|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niekoniecznie szybkość wykonania dachu mogła zawieść. Prawdopodobnie dach był zrobiony na odpierdziel się, duży wpływ pewnie miał też śnieg. Poza tym, dach był PŁASKI, co przy takich konstrukcjach jest niebezpieczne - wszystko zapada się do środka jak domek z kart.
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Lokacja: ...w McDonaldzie :P
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elv Drael
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 100
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() @Topic: Wg. mnie to co sie stało jest tragedia ale pomyslcie.... w Afyce dziennie ginie ok.5 tys dzieci i nikt sobie wyrzutow nie robi... a unas zginie 60 osob i jest tragedia na cała Polske i 3 dniowa załoba. Pozatym co to daje ze jest 3 dniowa zaloba?? jak i tak potem kazdy to oleje i powie ze juz go to nie obchodzi (procz rodzin tych ktorzy zgineli). Jak dlamnie to powinna dzisiaj w kosciołach byc msza w ich intencji i tyle... bo i tak ta zaloba nie pomoze nikomu ;/
Signed~ Kaziu |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A nie o to, by "nikt tego nie olewał". Porównujesz do Afryki: Zgoda, ginie ich o wiele więcej, ale co? My mamy mieć przez to żałobę? Tak giną z głodu, z chorób. Tu zginęli nasi ( Niektórych ) bliscy. I to w tragedii.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() Cytuj:
Jak to powiedział Stalin: "Śmierc jednego to tragedia, a smierc milionow to statystyka..." Niestety to jest prawda... @Topic Co do tego dachu to nie była wina konstruktorów...(wg mnie) to byla wina sniegu i tego ze dach jest plaski, a nie dwu-spadzisty, gdyby byl wlasnie ten dach to nie potrzebne bylo by nawet odsniezanie... ale z drugiej strony zbudowac dach dwu-spadzisty lub jedno-spadzisty na takim obszarze to by byla ciezka sprawa Btw...Juz podaja ze zginelo 65 osób, jednak pewnie ci ludzie ktorych nie wyciagneli podczas nocy zamarzli...(straszna sprawa:/) wiec te statystyki o zabitych beda sie zwiekasz a wyciagniecie zywego, rannego czlowieka z pod gruzow tego dachu bedzie graniczylo z cudem...
Ciągle za dużo kb! A jak ja podaje jak ktoś ma 2mb+ w podpisie to oczywiście żeruje przez 2 następne miesiące >.< Ostatnio edytowany przez AnElKa - 29-01-2006 o 12:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() @ Wszyscy
W Wiadomościach powiadali,że nikt nie chciał odśnieżać dachu,było to zaniedbywane.I dla tego się zawalił. Więc można obwinić służby które powinny to robić. Ta hala ma dopiero 4 lata,rozumiem jakby miała 20,ale dach nie wytrzymał nawet 5 lat? To już przesada.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Może nie sąd, ale koszta są i to nie małe, ale tak jest wszędzie na świecie. Ku twemu zaskoczeniu, śnieg leki wcale nie jest. Jeśli weźmiesz taką kulkę to spox, lekka i cool, ale wyobraź sobie, że taki dach o powierzchni 600m2 zostaje przykryty 30cm warstwą śniegu... to już się ładna waga uzbiera... Powiem szczerze, że to było do przewidzenia, dach zapewne nie był odśnieżany... Ja swój dach odśnieżałem tej zimy 3 razy. Choć dom poniemiecki, to i tak ryzyko zawsze jest... Co do biedronki, w 3 dni? To jest z technicznego punktu widzenia wręcz niemożliwe, chyba, że było tam multum pracowników, w co wątpię... @Raul: na zachodzie (i wschodzie: Dubaj) to nie budują... tam mają już gotowe budynki, bo po co budować? ![]() Jak zwykle, mam zlewkę z autora tego tematu (Walekifa) jak i innych tego typu "żałobnych" tematów... Skoro wam żal tych biednych duszyczek, to ruszcie swoje 4 litery do takiego budynku z † i się pomódlcie a nie będziecie tu jakieś kretynizmy wypisywać w stylu "Architekta na stos!", "Architekt musi odejść"... aVe EDIT: @up: zdarzają się przypadki, że budynek wali się już w trakcie budowy, i co w tedy powiesz?... n/c...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 29-01-2006 o 14:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Gdansk-oliwa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Czekoladowy Baron
Świat: patrz na postać
![]() |
![]() według mnie to jest głupie ponieważ ktos tu powiedział
...na wszystkich dachah odśnierzali a na tym akurat nie... przecież wiedzieli że tam będzie ok 1000 osób i że jest tyle sniegu na dachu jednym slowem tragedia ![]()
(\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! ___________________________________ Ładowanie reszty cebuli do wora ![]() use the magic power of "Szukaj'' ![]() [CHAR]Czekoladowy Baron[/CHAR] my char ![]() Serv:Celesta mlv:34 lvl:31 Ukryty tekst:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mo mama mówiła że gdzieś tam mówili (radio, tv itd.) ze było około 8000 osób w środku i była tak tam gorąco że na dachu lekko się stopił śniego i zjechał w pewne miejsce (tutaj na środek dachu) i dlatego dach się zawalił po obciążeniu... poprostu TRAGEDIA! Jak ja bym mieszkał tam to cała noc bym pomagał szukać ludzi w gruzach jagby mnie dopuszczono...
Edit by $cor: Durnym świeczkom internetowym mówimy stanowcze NIE!
do you think it was you who decided to come here ? do you think it is you who makes the choises in your life ? do you really think it matters what you think ? it was destiny's path which brought you here... without knowing it you have been chosen to witness this gathering of 25 thousands infected souls... tonight you will learn about the ways of destiny's path... after this your life will never be the same... WWW.OVERBIZZ.INFO Ostatnio edytowany przez $corcerer - 29-01-2006 o 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Na południu
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Moim zdaniem, kłotnia kto tu zawinił, do jakich zaniedbań doszło nie ma sensu. To sprawa drugorzędna. Przede wszystkim powinniśmy pamiętać o ofiarach, o wszystkich ludziach, którzy tam zginęli. Takie pokrzykiwanie i bluzgi to- przynajmniej dla mnie- obraza ich pamięci.
Chciałbym wyrazić współczucie dla rodzin ofiar, dla rannych w szpitalach, dla wszystkich, którzy zostali tam w jakiś sposób poszkodowani. [']
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() Cytuj:
(Pawilon, którego dach runął, miał wymiary 150 na 100 metrów Na dachu zalegał półmetrowy snieg Metr sześcienny sniegu wazy ok 800kg) @down Policz sobie. (sam sie zdziwilem, liczylem to 10 razy)
Sława jej wszystkich przerasta, KoronA KielcE-duma miasta ![]() ![]() ![]() http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1 http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2 Ostatnio edytowany przez Mc macio - 29-01-2006 o 17:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
Troche przesadzasz. Dj. Nekro um.....-.-' @all Nie kłócmy się w tym temacie plz
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jestem z Katowic i mieszkam niedaleko tej hali targowej w której zawalił się dach. Jest to wielka tragedia (najwieksza jaka była w Polsce). A wine ponoszą ludzie któży zajmują się odśnieżaniem dachów itd.
Wymiary hali to 100 na 150 m. Wszystko runeło o godzinie 17:15. Kolega mojego kolegi był tam naszczeście w chwili gdy dah się walił zdążył uciec jak ponad połowa osób która tam była. Ten kolega mojego kolegi powiedział Mu (mojemu kumplowi) że nigdy nie zapomni krzyku ludzi oraz widoku jak dach przygniatał ludzi ![]() Wcześniej władze nakazywały usówanie śniegu z dachów. A ten budynek był budowany 1,5 roku. Miejmy nadzieje że już takich tragedi nie będzie w Polsce. ps. Drogi forumowiczu jeśli nie wiesz jak było to się nie wypowiadaj
![]() Ostatnio edytowany przez Dolor - 29-01-2006 o 18:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Poza tym z tego co mi wiadomo,bo ciągle oglądam wiadomości hala miała 4 lata. I już ludzie przed zawaleniem widzieli pękającą podłgę,zgineło około 60 osób( w tym dwójka dzieci,i obco krajowców).a 140 trafiło do szpitali. Ponoć konstrukcja była słaba,i miała wady techniczne(podkreślam,bo wiele osób kłóci się kto zawinił)A do tego była nie odśnieżona,i było tam 50-60 cm śniegu.Jak już ktoś wspomniał było tam kilka tysięcy ton (nie widziałem że śnieg jest tak ciężki ![]() @ Dark sven Tak,6 tys. oblicz sobie na kalkulatorze... "800x150x100 : 2" ;]
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 29-01-2006 o 18:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Ale wy poinformowani. To nie centrum handlowe a hala targowa. To nie 6 tysięcy metrów kwadratowych a 10. I niewiadomo czy wine poniosła ekipa odśnieżająca.
@walekifa Wtedy zgineła Anna Jantar i to sie rozbił samolot i zgineło około 80 ludzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Ja myśle, że powinniśmy na te dni żałoby wstrzymać się od oskarżeń i pomyśleć o tych 66 ofiarach i 140 rannych, i połączyć się z nimi duchem, współczuć rodzinom.Kiedy ta żałoba się skończy powinniśmy wtedy zająć się sprawą kto zawinił.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @ UP
Masz rację @ UPUP Hala targowa,to mój błąd,przepraszam ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |