|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Witam
![]() Jak pewnie większośc z was wie,kilka godzin temu w Katowicach zawaliło się Centrum handlowe.Wiadomość ta rozwścieczyła mnie do tego stopnia,iż muszę napisać ten temat. Tutaj oto proszę postawe Polaków. Mamy super-Multi kina,Domy Handlowe,będą Autostrady! Niestety wszystko budowane jest na szbko,i nie wiem czy każdy z was wie,ale za przekroczenie terminu budowy obiektu grozi rozprawa w sądzie! Wychodzi na światło dzienne Polska Architektura.Dom handlowy w którym przebywało 1000 ludzi zawalił się pod ciężarem......śniegu. Co wy o tym sądzicie??Ja osobiście bardzo współczuję poszkodowanym,oraz ich rodziną. Biedronka niedaleko mnie została wybudowana....w 3 dni..... czy oni się ścigają kto szybciej zbuduje ?? Według mnie powinni szukać sprawcy tego wypadku......Podobno były problemy z odśnieżaniem dachu,ale takich problemów nie powinno być.oni nie są w podstawówce,jeśli ludzie mają być bezpieczni,to nie można sobie olewać....Czy was ta wiadomość też tak zdenerwowała?...
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 28-01-2006 o 22:06. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Troche nie na temat ale jeśli ktoś jest z Katowic prosze o wieści
Do tematu. To sie tak wydaje....śniegu. TO jest kilkaset kilorgramów(może przesada) Które zmroziły dach + drgania spowodowane hałasem. Wiesz mówisz że nie tak szybko ale każdy dzień szybciej to kilkaset złoty do przodu
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
I jeśli chodzi o Topic: A co mieliby 2 tygodnie robić dach? Bez przesady. Sam wiem, że każdy super czy tam hipermarket musi mieć odśnieżany dach. Bo wiadomo, stałaby się tragedia jak w Katowicach. Po prostu, ci, którzy byli za to odpowiedzialni, zaniedbali swoje obowiązki i stała się tragedia. Powinni za to odpowiadać. I nie zwalam winy na szybkie budowanie.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Też racja,do tego te mrozy które osłabiły konstrukcję.Ale to jest jednak centrum handlowe,nie Kiosk...Powinni się na to przygotować
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Btw mieszkam niedaleko tej hali, a nie centrum handlowego -.- w ktorej odbywali sie targi. I zaskakuje mnie to, ze nei sposprzatali sniegu z tego dachu.
W mojej i nie tylko okolicy ze wszystkich dachow nawet tych mieszkaniowych rzucano snieg. Nawet postrali sie z kosciolow i dobrze. Ale ****a nie zrzucali sniegu z hali i jeszcze kiedy tysiace ludzi mialo tam miejsce byc! Lame. |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() To ja tylko powiem, że cholernie współczuję z całego serca tym wszystkim ludziom, ich rodzinom i gołębiom, które przysypało. Masakra, już dwunastu martwych znaleziono. :/
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie znasz się na architekturze ani budownictwie, więc po co zakładasz ten temat? To właśnie architekci i im podobni będą się zastanawiać na powodem zawalenia się dachu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Dach sie zawalił bo był za słaby,i nie wytrzymał mrozów i śniegu,z którym zawsze były problemy (od 4 lat istnienia hali) i nie był odśnieżany Oglądasz chodziarz wiadomości??
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 28-01-2006 o 23:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2004
Lokacja: Odległa Galaktyka
Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 103
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Czy ja wiem, czy mnie wkurzyło. W sumie, to wina władz miejskich i samych organizatorów. Przecież to oczywiste, że duża ilość śniegu potrafi załamać dach. U mnie w mieście (Łódź) wszystkie dachy były oczyszczane ze śniegu przez władze miejskie. Dziwi mnie to, dlaczego tam tego nie zrobili. Wszystko wina władz.
Z innej beczki: Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Co do śniegu:
normą w Polskim budownictwie jest wyliczenie nacisku 80kg śniegu na metr kwadratowy dachu. W wiekszości Europy normą tą jest 50kg. Możliwe, że to było przyczyną. Inną przyczyną mogło być nieuwzględnienie wiatru. Wiatr też musi być doliczony do naprężeń, które musi przetrzymać konstrukcja. Kolejnym gdybaniem może być sam strop. Olbrzymie mrozy mogły doprowadzić do sporowacenia belek nośnych, przez co były mniej wytrzymałe. Powodów może być setka. Wątpie by to szybko ustalono.
![]() |
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Skoro według Ciebie u nas szybko budują (z tymi autostradami to już totalnie przesadziłeś), to w takim razie na zachodzie budują z prędkością światła.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ktoś jednak musiał zawinić... @ Thimburd & Raul Autostrady to faktycznie przesada ![]() "Tanie eble" "Leader Pric" Wszystko się sypie,a mogli by bardziej przykładać sie do pracy...To że gdzie indziej budują szybciej,nie usprawiedliwia nas.ważne żeby budować tak,żeby zbudować solidne.Widocznie tam mają lebszych architektów i sprzęt.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 29-01-2006 o 00:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Walekifa:
Pewnie... lepiej budować głupią biedronkę rok i być kilkadziesiąt tysięcy w plecy. Czas to pieniądz chłopie. @Topic: Naprawdę współczuję wszystkim ludziom, którzy tam zginęli/odnieśli obrażenia, a także im rodzinom. Niestety narazie nie znamy przyczyn tego wypadku, dlatego nie wiadomo kogo winić za tą tragedię.
![]() |
![]() |
#14 | |
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Wspolczucia dla wszystkich ofiar i ich rodzin...
Ostatnia zywa osoba zostala wydobyta miedzy 21 a 22 w Sobote wiec czarno to widze ![]() Moze mi ktos powiedzie gdzie to wkoncu jest czy w Katowicach czy w Chorzowie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Ja tylko mogę powiedzieć: współczucia dla ofiar i ich rodzin. W tym momencie nie ważne jest KTO zawinił, ważne jest życie ludzkie.
@ Taaa... autostrady to u nas z zawrotną prędkością budują. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Tana
Może i standardy europejskie są lepsze, ale w Niemczech i tak dach na lodowisku się zwalił. @autor Nie zawsze można znaleźć winnego. @topic Jakie to głupie, że w tak bezsensowny sposób ludzie kończą życie. Wychodzisz na zakupy, mówisz rodzinie, że "wracasz za godzinę", a oni się dowiadują za tą godzinę, że nie żyjesz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Na południu
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Nie wiem czy już ktoś to powiedział bo nie czytałem wszytskich wypowiedzi ale to nie jest centrum handlowe tylko Międzynarodowe Targi Katowickie a to duża różnica.Ja mieszkam ok 500m od tego budynku i dosłownie przez 5-6h bez przerwy karetki i straz pożarna.Na poczatku nie wiedziałem o co chodzi dopiero później przełączyłem na trójke i sie dowiedzialem
![]()
![]() |
#20 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Xehe del'Moris
Profesja: Paladin
Świat: Furora
|
![]() Cytuj:
|