|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
O aresztach i zastraszaniu opozycjonistow mam wspominać? Pff tez mi wola narodu. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]() AAAAAAAAArhhhhhhhhhhh! Wlasnie dzisiaj widzialem w telewizji jak wypowiadala sie jedna z najslawniejszych bialoruskich piosenkarek popierajacych Lukaszenke.
Glupia Cipa. |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() Patrzac na to co sie dzieje w polskim sejmie to nie dziwie sie Bialorusinom, ze nie chca sluchac Polakow [ktorzy to lubia uszczesliwiac innych na sile]. Na Ukrainie zycie ludziom pomimo rewolucji sie nie poprawilo.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
jakby komuś zależało to Łukaszenka do piachu i problem bibi;/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Fallen Angel
|
![]() Zgodze się ze stwierdzeniem że białorusini popierają Łukaszenke. Ale kogo mają tak naprewde popierać, i skąd znać? Łukaszenki jest tam wszędzie pełno, w telewizji, w radiu, nie zdzwiłbym się gdyby mieli konserwy z jego podobizną mającą na celu uświadomić ludziom że to dzięki niemu są produkowane.
A gdzie jest opozyjca? W więzieniach. I to o zaostrzonym rygorze. Co do mieszania się w to Polski: Gdybyśmy otrzymali jakąkolwiek pomoc z zewnątrz mielibyśmy w Polsce demokracje lat 30 a nie tak jak obecnie, 16. Ukraińcom poszło jeszcze gorzej: z pomocą zagranicy potrzebowali 11(jeśli dobrze pamiętam)lat. Pomoc białorusi jest potrzebna i wypada jej udzielić, ale jeśli już to robić, to porządnie i stanowczo. Wynoszenie transparentów wiele im nie da. Tasior: W XVII wieku polska szlachta stanowiła prawie 25% ludności. I de facto rządziła krajem. Bofedojo: Już w XII wieku szlachta angielska założyła parlament który wcale zgrabnie rządzi krajem do dziś. I choć tytuł królewski był dziedziczny król bez zgody izb był równie ważny, co koniuszy.
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() @up
Kiedy mnie uczono o przywilejach szlacheckich (XV/XVI w.) powiedziano mi ze to było 10%, ale ok. Wcale nie mowie, ze nie rzadzila krajem, ale to nie była demokracja. Demokracja to rzadu ludu, a wtedy rzadzili ci, ktorzy mieli "lepsza krew".
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
Polacy "komuchów popędzili", ale... ze wstawiennictwem Jana Pawła II oraz władz Zachodu. Rosyjskie wojska były gotowe do rozwiązania "problemu Solidarności", czekały na granicy polsko-radzieckiej, jeden mały rozkaz i pacyfikacja gotowa. Bali się tylko tego, że sprawa będzie nagłośniona przez media zagraniczne. Wszystko dzięki Papieżowi i głównie jemu. Myślisz, że taki cham i półgłówek jak Wałęsa coś zrobił? Solidarność wystawiła tego debila na wypadek gdyby właśnie nastąpił wyżej wspomniany rozkaz. Tak naprawdę za sukcesem Solidarności stoją ludzie, którzy dzisiaj przymierają nędzą, a Wałęsa siedzi w swojej willi i rozbija się swoim mercem... Gdyby zlecony przez Breżniewa zamach na papieża udał się, nasze państwo byłoby zniszczone wybuchami nuklearnymi, gdyż po zabójstwie papieża ZSRR zamierzało przeprowadzić rewolucję komunistyczną w Europie Zachodniej używając do tego broni nuklearnej. Miało to doszczętnie zniszczyć Polskę i Niemcy. Takie fakty przedstawiają nowoodkryte raporty i dokumenty. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tego samego zdania jest moja nauczycielka historii, jak i mój dziadek i mój ojciec więc proszę cię bardzo... nie ******* głupot... A wy przemyślcie sobie tylko to: Czy Wałęsa działał sam? Co on wogóle zrobił, oprócz wystąpień publicznych i paru podpisów? Czy to on był jednym z kilkuset zamordowanych działaczy Solidarności? Czy to on dzisiaj zachlewa się jak świnia na swoich balangach imieninowych i wypiera się oskarżeń o współpracę z UB? Czy pokazuje się publicznie z innymi działaczami NSZZ Solidarność? Czy wykazuje minimum kultury osobistej właściwej politykowi? I wreszcie, czy ktoś z was wogóle pamięta tamte czasy, zeby tak się mądrować? I na koniec... Kim wy wogóle ****a jesteście, żeby nazywać innych dzieciaczkami, ponieważ wyrażają swoje zdanie? SZACUNEK, DRODZY BRACIA, NALEŻY SIĘ TYM, KTÓRZY ZOSTALI ZAMORDOWANI PRZEZ UB I MILICJĘ ZA UCZESTNICZENIE W STRAJKACH I DZIAŁANIE W SOLIDARNOŚCI, TO ONI WRAZ Z PAPIEŻEM OSWOBODZILI NASZ NARÓD, PAMIĘTAJCIE O TYM! PS: Przepraszam za wulgaryzmy ale bardzo mnie irytuje takie puste gadanie, że Wałęsa to wielki i wogóle. Ale jak tu się nie wk..., jak ktoś gada jaki to on nie wielki nie znając dzisiejszych realiów. Czy Wałęsa wspiera innych członków NSZZ Solidarność? Nie, bo myśli tylko o swoim dupsku, a zapewniam was, że to nie on wyzwolił Polskę, tylko strajkujący robotnicy, Papież będący duchem i modlitwą z nimi a także ludność, rola Wałęsy polegała jedynie na podpisaniu dokumentów i reprezentowaniu Solidarności na wypadek rozbicia organizacji przez władze PRL, bo wtedy Wałęsa byłby głównym odpowiedzialnym całej akcji. Pamiętajmy o tym. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#32 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Był liderem opozycji, ale czy był niezależny? Był kierowany przez inicjatorów Solidarności. A zapewniam was, że on inicjatorem nie był. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Matek, ty tyle wiesz, tylko, że za co dostał nagrodę Nobla?
Gdzie są pozostali członkowie Solidarności? Skoro tyle wiesz, to może pomyśl co się dzieje z tymi ludźmi, którzy byli z nimi? Co dziś mają? Miał wojnę z Kwaśniewskim? OK, ale jakoś Roosevelt podał rękę Hitlerowi... Powiedz mi, co by zrobił Wałęsa bez poświęcenia tych wszystkich ludzi i bez poparcia papieża? Wiesz... Hitlerowi tez nie dorastam do pięt... nie zabiję 6 mln ludzi... Ale tobie dorastam, więc nie uważaj się za niewiadomo kogo, mój ojciec, mój dziadek i nauczycielka doskonale pamiętają te czasy, poniewaz wtedy żyli, mój dziadek miał 50 lat, a mój ojciec 30 i coś o życiu wiedzą, i wiedzą jak tam było, więc może pomiń fakty historyczne i zapytaj się ludzi starszych co o tym myślą? Nauka historii polega również na własnej interpretacji i własnym zdaniu, nie tylko na pustych datach i faktach... A tekst "Dużo zrobił, dostał nobla... blablabla" nie odzwierciedla tego co zrobił. Wojciech Borstos był wielkim bohaterem, a czy dzisiaj ktoś go pamięta? Został uhonorowany jedynie tytułem szlacheckim (był chłopem), ale czy taki wybitny znawca historii wie co on zrobił? Nie, bo nie był pupilkiem mediów i osobą publiczną... Btw z tego co wiem wyższej oceny niż 6 nie ma, więc się nie "podciągne" podciągnąc mogę w takim razie jedynie portki na dupie... Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gimlos - 21-03-2006 o 21:05. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do moich autorytetów, mój tata został ranny w nogę podczas strajku, ale to pan Wałęsa ma w dupie, bo jemu jest dobrze... Ciekawe co ty sądziłbyś o bohaterstwie Wałęsy gdyby twój ojciec został ranny bądź zginął w jednym z jego strajków... Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Czy to wina Wałęsy, ze to akurat ON znalazl sie tam, gdzie powinien? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie obchodzi mnie co mysla o tamtych czasach twoi starzy: tez mam ojca i wyobraz sobie, ze on tez mi opowiada o tamtych czasach. Ale nikt nie ma prawa: ani ty, ani twoj ojciec, ani twoj dziadek - do rzucania klamst tylko dlatgo, ze boli was to, ze inni z "Solidarnosci" nie sa tak rozpoznawalni jak Walesa. To wina Walesy? Kazdy kieruje swoim zyciem tak jak chce. Szacunek kolego, szacunek. Bo gdyby nie Walesa prawdopodobnie teraz pisalbys te posty z obawa o to, ze nieprzejda cenzury.
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Inni z Solidarności jakoś nie mają dzisiaj luksusowych bryk i jakoś nie są rozpoznawalni, a dlaczego? Bo Wałęsa zachowuje się tak jakby sam oswobodził Polskę. W szacunku dla sowich kolegów powinien przynajniej urządzić wielke spotkanie i pamiątkową księgę, chociaż to, nieprawdaż? Ty też masz ojca, ale ciekaw jestem tylko czy aby nie siedział w domu, kiedy to wasz wielki bohater sam wyszedł na ulicę i wyzwalał kraj... Lepiej doszukajcie się tutaj zasług papieża, bo to właśnie on w największym stopniu przysłużył się zwycięstwu demokratycznej Polski. Btw wyszła tutaj seria off-topów na temat bohaterstwa waszego wodza... Siege Heil Wałęsa? Proszę bardzo, myslcie co chcecie, ale żaden lider nie działa sam, a bohaterami są wszyscy, którzy przyczynili się do wyzwolenia Polski... Radzę o tym pamiętać. Tak samo wielcy generałowie nie wygrywają bitw sami, to ich żołnierze decydują o wygranej. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 21:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Wiesz, zachowam sie strasznie bezczelnie, ale trudno: gdyby nie ten nasz kochany Walesa twoj ojciec nie bralby udzialu w zadnym strajku, bo zadnegoby nie bylo. Czy ktokolwiek bronil mu wyjsc na czolo i stac u boku Walesy? Albo zrobic cos, co sprawiloby, ze to Walesa stal u JEGO boku? Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
edit: a tak fogule to nienafidze solidarnosci. Bo wszyscy fiedza, ze to dzieki PA polska odzyfskala wolnosc
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 21-03-2006 o 21:24. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS Czy starkey to twoja rodzina? Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 21-03-2006 o 21:30. |
|||||
![]() |
![]() |