Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-03-2006, 18:43   #21
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Dokladnie. Wlasnie niedawno w "KczH" byl wywiad z kolesiem: on stwierdzil jasno, ze wybory wygralby Łukaszenko nawet gdyby nie byly zmanipulowane. Wiec co tu mowic?
Daj mi telewizje i kontrole nad prasą/radiem taką jaką ma łukaszenko, a tez wygram wybory. To wlasnie dlatego wygrał, a wyniki i tak zostały sfałszowane - w rzeczywistosci tez wygrał ale nie taką iloscią głosów. Nie było to więc uczciwe zwycięstwo.
O aresztach i zastraszaniu opozycjonistow mam wspominać? Pff tez mi wola narodu.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-03-2006, 20:32   #22
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

AAAAAAAAArhhhhhhhhhhh! Wlasnie dzisiaj widzialem w telewizji jak wypowiadala sie jedna z najslawniejszych bialoruskich piosenkarek popierajacych Lukaszenke.
Glupia Cipa.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2006, 21:54   #23
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
AAAAAAAAArhhhhhhhhhhh! Wlasnie dzisiaj widzialem w telewizji jak wypowiadala sie jedna z najslawniejszych bialoruskich piosenkarek popierajacych Lukaszenke.
Glupia Cipa.
Wszyscy ktorzy popieraja Lukaszenke sa be bo Polacy go nie lubia
Patrzac na to co sie dzieje w polskim sejmie to nie dziwie sie Bialorusinom, ze nie chca sluchac Polakow [ktorzy to lubia uszczesliwiac innych na sile]. Na Ukrainie zycie ludziom pomimo rewolucji sie nie poprawilo.
stary 20-03-2006, 22:32   #24
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
Glupia Cipa.
Szewczenko*spolszczone*<lol2>znaczy się piłkarz milanu też popierał na ukrainie starego prezedenta.oni mają coś nie tak ;p
jakby komuś zależało to Łukaszenka do piachu i problem bibi;/
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 12:53   #25
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Zgodze się ze stwierdzeniem że białorusini popierają Łukaszenke. Ale kogo mają tak naprewde popierać, i skąd znać? Łukaszenki jest tam wszędzie pełno, w telewizji, w radiu, nie zdzwiłbym się gdyby mieli konserwy z jego podobizną mającą na celu uświadomić ludziom że to dzięki niemu są produkowane.

A gdzie jest opozyjca? W więzieniach. I to o zaostrzonym rygorze.

Co do mieszania się w to Polski: Gdybyśmy otrzymali jakąkolwiek pomoc z zewnątrz mielibyśmy w Polsce demokracje lat 30 a nie tak jak obecnie, 16. Ukraińcom poszło jeszcze gorzej: z pomocą zagranicy potrzebowali 11(jeśli dobrze pamiętam)lat. Pomoc białorusi jest potrzebna i wypada jej udzielić, ale jeśli już to robić, to porządnie i stanowczo. Wynoszenie transparentów wiele im nie da.

Tasior: W XVII wieku polska szlachta stanowiła prawie 25% ludności. I de facto rządziła krajem.

Bofedojo: Już w XII wieku szlachta angielska założyła parlament który wcale zgrabnie rządzi krajem do dziś. I choć tytuł królewski był dziedziczny król bez zgody izb był równie ważny, co koniuszy.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 14:09   #26
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

@up
Kiedy mnie uczono o przywilejach szlacheckich (XV/XVI w.) powiedziano mi ze to było 10%, ale ok. Wcale nie mowie, ze nie rzadzila krajem, ale to nie była demokracja. Demokracja to rzadu ludu, a wtedy rzadzili ci, ktorzy mieli "lepsza krew".
stary 21-03-2006, 19:55   #27
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Te 15 tys. ludzi na Placu Pazdziernikowym to chyba z armat rozstrzelali

Jakos Polacy popedzili komuchow od wladzy.

Moze nie kierowanym przez USA, ale probujacym sie temu panstwu podlizac
Z tego co wiem, to ludzi rozstrzeliwuje się po ich schwytaniu... -.-
Polacy "komuchów popędzili", ale... ze wstawiennictwem Jana Pawła II oraz władz Zachodu. Rosyjskie wojska były gotowe do rozwiązania "problemu Solidarności", czekały na granicy polsko-radzieckiej, jeden mały rozkaz i pacyfikacja gotowa. Bali się tylko tego, że sprawa będzie nagłośniona przez media zagraniczne. Wszystko dzięki Papieżowi i głównie jemu. Myślisz, że taki cham i półgłówek jak Wałęsa coś zrobił? Solidarność wystawiła tego debila na wypadek gdyby właśnie nastąpił wyżej wspomniany rozkaz. Tak naprawdę za sukcesem Solidarności stoją ludzie, którzy dzisiaj przymierają nędzą, a Wałęsa siedzi w swojej willi i rozbija się swoim mercem...

Gdyby zlecony przez Breżniewa zamach na papieża udał się, nasze państwo byłoby zniszczone wybuchami nuklearnymi, gdyż po zabójstwie papieża ZSRR zamierzało przeprowadzić rewolucję komunistyczną w Europie Zachodniej używając do tego broni nuklearnej. Miało to doszczętnie zniszczyć Polskę i Niemcy. Takie fakty przedstawiają nowoodkryte raporty i dokumenty.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:07.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 20:04   #28
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Myślisz, że taki cham i półgłówek jak Wałęsa coś zrobił? Solidarność wystawiła tego debila na wypadek gdyby właśnie nastąpił wyżej wspomniany rozkaz. Tak naprawdę za sukcesem Solidarności stoją ludzie, którzy dzisiaj przymierają nędzą, a Wałęsa siedzi w swojej willi i rozbija się swoim mercem...
Troszeczke szacunku dzieciaczku dla osoby, ktorej do piet nie dorastasz. Proponuje takze wziąc pare lekcji z historii PRLu;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 20:15   #29
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Troszeczke szacunku dzieciaczku dla osoby, ktorej do piet nie dorastasz. Proponuje takze wziąc pare lekcji z historii PRLu;]
Czyżbyś miał większe pojęcie od mojego taty? Nie dorastam do pięt osobie, która witana przez A. Kwaśniewskiego wyciąga do niego noge miast ręki? Zastanów się malusieńki dzieciaczku. Co do historii mam pewne osiągnięcia, więc ty historii mnie nie będizesz uczył. Dziś byli członkowie Solidarności żyją jak każdy inny albo nawet i gorzej, i nie ******* mi tu że wałęsa był kimś wielkim, bo był tylko marionetką, mój ty kochany malneńki chłopczyku...
Tego samego zdania jest moja nauczycielka historii, jak i mój dziadek i mój ojciec więc proszę cię bardzo... nie ******* głupot...

A wy przemyślcie sobie tylko to: Czy Wałęsa działał sam? Co on wogóle zrobił, oprócz wystąpień publicznych i paru podpisów? Czy to on był jednym z kilkuset zamordowanych działaczy Solidarności? Czy to on dzisiaj zachlewa się jak świnia na swoich balangach imieninowych i wypiera się oskarżeń o współpracę z UB? Czy pokazuje się publicznie z innymi działaczami NSZZ Solidarność? Czy wykazuje minimum kultury osobistej właściwej politykowi? I wreszcie, czy ktoś z was wogóle pamięta tamte czasy, zeby tak się mądrować? I na koniec... Kim wy wogóle ****a jesteście, żeby nazywać innych dzieciaczkami, ponieważ wyrażają swoje zdanie?

SZACUNEK, DRODZY BRACIA, NALEŻY SIĘ TYM, KTÓRZY ZOSTALI ZAMORDOWANI PRZEZ UB I MILICJĘ ZA UCZESTNICZENIE W STRAJKACH I DZIAŁANIE W SOLIDARNOŚCI, TO ONI WRAZ Z PAPIEŻEM OSWOBODZILI NASZ NARÓD, PAMIĘTAJCIE O TYM!

PS: Przepraszam za wulgaryzmy ale bardzo mnie irytuje takie puste gadanie, że Wałęsa to wielki i wogóle. Ale jak tu się nie wk..., jak ktoś gada jaki to on nie wielki nie znając dzisiejszych realiów. Czy Wałęsa wspiera innych członków NSZZ Solidarność? Nie, bo myśli tylko o swoim dupsku, a zapewniam was, że to nie on wyzwolił Polskę, tylko strajkujący robotnicy, Papież będący duchem i modlitwą z nimi a także ludność, rola Wałęsy polegała jedynie na podpisaniu dokumentów i reprezentowaniu Solidarności na wypadek rozbicia organizacji przez władze PRL, bo wtedy Wałęsa byłby głównym odpowiedzialnym całej akcji. Pamiętajmy o tym.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:40.
stary 21-03-2006, 20:35   #30
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Myślisz, że taki cham i półgłówek jak Wałęsa coś zrobił? Solidarność wystawiła tego debila na wypadek gdyby właśnie nastąpił wyżej wspomniany rozkaz. Tak naprawdę za sukcesem Solidarności stoją ludzie, którzy dzisiaj przymierają nędzą, a Wałęsa siedzi w swojej willi i rozbija się swoim mercem...
Ani cham, ani półgłówek. Nie jest taki głupi za jakiego go możesz uważać. Wałęsa zrobił bardzo dużo, nie jako prezydent ale lider opozycji.
stary 21-03-2006, 20:36   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Czyżbyś miał większe pojęcie od mojego taty?
Wyglada na to, ze jednak tak Wspolczuje.

Cytuj:
Tego samego zdania jest moja nauczycielka historii, jak i mój dziadek i mój ojciec więc proszę cię bardzo... nie ******* głupot...
A czy twoja nauczycielka od histori, dziadek i ojciec pamietaja wogole, ze Walesa zostal prezydentem? A pamietaja za co Walesa mial wojne z Kwasniewskim? A Pamietaja kto uczestniczyl w strajku w stoczni w 1970 i kto po jego zakonczeniu zostal aresztowany? Kto w 1978 r wspolorganizowal WWZW? Kto 1 1983r dostal pokojowa Nagrode Nobla? Kto w latach 1983-88 byl liderem opozycji? Nie pamietasz? To cienko z ta twoja historia.

Cytuj:
Co on wogóle zrobił, oprócz wystąpień publicznych i strajków?
Liderowal opozycji, stal na czele strajku w sierpniu 1980(!! rozumiesz co to znaczy stac na czele strajku w tamtych czasach?), zalozyl KKW NSZZ "Solidarność", byl wspoltworca porozumien "Okraglego stolu". Czyzby twoj dziadek, ojciec i nauczycielka zapomnieli o tych FAKTACH?

Cytuj:
Czy to on był jednym z kilkuset zamordowanych działaczy solidarności?
Ach, zapomnialem o zawisci marnych polaczkow. Jak mozna byc zyjacym wieliim czlowiekiem - papieza tez przeciez zaczeto doceniac dopiero po jego smierci;]

Cytuj:
wypiera się oskarżeń o współpracę z UB?
Na, zeby tylko wypieral. W listopadzie 2005r. IPN przyznal Walesie status pokrzywdzonego przez SB PRLu;] Co? tego twoi guru tez nie wiedzieli?

Cytuj:
I wreszcie, czy ktoś z was wogóle pamięta tamte czasy, zeby tak się mądrować?
Nie musze pamietac tamtych czasow, zeby znac fakty. I nie wmowisz mi, ze ty je pamietasz

Cytuj:
Kim wy wogóle ****a jesteście, żeby nazywać innych dzieciaczkami, ponieważ wyrażają swoje zdanie?
Jest roznica pomiedzy wyrazaniem swojego zdania a naginaniem FAKTOW tak, aby usprawiedliwic swoje zdanie. Jezeli ktos twierdzi, ze Polska podniosla sie tylko i wylacznie dzieki papiezowi to... no coz... lepiej zeby zamilcza, bo nie ma zielonego pojecia co pisze. I zamiast zaczynac dyskusje wypaadlo by podciagnac sie troszeczke z Historii Polski

Moj jogger
stary 21-03-2006, 20:44   #32
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Ani cham, ani półgłówek. Nie jest taki głupi za jakiego go możesz uważać. Wałęsa zrobił bardzo dużo, nie jako prezydent ale lider opozycji.
Bardzo dużo, tak więc co? Bo można również powiedzieć że Hitler zrobił bardzo dużo dla narodu żydowskiego... Konkretne przykłady.
Był liderem opozycji, ale czy był niezależny? Był kierowany przez inicjatorów Solidarności. A zapewniam was, że on inicjatorem nie był.
stary 21-03-2006, 20:51   #33
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Matek, ty tyle wiesz, tylko, że za co dostał nagrodę Nobla?
Gdzie są pozostali członkowie Solidarności?
Skoro tyle wiesz, to może pomyśl co się dzieje z tymi ludźmi, którzy byli z nimi? Co dziś mają?
Miał wojnę z Kwaśniewskim? OK, ale jakoś Roosevelt podał rękę Hitlerowi...
Powiedz mi, co by zrobił Wałęsa bez poświęcenia tych wszystkich ludzi i bez poparcia papieża?
Wiesz... Hitlerowi tez nie dorastam do pięt... nie zabiję 6 mln ludzi...
Ale tobie dorastam, więc nie uważaj się za niewiadomo kogo, mój ojciec, mój dziadek i nauczycielka doskonale pamiętają te czasy, poniewaz wtedy żyli, mój dziadek miał 50 lat, a mój ojciec 30 i coś o życiu wiedzą, i wiedzą jak tam było, więc może pomiń fakty historyczne i zapytaj się ludzi starszych co o tym myślą?
Nauka historii polega również na własnej interpretacji i własnym zdaniu, nie tylko na pustych datach i faktach...
A tekst "Dużo zrobił, dostał nobla... blablabla" nie odzwierciedla tego co zrobił.
Wojciech Borstos był wielkim bohaterem, a czy dzisiaj ktoś go pamięta? Został uhonorowany jedynie tytułem szlacheckim (był chłopem), ale czy taki wybitny znawca historii wie co on zrobił? Nie, bo nie był pupilkiem mediów i osobą publiczną...

Btw z tego co wiem wyższej oceny niż 6 nie ma, więc się nie "podciągne" podciągnąc mogę w takim razie jedynie portki na dupie...

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:57.
stary 21-03-2006, 20:57   #34
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Czyżbyś miał większe pojęcie od mojego taty?
To rzeczywiscie, jak twój tata, dziadek i nauczycielka od historii tak twierdza, to na pewno maja racje. Sa dla nas wszystkich wielkimi autoretytami. Ciekawe ze ci wszyscy ludzie w ksiazkach historycznych ( czy tez nawet szkolnych podrecznikach ) twierdza inaczej, mimo ze takze zyli w tamtych czasach
Cytuj:
Ta, podawanie reki komus kto mordowal niewinnych ludzi z tak idiotycznrho powodu jak "wyzszosc rasowa" to fakt godny podziwu.
Cytuj:
Btw z tego co wiem wyższej oceny niż 6 nie ma, więc się nie "podciągne" podciągnąc mogę w takim razie jedynie portki na dupie...
Mam 6, pani mowi mi ze jestem madry, no to pewnie wiem juz wszystko! A skoro do tego mowi mi to jeszcze tata, to naprawde, musze byc wszechwiedzacy.

Ostatnio edytowany przez Gimlos - 21-03-2006 o 21:05.
Gimlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2006, 20:58   #35
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
To rzeczywiscie, jak twój tata, dziadek i nauczycielka od historii tak twierdza, to na pewno maja racje. Sa dla nas wszystkich wielkimi autoretytami. Ciekawe ze ci wszyscy ludzie w ksiazkach historycznych ( czy tez nawet szkolnych podrecznikach ) twierdza inaczej, mimo ze takze zyli w tamtych czasach
Ta, podawanie reki komus kto mordowal niewinnych ludzi to fakt godny podziwu.
A czy w książkach od historii piszą, że Hitler był idiotą? Nie, a dlaczego? Bo autor podręcznika nie może zamieszczać tam własnych pogladów i opierać się jedynie na faktach?
A co do moich autorytetów, mój tata został ranny w nogę podczas strajku, ale to pan Wałęsa ma w dupie, bo jemu jest dobrze...
Ciekawe co ty sądziłbyś o bohaterstwie Wałęsy gdyby twój ojciec został ranny bądź zginął w jednym z jego strajków...

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:05.
stary 21-03-2006, 21:06   #36
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Gdzie są pozostali członkowie Solidarności?
Szczerze? Nic mnie to nie obchodzi. Ja nawet nie wiem gdzie jest teraz Walesa - a co dopiero mowic o innych;] Ale jak to sie ma do tego, co dla Polski zrobil L.W? Bo nie czaje tego co chcesz mi przekazac

Cytuj:
Skoro tyle wiesz, to może pomyśl co się dzieje z tymi ludźmi, którzy byli z nimi? Co dziś mają?
Rodzine, szczescie, wolna Polske, wolnosc slowa... wymieniac dalej?

Czy to wina Wałęsy, ze to akurat ON znalazl sie tam, gdzie powinien?

Cytuj:
Porownanie bez sensu.

Cytuj:
Powiedz mi, co by zrobił Wałęsa bez poświęcenia tych wszystkich ludzi i bez poparcia papieża?
Pewnie nic... ale czy, ze nie robil tego same zeruje wszystkie jego dokonania? Jego poswiecenia? No czlowieku, obudz sie - nie ma na swiecie ludzi, ktorzy sami wyzwola narod. czy nienawidzisz bohaterow Westerplatte za to, ze tak dzielnie sie bronili? Przeciez cala Polska dzielnie sie bronila - ale czesto wspomina sie tylko bohaterow z Westerplatte? Nic juz na to nie poradzisz, ze honory zbieraja przywodcy - a Walesa bedac liderem opozycji takim przywodca byl.

Cytuj:
Ale tobie dorastam, więc nie uważaj się za niewiadomo kogo, mój ojciec, mój dziadek i nauczycielka doskonale pamiętają te czasy, poniewaz wtedy żyli, mój dziadek miał 50 lat, a mój ojciec 30 i coś o życiu wiedzą, i wiedzą jak tam było, więc może pomiń fakty historyczne i zapytaj się ludzi starszych co o tym myślą?
Ty (jak i zapewne twoi bliscy - wybacz) jestes zaslepiony jakas smieszna nienawiscia. Starasz sie wmowic ludziom, ze Walesa jest zly i nic dla Polski nie zrobil; ze to debil i tak naprawde szacunek sie jemu nie nalezy.
Nie obchodzi mnie co mysla o tamtych czasach twoi starzy: tez mam ojca i wyobraz sobie, ze on tez mi opowiada o tamtych czasach. Ale nikt nie ma prawa: ani ty, ani twoj ojciec, ani twoj dziadek - do rzucania klamst tylko dlatgo, ze boli was to, ze inni z "Solidarnosci" nie sa tak rozpoznawalni jak Walesa. To wina Walesy? Kazdy kieruje swoim zyciem tak jak chce.

Szacunek kolego, szacunek. Bo gdyby nie Walesa prawdopodobnie teraz pisalbys te posty z obawa o to, ze nieprzejda cenzury.

Moj jogger
stary 21-03-2006, 21:11   #37
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Ty (jak i zapewne twoi bliscy - wybacz) jestes zaslepiony jakas smieszna nienawiscia. Starasz sie wmowic ludziom, ze Walesa jest zly i nic dla Polski nie zrobil; ze to debil i tak naprawde szacunek sie jemu nie nalezy.
Nie obchodzi mnie co mysla o tamtych czasach twoi starzy: tez mam ojca i wyobraz sobie, ze on tez mi opowiada o tamtych czasach. Ale nikt nie ma prawa: ani ty, ani twoj ojciec, ani twoj dziadek - do rzucania klamst tylko dlatgo, ze boli was to, ze inni z "Solidarnosci" nie sa tak rozpoznawalni jak Walesa. To wina Walesy? Kazdy kieruje swoim zyciem tak jak chce.

Szacunek kolego, szacunek. Bo gdyby nie Walesa prawdopodobnie teraz pisalbys te posty z obawa o to, ze nieprzejda cenzury.
Wałęsa, a co ten wasz kochany Wałęsa zrobiłby gdyby nie inni? Wyszedł by sma na ulicę? Zostałby złapany i rozstrzelany a ludzie mówiliby że był szaleńcem?
Inni z Solidarności jakoś nie mają dzisiaj luksusowych bryk i jakoś nie są rozpoznawalni, a dlaczego? Bo Wałęsa zachowuje się tak jakby sam oswobodził Polskę. W szacunku dla sowich kolegów powinien przynajniej urządzić wielke spotkanie i pamiątkową księgę, chociaż to, nieprawdaż?
Ty też masz ojca, ale ciekaw jestem tylko czy aby nie siedział w domu, kiedy to wasz wielki bohater sam wyszedł na ulicę i wyzwalał kraj...

Lepiej doszukajcie się tutaj zasług papieża, bo to właśnie on w największym stopniu przysłużył się zwycięstwu demokratycznej Polski. Btw wyszła tutaj seria off-topów na temat bohaterstwa waszego wodza... Siege Heil Wałęsa? Proszę bardzo, myslcie co chcecie, ale żaden lider nie działa sam, a bohaterami są wszyscy, którzy przyczynili się do wyzwolenia Polski...
Radzę o tym pamiętać. Tak samo wielcy generałowie nie wygrywają bitw sami, to ich żołnierze decydują o wygranej.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:15.
stary 21-03-2006, 21:19   #38
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Rodzine, szczescie, wolna Polske, wolnosc slowa... wymieniac dalej?
No tak, tak widziałem o tym dokument. Wypowiadało się się 12 byłych działaczy. Mają rodzinę, prawda, mają wolną Polskę, prawda, mają wolnośc słowa, prawda, ale... nie mają pracy, pieniędzy a ich dzieci przymierają głodem, wymieniać dalej?

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:21.
stary 21-03-2006, 21:21   #39
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wałęsa, a co ten wasz kochany Wałęsa zrobiłby gdyby nie inni? Wyszedł by sma na ulicę? Zostałby złapany i rozstrzelany a ludzie mówiliby że był szaleńcem?
A no - bo przeciez twoj tatko, gdyby nie bylo Walesy, wybieglby na ulice i oswobadzal Polske.

Wiesz, zachowam sie strasznie bezczelnie, ale trudno: gdyby nie ten nasz kochany Walesa twoj ojciec nie bralby udzialu w zadnym strajku, bo zadnegoby nie bylo. Czy ktokolwiek bronil mu wyjsc na czolo i stac u boku Walesy? Albo zrobic cos, co sprawiloby, ze to Walesa stal u JEGO boku?

Cytuj:
Inni z Solidarności jakoś nie mają dzisiaj luksusowych bryk i jakoś nie są rozpoznawalni, a dlaczego?
Pewnie dlatego, ze to Wałesa a nie ci inni byl prezydentem...

Cytuj:
Ty też masz ojca, ale ciekaw jestem tylko czy aby nie siedział w domu, kiedy to wasz wielki bohater sam wyszedł na ulicę i wyzwalał kraj...
Nie mam w zwyczaju chwalic sie osiagnieciami mojego ojca jak nikt nie potrafi ich zweryfikowac.

Cytuj:
Lepiej doszukajcie się tutaj zasług papieża, bo to właśnie on w największym stopniu przysłużył się zwycięstwu demokratycznej Polski.
gufno prafda.

Cytuj:
Btw wyszła tutaj seria off-topów na temat bohaterstwa waszego wodza... Siege Heil Wałęsa? Proszę bardzo, myslcie co chcecie, ale żaden lider nie działa sam, a bohaterami są wszyscy, którzy przyczynili się do wyzwolenia Polski...
To ty usilnie starasz sie nam wmowic, ze walesa jest bohaterem. Znajdz mi posta w tej dyskusji, gdzie nazwalem go bohaterem. Jedno zdanie. Ja poprostu bronie faktow, ktorych ty poprostu nie znasz i zaslaniasz sie "tym co ci tato powiedzial". Do Walesy jako czlowieka mam stosunek calkowicie obojetny...

edit: a tak fogule to nienafidze solidarnosci. Bo wszyscy fiedza, ze to dzieki PA polska odzyfskala wolnosc

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 21-03-2006 o 21:24.
stary 21-03-2006, 21:23   #40
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Wałęsa, a co ten wasz kochany Wałęsa zrobiłby gdyby nie inni?
A co oni by zrobili gdyby nie on? Jego zasługą jest to, że potrafił poprowadzić ludzi.

Cytuj:
Inni z Solidarności jakoś nie mają dzisiaj luksusowych bryk i jakoś nie są rozpoznawalni, a dlaczego?
A dlatego, że nie zostali m.in wybrani na prezydenta i nie otrzymywali za tą funkcę wynagrodzenia.

Cytuj:
A co do moich autorytetów, mój tata został ranny w nogę podczas strajku, ale to pan Wałęsa ma w dupie, bo jemu jest dobrze...
A co ma rana twojego taty do tego, że wałęsa nie jeździ małym fiatem? I może warto sobie uświadomić, jakie niebezpieczeństwo groziło Wałęsie, hm?

Cytuj:
Mają rodzinę, prawda, mają wolną Polskę, prawda, mają wolnośc słowa, prawda, ale... nie mają pracy, pieniędzy a ich dzieci przymierają głodem, wymieniać dalej?
A czy to wina wałęsy, że sytuacja gospodarcza jest jaka jest? Głód w afryce i ptasia grypa to też jego wina?

Cytuj:
Lepiej doszukajcie się tutaj zasług papieża, bo to właśnie on w największym stopniu przysłużył się zwycięstwu demokratycznej Polski.
Zasłużyl sie w ten sam sposob co wałęsa - potrafił pobudzić ludzi do działania. Też nie zrobił tego sam.

PS
Czy starkey to twoja rodzina?

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 21-03-2006 o 21:30.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania