|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nibiru.
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Pacek
Co do astronomi to sie w czesci zgodze. Racja, czlowiek od zawsze obserwowal gwiazdy, ale starozytne cywilizacje, takie jak Sumerowie, cywilizacje Ameryki byly o wiele bardziej zaawansowane w tych sprawach niz my owczesnie. Ta sprawa raczej nie podlega dyskusji, ze byli 'lepsi'. W Iraku znalezli archeolodzy znalezli tysiace glinianych tabliczek, na ktorym wiele, ba, bardzo wiele rzeczy bylo opisanych. Z. Sitchin (nie wiem, czy dokladnie tak sie tego Pana nazwisko pisze) nauczyl sie jezykow wtedy uzywanych i bardzo wiele tam bylo zapisanych celnych informacji, ktore niedawno zostaly odkryte jak i nie zostaly odkryte. Polecam owa ksiazka, badz strony poswiecone temu. Tak samo doczepie sie do teori Einstaina, wszystko jest mozliwe. Moze to z innej beczki, ale Einstain pokazal SPECJALNIE zly atom, poniewaz nie chcial aby faszystowskie Niemcy zbudowaly bombe atomowa, albo poprostu sie pomylil. Parenascie lat temu, polski badacz Michal Gryzinski, a zreszta, pozwole sobie przetoczyc kilka zdan: "Wszystko dzięki odkryciu polskiego fizyka, profesora Michała Gryzińskiego. Ten niezwykły naukowiec pracował w Instytucie Badań Jądrowych w Świerku k. Warszawy, gdzie przez 40 lat prowadził swoje własne badania dotyczące budowy atomu. Kiedy przedstawił swoją teorię – wybuchła prawdziwa burza. „Mechanika kwantowa to największa mistyfikacja w historii nauki” – ogłosił profesor w 1965 roku. Zgodnie z jego teorią budowę wszechświata i cząstek elementarnych można wytłumaczyć opierając się o najprostsze prawa mechaniki klasycznej Newtona. Według Michała Gryzińskiego Niels Bohr popełnił kardynalny błąd kierując się intuicją i opracowując „model planetarmy atomu”, gdyż atom wygląda zupełnie inaczej! W swojej książce „Sprawa Atomu” wykazał, że „podstawowa cząstka materii” ma budowę „radialną”. Oznacza to, że elektrony w atomach poruszają się wokół jądra po torach przypominających hiperbole, a nie okręgi. Profesor nazwał tą hipotezę „modelem swobodnego spadku”. Sprawa wydaje się pozornie błaha, ale jeśli profesor Gryziński ma rację, to... czeka nas prawdziwa rewolucja! Możliwe są podróże między różnymi układami planetarnymi, bo prędkość światła nie jest najwyższą prędkością we wszechświecie" www.nautilus.org.pl Zainteresowanych zapraszam na powyzsza strone, godna przeczytania. (Uwazajcie, ona wciaga jak Tibia!) To chyba tyle, co mam do powiedzenia. Dziekuje i pozdrawiam.
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() kto wie czy to nie jest prawdą, w nauce najgorsze co może być to przyjęcie że wszystko już wiemy i to co ustalili ci wcześcniej jest prawdą bezwzględną, ile razy było tak że ludzie od dziesiątków lat uważali coś za niepodważalną prawde by w jedenj chwili jakieś odkrycie nie przewróciło wszystko do góry nogami, i to jest piękne w nauce nigdy nie jest tak że wie sie wszystko ponieważ każde odkrycie rozwiązanie tajemnicy powoduje powstanie kolejnych pytań, mówiłem o tym co wiemy teraz i co przyjmujemy za prawidło a tym na razie jest teoria (teoria!!) einsteina nikt przeiceż nie próbował rozpędzać sie do prędkości bliskich światłu bo narazie nie mamy takich możliwości technicznych jedak to co zostało sprawdzone to to że poruszając sie z wielkimi prędkościmi czas zwalnia i to zostało zmierzone podczas wypraw appolo. Nikt nie wie co przyniesie przyszłość. Póki co przyjmujemy że prędkość 300 tys km/s to prędkość graniczna
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Stan: Niegrający
Imię: Edek Rozprowacz
Profesja: Rookstayer
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
|
![]() @up
Wg teorii takie zwolnienie czasu albo zakrzywienie czasoprzestrzeni ma miejsce w czarnej dziurze albo raczej "osobliwości". Aczkolwiek tu pojawia się kwestia jak to sprawdzić bo jak wiadomo wszystko ściągnięte do czarnej dziury jest rozkładane na atomy;p. @Sashion Te "zderzenie galaktyk bedzie raczej wyglądało jak przetasowanie gwiazd oraz rozpadem obu galaktym (spora cześć gwiazd zostanie wyrzucona w kosmos) aha tą galaktyką bedzie galaktyka Andromedy (chyba niechce mi sie teraz tego sprawdzać) Nasze słońce niebedzie Czerwonym Gigantem tylko Czerwonym Olbrzymem. @Mastadi, little meteorite Ja też słyszałem o tej teorii miała ona związek bodajże ze światem 4-wymiarowym ale z tego co pamiętam kosmos został przyrównany w niej do kuli a czarne dziury stanowiły zwego rodzaju przejście na jej przeciwległą część.(ale pewności ni mam) |
![]() |
![]() |