jak go widze, to co raz bardziej mnie to upewnie w przekonaniu ze to szajs.
Cytuj:
on taki zacofany w Tibii nie jest, gra paladynem, więc może dlatego
A inne profesje to sa zacofane tak?
Cytuj:
Nie rozumiem. Chcesz powiedzieć, że jak robisz lootbaga to ci exp ucieka przez dziury w bagu, czy jak się po hatheta schylasz to ci rękawem wylatuje? Bo wg. mnie to tutaj nie da się stracić expa, ale może masz zryte konto, kto wie...
Exp ci ucieka bo stoisz nad cialem potworka jak ten noobek z roka i przekladasz itemy zamiast nawalac kolejne monsterki? logiczne czy mor eksplejn ju nid?
Cytuj:
Fakt, że zbieranie na MMS na 50 lvl jest bez sensu, ale jeśli sorcem chcesz kiedyś wyjść z guardów/minosów/tombów i pójść na prawdziwy hunt, to kasa na runy się przyda. Robiąc lootbagi masz jej więcej, oczywiste. Po resztę patrz niżej.
Ale masz nizszy lvl a co za tym idzie sile magii, a przeciez na runach mozesz super zarabiac sorkiem/druidem.
Cytuj:
Lol, to ty zbierając loot marnujesz połowę expa? Ile ci schodzi z przełożeniem przedmiotu do worka? Pogratulować...
Zauwaz ze bag ma tylko 8 miejsc wiec musisz sie niezle naklikac zeby otworzyc baga a pozniej kolejnego baga i jeszcze turlac po ziemi lootbaga. Moze nie 2 razy wolniej expisz, ale na pewno stosunek expa do kasy masz gorszy niz w tombach zbierajac tylko goldy.
Cytuj:
Gorzej jak zdejmie cię na 1 hit (a na pewno to zrobi).
Might ring 1 oz. Ochrona przed dowolnym rodzajem obrażeń, 20 ładunków.
Wiec jak moze cie zabic???
stary 01-02-2006, 17:07   #36
Thor,hil,haw
Użytkownik Forum

Thor,hil,haw's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2006
Lokacja: Jawor

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tajemnica
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Tajemnica
Świat: Morgana
Poziom: ;pp
Skille: tajeman
Poziom mag.: ta
LOL

Na twoim lvl expilem tylko na cycach
chodz bez wachania i nie trac sd
lej je z ryszczki
a jak maco zycia to uciekasz jesz mieco i idziesz dalej
Thor,hil,haw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2006, 17:08   #37
Toldi the Rider
Użytkownik forum

Toldi the Rider's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2006

Domyślny

Zdecydowanie można chodzić na cyclopsy już od słabszych lvl. Ja swoim drutem (15 lvl) spokojnie je mogę pokonać. Nie ma co się szczypać.
Toldi the Rider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2006, 17:18   #38
Loron
Użytkownik Forum

Loron's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
Domyślny

Cytuj:
Ja juz wielokrotnie widzialem na wlasne oczy lootbaga, i za kazdym kolejnym razem jak go widze, to co raz bardziej mnie to upewnie w przekonaniu ze to szajs.
Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Mi nie chodzi o lootbagi, mi chodzi o blokowanie cyca, a profesje nie są zacofane, ale muszę cię uświadomić, że tylko paladyn nie nosi często tarczy, więc sobie nie poblokuje

Cytuj:
Cytuj:
on taki zacofany w Tibii nie jest, gra paladynem, więc może dlatego
A inne profesje to sa zacofane tak?
ojoj, znowu pomyłka, nie chodzi o to, że nie jest zacofany bo gra paldynem, tylko o to, że nie jest zacofany, a to, że gra paladynem, to tylko info dla tych, co by pytali

Cytuj:
Exp ci ucieka bo stoisz nad cialem potworka jak ten noobek z roka i przekladasz itemy zamiast nawalac kolejne monsterki? logiczne czy mor eksplejn ju nid?
Zauważ, że on nie urywa się z respa guardów po to, żeby zrobić lootbaga, tylko on WYCHODZI z expowiska, a po drodze zbiera hathety, więc jest wręcz odwrotnie, shit zdąży się zrespić, zanim on dojdzie do rope place, więc jeszcze zrobi te trochę expa więcej, zanim wyjdzie.

Cytuj:
Wiec jak moze cie zabic???
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale might ring chroni przed obrażeniami fizycznymi, a Orshabaal jest znany z potęgi jego magii, więc... domyśl się

Cytuj:
Ale masz nizszy lvl a co za tym idzie sile magii, a przeciez na runach mozesz super zarabiac sorkiem/druidem.
No fakt, tylko jest problem. 3,5 godziny na bp uhów, koszt - 220 gp(bp i 20 blanków), zarobek - 3k-220gp=2,78k, powiedz mi, ile kasy wyciągniesz w tych swoich tombach na godzinę? 2k? policz sobie: 7k w tombach, 2,78k za runki. Idź se lepiej do tombów zamiast robić runki. UHy opłaca się najbardziej robić, więc nie porównujcie do HMMów, SDków itp.
Loron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2006, 20:27   #39
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
chodz bez wachania i nie trac sd
Oczywiste, ze na cyce nie wykorzystuje sie sdekow.
Cytuj:
Widzę, że się nie zrozumieliśmy.
Byc moze, bo twoi poprzednicy probowali mi na sile wmowic, ze robienie lootbagow jest korzystne.
Cytuj:
tylko paladyn nie nosi często tarczy, więc sobie nie poblokuje
Paladyn w blokowaniu jest tak samo dobry jak sork/drut, poniewaz sork/drut mimo posiadania tarczy i tak nie jest nia w stanie zablokowac zadnego uderzenia troche mocniejszego potworka. Ma tarcze, ale wszystkie hity mocniejszego potworka tarcze omijaja, wiec tak jakby jej nie bylo. Palek natomiast jak zalozy tarcze, to calkiem niezle blokuje.
Cytuj:
Zauważ, że on nie urywa się z respa guardów po to, żeby zrobić lootbaga, tylko on WYCHODZI z expowiska, a po drodze zbiera hathety, więc jest wręcz odwrotnie, shit zdąży się zrespić, zanim on dojdzie do rope place, więc jeszcze zrobi te trochę expa więcej, zanim wyjdzie.
Exp tracisz wykonujac nastepujace czynnosci:
1. targania lootbaga
2. otwieranie lootbaga (jesli rzucisz go dalej niz na pole z toba sasiadujace to sie zamyka), a bag ma tylko 8 miejsc, wiec musisz otwierac 2 albo wiecej bagow.
3. przekladanie itemu z ciala potworka do lootbaga
W sumie strata expa jest naprawde pokazna, a kasa w tibii najwazniejsza nie jest, bo zawsze ja zdobedziesz szybciej majac wyzszy lvl, jak bedziesz potrzebowal. A uwierzcie mi, bardziej sie licza statsy postaci: lvl/mlvl/skille niz kasa, bo zawsze mozesz kupic pacca jesli nie masz (tutaj tylko potrzeba rl zlotych) i te 2k+gold/h z tomb wyciagniesz spokojnie nawet na 20 lvlu, a czego wiecej potrzeba? Grasz 1,5 godziny i masz bp uh, naprawde tak 1,5 godziny to tak dlugo? A za to masz dobry lvl/skilli/mlvl poniewaz czas ktory inni traca robiac lootbagi ty przeznaczasz na expienie+goldy(spowolnienie expa malutkie) i skillowanie of kors.
Cytuj:
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale might ring chroni przed obrażeniami fizycznymi, a Orshabaal jest znany z potęgi jego magii, więc... domyśl się
Chroni przed dowolnym rodzajem obrazen, co oznacza, ze wszystkie mozliwe rodzaje atakow calkowicie neutralizuje. Dlatego tez mozliwe jest zabicie kazdego potwora bez straty hp na kazdym lvlu jak jestes na mainie, nawet na 6 lvlu. Oczywiscie co do oplacalnosci uzywania might ringa sie nie bede wypowiadal, bo oczywiste jest ze to waste i to potezny, a na dodatek orshabaal walnie 20 atakow w ciagu zaledwie kilku sekund, wiec zeby zabic solo orshabaala na 6 lvlu to bys musial miec bp of bp of bp of bp of might ring. Jednak jest to mozliwe i nie piszcie ze sie nie da, bo kazdego potworka mozna w ten sposob zawsze zabic. I nie zadawajcie pytan typu "czy zabije xxx potworka", bo na pewno zabijesz jak bedziesz odpowiednio przygotowany, kwestia tylko czy to sie oplaca czy nie.
Cytuj:
No fakt, tylko jest problem. 3,5 godziny na bp uhów, koszt - 220 gp(bp i 20 blanków), zarobek - 3k-220gp=2,78k, powiedz mi, ile kasy wyciągniesz w tych swoich tombach na godzinę? 2k? policz sobie: 7k w tombach, 2,78k za runki. Idź se lepiej do tombów zamiast robić runki. UHy opłaca się najbardziej robić, więc nie porównujcie do HMMów, SDków itp.
Tak, tylko ze ja jestem knightem, a knight duzo szybciej zabija kolejne potworki niz druid, a co za tym idzie zgarnia wiecej kasy. Nie sadze zeby sork/drut byl w stanie zarobic 2kgold/h w tombach, bo walac z najlepszej rozdzki i tak nie zabije powiedzmy ghoula 1 hitem.
stary 01-02-2006, 21:15   #40
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Nie wiem po co zostawiac zlom na ziemi i byc na minusie na szybkim expowisku tylko po to zeby expic o x% szybciej a potem braki w funduszach na uhy/inne runy nadrabiac na wolniejszym ale bardziej dochodowym expowisku..

Sorc/drut na srednim (~40 ) levelu jest w stanie zarabiac ~5k kasy na godzine uzywajac warhammera/wanda i sladowych ilosci hmm, trzeba tylko wiedziec gdzie.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania