|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
|
|||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() A czy pisałem że masz uciekać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mistrzunio Magii
Profesja: Sorcerer
Gildia: Bazyliszek Team
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() [quote=jastr]@up hyhy nie masz szans z pk wes mnie nie rozsmieszaj co ci da pacc i utani gran hur??? przy roznicy 20 lvli i tak palek knight ewentualnie sorc dogoni cie bez wiekszego problemu.[quote]
Hmm... ciekawe... jakoś jak na 32 lvlu z 41 mlvlem ( Nie śmiać się! ![]()
Proszę, wystaw mi notkę! ^^ Ostatnio edytowany przez Mastadi, little meteorite - 09-03-2006 o 21:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#26 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Przy sredniej ilosci okolo 100, na UE pojdzie 12 mf = 600 gp, jesli zabijesz tym nawet 2-3 vampy, priestessy i dsy to jest calkiem przyzwoicie. Dolozysz necro - jest dobrze. Tyle ze nie wiem jak z szybkoscia respa.
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 03 2006
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Czemu wszyscy uważacie że UE to tak bezużyteczny czar? Na pvp i non-pvp ma inne zadania i wywiązuje sie z nich doskonale, co prawda nie jest tak ekonomiczny jak np. exori vis ale jakże potrzebny. Na pvp UE służy do czyczenia questów takch jak Demon Helmet(z banshe), Orc Fortes(schodki), Dwarven Hell, a także do !PVP!. Jest główną bronią przeciwko magom, a w sprawnych rękach wysokopoziomowej postaci także przeciwko rycerzom i paladynom. Na non-pvp służy nie tylko do czyszczenia questów ale także można użyczć tego czaru podczas expienia z blokerem. I jescze jedno w tej sprawie, jeśli tak bardzo nie lubicie UE albo macie kompleksy, że jesteście druidem i nie posiadacie tego czaru poprostu napiszcie petycje do Cip Softu o usunięcie UE...
Teraz do tematu. Mag na faacu bezproblemowo może zdobyć po wprowadzeniu systemu różdżek 50 lev, ale jest to nie tyle długotrwałe tylko monotonne. Uważam że paac ułatwia grę na starcie i na wyższych levelach. I tak najczęściej oblegane są expowiska faacowe, nawet przez graczy z płatnym kontem. Dla maga optymalnym expowiskiem lev. 33/60 pod wzgledem exp/zwrot kosztów są guardy. Jednak expienie sorcem na darmowym koncie ogranicza sie tylko do kilku expowisk: guardy, POH, Mintwalin, Venore D-lair zaś na paacu jest cały wachlarz expowisk dla wyższych leveli. I to moim zdaniem jest największy powód do kupna płatnego konta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
eX Moderator
![]() |
![]() Wez pod uwage ze bez visa zabijasz te guardy kilka razy wolniej wiec albo musisz chodzic z monkiem ( wolniejszy exp ), albo bic z samego wanda ( jeszcze wolniejszy exp ), ostatecznie okaze sie ze expisz wolniej niz knight/ palek 20 leveli slabszy.
UE na dwarven hella przydawalo sie przed update, teraz ciagniecie 60 lev mastera zeby trzasnac kilka guardow z UE to zwykla glupota. Spojrzmy prawdzie w oczy - facc sorc ma teraz niewatpliwie latwiej, ale low-mid level nadal jest mordega.
![]() |
#29 |
Użytkownik forum
|
![]() Hmmm nie wiem jak wy ale moim zdaniem gra sorcem bez pacca... jest lekko tandetna. Oczywiscie mozna nabic ktorys tam lvl i mlvl. Ale sami pomyslcie. Knightowi pacc zabiera tylko expowisko(bez exori i exety res da sie zyc) Palkowi troche czarow i expowisko. A SORC ktory zyje iwylacznie z CZAROW zabiera sie wiekszosc CZAROW. ludzie sami pomyslcie bic byle wszystkie potwory albo z hmm albo z wanda ;p. Dla mnie marnotrastwo hmmow. Co za sens. A tak mamy exevo vis i tak dalej. Moim zdaniem dla facca the best jest knight. A jezeli juz ktos jest na tyle desperatem zeby robic sorca 27 lvla i 40 czy 30 mlvl... to ja dziekuje ;]. Mnie by sie nie chcialo
Zreszta zrobilem sobie sorca 25 lvl i przez brak pacca pare razy zginal. (brak czarow niektorych). Wybor nalezy do was. ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......
|
![]() granie sorcem na FACC jest dobre do 30 lvl ale juz wyzej nie poniewaz czary na facc sa nie zadobre na wyzszym lvl, bez pacc, no i mana wolniej rosnie itd itp
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Sir lumpi
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 45^
Skille: 68+\67
Poziom mag.: 5+
![]() |
![]() no ja np na pacu mam 30 lvl sorc ale to juz nie aktualne (hak nie wiem jak)
Facc + sorc moze byc fajnie ja polecam ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorc bez pacc to dupa... Grałem sorcem z pacc, po czym robiłem przerwe w tibi, zacząłem nowym sorcem (free acc) i jest tak dupnie ze szok...
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorciem bez pacca wcale nie jest tak źle jak się wydaje. Wróciłem niedawno do grania sorciem na 31 lvlu. Do 33lvla biegałem z Wand of Cosmic energy na guardy z blockerem i czasem samemu z monkiem na guardy. To było najtrudniejsze. Wbiłem 33lvl - Wand of Inferno!! Super obrażenia! Kupujesz załóżmy 5bpków mana fluidów i robisz na nich ponad 50k expa. Zwraca się czasami nawet dwukrotnie jak masz szczęście do steel helmetów. Ja zrobiłem 36lvl od 31 w tydzień. Chyba nie jest to takie trudne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: elamshin
Świat: Danubia
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Napisze krotko.
Facc sorc/drut jest o wiele slabszy i ma strasznie trudny start w porownaniu do jego kolegi z pacc. - Pacc sorce maja swietne expowiska na darashii i ankh. Dla low lvl sa ogromne rotowiska i larvy. od 33 lvl lata sie juz po tombach, bardzo szybki exp z dobrym lootem. Nie ma takich miejsc dla facc sroca, zeby mogl tak szybko i efektywnie expic. (sa guardy, no ale tzreba miec ten 33 lvl minimum) - Exori Vis to potezna bron. Za 20 many zadaje duze obrazenia. High lvl sorce uzywaja tylko tego. A mid lvl i low lvl moga uzywac tego do wspomagania rozdzki. Jak jak taki sorc zada 100 obrazen z vis i 60-70 z wanda, to ma juz 160-170 obrazen za 33 many. Facc maja tylko jakis drogi i badziewny energy wave. 250 mana? nie dzieki ![]() -utani gran hur, niestety ale przydaje sie i to bardzo czesto -dla 50-60 lvl sorcow hydry, swietny exp i loocik. Tego nie bede rozwijal, poniewaz chodzi nam tu bardziej o start niz o pozniejsze lvl. - promocja, czyli szybsza regeneracja many = szybszy mlvl oraz mniejsza strata exp po smierci. -postman (jak juz jeden kolega zauwazyl) jestescie na guardach wyciagacie lootbag i co? ![]() - Slawne UE, jest uzywane od 60 lvl po update (wczesniej bylo od 40), czyli ue ma niewielu sorcow, a jeszczemniej uzytkownikow tego forum, wiec wieksosc z wa smysli, jaki ten czar musi byc suuuuper. tak jest widowiskowy, uzywany czasem na wojnach, trapach, of, anni, czyli prawie w ogole. -Soul pointsy. Pacc po promo ma 2 razy wiecej, no ale co z tego, gra sorcem nie opiera sie na staniu pod dp i robieniu runek. hehehehe Generalnie pacc daje duzo wiecej niz tylko ue i soul points. Pzdr. dla poisonera, bardzo sie usmialem cztajac Twoje riposty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niv Antch
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 52+
Skille: --
Poziom mag.: --
![]() |
![]() Miałem pacc i grałem sorkiem i na pacc i na facc (miałem 2 sorków) ruznica jest dosyc odczuwalna poniewarz sorck z paccem ma około 2x szybszy start ,Ale nieodradzam gry sorkiem bez pacc ale lepiej zagrać druidem bez pacc przynajmnie wiecej kaski za uhy jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Expienie sorcem i tak jest trudne - trzeba wybrać takie potwory, które mają mało hp w porównaniu do punktów doświadczenia za nie przyznawanych, loot z nich będzie zwracał koszty (które są tutaj najwyższe ze wszystkich profesji), nie będą zbyt niebezpieczne dla wrażliwego maga, nie wspominając już nawet o tym, że przydałoby się ten exp bić z jakąś przyzwoitą prędkością. Brak premium account jeszcze bardziej pogarsza sprawę. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 05-05-2006 o 12:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Lokacja: Siedlce
Stan: Rookstayer
Imię: Ezzmazz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Pandoria :)
|
![]() Cytuj:
Widze ze ty gry bez pacca nie widzisz -.- Kazdego osmieszasz i na koncu twojego komentarza musi byc ta piepszona mordka ,, ![]() Jaki ty wogule lvl masz ze mwoisz ze 99% tego forum ma mniejszy niz 60 lvl -.- wydaje mi sie ze przynamniej 60% tego forum ma wiekszy niz 60 lvl wiec nie pier**l.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |