Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-02-2006, 00:36   #21
Gromnjir
Zbanowany

Gromnjir's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Domyślny

A dzieci z Afryki giną...
Gromnjir jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-02-2006, 00:46   #22
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Na znak protestu oflaguje amazon camp na tibi, zablokuje wejscie i bede z rozpaczy mordowal amazony. Wolny Tybet cierpi a wy sobie chodzicie?!

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 06:54   #23
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

To jest jedna z najgłupszych rzeczy jakie słyszałem... czy za to, że Google chce zaistnieć na Chińskim rynku, że chce mieć więsze pole zbytu (w największym kraju świata [ludność]) za to mamy Google bojkotować?! To powiedz mi dlaczego nie zrobimy tego z Microsoftem albo WoW'em?! Oni też pchają się wszedzie gdzie się da... Ale nie, tu chodzi o to, że Chiny to państwo komunistyczne i Chińskie Google musi spełniać pewne wymogi... A dostosowywanie do nich jest Twoim zdaniem złe?! To gratuluje tobie przyszłej firmy... Jak masz zamiar zarabiać skoro taki element jak spełnienie wymagać danego rządu jest dla ciebie problemem?!
Cytuj:
hmm raczej ty nie bedziesz mi mówił kim mam byc,a kim nie.
Morderca: Ty mi nie będziesz mówił kim mam być a kim nie! <paff> [You are dead] Po to są ludzie, żeby właśnie takie rzeczy czasami mówić...
Cytuj:
O ile mi wiadomo, Chiny nie sa pod okupacją...
Chiny niet, ale Tybet tak... poszukaj w Googlach
Cytuj:
Pozatym bulwersujesz sie,ze nam nikt nie pomógł...no to chyba Polacy najlepiej powinni wiedzieć, ze pomoc z zewnatrz,a czasem moralne poparcie jest bardzo cenne.
Yeah! wszyscy Tybejtczycy zacznom nam dziękować za to, że 0,001% userów Google przestało używać tej przeglądarki! Woohaa! Sukces!
Cytuj:
Dla kasy Google pomaga w oszukiwaniu ponad miliarda ludzi,a wy mówicie,ze to w porządku...no comment
Nie, tu się mylisz... Google nie oszukuje... Oszukiwali by, gdyby przeinaczali fakty (Tybet okupuje biedne Chiny) ale tak nie jest. Google jest poprostu cenzurowane a to jest jak najnormalniejsze w Chinach, Rosji i innych państwach komunistycznych (Kuba itp)
Cytuj:
nny przykład? Tragedia w katowicach...Amerykanie i inni obcokrajowcy nabijający sie z nas na forum z tej okazji... CHyba wystarczy?
Michal, to już jest chyba najbardziej niepasujący przykład... co to ma do cenzury w Google?!

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 07:44   #24
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
oj chyba nie do końca zrozumiałeś o co chodzi...nie tylko ty nie zrozumiałeś.
Sens komunikatu okresla odbiorca.

Cytuj:
Nie chodzi o bojkot każdej przeglądarki,ale konkretnej i właśnie wybieranie innej, a nie google.
BRAWO! Fajnie, ze sie obudziles. A poczytaj sobie troszeczke historii Chin i Tybetu. Chcesz im pomoc? Jest setka organizacji pozarzadowych broniacych praw czlowieka (walacza tez o prawa ludzi w chinach) - przylacz sie do nich. Bo bojkot najwiekszej i najlepszej przegladarki nic ci nie da. GGest szlachetny, ale o kant dupy rozbic.

Pozatym polecam poczytac o granicy cybernetycznej w chinach: wyszukiwarki dzialaja tak jak chce rzad albo wogole ich nie ma w kraju

Cytuj:
zmuszam tylko podaje do informacji,ze taka akcja istnieje
Istnieje tez akcja bojkotowanie amerykanskich produktow: filmy, gry, zarcie. A wiesz dlaczego? Nie - szkoda.

Cytuj:
Pozatym bulwersujesz sie,ze nam nikt nie pomógł...no to chyba Polacy najlepiej powinni wiedzieć, ze pomoc z zewnatrz,a czasem moralne poparcie jest bardzo cenne.
Ty uwazasz, ze ta akcja skosnookim pomoze? I co im to da? Obalisz ludobojczy rzad? Sprawisz, ze skoncza sie czasy nielegalnych aborcji? A moze chcesz okazac solidarnosc? Kup sobie opaske.

Cytuj:
Dla kasy Google pomaga w oszukiwaniu ponad miliarda ludzi,a wy mówicie,ze to w porządku...no comment
Miala wybor: albo nie dziala na terenie Chin wogole, albo tak jak jej na to pozwalaja.

PS: przylaczam sie do bojkotu, ale z google.pl i tak bede korzystal. Google.pl to w koncu nie google.ch

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 14-02-2006 o 07:45.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 09:32   #25
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Kocham sezon truskawkowy na forum.
Tyle świetnych tematów do rozmów. <yawn>

Daj se siana, osiołku. Polska to MALEŃKA część światowych userów google i fakt, że nie będziemy używać przez tydzień tej wyszukiwarki NIC nie zmieni.
Poza tym, po co sobie komplikować życie i swobodny dostęp do informacji? -_-
stary 14-02-2006, 09:33   #26
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Michal, to już jest chyba najbardziej niepasujący przykład... co to ma do cenzury w Google?!
Przeczytaj post jeszcze raz (Mój). Koles stwierdzil, że zawsze mieszamy do wszystkiego IIww. Dalem mu przyklad kiedy zostaliśmy brzydko mówiąc olani i poniżeni przez innych. I my mamy bojkotować google? Nie dzięki. ;-).
stary 14-02-2006, 10:00   #27
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
To jest jedna z najgłupszych rzeczy jakie słyszałem...
Bo młody jeszcze jesteś

Cytuj:
Sens komunikatu okresla odbiorca.
Ładnie to brzmi,ale to kompletna bzdura

Cytuj:
Morderca: Ty mi nie będziesz mówił kim mam być a kim nie! <paff> [You are dead] Po to są ludzie, żeby właśnie takie rzeczy czasami mówić...
Widze,zę brak argumentów co? Myslałem,ze rozmowa jest w jakiś okreslonych ramach . Czy naprawde uważasz,ze stwiedzenie "Chce byc matką teresą" ,a "Chce być morderca" sa tożsame? Jeju gdzie wychowałeś, że masz tak zwichrowane poczucie dobra i zła?

Pozatym widze mase egoistycznych konformistów, którzy drżą na myśl o ograniczeniu w uzywana Google , szkoda mi czasu,zeby odpowiedziec na wszystkie argumenty. Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy. Tu nie chodzi o Chiny czy Tybet,ale o aktywną chęć formowania i kierowania swoim losem co jest trudne dla ludzi o mentalności owiec. Wielu z was pewnie dało na Wileką Orkiestre...czy myślicie, że wasze 10 zł coś zmieniło?

Tybet tak chętnie cytowany przez niektórych to tylko przykład, w przeglądarce nie bedzie także słów jak wolność człowieka, prawa człowieka, wolność słowa, demokracja itp. Google powstało jako narzedzie do dostępu do informacji,a staje się narzędziem manipulacji. Jeżeli sie dobrze z tym czujecie to ok.

Jest to forum o Tibii więc może taki przykład. Czy w zamian za bp Uh lub jakiś fajny item od np. Szweda lub Br. stanąć przed depo w np Thais i pisac,że wszyscy Polacy do dupki bez honoru? Ja napewno nie, bez względu na to ile Bp Uh miałbym dostać. I jak nazwalibyscie kogoś kto tak by za te Bp tak zrobił? Odwieczne pytanie ...być czy mieć.

Ostatnio edytowany przez Level - 14-02-2006 o 10:01.
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 10:04   #28
Sakis
Użytkownik Forum

Sakis's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Nowa Sól

Stan: Na emeryturze
Sakis ma numer GG 4156910
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
@Level.
Nikt nie mowi, że to wporządku. Ale to nie jest jakas kryzysowa sytuacja, gdzie należy interweniować, tylko głupi komercyjny ruch przeglądarki. I każdy ma to w dupie.

Inny przykład? Tragedia w katowicach...Amerykanie i inni obcokrajowcy nabijający sie z nas na forum z tej okazji... CHyba wystarczy?
No dzięki za zrozumienie tego o co mi chodziło.

A i Level...bo II wojna to świetny przykład i czemu zawsze polacy mają się
pchać, a jeżeli ty nie rozumiesz tego co powiedziałem i nie ma dla Ciebie to sensu, to zapraszam do książek o II wojnie swiatowej i zobaczysz czy polakow tak wszyscy ratowali.

Ale jeżeli nie rozumiesz tego co mówia do Ciebie inni, to nie dawaj postów...krótka piłka
stary 14-02-2006, 10:37   #29
Hanibal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2004

Domyślny

Nie rozumiem!!! Co to ma do rzeczy wszystko? Po co mam bojkotować? Czy prezes Google będzie miał mniejszy obrót?. Nie sądze ze tak będzie. Totalna paranoja co tu wypisujecie.
Nawet jeśli zbojkotuje to kto o tym będzie wiedział? Mam to robic żeby się usprawiedliwic moralnie? I tak wiekszosc albo duza cześc Polaków ma pirackie oprogramowania w kompach wiec bojkot Google przez nas jest zaje****ebiscie śmieszny!!!.
Hanibal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 11:27   #30
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Bojkotuj rząd chiński, który wprowadza cenzurę, nie google... Bojkotuj również rząd amerykański, bo ludzie giną w Iraku, rząd Polski, bo wysyła żołnierzy na misje, rząd kubański, bo również gardzi wolnością słowa, rząd rosyjski, bo często zdarza się tam łamanie praw człowieka, rząd... Paniał aluzję?...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 11:38   #31
Blind Guardian
Użytkownik Forum

Blind Guardian's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: nie rozumiem pytania

Stan: Aktywny gracz
Imię: Veneos
Profesja: Elite Knight
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
Blind Guardian ma numer GG 3206657
Domyślny

Po co powstal ten topic?
Jest to kolejny mininews. Ciekawostka, ktora nikogo ani troche nie obchodzi. Mi tylko uswiadomila to co sie dzieje w Chinach. Oczywiscie jestem przeciw czemus takiemu ale co moge zrobic? Nic. Tak jak kazdy z tego forum.

Wypowiedzialem sie tu tylko dlatego ze irytuje mnie wieksza czesc postow mowiacych o tym ze macie to w dupie. Pytanie: kazdy musi to wiedziec?

Have Fun!
See You in Tibia!

Regards, Ven~~

Blind Guardian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 15:11   #32
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Bo młody jeszcze jesteś
Odnosze dziwne wrażenie, że kocioł przygarnia garnkowi ale to fakt, na pewno trafi się coś głupszego
Cytuj:
Ładnie to brzmi,ale to kompletna bzdura
Noby fajne, ale to nie ja pisałem... cytuj uważnie...
Cytuj:
Widze,zę brak argumentów co? Myslałem,ze rozmowa jest w jakiś okreslonych ramach . Czy naprawde uważasz,ze stwiedzenie "Chce byc matką teresą" ,a "Chce być morderca" sa tożsame? Jeju gdzie wychowałeś, że masz tak zwichrowane poczucie dobra i zła?
Nie zrozumiałeś mego przesłania... chodzi o to, że prubujesz to bawić się w matkę terese, naprawiać świat i nic w tym złego gdyby nie wybór najbardziej kretyńskiego sposobu... a odpowiedz z mordercą na cyctat "Nie ty mi będziesz..." pasuje w sam raz, już pisałem, po to są właśnie inni ludzie, by mówić...
Cytuj:
Pozatym widze mase egoistycznych konformistów, którzy drżą na myśl o ograniczeniu w uzywana Google
Wooha! jestem wrednym egoistą ponieważ chcę używać gógli!
Cytuj:
, szkoda mi czasu,zeby odpowiedziec na wszystkie argumenty. Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy.
I ty mówisz, żebym nie porównywał pewnych sprzeczynch elementów ze sobą (matka T. i morderca)?! Co ma wspulnego bity człowiek na ulicy z bojkotowaniem Google?!
Cytuj:
Tu nie chodzi o Chiny czy Tybet,ale o aktywną chęć formowania i kierowania swoim losem co jest trudne dla ludzi o mentalności owiec. Wielu z was pewnie dało na Wileką Orkiestre...czy myślicie, że wasze 10 zł coś zmieniło?
I właśnie to robię, kieruje swoim losem, bo jak inaczej nazwiesz brak chęci to bojkotowania Google (bojkotowanie twojego bojkotowania )
Cytuj:
Tybet tak chętnie cytowany przez niektórych to tylko przykład, w przeglądarce nie bedzie także słów jak wolność człowieka, prawa człowieka, wolność słowa, demokracja itp. Google powstało jako narzedzie do dostępu do informacji,a staje się narzędziem manipulacji. Jeżeli sie dobrze z tym czujecie to ok.
Bissnes is bissnes, nikt nigdy nie mówił, że w bissnesie są jakieś reguły... Chiny to ogromny rynek zbytu w internecie, jeżeli google stoi przed wyborem kupa kasy vs prawa człowieka które i tak i tak są tam łamane to wybór jest chyba prosty...
Cytuj:
Jest to forum o Tibii więc może taki przykład. Czy w zamian za bp Uh lub jakiś fajny item od np. Szweda lub Br. stanąć przed depo w np Thais i pisac,że wszyscy Polacy do dupki bez honoru? Ja napewno nie, bez względu na to ile Bp Uh miałbym dostać. I jak nazwalibyscie kogoś kto tak by za te Bp tak zrobił?
Powiedz mi co to ma do rzeczy? czy Google w zamian za rynek zbytu mówi, że Chiny są świetne, że komunizm jest najlepszy? Nie...
Cytuj:
Odwieczne pytanie ...być czy mieć.
Tu mówisz jak moja polonistka (mało lubiana ) i niestety dla mnie odpowiedź jest Mieć... materialista ze mnie i tyle, ale to nie o tym temat.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 15:41   #33
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

rotfl.. podpisuje sie pod postam hooma..
aff, nie moge z Ciebie, level... o tak, bojkotujmy google, napewno garstka uzytkownikow google wpłynie na rząd chinski, który 'wyłączy' cenzure i skonczy lamac prawa czlowieka.. o Tak!!!!!!!!!!11

Cytuj:
Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy.
Co do chvja ma bity człowiek a bojkot gugli?

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 17:23   #34
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

A pomyśl sobie teraz eee level, że to google.ch i tak będzie istnieć. I za rok już o tym nie będziesz pamiętać. A żaden Chińczyk nie będzie wiedział co to demokracja czy prawa człowieka. I co zrobisz? No nic, bo już Ciebie to nie będzie obchodziło. Tak samo jak ludzi nie obchodzi już, że papież Jan Paweł II nie żyje, a za dwa miesiące nie będzie obchodzić tragedia w Katowicach. Tylko że interesy Google w ogóle nie powinny Ciebie obchodzić.
stary 14-02-2006, 17:40   #35
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Z jednej strony, chinski rzad postepuje zle...ale jesl Chinol jakis bedzie chcial znalezc cos o wolnym tybecie, nie musi wbic na google.cn, znajdzie to jakos inaczej...Od czasu reakcji Amerykancow na tragedie w Katowicach juz takie sprawy mnie malo obchodza
stary 14-02-2006, 18:11   #36
Zielevitz
Użytkownik Forum

Zielevitz's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

http://www.google.com/search?hl=zh-C...C%E7%B4%A2&lr=

^^"
Zielevitz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 18:51   #37
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Z jednej strony, chinski rzad postepuje zle...ale jesl Chinol jakis bedzie chcial znalezc cos o wolnym tybecie, nie musi wbic na google.cn, znajdzie to jakos inaczej...Od czasu reakcji Amerykancow na tragedie w Katowicach juz takie sprawy mnie malo obchodza
Jak mi się wydaje, to Chińczycy mówią po chińsku. Nie wszyscy znają angielski. Muszą więc używać wyszukiwarek w rodzimym języku, a one są... ocenzurowane ;] Ale cóż, akcja Bojkot Google nie pomoże.
stary 14-02-2006, 19:58   #38
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Na własnym podwórku masz burdel, a będziesz się do kogoś wpychał żeby mu porządek zrobić? Ty myślisz czasem?

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 20:04   #39
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Od czasu reakcji Amerykancow na tragedie w Katowicach juz takie sprawy mnie malo obchodza
Coście sie czepili tych amerykańców? Na forum yahoo żartowali sobie tez norwegowie, niemcy i kanadyjczycy, a wy w kólko amerykańce i amerykańce...

A autor tematu jak sie poczuwa to niech wspiera opozycje na białorusi, bliżej i większa szansa powodzenia.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-02-2006, 21:10   #40
Kopiraum
Użytkownik forum

Kopiraum's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2004

Domyślny

A co mnie obchodzą Chiny ? Nie zrezygnuje z Google tylko dlatego że w Chinach nie moą znaleźć wolnego Tybetu.

Ostatnio edytowany przez Kopiraum - 14-02-2006 o 21:24.
Kopiraum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania