Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-02-2006, 23:05   #21

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

Predzej bym z siostra zakopal topor wojenny niz spotkal sie z ta dzieciarnia co jest na forum.
Chyba ze grono byloby odpowiednie dobrane i jedynym tematem nie bylaby tibia i dzieciarnia nie chlalaby na umor "bo mamy nie ma w poblizu".

Tak czy owak, starsi by mi nie pozwolili wiec dopiero za rok (jak bedzie 18)

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-02-2006, 23:40   #22
Kaper2005
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2005

Cool

Pomysł nawet i dobry.
Ale przeciez jeden gracz nie zorganizuje tego wszystkiego.
Jak chcemy sie za cos takiego brac to niech np. tibia.pl zorganizuje cos takiego. Niech zbiorą kase i zarezerwuja jakas hale targowa. Zjechalo by sie troche ludzi. Poustawiac troche kompow, zrobic turniej.
Juz prędzej takie spotkanie fanów Tibi niż prywatny wjazd komus do chaty.
Chodzi mi o coś tego typu ( tylko mniejsze ) jak było w Poznaniu (PGA - Poznań Game Arena.)
Pomyślcie o tym
Kaper2005 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2006, 23:43   #23
Darvin
Zbanowany

Darvin's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2005

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: R....
Poziom: 67
Skille: 84
Poziom mag.: 16
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kaper2005
Pomysł nawet i dobry.
Niech zbiorą kase i zarezerwuja jakas hale targowa.
Tylko niech najpierw zadbają o dachy ;P chyba, że chcieliby powtórkę...

P.S.
Pomysł dobry
Darvin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2006, 00:19   #24
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
Jeśli przyjadą studenci z łbem na karku (lub absolwenci), to można zrobić spotkanie w Kraku. na trasie Kraków - Katowice lub w ogóle gdzieś w okolicy. I wtedy mi wisi, czy grają w Tibię, czy w piłkę, czy co tam jeszcze - ważne, żeby nie stronili od piwa i mieli poczucie humoru W żadne inne spotkanie się nie mieszam.
True. Tylko ilu znajdziesz studentow grajacych w Tibie ? Mimo wszystko bym sie na to pisal, w koncu trzeba cos zrobic z kasa zaoszczedzona na paccach ..
stary 26-02-2006, 13:06   #25
Manrox The Second
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 02 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul
Może zamiast zlot tibijczyków bys zrobil jakies turnus np : 1-12 lipca spotykaja sie serwer Antica potem 15-20 Arcania itd...ale z tego co ja wiem to 80 % graczy by przyjechało tylko po dwie rzeczy upić sie i komus dac w morde za deda albo cos innego

A wiesz ile by to kosztowało? A więcej. Ile by to trwało?

70 serverów po 10 dni kazdy, to ponad 2 lata
Manrox The Second jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2006, 22:48   #26
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Vil
tylko ilu??? to przecież nie problem
chyba, że w akademiku nie mieszkasz i nie wiesz jak sobie student czas umila nieróbstwem na wszelkie sposoby
co innego czy taki siedzi na tym forum

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2006, 23:16   #27
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Domyślny

ja bym to widział inaczej:
najlepiej tylko osoby prawie pełnoletnie+
po co nam hotel? na trasie kraków-katowice mamy piękny las
wystarczy poczekać z miesiąc do wiosny,śpiwory i w droge.
browar w krakowie też można tanio kupić.
ktoś kogoś zacznie lać za to że jest w wrogiej guildi? a od czego jest bezstronna reszta ? nie da rady obezwładnić 1 agresora?

A z innej beczki: być może, po znajomości, tanio lub za darmo znajoma firma udostępniła by nieczynną hale (300 osób spokojnie się zmieści), ale niema sensu nad tym myśleć jak wszystko jest w proszku.
już nieraz była pruba organizacji zjazdu i gówno z tego wyszło.

Z jeszcze innej beczki (piwa): Ray. Wątpliwe jest spotkanie tylko studentów/licealistów/gimnazialistów. wiadomo że za młode osoby (<16/17) na poważniejszy wyjazd/wyjście domu nie opuszczą. a nie wiem czemu nie widzisz dogadujących się 17 latków z 22 latkami. W wielu przypadkach takie coś jest konieczne, tak jak i tu .

Cytuj:
Może zamiast zlot tibijczyków bys zrobil jakies turnus np : 1-12 lipca spotykaja sie serwer Antica potem 15-20 Arcania itd...ale z tego co ja wiem to 80 % graczy by przyjechało tylko po dwie rzeczy upić sie i komus dac w morde za deda albo cos innego
1. Lepszy pomysł to ew grypy wiekowe
-1 termin <16 (a niech mają,jak ich ktoś puści)
-2 termin 16-20
-3 termin 20>

2. A wdg mnie 90% graczy przyjechało by po to żeby sie pobawic,oderwać od codzienności, poznać innych graczy, a alkochol rozwesela, rozluźnia i rozgaduje =P

kolejna sprawa: takiej imprezy ne zorganizuje CipSoft.
po 1 szkoda im kasy po 2 co? wszyscy do niemiec?

PODSUMUJĄC: Nie musiało by to być ani drogie ani trudne.
Jak dojechać powiedzmy do krakowa wie chyba każdy (90% osób było kiedyś)
co do dojazdu: nawet z gdańska jest to jakieś 5-6 godzin pociągiem a bilet około 40-50 zł. Zakładając że wszyscy dojechali:
Zimne przekąski/napoje : mały zapas, jak zejdzie to 30 min drogi samochodem do całodobowego. (oczywiście nic za darmo-kupujesz, do tego można by zarobić dla tibia.pl (organizatorzy kupują Litr napoju za 2 zł/sprzedają za 2.5 itd.) więc nie jest to takie trudne.

Ok. namieszałem, rozpisałem się, etc. kończe
22 czerwiec 2009 - podporucznik

Ostatnio edytowany przez Maniack - 26-02-2006 o 23:31.
Maniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2006, 23:53   #28
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

tak.. takie grupy wiekowe.. i kolega 19 latek nie ma się w ten sposób spotkać z kolegami 21, 24, 27 letnimi?
spokojnie osoba po 20 roku życia, choćby jej latka pod 30'tkę sięgały dogaduje się z osobnikami w wieku 'około studenckim'
jeśli już robić spotkania, to raczej nie tibijskie czysto, a umówić się jakąś gromadą większą, co by się kilka takich grupek spotkało - ale to już prywatnie a potem zgrać terminy, bądź oddzielnie
robienie takiej dużej 'festy' jest nieopłacalne
równie dobrze, można wykorzystać jakiś konwent i się umówić, że na nim będzie to spotkanie - mniej osób się zjawi, ale za pewne te 'wybrane', tak więc większość 'małych zapaleńców' i tak nie przyjedzie

jeśli zaś się tyczy tych młodszych – to dla nich lepszym wyjściem jest jakieś wojewódzkie
mają wtedy większe możliwości a jeśli bardzo im zależy na spotkaniu z kimś z drugiego krańca stolicy, to niech się prywatnie umówią

d.Taube

mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
stary 26-02-2006, 23:59   #29
bosal
TecHadmin

bosal's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2003
Lokacja: Web 3.0

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bosalek
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

byla taka propozycja od conquest.rpg.pl czy jakos tam ale to nie ma raczej szans wypalic, musialoby sie to odbyc w duzym miescie, i jakos organizacyjnie tego nie widzie

bosal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 05:39   #30
Creghan_Elysia
Użytkownik Forum

Creghan_Elysia's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2006
Lokacja: Krakoff

Stan: Aktywny gracz
Imię: Creghan
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Elysia
Poziom: 96
Skille:
Poziom mag.: 60
Domyślny

Ja proponuje zrobic bramke lvlową czyli ukonczone 18 lat lub od 16 lat z zgoda rodzicow na pismie wtedy macie jako organizatorzy zapewnony brak problemow i opieki nad takimi ludzmi
pozatym zjadz powinien odbyc sie gdzie w polsce centralne prawdopodobnie wawa aby kazdy mial taka sama droge .... do tego bedzie potrzebna duza hala tak mysle na 100-250 osob (heh ownerzy co nie ) do teog 3eba zapewnic jakies rozrywki dla ludzi ...
Bo samo picie mozna zorganizowac w wlasnym gronie ... jakies konkursy itp.
niesadze zeby ktos na takim zjezdzie gral lub logowal sie bo to strach .. wiec alko moze byc ale co pozatym jak patrona by objela tibia.pl oraz tibia.com mozna by wymyslic jakies konkursy z nagrodami itp..
mozna tesh jakies zabawy np aby bylo 20 Pc
Na nich zrobione jakies charki na 8 lvl i np konkurs tym 8 lvl po ziemi tachanie bag z kamykami na czas kto bedzie forst ten np. ma kubek itp.
Po zatym musiala byc by tam licencionowana ochrona i to w liczbie okolo 6 ochroniazy na 200 uczestnikow ... bo jak wiadomo rozne osoby maja rozne zatargi ... i moze byc roznie chodziash przenoszenie gry na rl jest smieszne ale sa rozni ludzie ...
Creghan_Elysia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 06:51   #31
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Co do tych wszystkich którzy są przeciw gimnazjalistom..
Nie znam takich wielu, ale moze z 2-3 porządnych.
Z którymi naprawdę moge dogadac się lepiej niz z rówiesnikami [liceum].
Co do niepełnoletnich.
Napisanie na karteczce zgody ze sie mamusia zgadza na wyjazd, zapisanie numeru telefonu oraz numeru dowodu.
Pilnowanie zeby dzieci nie piły ? Absurd.
Nie bedzie mozna kupic w np. barze blisko imprezy to zawsze mozna isc do monopolowego/posłac starszego kolege

Ostatnio edytowany przez Gallar - 27-02-2006 o 06:53.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 09:02   #32
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

@Creghan_Elysia
aleś się rozmarzył
i tak zawsze na równego rodzaju konwentach i zjazdach jest tak, że to grupki małe znajomych się tam umawiają i w kupie razem trzymają przez cały ten czas, tak więc po co się babrać robieniem wielkiej imprezy, zwłaszcza, że na nasze warunki poparcia tibia.com w jako takiej formie raczej się nie znajdzie - jeno jakieś głosy wsparcia najwyżej i nic ponadto
tibia.pl chyba sił nie będzie mieć na pilnowanie takiej ferajny
i wszystko kosztuje - kasa nie poziomki, skądś musi być, takie marzenia cudne, nagrody, konkursy, oni to organizują i w ogóle, ale wiesz... konwenty się robi z myślą o tym, że im się kasa za to zwróci za wejściówki XD

@down
czytać i pewnie czytali, ale co to ma do rzeczy, jak to samo mówiło kilka osób przed nim? he?
może to nie wszyscy inni nie czytali a ktoś jeden prześledził tylko wybrane posty? XD

d.Taube

Ostatnio edytowany przez Taube - 27-02-2006 o 09:58.
stary 27-02-2006, 20:03   #33
Kaper2005
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2005

Domyślny

Ja to popieram! Poprostu jestem za!
Po przemysleniu wiem ze cos takiego moze sie udac. Tibia.pl TEAM pomozcie!
Kaper2005 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 20:14   #34
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

a czym oni się różnią od zwykłego użyszkodnika? jedynie tym, że zarządzają stroną
czemu prosisz ich o pomoc, a wręcz chyba chciałbyś, żeby to oni odwalili brudną robotę
oni może najwyżej nie zamkną topików, rozwieszą w swych miastach parę ulotek i spojrzą na twe ręce, twoje poczynania i przygotowania (i najwyżej dadzą ci swoje błogosławiestwo, byś mógł sobie dopisać, że 'pod patronatem' XD).. zorganizuj coś sam, sami coś zorganizujcie z własnej inicjatywy
a tu co? ktoś znów wyskoczył z tym pomysłem, wszyscy się cieszą radują i patrzą na tibię.pl
czy oni są kozły ofiarne? mają za was wszystko robić? reklamę mogą zrobić, rozgłośnić, ale jeśli coś naprawdę chcecie, to sami o to zadbajcie!
a jeśli oni się na coś zdecydują, to jednak wątpię, aby był to cały zlot i w ogóle.. prędzej pewnie spotkali by się nieliczną gromadką i poszli na piwo, czy cokolwiek, ale nie babrali by się w te rzeczy XD
oni też ludzie, moderator wcześniej był zwykłym użyszkodnikiem, skąd nagle więc wszyscy patrzą na nich, wbijają w nich ślepia?
chcecie - to róbcie, jeśli chcecie by ktoś inny za was zrobił to co chcecie - to im za tą robotę zapłaćcie XD

d.Taube

Ostatnio edytowany przez Taube - 27-02-2006 o 20:16.
stary 27-02-2006, 20:52   #35
Grenni
Użytkownik Forum

Grenni's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Crazefang
Świat: Inferna
Poziom: 97
Poziom mag.: 59
Grenni ma numer GG 2569357
Domyślny

Ludzie słuchajcie, myślałem że ten topic zaginął już w czeluściach forum, a tu nie zainteresowanie jest no i bardzo dobrze.

Według mnie zoorganizowanie czegoś takiego nie musi być takie trudne, najważniejsze, by się chętni znaleźli, no i pomoc ze strony tibia.pl także byłaby bardzo przydatna.

Miejsce?) Najlepiej by było bezpośrednie połączenie, a no żeby wszystkich pozbierać z dworców, stacji. Ktoś wymienił wcześniej halę na 300 osób albo las między Kr-Kat, choc te ew. 100-300 osób w lesie to byłoby raczej niemożliwe, ale wyobraźcie sobie paintball'a w tyle osóbtakiego <WOHO !!> (hyhy dostałbyś na początku, to byś do samego wieczora browca sączył)

Termin: Moja propozycja to wakacje 2006. Najlepiej koniec czerwca-początek lipca. Taki zjazd w moim mniemaniu trwałby 2-5 dni, wszystko zależy od kosztów

Jedzenie/ trunki: Własny zakres (money , money !) bądź też hurtowe zakupy (wtedy koszty idą w cenę ogólną)

Cena: Hmm na nią złoży się wiele czynników. Jeżeli znalazło by się miejsce do organizacji (w miare tanio lub za darmo, panowie do dzieła !! ) to łączne koszty z pewnością by się znacząco obniżyły. Myślę, że wydatek będzie oscylował ~ 80-150 żł zależnie od liczby uczestników oraz dodatkowych atrakcji (?), są to tylko wstępne ustalenia.

Nie musimy tego tylko planować, zróbmy to, każdy kto może pomóc w obojętnie jaki sposób, niech się ogłasza A propos wieku, +15/16 - xx lat. Nikt tam nie będzie miał zamiaru się bawić w niańkę, będą inne priorytety. Teraz jest odpowiedni czas do namysłu, planowania, bo do ew. przedsięwzięcia zostało jeszcze sporo czasu, akurat na załatwienie formalności i rozgłosu.

Pozdrawiam,
Gren.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pewien poirytowany Niemiec
Damn Cip you make us germans looking stupid.
@ the players:
Please dont think that every german is stupid like that, it's only those damn Bavarians!
Grenni jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 21:15   #36
Manrox The Second
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 02 2006

Domyślny

Postaram się rozwiać większość wątpliwości wynikających z odpowiedzi na ten temat:

Nie myślę, że w Polsce znalazłoby się tylu chętnych pełnoletnich graczy, by możnaby było uzbierać ekipę i kasę. Większość to byłaby napalona młodzież poniżej 15 lat, bez kropli oleju w głowie, którzy myślą że to banalne coś takiego przygotować.

Taki zlot nie ma sensu bez żadnej dobrej zabawy. Powinna być duża hala (w lato nie ma znaczenia czy ze stali czy nie), lub jakiś namiot, żeby wszystkich pomieścić. Najlepiej by było żeby zjawiła się jakaś grupa muzyczna, by zapewnić rozrywkę. ABSOLUTNIE żadnych komputerów, bo to ma być zlot integracyjny. Duża ochrona, bar z alkoholem dostępny tylko dla dorosłych (dla pozorów), muzyka CAŁKOWICIE WYSTARCZĄ żeby zaspokoić potrzeby. Posłuchacie muzy, wyszalejecie się, nachlacie się (kubusia) i nie zauważycie gdzie wam ten czas minął.

Osobiście wolałbym raz na 5-10 lat zrobić olbrzymi zjazd fanów Tibii gdzieś nie w Polsce, lecz w Anglii, gdzieś, gdzie fanów Tibii jest mało, żeby wszyscy mogli się tam dostać po przystępnych cenach. Nie mówię o centrum Londynu czy NYC, ale o jakimś terenie za miastem, gdzie można naprawde poszaleć, np. olbrzymia bitwa na Paintballe, żeby TYLKO było wiadomo, że to zjazd TYLKO dla (pro)fanów Tibii, ale tak naprawdę żeby wszyscy się fajnie zabawili, nie zważając na to, czy ten z kim rozmawiam to mój najlepszy przyjaciel czy odwieczny wróg.

Oczywiście znajdą się wypadki takie jak gracze z levelami 200+, żadni zemsty za dawnego deada. Ale tym powinna zająć się ochrona.

Nie mówię koniecznie o Anglii, ale o jakimś kraju postronnym, w żadnym wypadku Szwecji/Danii/Holandii/Polsce/Brazylii/Argentynie, TYLKO POWTARZAM, kraju powszechnie dostępnym, bez olbrzymich ilości fanów Tibii, ale także z powszechnie rozumianym językiem Angielskim.

Oczywiście byłyby koszty, ale najlepiej by było, żeby organizatorzy (Myślę o WSZYSTKICH stronach fanowskich Tibii), zadbali o masowe środki transportu, tzn. www.tibiaswe.com (Tar'tin, Klockren, Chompollet Tzetzi, Fri'ted) zadbali o zbiór fanów Tibii w Stockholmie/Uppsali, i wysłanie ich samolotem do miejsca spotkania, to samo z innymi państwami. Oczywiście problem z BR, ale to problem by należał do www.tibiabr.com.

W najbliższych 2 latach, takie coś odpada.
Manrox The Second jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 21:32   #37
Samuelos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2005

Domyślny

Już za późno na organizacje tak dużego zlotu, przynajmniej jeśli chodzi o te wakacje. Jeżeli już chielbyście zorganizować poważny zlot to lepiej wynająć od tego odpowiednia firmę. Tylko wtedy trzeba sprawdzić jakie byłoby zainteresowanie wśród ludzi, ustalić cenę wejściówki - tak żeby pokryć wydatki związane z tą firmą etc. Jednak to wymaga dużego nakładu pracy i zaangażowania, a pozatym czy ma to w ogóle jakiś sens ?
Lepiej zorganizować sobie zlot członków Guildii lub coś takiego, a nie porywać się z motyką na Słońce...
A pozatym jak słusznie ktoś zauważył w Polsce jest za dużo "noobostwa" i może dochodzić na takim spotkaniu do nieprzyjemnych sytuacji związanych z waśniami tibijskimi. W czym sie niestety różnimy od np. starej ekipy z Antici, gdzie na takim właśnie meetingu zorganizowanym przez RR bawili się razem Magius, Big Daddy czy Wurzel ...
Samuelos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 22:42   #38
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Manrox
Najlepiej by było żeby zjawiła się jakaś grupa muzyczna, by zapewnić rozrywkę. ABSOLUTNIE żadnych komputerów, bo to ma być zlot integracyjny. Duża ochrona, bar z alkoholem dostępny tylko dla dorosłych (dla pozorów), muzyka CAŁKOWICIE WYSTARCZĄ żeby zaspokoić potrzeby. Posłuchacie muzy, wyszalejecie się, nachlacie się (kubusia) i nie zauważycie gdzie wam ten czas minął.
eeee?
ty chyba idź lepiej do jakiejś knajpy -_-"
jeszcze orkiestre, może szwedzki stół i co tam jeszcze?
jeśli już o muzyków chodzi - to równie dobrze, można się umówić na spotkanie na woodstoku czy jak to się pisze
jeśli szukasz koniecznie barku, to idź do knajpy
wielka ochrona - rygor i w ogóle wydatek wielki?
właśnie, posłuchają muzy, spiją się i nawet nie poczują, że w ogóle byli na jakimkolwiek 'zlocie' tibijskim ~_~"
mam pytanie - na ilu konwentach byłeś?
radzę popytać się osób, które były 'zamieszane' w zorganizowanie jakiegoś konwentu, bo ten opis brzmi jak wielka stypa - pijmy, tańczmy i cholera wie co.. zero jakiejś takiej 'domowej' przyjaznej atmosfery -_-"

na organizację niewielkiego zlotu za późno nie jest - ale nierealny jest zjazd wszelkiej maści osób z całej polski, a tym bardziej kładzenie na barki komuś organizacji, jakby to było takie proste..

jak wiele osób tu powiedziało - o wojewódzkich, mniejszych, prywatnych, gildiowych spotkaniach - to jest coś realnego

firm nie trzeba wynajmować, jeno zaprawionych organizatorów konwentów wypytać o wszystko taka firma może sporo profitu zgarnąć XD za to, co można samemu zrobić, a i efekt na pewno będzie pewniejszy, bo wiadomo jak się samemu coś robi
myślę, że osoby, które na jakiś imprezach tego typu były mogłyby się wypowiedzieć - pewnie przygasiłyby bardziej nieuświadomionych w większej części entuzjastów

d.Taube

stary 28-02-2006, 22:47   #39
Creghan_Elysia
Użytkownik Forum

Creghan_Elysia's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2006
Lokacja: Krakoff

Imię: Creghan
Świat: Elysia
Poziom: 96
Skille:
Poziom mag.: 60
Domyślny

mi sie podobala organizacja LanParty counter-strike to sa stale imprezy co roczne bylem na jednej i odrganizacja byla super mozna kilka motywów zaporzyczyc np:

Założyć stronke gdzie kazdy kto bedzie na zlocie sie zarejestruje z danymi itp.
pocztm potwierdzajac swoja obecność wpłaca na konto np. 50 zl (to jest do ustalenia)
w tym jest hala lub miejsce gdzie bedzie lan party i np. opcjonalnie miejsce do spania (zawsze mozna wziasc poduszke + koc lub spiwur i spać w hali ...
tuta mamy rozwiozaną kwestie kasy jezeli potwierdzi i wplaci kase to nie przjemujecie sie czy przyjedzie kase dal ... jego strata.
Hale w lato sa chetnie wynajmowane poniewaz nie ma szkoly wiec stoja bez zarobq ... to jest do dogadania
Napewno swoje ekipy z danych miast kazdy ma od 5 do 50 typa ...
zainteresowanie mysle bedzie duze na 100%

Strona tibia.pl ... tibia.org .... tbia.com mialy by kluczowe dzialanie w tym zjezdzie ... Po przez doinformowanie na swoich servisach na jak stronke wejsc aby sie zarejestrwac itp.

Co do ludzi jak by tibia.pl chciala zorganizowac taki zlot nie mowcie ze was jest za malo macie znajomych itp. powiedzmy ze jest was 4 biezecie qmpli z 20 i macie ekipe organizacyjna qpujeci koszulki im z napisem organizatorzy i jest lux ...

Nie musicie robic odrazu zjadzu na cala polske lub tibie ... mozecie zacząc od lokalnych np. zjad krakowa lub malopolski zobaczyc jakby to organizacyjnie wypadlo i wliczbie chetnych przeciez czlowiek uczy sie na bledach ...

Ja wlasnie mysle czy nie zrobic zjadu graczy z krakowa wiem ze nie bedzie zbyt wielu takowych wiec chyba zjad odbedzie sie w moim domu przy grillu i alko ...

Wiec to zalezy od checi tylko ...
Creghan_Elysia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2006, 22:54   #40
Bluelock
Użytkownik forum

Bluelock's Avatar

Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Kazordoon

Imię: Bluelock
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 42
Domyślny

Omg, jeszcze ktoś się dowie, że to on naprzykład zabił jakiegoś kolesia i ten mu narąbie na tym spotkaniu
Może byście podali cEl tego zjazdu całego -.-
Ja nie widze sensu
Bluelock jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania